Výbava pre bábätko narodené v júni: Čo potrebujem?
Čo by ste poradili, Ččo potrebujem? Som prvorodicka a pravdu poviem, som zmätená. Oblečenie nejaké mám, ale nechám si poradiť že co by bolo vhodné ešte kúpiť.
V podstate potrebujem celkový nejaký zoznam co sa vám zišlo a co naopak nie 🙂
Dakujem veľmi za pomoc
To je velmi individualne... niekto neda dopustit na nosice, no mne sa neosvedcili ani pri jednom babatku. Monitor dychu taktiez som kupila do postielky a v postielke nakoniec ani nespavali... takze co sa tyka vychytavok je to naozaj na kazdej mamicke ako si zariadi svoj den a rezim a podla toho...
Ale take must have je mat pred porodom nachystanu postielku, kocik, autosedacku, vanicku, teplomer do vody, detske mydielko, kremik na telo, krem proti zapareninam, uteracik pre babatka, utierky na ritku, plienky, olejcek na masaz (keby brusko bolelo), kratke bodycka, leginky, polodupacky, nejaky lahky spaci vak...
každej vyhovuje niečo iné a prisposobí to podľa toho aké je dieťa ale ja som mala
perinku od Evy Kiedrnovej, kočik, postielku, autosedačku , tašku na kočík , organizér
kozmetiku - mydlo na zadok, krém na zapareniny, lieh na pupček , hrebeň, detské nožnice, vatičky do uší, teplomer do vody
látkové plienky, hrubšie bavlnené na utieranie , prebalovaciu podložku (dajú sa kupiť aj také čo sa perú,
prvý mesiac sme kúpali v umývadle potom vo vaničke mala som xxl takže cca do 2 rokov
mali sme závesný prebalovací pult v kupelni najlepšia vec u nás
oblečenie- tenká čiapka, ponožky, tepláky, bodyčka, podbradník , dupačky
odsávačka na mlieko elektrická - sáčky do mrazáku , flaška tá antikoliková
pestúnka s kamerou
ja som mala stiahnutý zoznam z netu a vybrala som si čo sa mi hodilo
Aaano ak planujes kojit tak odsavacka musi byt! Ak sa ti naleju prsia a babatko nevypije aby sa ti nezapalili prsia. Staci aj nejaka zakladna manualna ak nechces investovat vela. Za mna Avent je velmi dobra

@obcanka123 tie velke latkove plienky, idealne muselin: bavlna. Dobra je aj taka muselinova deka. Dost vyuzijes. Potom plachta na kocik proti slnku, taka na gumicky, u nas to volaju Segel. A sietka na kocik proti hmyzu.