Unikajúci význam albumov typu - šatník mojej malej
Dobrý deň,ako tak klikávam po modrom koníkovi, všimla som si mnoho fotoblogov s fotkami oblečenia detí s veľkým dôzrazom na značku, ktoré tu ani nie su za účelom ich predaja. Som jediná, ktorá sa nad tým pozastavila, alebo zmysel uniká aj viacerým.
Chápem a páčia sa mi albumy detičiek "nastajlovaných" chutných, ale toto?
@evelynm prosím??? ja a agresívna????? 😀 😀 No akeď ste pri tej tolerancii tak čo takto tolerovˇať albumy s oblečením? Hm?
@michaelamilan , ano, tvoje vyjadrenie na mna posobilo agresivne. S touto reakciou som pocitala. Autorka diskusie neutoci na albumy s oblecenim, len kladie otazku, aky maju vyznam, nikoho neuraza, nikoho nazor neznevazuje, ani ho neoznacuje za ubohy. Diskusia je predsa o vymene nazorov, ci nie?
@ancovec Toto je forum o detoch. K detom patri aj detske oblecenie. Cize ma asi rovnake opodstatnenie ako detske oslavy, hracky, fotky deti, fotky jedla pripravovaneho pre deti a pod. Ja osobne bud popozeram a inspirujem sa, alebo preskocim..osobne taky album nemam, ale ani mi na tom nepride nic zle. Ostatnym odporucam podobne, naco sa nad tym zbytocne vzrusovat.
@evelynm je a preto som si aj ja vyjadrila ten svoj.........
@michaelamilan , ok. mne len slo o sposob.
ja k tomu napisem len tolko, kazdy si da album podla toho co je pre nho dolezite prezentovat verejnosti, pre niekoho je to plna skrina, pre niekoho kocik odfoteny v kazdom kute domu, pre niekoho zmapovane rodinne vylety. ja osobne po incidente s pedofilmi ktori sa tu pred nejakym casom riesili a viem ze sem aj vzdy chodili a aj chodit budu a nijak sa tym netajili, som rada ze tu prevladaju skor fotky kde nie su deti (aj ked je to paradox,kedze je stranka venovana hlavne im) a vela mamiciek si vstupilo do svedomia a hlavne letne albumy pripadne fotky z domaceho prostredia si dali skor pre priatelov alebo zmazali.... takze len kvoli tomuto mne osobne prestali vadit albumy s velakrat az gycovym oblecenim.... 😔
Navrhujem zalozit stranku modrysatnik.sk 🙂
@lulka12
@ancovec
tak mne raz dve baby toto "vysvetlovali".... 😉 😀 tiez som mala nazor, ze kolko casu - povyberat zo skrine, pofotit, stiahnut, vytvarat album, ( ten zmysel tejto cinnosti ) potom o tom dookola diskutovat... moj nazor radsej ist s dietatom von...
tak mi to 2 vysvetlili, ze my fotime ked davame do bazarika... a ona to urobi jednoduchsie.. ked kupi, pofoti.. a ma fotky, kt potom da ked predava... ja, ze 😕 😲 😲 takze pofotis nove, ponosite, operies.. a potom povesas nove pekne fotky novych veci do bazarika, ze predavas.... 😲 😲 tak sa este obhajovali, ze veci maju vela a vyzeraju aj tak novo.... ( na fotke s visackou, predava nosene, vyprate... ehm... dost velky rozdiel podla mna...) tak sa bili do prs, ze je to ok... no konec 😀 😀 😀 😀 tak tot vysvetlenie tejto logiky 😀 😀 😀 😕
Trochu odbočím na odľahčenie... Pred pár týždňami ma dostal do kolien album, kde mamička nafotila rozliate kakao na chodbe s názvom "Naša ranná nehoda" alebo tak nejako. Normálne som to ukázala manželovi, že či tým ľudom už fakt šibe... 7 fotiek s dlažbou s kakaovou mláčkou... :D
Podľa mňa je 80% z fóra aj albumov neuveriteľne zbytočných (Otázky typu: "Môžem v tehotenstve dýchať" apod.), a treba si uvedomiť, že slúžia primárne na zabíjanie času (ako aj táto téma).
(Ďakujem týmto zakladateľke témy, že mi umožnila sa po niekoľkých týždňoch zapojiť do diskusie a získať tak opäť na chvíľu pocit, že som plnohodnotný človek spoločnosti...)
Albumy s oblečením sú o chválení sa, nehľadajme za tým nič iné (snaha inšpirovať iné maminky? ha ha ha). Ale keď ma to dráždi, tak to proste nepozerám nie? To je to také ťažké? Niektoré si fakt závidíme aj nos medzi očami. :D
@mychaella ja si napr. tie krajsie veci schovavam pre druhe, prip. pre buduce netere 😉
@davija nemyslim si, ze sa vsetky matky chcu chvalit - ja mam napr. album s oblecenim len pre priatelov (neda sa urobit album, ze ho vidis len ty), su v nom aj fotky kde je v danych veciach uz Eli odfotena a mam ho kvoli tomu, aby vzdy ked jej chcem kupit daco nove, som si mohla pozriet, ze uz toho fakt vela nepotrebuje 😀 mohla by som to mat aj v pocitaci, to je pravda, ale nebyvam stale na jednom, takto to mam na jednom mieste v kope vzdy pristupne.
Mne pride hlavne strasne spajat deti so sloviami typu image, outfit, mala sexica a pod. Takisto ako sa mi nepacia leopardie a tigrovane vzory na detoch, vyznieva to neskutocne vulgarne. Vrcholom pre mna bolo najst detske tango nohavicky
@ivanka.7 Ja som si po synovi tiez odkladala, a kedze mame deti narodene v tom istom case, 6 dni rozdiel /pus tri roky/ 🙂 tak vela veci mladsia ponosila a este ponosí, je to kopa usetrených penazi za veci co nosi na doma, na chatu, ci ihrisko, ale ked uz nieco maju tak nech to vynosia, ked to znicia tak mam aspon dobrý pocit, ze vec bola vyuzitá a ked nie tak som davala synovcovi, lenze ten uz naseho pomaly prerastá, tak posuvam vela veci kamoske, co ma syna, ale ta si len vyberie, co sa jej hodí, a nemam komu inemu momentalne, svagor deti tak skoro neplanuje, ale ked spomenie, ze nieco sa mu paci, ked maju nasi na sebe tak to odkladam, 🙂
Ja zasa nejsom na fotenie, som rada ked odfotím aspon do bazaru, ale nemam nic proti mamickam co na to maju cas a chut, nech si robi kto chce co chce, kazdy mame ine zaluby, ja ked mam chut, tak si taky album pozriem, ale to len ked krpata uz fakt dlho spi a ja neviem co zo sebou, 😀
Moj nazor je:
Miesto zhanania, fotenia, publikovania znackovych handier radsej zobrat deti niekde kde si uzijeme spolocne zazitky. Tym chcem povedat, ze nedelny vylet celej rodiny do outletu je zabity cas, ktory sa raz pomsti. Zasvinene neznackove teplaky po vylete sa raz vratia ako radostna spomienka na detstvo.
A zabite ma...
@ivanka.7 tak ja zasa nenakupujem tolko, ze by som si nepamatala co som objednala 😀
@zita19 hovoris mi z duse, ved dieta si nebude pamatat, co malo kedy na sebe, ale zazitky su na cely zivot. Jedine topanky chodim deckam kupovat do obchodu, a ked vidim jak je vonku krasne a v nakupnom centre sa neda ani zaparkovat jak je preplnene 😖
@mychaella to bola vynimocna situacia, ktora si vyzadovala mimoriadne riesenia 😀
@zita19 nemyslim si ze mat album s fotkami oblecenia znamena nikam s dietatom nechodit... to moje je vonku 3x denne ci je zima, ci je teplo, ci prsi, snezi alebo fuka, ale rovnako sa mi doma vytesi z toho, ked pride "bajicek" a moze ho otvorit 😝 ale takto vecer, ked spi a ja mam porobene ostatne povinnosti, nevidim dovod,preco neprebruzdat net 🙂
@ivanka.7 Nepisala som priamo o Tebe. Bol to moj nazor vo vseobecnosti.
Prechadza mi mraz po chrbte, ked pocujem mlade mamicky ako sa bavia, ze aky maju bomba den za sebou. Zobrali deti "von", prechodili celu Optimu, nakupili si handricky a ani obed nemuseli varit a dali si mckaca...
baby ja vas nechapem preco riesite a vlastne preco vam vadia taketo albumy? ja osobne si rada pozriem albumy s peknym oblecenim a inspirujem sa.......proste ak sa mi nieco nepaci,odignorujem to a preklikavam sa dalej......ja nevidim zmysel takejto temy alebo podobnej napr. ze stokke je otrasny kocik, aj o tom sa tu stale diskutuje a hada ale vo väcsine je to podla mna len o zavisti a dokazovani, ze vsetko moje je lepsie...
Baby, ja viem uplne pochopit albumy s vecickami cakajucich mamiciek. Ja osobne kym tu malicka nebola som sa tesila z veciciek, ktore som pre nu chystala, aj z fantomovych obrazkov zo sona....
Od narodenia malej ale na to nemam cas, radsej vyuzivam cas s malou, nechapem ako na to niekto cas ma, ale mne tie albumy nevadia, ved ked nechcem nepozeram 😉 Beriem to tak ze niektore mamicky sa proste nudia, takze kazdy travi svoj volny cas ako chce, alebo ako vie 😵
@fidka79 Moja rec.
@maca_p To je ten spravny album. Keby som ja mohla odfotit ako Mato voskovkou vylepsil desing maminej asi 2 tyzdne vymalovanej obyvacky 😀 😀 😀 Alebo mamin vyraz, ked to zistila a potom nahrat ako sa dedko s babkou hadali... Dedko bol za to, ze dieta treba podporovat v tvorivosti, babka riesila, ze kto vymaluje a moji brachaci medzi tym so smirglom odstarnovali vysledky tvorivaho zachvatu ich trojrocneho synovca. A Mato reval, ze on este chce farbickyyyy! 😀 😀 😀
Ja to chapem. Niektore tie detske veci su tak prepracovane a milunke ze namakanejsie nez dospela moda a akoby aj "zaujimavejsie". Deticky v tom vyzeraju chutnucko. Ci uz sa nam to paci, ci nie, saty do istej miery robia cloveka navonok. A tak movitejsie maminy si mozu dovolit deti paradit a este maju tolko casu ze to maju plus ako zaujem svoj, tak take maju tieto albumceky. Je to svet sam o sebe, je to hobby, ktory cloveka skutocne moze chytit, moze citit uspokojenie ako to tomu svojmu dietatku pekne nakombinoval. Je v tom aj trochu umenia a to ma v sebe kazda zena, nejake take to esteticke citenie vyzerat dobre a urobit aby dobre vyzerali deti.
Chapem ze to moze provokovat mamicky, ktore tych peniazkov az tolko nemaju. Samozrejme je pravda ze dietatu je jedno, hlavne v nizsom veku v akych handrickach chodi. Aj ked niektore, napr. moja uz ako mladsia skolkarka, keby mohla tak si vybera akymsi zenskym neomylnym cuchom tie "krajsie" a teda aj drahsie. Hoci sme nikdy neboli take tie obchodakove typy, ked tam s nou raz za uhorsky rok idem, tak chce snad vsetko a je schopna sa v tom hrabat a vyberat donekoncna. Alebo ked jej ukazem ponuku cez net obrazky, nech si vyberie, co je castejsie. A uz u skolkarov moze pekne oblecko pomoct (pozor nie uplne automaticky zaistit, ale pomoct k) oblubenosti, deti to vnimaju.
Ja napr. nemam vsetky veci pre deti take vystajlovane, ale niektore ano, a priznavam ze som uz niekolkokrat mala pudenie ich v tom pofotit, to co im zvlast "seklo". Lebo to dieta z toho vyrastie, znosi to, tak zase aby bola pamiatka. Len zial, mam tolko aj inych zaujmov, ze ked prislo na volbu ist do albumceka alebo nieco ine, vyhrali ine cinnosti, lebo to zas nie je uplne casovo nenarocna cinnost, skor naopak. Keby mam ale napr. viac volneho casu, k comu urcite by mohlo dopomoct aj viacej peniazkov, ze by som bola este na MD, zivil by ma muz a pod. mozno by doslo aj na taketo albumceky 🙂
🙂
Mne osobne su tie albumy lautrfuk...obcas niektory otvorim, ked vidim peknu uvodnu fotku.. skor ma vsak zaraza, ako maminy paradia svoje este ledva chodiace deticky do maximalne nepohodlneho oblecenia - vypasovanych rifli, kabatov, maxi salov okolo krku a pod., v ktorych dieta nemoze nic, maximalne tak bezmocne stat...
ja sa veľmi rada pozriem na albumy, kde sú detičky v pekných veciach a zladené
samozrejme, ak na taký natrafím, účelovo ich nevyhľadávam
menej ma oslovujú albumy, kde sú čisto len vecičky
naozaj radšej oči popasiem na tých detičkách v nich 😉
treba si uvedomiť, že ak niekoho iritujú takéto albumy, tak ich nerozklikávam
samozrejme, každý má právo okomentovať, ak je to verejné, ale povedzme si pravdu, ak tam raz niekto napíše niečo v tom zmysle " nemajú kde peniaze dávať, chcú sa chváliť,...." , tak je jasné, že takýmito komentami dáva akoby najavo zamaskovanú závisť, aj keby teda v skutočnosti závidieť nemusel. len to tak vyznieva.
myslím,že všetci vieme, že čo je svet svetom, vždy to bolo tak,že niekto žil lepšie, iný horšie
každý tak,ako vedel a na čo mal
je jasné,že každý by sa chcel mať čo najlepšie a podľa toho, na čom si on zakladá, podľa toho ne/vedel závidieť
ale zas - nie každý človek je závistlivý
myslím, že táto stránka by mala ľudí spájať a nie naopak
nemali by sme si jeden druhému závidieť alebo nedopriať, ale naučiť sa tešiť spolu a z toho, čo máme
snáď chápete, že albumy, v ktorých sú detičky nastajlové krásne a k tomu aj "draho" ( na margo tých riflí za 50eur) dávajú mamičky, ktoré na to majú. a nežijú z minimálnej alebo priemernej mzdy na SK
a možno ani nežijú na SK
určite sú to úspešní a pracovití ľudia, ktorým sa ich úspešnosť odrazila aj v životnom štandarde
a možno zdedili 😉
ja len chcem povedať, že doprajem každému a fandím rovnako úspešným ako aj tým, ktorí sa snažia a dokážu vyžiť aj z minimálky+ napr. momentálneho RP
oháňať sa tu tým,že "mne je jedno a aj deťom, v čom sú oblečené, mne je prvoradé zdravie mojich detí" mi príde trochu fakt závistlivé
si myslíte, že tým druhým maminám nezáleží v prvom rade na zdraví a šťastí ich rodiny?
a to, že majú na to, aby si dopriali aj bonus v podobe krásnych vecičiek, je len ich vec
určite nepatria medzi neplatičov, dlžníkov,....a nemíňajú na vecičky, len aby sa potom niekde virtuálne predvádzali
a to o tom venovaní sa....to kde je taká poučka, ktorá káže, koľko a ako sa máme venovať svojim deťom?
možno ony hodia sem len svoj album a idú preč
zatiaľ čo iné možno ticho surfujú, porovnávajú a možno aj trošku závidia
to by sa dalo takto paušalizovať a dohadovať donekonečna
mi to príde, akoby maminy, ktorým sa žije ľahšie, nemali právo ísť na žiadne fórum a tam, ak chcú, prezentovať svoju rodinu, svoj život
či sa majú schovávať a pre istotu "nedráždiť" ostatných?
aj ony sú ľudia so svojimi radosťami a starosťami a majú právo aj na virtuálny svet 😉
tak baby, trochu rešpektu
a naučiť sa vedieť tešiť z toho, čo máme
stále sme na tom lepšie ako hladujúce krajiny a zúfalé matky, ktoré nevedia, čo dať svojim deťom do úst, nieto že by ešte tušili o internete a virtuálnych pletkách o ničom 😉

@michaelamilan , naco tolko agresie? ved diskutujeme, nie? A naco hned oznacovat niekoho nazor ako ubohy? co tak tolerancia? 🙂