Ako dlho malo vaše dieťa čiapočku na hlave doma počas dňa?
Ahojte, chcem sa spýtať dokedy ste nechavali babätku čiapočku na hlave počas celeho dňa? Teda keď je to ešte malé bábätko tak je samozrejme že bude mať čiapočku na hlave vždy,aby nedostalo prievan atd... ale keď už trochu podrastie a má dajme tomu pol roka,ale ešte nemá veľa vláskov tak malo by mať na hlave čiapku aj cež deň doma ked je v izbe? Ako ste to riešili vy?
moja mala nikdy nemala ciapocku vo vnutri 🙂
Nas Tomas sa narodil na konci septembra a cez den doma vobec nemal ciapku, a toez nebol ani v perinke tu bojkotoval este v nemocnici. Ciapocku som mudala jedine vecer poi kupani a to len na chvilku a tiez asi len par dni. Nemyslimze je to nutne ved nemas doma prievan a ani neustale pootvarane okna.
mam decembrové deti a čiapku teda vo vnútri nikdy nemali. vlastne iba raz, ked sa mojej svokre zdalo, že je nejaká zima, nasadila im čiapočky, a ráno sa zobudili s potničkami. to bolo prvý a posledný krát. v zime sme mali v byte najviac 22 stupnov, aj to sme len večer prikurili kvôli detom, zápaly ušiek a podobné veci sa šíria cez nosohltan, nie cez ušká!!! bolo mi až do plaču, ked som teraz nedávno videla chlapčeka so svojou babkou na ihrisku, na hlave BARANICA a na tej baranici ešte kapucna s kožušinou, chlapec nevedel ani hlavou otočiť, a moje 3 mesačné baby v kočiari len s letnou čiapočkou a tenkým svetríkom.
u novorodeniatka, doma len po okúpaní. takú tenučkú.
inak netreba.
Ja mam marcoveho a nikdy ciapicku na doma nemal
Nikdy sme vo vnútri čiapky nenosili...to je len zvyk našich "starých mám". Tiez mi Dr.vravela, ze dieta doma žiadne čiapky nosiť nemá.
vobec doma bolo bez capice akurat po okupani chvilku tenucku bavlnenu ....inak to jej akosi ostalo doteraz
nas nikdy nemal ciapku na hlave doma. ked som chcela vyvetrat, tak som s nim sla do inej izby, alebo som ho drzala na rukach chvilu, vyvetrala rychlo a zavrela. nikdy mu nic nebolo...
Akonahle dam mojej malej ciapku dole tak kycha. aj v porodnici ked mi ju vzdy vratili bez ciapky tak kychala az kym som jej ju nenasadila
Toto mi pripada ako sutaz, ktora maminka hlasnejsie a vyraznejsie zakrici NIKDY NIKDY!!!! neda sa to normalne napisat? Bez blbych poznamok typu paneboze, to je blbost,kukala si filmy a pod.? este aj v tomto sa predbiehate.
Ale k veci. Moje deti ciapocku na dnu nemali, pretoze mame teply byt. Ale ak by sme byvali napr.v dome, kde je chladnejsie, asi by som novorodeniatku ciapocku tenku dala aspon prvych par tyzdnov. Polrocnemu uz nie, aj ked nema vlasky.
@martina374 V žiadnom prípade nie!
Čiapočka stačí v prvých dňoch života dieťatka (aj to podľa okolností, ani nemusí byť).
@elizita - kýchanie nie je dôsledok chladu, ale to, že sa tak bábätkám čistia dýchacie cesty ešte po pôrode. Trvá to niekoľko dní až týždňov 😉
U nás detičky nemali v pôrodnici čiapky. Dcérka sa narodila v lete, v pôrodnici boli detičky oblečené len v body a plienke. Na izbách boli buď len tak - bez perinky, prípadne v noci zakryté plienkou. Cez deň aj okná pootvárané. Synček je novembrový, tiež nemali čiapočky. Ani keď sme vetrali na izbe.
Moje dieta ma 14 mesiacov, vnutri do takych 5...vonku bez nej nikdy nebolo a len minuly tyzden som odlozila zimnu bundu a asi ju znova vytiahnem. Kym nema potnicky je vsetko ok.
môj drobcek mal zo začiatku ale len po kúpaní a ked bol prievan inak nie . prvý mesiac asi

@martina374 ja som mojej dcerke davala doma ciapocku taku Outlast tenucku asi medzi 3.-6. mes., narodila sa v lete a hlavku mala uplne plesivu az do 9.mes.
Trocha iny pohlad mi ukazala moja mama, ktora po chemoterapii prisla o vlasy a aj v lete jej bola v noci zima a davala si na hlavu aspon satku alebo tenku ciapku vzdy.