icon

V čom spí vaše 2 mesačné dieťa?

klickklack
29. máj 2011

Chcela by som sa opytat ako davate spat vase deti? Mam 2 mesacnu dcerku a zatial spava v takom polo vaku (http://www.originalbabyshop.eu/-zavinovacka-mik...) v ktorom ma nohy, ruky jej uz nebalim k sebe, lebo to nema rada, je vtom odnoziciek az po pas. Pod nou je deka nakriz, ktorou ju prikrijem.
Niekedy sa stane ze je cela vytocena o 180 stupnov, lebo ju drzia tie nohy. Ked je bez toho vaku tak cela odcestuje v postielke na druhy koniec, niekedy sa pretoci nechtiac na brusko,lebo ma zvysenu postielku kvoli refluxu..
Neviem ci ju mam davat spat bez toho vaku a len zakrit normalne dekou,alebo uz perinkou??? bojim sa ze ked sa tak mrvi aby sa nedostala cela pod nu a neudusila sa nejako...
ako davte spat vase deti vy?

simi251
29. máj 2011

Ahoj. Ked bol moj Andrejko malicky spaval v tomto. http://babybutt-fr.erwinmueller.com/shop/articl... Hore je to ako dupacky takze sa z toho nevytiahne a zaroven ma dost miesta na kopkanie hohami.

Ked bol ale uz vacsi a bolo mu to uz kratke, nikdy nezniesol byt zakryty. Tak mi neostavalo nic ine len ho primerane obliect a nezakryvat. Az ked mal mozno 5 rokov, dokazal spat zakryty.

simi251
29. máj 2011

@klickklack Fiha neviem ci ten link funguje tak skusim este raz http://babybutt-fr.erwinmueller.com/shop/catego...

Ja som mala to bez rukavov.

luciferkax
29. máj 2011

môj trojmesačný len v tenučkom overali a stále v perinke :( aj ked nohy trčia, ináč nezaspí...
starší syn spával v hrubšom spacom vaku, vošiel tam do roka

klickklack
autor
29. máj 2011

@simi251 takze taky normalny babyvak? a ta deka je myslis nebezpecna? mam aj monitor dychu ale mam z tej deky trosku obavy...

sisaha
29. máj 2011

moja dcera spavala do troch mesiacov v zavinovacke, potom uz len v babyvaku a nicim som ju nezakryvala a nezakryvam dodnes. Ten vak jej staci.

simi251
29. máj 2011

@klickklack Myslis tu zavinovacku co mas ty? Nezda sa mi nebezpecna ale nevidela som ju v skutocnosti.

siskaa
29. máj 2011

moja mala spavala asi do troch mesiacov v zavinovacke, aj ked k ranu ju uz mala kadejako povolenu :D potom som ju prikryvala dekou, tu som zastrcila po oboch stranach postielky, tak jej ta deka drzala na mieste 🙂 ale viem, ze ked sme jednu dobu mali vyvysenu postielku kvoli refluxu, tak sa mi mala smykala po nej, tak by som asi neriskovala, ze sa zachumle pod paplon alebo deku a davala ten spaci vak 🙂

ikke
30. máj 2011

v pyzame pod dekou, deka po okrajoch zalozena pod matracom 😅 aj to len preto, ze som verila miestnym poveram, ze dieta nema spat pod perinou, lebo ked sa dostane pod nu, moze sa zadusit 😝 neskor, ked zacal byt pohyblivejsi, spaval v pyzame + spacom vaku a este neskor, ked bol este pohyblivejsi,sme vymenili spaci vak za perinu, zas ale zalozenu po okrajoch pod matracom. tak spava dodnes.
neviem, ako odporucaju padiatri na slovensku, tu sa davaju deti spat co najblizsie k "dolnemu"/nohovemu okraju postielky, pod deku zalozenu po okrajoch pod matrac, ako som uz pisala. to by malo znizit pravdepodobnost, ze sa dieta dostane pod prikryvku a stane sa nieco zle... 😉

mis_ka
30. máj 2011

nas maly spi v bodycku s kratkym rukavom a prikryty paplonikom, zatial sa neodkopava... ked spaval v overale, bol chudatko kazdu noc cely spoteny.

iwulka23
31. máj 2011

timejka nam do mesiaca a pol spinkala v perinke..potom som ju uz do perinky nedavala tak sme presli na babyvak,tam bola velmi spokojna..taky maly ,,kliestik" bola 🙂 teraz sme uz z vaku vyrastli(ma 4 mesiace) a spinka v overaliku s dlhym,lebo zaspava odkryta..potom ked uz tvrdo spinka tak ju prikrijem dekou oblecenou v paplonikovej obliecke...takto pocas noci..a cez den len cisto v overaliku..ved uz je teplucko 🙂)