Akú kozmetiku pre bábätko?
Ahojte baby, neviem sa rozhodnúť akú kozmetiku pre bábätko ...
Ja používam už pri druhom dieťatku telovu kozmetiku seba-med baby ( pre bábätko stačí detsky syndet a telové mliecko). Na ritku dávam Rybilku a keď je viac zaparena, tak Sudocrem. A na suchu pokožku na tvaricke kalciovu masť. To je všetko...
Ja budem používať na telo po kúpaní obyčajný olivový olej z lekárne Dr.Hoj, na zapareniny Bepanten, na tvaricku vazelinu z lekárne...
@090393kristina suhlasím s
@pribinak dietatko nepotrebuje skoro nič,,čistá voda,,a potom neskor sa zariadič,,my sme mali sudocrem na ritulu,a neskor na hlavičku na to mäkké niaky olejček (už neviem nazov) ale netreba dieta zbytočne premastovať,,vyvonat roznymi penami do kupela je to bud dobrý reklamný tah alebo sa mamičky medzi sebou chvália ktorá ma lepšiu kozmetiku,,vyber si 😉
sudokrem na prdelku, kvalitnemydlo. po narodeni sa trocha supal, prenasala som, tak mi doktorka predpisala excipial - natrela som ho hadam 5 krat po kupani. kupem kazdy druhy/treti den. samozrejme po kakani umyvam vzdy pod vodou. . a teraz sa mu robia supinky na hlave, tak som kupila mast na to, ale tiez som ju pouzila asi tri krat.
inac kupem vacsinou len v cistej vode, mydlom len prdelu obkadenu. maly ma pol roka a nebl ziadny problem.
a este: ked bola zima a mrzlo, natrela som mu licka na von obycajnou indulonou modrou. to je moja cela vybava 🙂
@090393kristina ako aku? taku aku potrebujes 🙂 My sme kupali v Klorane sprchaciku (teda nie kupali, kupala ssa v cistej vode a sprchacom som ju umyla), ten bol neskor aj na vlasky, vyborny.. odporucam... flasa ti vydrzi dlho... mne osobne cista voda velmi nepride na umyvanie, ale jasne aj take su nazory 🙂 Na kremovanie... si kupite aj casom... co vam bude treba, ak bude nieco treba.... vela si urcite do zasoby nekupuj. Na ritulu odporucam bepanthen krem. Budete na pupcek nieco potrebovat, nam rozkazali kupit lieh. Mne osobne oleje na telo nevyhovovali, nemali sme ani suchu pokozku,, takze tiez sme kupili klorane krem jeden od hlavy po paty... ked je chladno v zime treba davat na tvaricku masnejsi krem, v lete zase budes potrebovat nieco s UV faktorom(ak budete pouzivat, ak nie tak nie... ). Olej som mala take mini balenie, ked som nahodou potrebovala na nieco, taktiez pomocky ako vatove tampony, vatove tycinky, utierky.. vsetko to suvisi jedno s druhym.. podla toho co budes ty pouzivat a ako to tebe bude vyhovovat... my sme ritulu utierali utierkami, balila som do jednorazoviet... novorodencovi som miesto vlhych utierok utierala zadocek s vlhkymi vatovymi tamponmi (prve dieta.. ja som sa bala ju chytit do ruky, nie to este umyt zadok v umyvadle :P).
.. no som sa rozpisala... aj tak jedine podstatne je, ze si musis ty urobit system, ako budete fungovat a podla toho vyberat kozmetiku 🙂)) Na zaciatok si vystacis co zakladnymi vecami a pri prechadzke kocikom kupis 🙂
Žiadnu, na riťku len Klorane a čistú vodu, ani mydlo nie. Možno neskôr zase Klorane-sprchový gél.
My pouzivame len aviril olejc na masaz pred kupanim a potom umyvam bupi umyvacou penou. A sudokrem na ritku pozdal sa mi viac ako bepanthen mala nemala nikdy ani len zacervenanu ritku ma vyse troch mesiacov a obcas pouzivam niveu detsku ked ma suchsiu tvaricku
@090393kristina ja som tiez toho nepotrebovala vela, len iecorisovu mast na zadocek (rybia mast), a na kupanie a umyvanie zadocka som pouzivala ABC derm detsku penu od Biodermy, ta je aj na vlasky. Kremy a oleje som nepouzivala skoro vobec alebo len prilezitostne - Excipial pre deti.
Vlhcene utierky na prebalovanie som prestala pouzivat hned po navrate z porodnice, lebo syn sa z nich vyhadzal, cista voda + pena od Biodermy sa nam osvedcili pri prebalovani najlepsie.
Ahoj, už som raz niekde písala, skopírujem moju odpoveď:
Ahoj, detičky by sa vraj nemali olejovat, vraj to upcháva póry, ak tak len vliať trochu oleja do vaničky pri kúpaní. A vraj dievčatka nemajú používať penu do kúpeľa.
My používame pre väčšieho Seba med penu do kúpeľa (strašne sa v tom rád hrá) a šampón (niekedy aj šampón Bubchen), pokiaľ má niekedy náhodou ekzémik tak zarábanú mastičku s 1% kyselinou mliečnou- píše nám ju pediatrička, u nás v lekárni sa dá kúpiť aj na voľno. Mladší mal od narodenia velmi suchú pokožku, tak máme do vody na kúpanie Oilatum (na predpis) a natierame tou kyselinou mliečnou, inak aj v lete sme ju používali namiesto krému po opaľovaní-- odporučil mi to známy kožiar. Potom na umytie zadočka Seba med mydlo. Na vonok proti mrazu krémik Bubchen. Na ritku pri prebaľovaní rybaciu masť z lekárne (pre naše deti lepšia ako Sudocrem apod.). Zubnú pastu Elmex pre najmenšie deti. Viac nepoužívame.
Ten olej do kupela je dobry Bioderma s davkovacom.. super vonia a krasne sa rozpusti. A na hlavu davame taky detske francuzke tekute "mydlo" bez mydla, co mozu aj zeny na intimne casti pouzivat. Tiez neolejujem, ale zas musim nakremovat lebo ma suchu a jemnu kozu, panthenol je na to v pohode. Alebo ine jemne detske mlieko.
Ja som davala deťom od narodenia nivea detsky kúpeľ a natierala telove mlieko nivea deti su po porode väčšinou suché a lupe sa im koža.a na ritku sudocrem
@ivet1371 Aj moje mali suchú pokožku po pôrode a lekárka mi poradila iba čistú vodu. Po cca mesiaci sa to upravilo a obe mali v roku pokožku úplne super. Vraj je to reakcia na pôrod a pod. a bez zásahov rôznej kozmetiky to rýchlejšie prejde. U nás to teda platilo.
prikláńa sa k väčšine - čistá vody + detské mydlielko na ritku pokakaní + krémik na zapareninky /dokonca pri látkových plienkach ani ten nebol nutný, len na noc/
My sme používali na ritku bepanthen a na suchu kožu po pôrode modrú indulonu. Po nivea olejceku jej ostávali červené bodky po pokožke. No a na kupanie čistá voda a obyčajne detské mydielko trošku.
Bábätko ozaj nepotrebuje veľa.
@monhla to som aj ja skusala, u nas to nepomohlo, nakoniec sme mazali az infadolant..
@ivkadracova Raz aj my - na nožičke - ale to už bola slečna "veľká". Skončili sme u kožnej. Dodnes nevieme príčinu, no našťastie odvtedy je zasa všetko o.k. a teraz už neriešime stav pokožky, ale počet modrín a odrenín z bicykla, z ihriska a zo škôlky 🙂
@090393kristina
presne ako baby pisu, netreba na zaciatok kupovat, sama zistis co potrebujes🙂
mne pediatricka nakazala kupit si Oilatum- tekuty parafin do vody na premastenie pokozky, mne sa zdal uplne zbytocny, minuli sme ho a viac nekupili, ono sa to nezda, ale taky nakup v lekarni, ked kupujes vsetko potrebne dost stoji a peniaze treba setrit🙂
za mna co pouziva moj maly od narodenia doteraz: gel na umyvanie Bioderma- je na cele telo a je super, je sice drahsi, ale je to litrove balenie, maly ma polroka a este to balenie mam a to ho nesetrim, maleho kupem kazde dva dni, ten prvy den po kupani umyvam ritku a predok a nozicky v umyvadle, na ritku mam Sudocrem ale zo zaciatku som pouzivala rybaciu mast z porodnice, ale sudocrem sa mi zda lepsi aj na zapareninky pod pazuchami a tak, semtam po kupeli urobim masaz celeho tela klasickym modrym olejcekom Aviril a to je asi tak vsetko co sme doteraz potrebovali a este na von do vetra som pouzivala Hipp kremik na tvar...
@monhla my mame doktorku tu istu uz 22 rokov a vždy som bola spokojná čo poradila.chodí na stáže po svete a napriklad prikrm najskôr odporúčala ako teraz ze az po 6 mesiacov a vrátila sa k názoru že naj od 4 mesiaca a poviem ti vnućka bude mať 5 mesiacov a jedla uz všeličo.a od vtedy negrcka.lebo mlieko veľa grckala.a teraz je to spokojné prospievajucee dieťa 🙂
deticky nepotrebuju skoro ziadnu kozmetiku, nedaj sa zlakat reklamou - co potrebuju je cista vodicka, v ktorej babatko okupes, po kupani niecim natriet - mne vyhovoval taky obycajnytelovy olejcek pre babatka a neskor ked boli vacsi a uz im to vadilo, tak iba nejake telove mliecko a na zapareniny odporucam u nas oblubeny a stokrat osvedceny Bepanthen - vybornu masticku, ktora pomaha aj preventivne - natriet takmer pri prebalovani a zachrani aj podrazdenu pokozku - vtedy davat v hrubsej vrstve, ja som dokonca ani tie vlhcene obrusky nepouzivala, lebo moji mali citlive zadocky, na ritku len cistu vodu a Bepanthen, no a este v zime na tvaricku nejaky zimny krem a v lete ponatierat vsetko kremom s vysokym ochrannym faktorom...tak len toto staci 🙂

Babo nepotrebuje takmer ziadnu kozmetiku, je to len silna a ucinna reklama, co potrebuje je akurat tak kvalitny krem na ritku, napr sudokrem ci bepanthen, ale ina maminka ti napise, ze je super rybacia mast a vyber si
Este co potrebujes, je detske mydlo a tym si vybavena
Vsetky tie kremiky, oleje, mlieka a peny a neviem co vsetko je akurat tak kozmeticka lobby, ak bude mat babatko nejake kozne problemy, tak ti pediatricka alebo kozna nieco predpisu
Moj nazor