Aké oblečenie pre zimné bábätko?
Ahojte baby 🙂
Čakám zimné bábätko a pokukujem pomaly oblečenie. Len neviem akú veľkosť. Či kupovať od tej najmenšej č. 50 alebo radšej väčšie. Napríklad taký overal .. keďže pod ním bude mať ešte niečo oblečené. Som prvorodička a mám v tom zmätok 🙂
Príp. nejaké rady kto ste mali zimné bábätko čo ste najviac využili a koľko toho pokupovať.
Ďakujem
Ja som mala aj 56, ale po pravde, mali sme to tak 2x a už to bolo malé.
Overall (pozor!!!! bol tu spomenuty next. Anglicke veci su mensie, treba kupovat o cislo väcsie) by som kupovala az tesne pred porodom. To budes s utz vediet priblizne velkost dietata.
Ostatne veci v minimalnom mnozstve, kup si radsej od 56tky vyssie, ved uz nezijeme ako pred 40. rokmi, kedy sa nic nedalo len tak kupit. Ak dietatu budu veci velke, tak nemusis ani z domu vyjst. objednas par mensich kuskov cez net.
Nasa najmladsia sa narodila napr. 50 centimatrova a mala necele 3 kg a predstav si, ze jej aj tie 50tky boli velke. Tak som objednala z next 50tky a muz doniesol este z Mothercare a v tych nelietala.
Tiez sa netreba spoliehat na velkosti. Ono si to nejak kazdy vyrobca cisluje ako chce (aspon ja mam taky dojem).
Vela vyrobcov sije napr dost uzko, takze baculatejsie deculo by sa na dlzku do tej ktorej velkosti zmestilo ale na sirku nie.
Nasa copana je dlha spagetka a kupila som jej teraz overalove pyzamo od Japitex a keby nebola taka stihla, tak by jej bolo uzke. A na dlzku v porovnani s inou mojou oblubenou znackou je v tej istej velkosti teiz nejake kratsie.
A este, niekto tu spominal, ze s takym malym dietatom nebudes chodit tak casto von. A preco nie?Zimne dieta treba len dobre zababusit a hajde sa von aj pri minus 20. Uplne v pohode aj hned po prichode z nemocky. Cerstvy vzduch urobi dobre aj dietatu aj matke.
@yanni ja mam zase pocit, ze next ma tie overaly skor vacsie 😅
@yanni novorodenec nema byt vonku v minusovych teplotach..
@bubka12345 ja mam malu januarovu, od tyzdna chodila von za kazdeho pocasia a chora z toho nebola 😉
@zubrienka1 to je sice fajn, ale tak male babatka nevedia regulovat svoju teplotu a mozu dostat zapal pluc alebo mat ine respiracne problemy. Tak naco riskovat. Okolo nuly alebo tesne pod nulou je ine ako -10 a viac stupnove mrazy.
@bubka12345 deti maju ist von za kazdeho pocasia, ja mam novembrovych a chodili sme von hned, ako sme prisli z porodnice, a to sme z LM, a veru sme chodili aj -15, dobre som obliekla, ked sme prisli z von, vzdy boli teplucky... fakt iba nos im trcal a aj ten som natierala.... a velmi malo su chori....
@bubka12345 so mnou chodila mama von hned od malicka, aj ked vonku boli minusove teploty. poobliekala ma a islo sa. sestra je decembrova a ta najradsej zaspavala aj v zime vonku v kociku - poobliekana, zakryta a nebol ziaden problem. obe byvame chore uplne minimalne.
znama ma majoveho - celych 6 tyzdnov s nim von nevyliezla, iba k lekarovi. stale ho obliekala, bol doslova v sterilnej cistote - dnes ma 4 roky, ma alergie a antibiotika aspon 4x rocne.
@bubinko1506 ja som tiez chodila von v zime, ale nie do viac ako -5 s novorodencom, kazdy nech si robi co chce, ja som napisala len, co odporucaju lekari, aby babatka neochoreli. A to ze niekto nechodi von v maji ma vobec nezaujima, aj ked pochybujem, ze tie problemy ma z toho, ze bol vnutri prvy mesiac..😄
@bubka12345 to by v takych severskych krajinach ani z domu nevysli a to ich nechavaju v zime aj vonku spat. Samozrejme len treba dobre obliect a neprehnat to s dlzkou pobytu von.
@bubka12345 a tu mas o tom aj artikel ak by ta to zaujimalo 🙂
http://www.bbc.com/news/magazine-21537988
@bubka12345 moja svagrina to iste, deti babusila ako cibule, doslova vsetko v sterilite, a fakt chalani stale chori, imunitu skoro ziadnu... deti by sa mali v ramci moznosti otuzovat a aj tie bacile by mali niekde pochytat.... ale kazdy ako uzna za vhodne...
@ajana1 nie neazujima😁 Ja ti tiez mozem poslat kopu linkov, kde to neodporucaju..ale kazdy nech si robi so svojim dietatom co chce. Vzduch je zdravy, ja by som tak von s novorodencom, teda prvy mesiac, urcite nesla.
@maminkasisa ved to je jasne, otuzivala som aj ja, ale nie tyzdnove babo v -15 stupnoch😃
Keby som vedela aka debata sa tu rozprudi, ani by som radsej nic nenapisala😄
Myslim, ze to mozme uzavriet a nech sa tu prispieva nadalej o obleceni, lebo sme uplne mimo temy;).
@bubka12345 praveze ma aj to pocasie nieso spolocne s oblecenim. Z nemocky sa tiez musi dostat domov, ci bude plus 30 alebo minus 30. Dieta musi obliect podla pocasia. Aj ked ojde autom, aj tak ho musi v zime obliect podla teploty.
Inak, neviem ktori vsetci lekari ti vraveli, ze dieta v zime nema is von. Preboha, ved ho oblecies. My zijeme v zahranicie a tu lekari odporucaju (ano aj v zime) stale chodit na dlhe prechadzky na cerstvy vzduch.
Tiez podla tvojho uvazovania by severske zimne deti museli byt takmer pol roka zavrete v dome, lebo tam su ine teploty pod nulou. By sa ti oci brckaveli.
Mame kamosov Svedov, maju dve deti, jedno zimne a v pohode chodili vonku aj pri minus 20. Samozrejme, ze neboli vonku pol dna.
Tiez ja napr. SOm januarova, pred takmer 40. rokmi boli ine tuhsie zimy a v Tatrach tak ci tak a nasi so mno normalne chodili von. mam aj fotky, snehu vyse kocika grrr Akurat, ze vtedy sa neodporucalo chodit von s novorodencom prvych 10 dni (vsetci aj letne deti). Ale to nie je mesiac. Neviem si predstavit, byt mesiac
zavreta v dome.
@yanni pisala som o mrazoch -10 stupnov..nie v zimnom obdobi. Tak neviem ci tu viete aj citat niektore. S babatkom sa ma chodit denne von, je to len dobre, ale v hlbokych mrazoch by sa nemalo a urcie nie nadlho. Odporucaju to pediatri vseobecne.
Ja som rodila v zime ked snezilo a tiez som isla z porodnice a aj na prechadzky kazdy den, tu bolo max -5, vacsinou okolo nuly. Ja som reagovala na to, ze do -20 stupnov nech chodi.
http://www.babyweb.sk/s-malym-babatkom-do-mrazu
http://najmama.aktuality.sk/clanok/228916/neboj...
Ale chodte s novorodencom kludne aj do -50.
@yanni podla uvazovania slovenskych pediatrov, ale ako som pisala, mne je to jedno. Ja som take mrazy ani riesit nemusela, boli som vonku denne..
Ja pisem o MRAZOCH. minus 5 nie je nic. V Alpach mame aj minus 25 a v pohode.
O slovenskych pediatroch a aj poniektorych mamickach sa radsej nevyjadrujem.
Co by sa tom dietatu malo v hlbokom kociku, fusaku, zapabusene este aj pod dekou atd stat?
Takze deti nasich Svedskych kamosov a finske krsniatka nasho rodinneho priatela by uz tu ani nemali byt, lebo boli ako novorodenci vonku pri minus 30. 😕
@yanni to sa potom super nadychaju toho -30 stupnoveho vzduchu take zababusene.. aby sa nezadusili😁😁😁..keby zijem vo finsku, mozno to vnimam inak, resp by mi to aj moja dr nehovorila, ale kazdy nech si robi co chce. Ja som svoje dieta ako novorodenca do mrazov nebrala (ani som nemala kde) a zatial za 1,5roka a 2 zimy ani soplik nebol a to sme vonku vkuse:P.
@yanni a preco by tu nemali byt, to si kde zobrala, pisalo sa niekde, ze na to umru ked pojdu v mraze von? Pokial viem, tak nie..len ze je riziko prechladnutia alebo zapalu pluc a podobne, ale ano riziko je pri vsetkom a vacsine sa nic nestane.
@bubka12345 ale ved ty pises, ze minus 5,1 je uz strasny mraaaaz. A ze ty by si nesla minimalne mesiac. No chuda deculo. Mesiac byt zavrete v dome.
Treba dieta aj seba len poriadne obliect. Neexistuje zle pocasie, len zle oblecenie.
@yanni kde som napisala, ze strasny mraz? Len to, ze do vacsich mrazov ako -10 ist nemaju..a nezijem v rusku ani finsku, takze tu je tu mraz. A ani som nenapisala zeby som nesla minimalne mesiac, stale mi tu pises nieco, co som nenapisala..ak si precotala clanky, tak vsade je len odporucanie, chuda deculo moze byt jedine tak tvoje😁.
Ak by som asi zila niekde s dlhotrvajucimi mrazmi, postupne kazdy den by som predlzovala interval vonku, vzdy na obed, ked je najteplejsie, aby si postupne zvykalo..a viem sa obliect aj svoje dieta😁.
@yanni ale vidim, ze ty by si porazila aj vlnu tsunami a prechadzala sa s kocikom dalej😆.
@bubka12345 tvoj prispevok 16:38
@yanni ano na slovensku by som nesla do takych mrazov, lebo tu by trvali mozno den dva a na juhu bolo max -5, cize sa opakujem, ze ja som to ani neriesila a ide len o odporucanie dr, aby babatka male neprechladli.
Ak by som zila na Sibiri ale Svedsku, tak by som sa tomu prisposobila tak ako som uz pisala. Snad to uz konecne mozme uzavriet.
Slovenský dojčenský tovar | http://batolashop.sk/eshop/dojčenský-šatník/ote...
Ja som tiez mala kupenych len par body vel.56, lebo vsade pisali, ze sa to nestihne vynosit. Narodila sa nam 2880g a 47cm dcera, tak sme zacinali na velkosti 44, 47. Skoro dva mesiace trvalo co nosila velkosti do 51cm 🙂
Dievcata poradte, aku zavinovacku kupit pre januarove babo aby mal aj von aj na doma na spanie. Dakujem
Ahojte prosim vas viete mi poradit nejaku znacku ktora ma fakt teply a kvalitny overal na zimu pre dieta?
@michaela460 Lindex má dobrý. My máme Nextový, taký huňatý. Na tom máme ešte deku a je vo vaničke. Ale máme hrubú vaničku, takže tam by sme iný overal ani nemohli dať, lebo by bolo dcére horúco 🙂

ja som pod 62 nekupovala nič, veď prvé mesiace dieťa aj tak dokopy "nič nerobí", tak sa o to potkýnať nebude ak mu to aj bude trochu veľké...nemáme na to, aby sme každý mesiac menili šatník....a niektoré tie 62ky aj tak prišli také malé, že sa divím, či to pre bábiku...