Top plienky a top mliečko
Ahojte mamičky, robím si taký prieskum... Chcela by som vedieť akú značku plienok preferujete a prečo?
Samozrejme pre novorodenca, aj keď deti sú individuálne, nie každému vyhovuje to isté, ale chcem vedieť s ktorými máte
dobré skúsenosti, že nespôsobujú nejaké alergické reakcie na zadočku atď.
Ďalšia otázka, všetci preferujú niečo iné, ale chcem si vytvoriť takú topku, čo sa týka umelej výživy pre novorodenca.
Sú proste ženy, čo nemôžu kojiť, alebo koja veľmi krátko, zo zdrav. dôvodu, alebo iného. Chcem vedieť akú značku mliečka
má bábo rado, s akou máte tie najlepšie skúsenosti. Reklamy ma nejak netrápia, každý samozrejme tvrdí, že tá jeho značka je
tá naj... ďakujem za odpovede.
@veronicka1901 Ďakujem 🙂
Pre našu zelené pampers, keď bola malá tak biele, Bella happy na noc nikdy ich neprecikala a mlieko nutrilon profutura
My sme mali Bebu, kedze po Nutrilone stále vracala, a plienky pre nás naj boli z DM 🙂 najhoršie Huggies, tie vždy obe baby precikali 🙂
U nas bol sunar tip,pri kolikach ktoré sme mali hrozné sme preslu na Hami mlieko proti bolesti bruška,tiež spokojnosť,plienky pampera premium care.mali sme plienky aj z DM aj z lidla no ja som spokojna nebola.ano pampers sú drahšie ale je rozdiel denne minuť napr 7 pampersiek ako 10ks lidlackych.ked ame mali plienky z lidla tak malá si 2-3 cvrkla a už mala vlhku riťku aj šušu😁.
U nas mliecko Beba pro, ale maly ho zacal pit az od 7. mesiaca, dovtedy bol na materskom. UM dostal az po zavedeni príkrmov. Plienky pouzivame od narodenia Pampers premium care a zatial spokojnost.
Pre kadždú mamičku a pre kazdé dieťatko je TOP niečo ine - pre nás je top Nutrilon (my kupujeme ten Pro Futura) ale staršie deti mali klasický a v pohode a plienky Pampers.
Čo sa plienok tyka mame na skušku aj Babylove - v podstate tiež spokojnost, ale muž objednava z internetu aj mlieko aj plienky - je to potom slušna zlava.
@8291 tie Lidlácke sa mi tiež velmi nepačili....ta vnutorna vylpn take hrčky...ako neprecikala ich mala ale asi subjektívne sa mi nejako nepozdavali, ale kebyže nemam peniaze na ine tak su dobre aj tie - no čo by som narobila, zase nezblaznim sa. 🙂
@ivett5 ale len pre uplnost, malu kojim, Sunar pouzivame len dokrmenie vecer. Starsia bola pol na materskom, pol na umelom mlieku ;).
nutrilon, pampersky ---bez debaty naj,,, nutri klasický, od dvoch mesiacov, žiaľ kojenie nevyšlo napriek všetkej snahe a namáhavému úsiliu,,,
mliecko Sunar (ine nechcela ako napr. Beba a Nutrilon) a plienky Pampers (tie zelene) a pre starsie dieta aj tie Dm-kove Babylove (neprecika) 🙂
@ivett5 podla mna uplne odveci otazka. Ked zacinas dieta krmit umelym mliekom, tak proste niektore kupis (ci uz podla farby krabice, ceny, pribaleneho plysoveho medveda v baleni) a davas to. Menis len v pripade, ak dieta s tym mliekom ma zasadne problemy. Takze ani nevies, ci to mlieko je TOP, alebo by mu niektore ine trebars chutilo lepsie.
To same s plienkami.. vyberies znacku a tu pouzivas; menis, len ked ti nieco vyrazne nevyhovuje. Takze z mojho pohladu by spravna a viac informativna otazka bola "Ktore mlieko a plienky ste museli prestat pouzivat lebo vam alebo vasmu dietatu nevyhovovali?"
My: papmersky a Nutrilon;
Nutrilon je fujka .. 🙂 Nas papa Hami mliecko 🙂 A plienky zozaciatku pampers .. 🙂 teraz babylove plienky z Dmky 🙂
Nutrilon.Jedine mlieko ,ktore neodmietala.Tiez sa mi nepaci vona,ale ked jej chuti a nerobi jej sarapatu ,tak super.A na ziadne mlieko,alebo plienky by som nepovedala ,fuj.Kazdemu vyhovuje nieco ine.Do roka sme pouzivali pampers.Najskor biele,potom zelene. Teraz plienky z Lidla.Som spokojna.Co vyhovuje mne nemusi tebe 🙂
Dakujem vam vsetkym za odpovede, jasne, ze vsetko je individualne, len potrebujem nieco na zaciatok 🙂
Ja nedám dopustiť na biele pampersky... Vyskúšali sme aj iné, ale tieto nám najviac vyhovujú... A na nete sa dajú kúpiť vo veľmi dobrých cenách, obzvlášť ak kupuješ mesačnú zásobu. Ani zelené nie sú najhoršie, ale sú take "šušťacie", biele sú prijemne hebke a navyše majú na sebe vlhkostný senzor, ktorý som ako neskúsená mamička na začiatku ocenila 😉
u nas top - Sunar premium a plienocky Bella Happy, pri starsej dcerke to boli zelene a biele Pampresky, ale mladsia ich zle znasala a preto sme ich vymenili.
je to prudko individualne, ja som uz pri 3 detoch vyskusala snad vsetky znacky plienok, co existuju, od Pampers cez huggies, Bella, babylove az po Lidlovske.
pri prvej dcerke som preferovala Dmkove, ale tie pri synovi zacali dovazat z Polska, take sunty, preto som ich prestala kupovat. tie vyrobene v Nemecku boli ok, ale u nas sa vtedy dali kupit len z Polska.
tak som presla na Lidlacke, a v pohode. pri tretom som uz ine znacky neskusala, a teraz cakam stvrte a bude to opat Lidl. pre mna pomer cena a vykon neskutocne priaznivy.
mnohym vadi,ze su take akoby tvrdsie tuhsie ako napr. Pampersky, to hej, ale mne napr. pampersky vyslovene smrdia, takze ich nedavam ani detom, vsetky ich doteraz prekvandili 😀
ako novorodenci urcite, mne moji totiz zasadne "nakladu" uz pocas dojcenia v naruci, a neraz som s pamperskami co som dostala k porodu, musela potom prat kojaci vankus aj svoje pyzamo 😀
Umele mlieko nedavame, stale kojim a plienky jednoznacne Bella Happy
@maslenka47 juuuuj, tak preco potom odpovedas na odveci otazky a k tomu este aj nespravne sformulovane???...kritizovanie ti teda ide a pritom uplne stacilo napisat len tu poslednu vetu 😉
Dakujem vsetkym, uz som o nieco mudrejsia, kedze som uplne neskusena mamicka, narodi sa mi moje prve dietatko, chcela som vediet, co na zaciatok kupit, takze moj prieskum dopadol - biele pampers a mlieko sunar. Uvidim reakciu babatka, ale aspon nieco nazaciatok 🙂 budem mat.
@ivett5 tak je dobre, ty si vyber podla seba a nech malemu alebo malinkej ,,šmakuje,, a nech je riťka pekne v suchu. 🙂 🙂 🙂
a čo tak dojčiť a nerozmýšlať nad UM? dojčiť može cca 99% žien.. a látkové plienky?
No čakala som kedy sa tu zjavi ,,laktačna liga,, 🙂
Dalej radšej nekomentujem lebo by som velmi odbočila od temy 😀 😀 😀
@sardinka335 ze "laktacna liga" 😀 😀 😀
@luba41 a co tak sa starat o seba?
@ivett5 plienky pampers obaja, syn kojeny, po case sunar, dcerka nutrilon HA, ale ideme na ten klasicky, nebolo skoro vobec mliecko. nutrilon HA jej dali lekari, mala silnu zltacku, neprospievala a , takze to bolo nutne
@sardinka335 predbhela si ma🙂
@sardinka335 skor laktacna mafia

U mna je top mliecko Sunar premium, malej sadlo uplne perfektne, pri starsej sme skusali vsetko mozne a nepasovalo ani jedno (Nutrilon, France lait, Babylove, Hami).
A plienky zelene Pampers alebo Bella happy.