icon

Top plienky a top mliečko

ivett5
17. dec 2015

Ahojte mamičky, robím si taký prieskum... Chcela by som vedieť akú značku plienok preferujete a prečo?
Samozrejme pre novorodenca, aj keď deti sú individuálne, nie každému vyhovuje to isté, ale chcem vedieť s ktorými máte
dobré skúsenosti, že nespôsobujú nejaké alergické reakcie na zadočku atď.
Ďalšia otázka, všetci preferujú niečo iné, ale chcem si vytvoriť takú topku, čo sa týka umelej výživy pre novorodenca.
Sú proste ženy, čo nemôžu kojiť, alebo koja veľmi krátko, zo zdrav. dôvodu, alebo iného. Chcem vedieť akú značku mliečka
má bábo rado, s akou máte tie najlepšie skúsenosti. Reklamy ma nejak netrápia, každý samozrejme tvrdí, že tá jeho značka je
tá naj... ďakujem za odpovede.

mircalla
17. dec 2015

@luba41 ja pisem k veci - k teme

8291
17. dec 2015

Každého osobna vec ci bude kojiť,alebo nebude,či dá pampersku,látkovú plienku alebo lopúch.otázka znela ake mlieko a plienky!!!!!!

elizita
17. dec 2015

K mlieku sa neviem vyjadrit. No plienky som vyskusala viac druhov a pre mna je to zajedno. V noci ju neprebalujem a este mi ziadnu znacku neprecikala. Cez den ju prebalujem kazde 2 -3 hodiny hociaku znacku ma. Neznesiem ked tam ma nacurkane, aj ked trosku.

terezka1947
17. dec 2015

plienky=niekdajsie huggies....a mlieko Beba

janickacrazy
17. dec 2015

@ivett5 Moj malý už v porodnici veľmi často kakal a mal zaparenú ritku a sestričky mi povedali, že na toto sú najhoršie plienky pampers, že z nich majú deti najhoršie zapareniny. Poradili mi kúpiť si plienky z DM drogerie a veru pomoho to a zaparenín sme sa rýchlo zbavili. Pri druhom synovi veľmi zlá skúsenosť so Sunarom, takže za mna Sunar nie. Pri treťom synovi používam Nutrilon HA a som spokojná. Takže je to ozaj individuálne pre každé dieťatko.

zuska2001
17. dec 2015

mali sme sunar, bol ok ale velmi penil. Teraz máme Bebu. Plienky Pampers. Iné sme ani neskušali.

filengia
17. dec 2015

nam sa stalo to iste ako janickacrazy, od pampersiek mala take zapareniny ze sestricky mali co robit, bepanten nepomohol. kedze som silna migrenicka z voni, nic vonave. jednoznacne tesco loves baby plienky (take zelene).
A mliecko HIPP (mali sme aj nutrilon ale zapekal)

extrate
17. dec 2015

@8291 že lopúch 😀
@ivett5 mlieko Hipp & plienky biele pampers

lajlilinka
17. dec 2015

Do 2-3 mesiacov sme mali biele Pampers, do 5-6 zelené, potom som začala kupovať Babylove, Lidl a Tesco... Ale za mňa Babylove sa mi páčia najmenej... Ale to je len môj pocit, lebo vyhadzanu ritku nemala nikdy, precikat v noci mi precika aj Pampers, keď je veľký náklad, prekaka každú...
UM - mali sme do 5 mesiaca Bebu, teraz máme Nutrilon... Ani jedno nám problémy nerobilo... Prešli sme na iné, lebo je slabý jedak, myslela som ze jej nechutí .. Ale zmena žiadna 😉

usmiateslniecko
17. dec 2015

My pouzivame Pampers biele, niekedy aj zelene ale mame odskusane aj Bella Happy tiez ok a hned po narodeni sme pouzivali Babylove, UM Babylove

dismonika
17. dec 2015

ja keď som už nemohla dojčiť, dávala som obom dcérkam Sunar Complex 1 a 2 a bola som maximálne spokojná - iné mlieko som ani neskúšala... nemala som dôvod. Čo sa týka plienok, vyskúšali sme Tesco Loves Baby - také zelené (maximálna spokojnosť), Lídlovské (tiež super), Babylove (tiež super - používam pri staršej dcérke), s pampers sme neboli spokojní - hlavne tie oranžovo-zelené robili deťom príšerné zapareniny, smrdeli a pritom dievčatá citlivú pokožku nemajú.

Takže v krátkosti: Sunar Complex a Tesco Loves Baby 🙂

veronicka1901
17. dec 2015

@slamka890 Nutrilon aj Hami vyraba Nutricia, cize ta ista firma.

slamka890
18. dec 2015

@veronicka1901 V poriadku 🙂 ..

intrograla
18. dec 2015

My kupujeme Pampers Premium Care a žiadne problémy s precikaním ani zapareným zadočkom sme zatiaľ nemali. Čo sa týka mliečka, tak my sme do roka papali Nutrilon HA a teraz sme prešli na Nutrilon Pronutra, lebo v tejto verzii existuje aj 4 a 5. A chutí mu 🙂

ivett5
autor
22. dec 2015

@8291 Ahoj, velmi sa mi pacia tvoje odpovede... 🙂
Si mi velmi sympaticka z pisania, odkial si?
Ja som z BA-momentalne byvame s muzom v Petrzke.

julia92
22. dec 2015

U nas Nutrilon Pronutra a plienky zo zaciatku pampers (najprv premium care, potom zelene) a teraz lidlovske (tie vo velkom baleni, podla mna vyzeraju podobne ako pampers, inak...) a na noc pampersky, kedze v noci uz veeeelmi dlho neprebalujem.

evulienkaslx
22. dec 2015

my sme od narodenia stale na pampers premium care plienkach a UM Beba PRO.

ivett5
autor
22. dec 2015

Dakujem kocky za odpovede, vyhrali pampers premium care, ale mliecko este vaham medzi sunarom a beba ☹

franzziska
22. dec 2015

to akoze ako mame zistit ktore mlieko je naj..ved to sa neda 😀 😀 je ich milion a malému mozu sadnut vsetky alebo len jedno..takze naj mlieko je to ktore sadne akurát tvojmu dietatu...a plienky podobne...oni sa moc od seba nelisia - tie v rovnakej financnej hranici...papmpers su predcenovane...je ich viac co su im rovnake...my sme pouzivali plienky happy a mlieko babylove

sense
22. dec 2015

plienky zelene pampers, skusala si me aj ine ale kazde pretiekli a co sa mlieka tyka skusili sme Bebu, aj Nutrilon, z oboch ju zapekalo z nutrilonu dokonca aj brusko bolelo presli sme na Hipp a vsetko o.k

ono tazko povedat kt. su tie naj pretoze kazdemu dietatku moze vyhovovat nieco ine...

8291
22. dec 2015

@ivett5 Dúbravka😁

sardinka335
22. dec 2015

@8291 tam som nebola 100 rokov v Dubravke... 🙂

jahodka11
22. dec 2015

beba a zelene pampers 🙂

sasa1983
22. dec 2015

U nas Natura od Babylove,su odburatelne a ekologicke,inak mam vycitky svedomia kboli pamperskam ktore sa rozkladaju niekolko generacii (cca 250rokov). A nie su chlorovane a nesmrdia ako pampers.

gabona1
8. jan 2016

Ahoj, pre mňa sú top plienky pampers a mliečka pri troch synoch rôzne. Jeden chcel Nutrilon, druhý Sunar a teraz mám malinkého a ten nechcel nič, všetko vypľúval, mala som dosť veľký problém. Nakoniec máme amilk bifido a sme spokojní obaja. Papá, kaká, je spokojný 😉 .

dominikav123
8. jan 2016

@ivett5 ďakujem ti pekne za tuto tému tiež budeme mat prvé dieťa a nevedela som sa rozhodnúť teraz mám aký taký prehľad 🙂

autumn11
1. júl 2016

za mňa top plienky babywell z bipy / z rakúska/. Sú kvalitou porovnateľné s pampers a cenovo oveľa lacnejšie. Ale kým som nechodila do bipy, tak som kupovala pampers. A po odskúšaní viacerých mliek a problémom s bruškom nám najlepšie sadlo amilk bifiido. A cenovo je tiež v pohode.

ivanusko
3. júl 2016

Ja zas nutrilon1,a zelene pampers

lastom
29. júl 2016

my mame 3 deti, takze co sa tyka plienok prve dve deti fungovali na huggiess, tretie na pamperskach. Co sa tyka umeleho mlieka, prve bolo na nutrilone, druhe na sunari a tretie pije iba amilk bifido. Takze co dieta, to ine preferencie, takze treba skusat, co krpcovi sadne najlepsie.

luxus10
29. júl 2016

@ivett5 biele pampers, tie su najlepsie a najkomfortnejsie,su priedusne, ritka dycha, lacne plienky maju igelitovu nepriepustnu vrstvu,.... nakupovanim v sieti dm, kde sa za 75 bodov da pouzit joker s 25 perc. zlavou na 1 ks vyrobku, napr. 1 balenie plienok alebo mlieko od 2, pre novorodencov nie. prip.v tescu mavaju na pampersy vyborne ceny, treba to sledovat- a da sa usetrit na tom dost penazi pri zachovani top kvality....alebo si ceny sledovat na nete...

ku mlieku sunar len tolko, je vyborne, ale babatko ma po nom velmi tvrdu stolicu, az taku na hranici vykakatelnosti...zdalo sa mi to na malinke babo privela trapenia, ako sa mi pucilo...z nutrilonu sa lepsie kaka, ale zda sa mi ze viac zapacha...

mliecne formuly sa rokmi menia a obohacuju sa o rozne latky, dolezite pre tozvoj mogu dietata su omega 3 mastne kyseliny, a kebyze ma mlieko aj probiotika, je to super...kakanie je vyriesene...okrem ineho....

ak budes mat babo s refluxami, a nebude ti spat cele dni a noci, tak bude nutne zmenit mlieko na protirefluxove, a tamje myslim obmedzeny vyber znaciek....

a ked sa pytas na plienky, nielen plienka robi komfort zadocku, ale aj vhodne vlhcene utierky,alebo voda, lebo ked prevaznou vacsinou utieras okakanu ritku, stale to smrdi. efekt asi ako h...o v lese.... 🙂 , odporucam huggies pure, a utriet vsetko pri kazdom prebaleni!!!!

a nezanedbatelnou vecou je aj krem na ritulku, a natriet pri kazdom prebaleni!!!!odporucam Aviril.

a odporucam prebalovat cca kazde 3 hodiny.

a kazdodenne kupanie.

a vyhnes sa zaparenej ritke aj akejkolvek alergii na kvalitnu plienku...

neverila by si kolkym mamam je vsetko" jasne", a u pediatra riesia zapareny zadok,