Bezdotykový teplomer. Máte skúsenosti?
Dostali sme febrilne krce ☹ a aby som si vedela malinku lepsie odkontrolovat a nemusela ju trapit meranim do konecnika. 😝 chcela by som vediet aj vase rady a vychytavky. Dakujem
liviadanova: mám teplomer kt. podľa tých testov je víťazom (omron) a môžem povedať, že je nevhodný. Supermegagiganticky chýchlo odmeria, ale vždy inak...absolutne zlá voľba...☹
Ja som dala za svoj bezdotykovy teplomer cca 45€ ( teda kúpil ho tatko mysliac si ze to bude super) a je to uplna hlúposť, stále ukazuje inú teplotu..☹..takze som kúpila starú dobrú rychlobežku a meriam v riťke...
Suhlasim ze najlepsi teplomer pre babo je ktorym sa da merat teplota v ritke. Mame ak digitalny a na kazdom kusku tela zmeria inu teplotu
Baby, ona sa pyta na BEZDOTYKOVY Teplomer, nie ten na celo (prikladat), alebo do ucha.Ja mam bezdotykovy uz takmer 4 roky, dala som zan 56,45 E (este len zacinali). Po mesiaci som ho sla reklamovat, ale tiez mi nevyhoveli. My byvame casto chori a mozem povedat ze pri teplote takmer 40 C mi nameral nanajvys 37,5 (aj to po desiatich meraniach). Po tych rokoch ako tu uvadzaju ine baby som sa naucila s nim zaobchadzat a viem tu teplotu ako tak zmerat, ale len orientacne. Ide o to, ze napriklad ked je dieta na cielku trosku spotene, alebo je vonkajia teplota nizssia, tak aj povrch cielka zmeria tak, ze t bude nizssia, ale vnutro telicka moze "horiet" Preto ta najpresnejsia t je v ritke. Lebo aj dieta s horuckou moze mat studene ruky, tak aj to cielko na povrchu moze byt chladnejsie. Ked prideme z vonka, tak mame t na cele okolo 34 C 🙂), vzdy musime pockat, odhrnut z cela kazdy vlas, "zamierit"... aj u nas v nemocnici sa take pouzivaju a bola som prekvapena, ako s nim sestricky zle narabali. Kazdu som musela zavolat spät a presvedcit ju, ze moje dieta ma naozaj horucku, len oni to zle odmerali. Toť moja skusenost
Zlatinká.... Teplomery merajú správne. (Mám doma infra, digitálny aj ortuťový 😀 pri kontrole mám všetky teploty s odchýlkou 0,1, max. 0,2°C) Pes je zakopaný tuto - vysvetlím: Keď sa začne v tele bábätka niečo diať, napríklad zápalový proces, pri ktorom sa mobilizuje imunitný systém, telo si chráni dôležité orgány hrudnej a brušnej dutiny, tam sa teplota zvyšuje - lebo: funkcia orgánu musí zostať zachovaná plus navyše obranná reakcia, koncové časti tela ako sú uši, ruky, nohy nie sú v tom momente dôležité pre zachovanie života, takže na tie sa telo kvázi vykašle. Skúste si zmerať samé teplotu, keď ste zdravé: V uchu a konečníku vám nameria cca 37°C, na čele 36,3°C a skúste medzi prsiami tam kľudne aj cez 38°C, hlavne keď kojíte. TOTO JE NORMALNE. U dieťata ten istý princíp, na čele najmenej, hrudná a brušná dutina najviac. Skúste sa opýtať detskej lekárky, nech vám to vysvetlí a opýtajte sa, kde je najlepšie merať. Dožadujte sa informácií. Takže toľko moja odpoveď k pôvodnému príspevku, ja odporúčam infra, pomerne rýchlo zmeriate aj s digitálnym, no ale hneď ako malý vyrastie, vyťahujem ortuťový a šup pod pazuchu 😀
ja mam lacny z lidla..silvercrest..musim povedat,ze lacny..ale meria super.. 😉 🙂 a to ho mam cca 4 roky..
nám Ježiško priniesol bezdotykový a poviem vám oplatil sa,,kupovaný v Dr.Max lekárni a je super..mali sme aj z Lidla ten dotykový Silver Crest ale dlho nevydržal a pri každom meraní ukazoval inak..je len taký orientačný.. 🙂
aj mne celkom vyhovuje ten z lidla, je to neporovnatelne nizsia cena, nez tie ostatne znacky, co som pozerala, a meraju podla mna vsetky rovnako, aj tak su omnoho spolahlivejsie bud tie do konecnika alebo pod pazusku, ale ked sa neda a chcete odmerat teplotu dietatku pocas spanku, alebo ked je velmi rozrusene, tak pomoze aj tento z lidla... ja mam doma asi 3 druhy teplomerov a moji drobci z toho maju vzdy zabavku, ze si meriame teplotku vsetkymi a aspon si tak nechaju odmerat 🙂
mala som z lidla meral voloviny..par krat ma tak vylakal...potom som kupila z lekarne...okolo 40 ecok...isteze niekedy po dvoch meraniach je nejaky stupen hore dole...ale to neriesim...dolezite je ze viem v noci rychlo ci ma teplotu ci horucku..no je na nezaplatenie..som spokojna...
my mame tiez ale nie som spokojna s tymi bez dotyk. podla mna su nepresne a tak meriame klasickym
pri kupe bezdotykoveho plati cena odraza kvalitu tie lacnejsie su na nic mam z lidlu a je uplne na prd no nasa Dr. ma drahy za 50e a ten odmera vzdy dobre
mam microlife nc100, na ktory vsetci tak nadavaju a som velmi spokojna. Problem toho teplomeru je podla mna len jeho navod na pouzivanie 🙂
Moj navod na bezdotykovy: Meriam teplotu tak, ze mierim na spanok, pricom nesmu do tercika zasahovat ziadne vlasy, aspon cca 2 min predtym nechytat na tom mieste pokozku (aby sa neschladila) a cely tercik sa musi vojst na spanok. Cez spanok totiz pokial viem prechadza tepna, takze teplota tam viac odzrkadluje zvysok tela ako kdesi uprostred cela. Odchylku som takto mala konstatne cca +0,1 az +0,2 C. Samozrejme akonahle som chytila vlasy, alebo sa prezprostredne pred meranim nejak viac hybala, vysli haluze.
Celkovo su podla mojich skusenosti vsetky digitalne teplomery nepresne pokial sa s nimi meria podla ich navodu 😒 Napriklad dotykove treba drzat ovela dlhsie ako je v navode, lebo vyrobcovia sa predbiehaju v tom, ktory rychlejsie zapipa, takze ich treba drzat 5 min a takto vlozeny potom zapnut a vysledok je pomerne presny.
Najlepsi teplomer a najpresnejsi je ortutovy. Nastastie ich mam doma asi 15 kusov. 😀 Inak sme skusali dotykove, bezdotykove, do ucha, digitalne pod pazuchu, merat na cele ci v oblasti spanku...a katastrofa tie novinky. Rozdiel v merani je 1-2 'C.
@jankavt1 Tak tých 15 kusov ti teda závidím 😀 Ja som posledný rozbila ešte dávnejšie keď sa už nedal kúpiť takže som musela nájsť nejakú ďalšiu alternatívu 😀
K otázke od zakladateľky...bezdotykový teplomer máme doma od firmy truelifecare, a sme spokojní. Bála som sa že bude nepresný, no porovnávala som to viac krát s rôznymi druhmi a bola som prekvapená, že merania sa veľmi nelíšili. 🙂 Dúfam, že som pomohla nejakej mamičke.🙂
Mala som a skončil v koši. Používam microlife digitálny pod pazusku, pre mňa a manžela sme zohnali ortutovy juchuuu, na ukrajine. To bolo najlepšie čo kedy existovalo.
Tiež máme čelovy za 30€.a maximálna spokojnosť,pokiaľ bola bábätko merali sme v konečniku ale už ked sa začala hýbať a metať tak nebola šanca zmerať v riťke teplomer 5x mi vyliezol čo cirkusovala tak sme kúpili čelovy.samozrejme zo začiatku som si ho kontrolovala a premerala v konecniku ak sa mi namerana teplota nežrala ovšem ak si malá nechala zmerať ale odchylky v merani boli zanedbatelne
Ja mám Microlife (stál cez 50 €), mysleli sme, že cena bude zodpovedať kvalite. Ale ľutujem, že sme vyhodili peniaze. Meria úplne zle, rozdiel aj 1 a stalo sa, že aj 2 stupne (merala som hneď po sebe), boli sme ho reklamovať - prečistili optiku, že je O.K., ale meria tak isto.
Z východu sme si dali doviesť klasické sklenené, čo boli kedysi a tie používam.
Ahoj, za mna by som ti urcite poradila bezkontaktny teplomer, ktory mame my - objednany z truelifecare.cz. Nedavno som ho kupovala aj kamaratke k sviatku a velmi sa z neho tesi a vyhovuje jej
Bezdotykovy mozes pouzit jednoznacne len orientacne, priebezne treba kontrolovat inak, najlepsie v konecniku
Tiez mame bezdotykac a neviem no, mne vyhovuje...-a dost sa cudujem ze tolko ludi hovori ze to nemeria presne..ja som to kontrolovala aj s klasickymi a nelisilo sa to velmi
Za mňa je top ten truelifecare, mame ho už dlho, nemam s nim žiadne problemy
Ja som tiež prednedávnom objednala ten z truelifecare, narazila som aj na toto fórum a pár mamičiek ho tu chválilo a ja tiež nemôžem nesúhlasiť 🙂
Ja mám teplomer "mikrolife" v celku som s ním spokojná len keď s ním meriam veľa krát po sebe zvykne začať blbnúť ale aj tak som spokojnejšia keď si bábätko zmeriam v konečníku.Veľká výhoda je však meranie v noci počas spánku.
My mame bezkontaktny teplomer od znacky cemio nazov metric 308 smart alebo tak nejako. My sme maximalne spokojny, nevymenila by som za ziadny iny, meria presne a bol aj za super cenu.
Máme doma bezdotykovy a určite by som aj druhý krát volila ten 🙂 🙂
ja budem pouzivat klasicky ortutovy teplomer a merat v konecniku. Mam skusenost z prace (nemocnica), ze tie elektronicke odmeraju aj o stupen menej
Ja pouzivam klasicky teplomer, ale bezdotykovy - doplnkovy-je dobry ked maly spi a potrebujem vediet kolko ma cca teplotu- su tam odchylky to je pravda ale lepsie akoby som ho stale budila rozbalovala a merala teplotu v konecniku.
Baby,možno blbá otázka. Keď meriam teplotu na cele bezkontaknym teplomerom,tak mi ukáže 37.2 a ked pod pazuchami, tak 38.1. Teraz ktorá je pravda? Mám iba zvýšenú teplotu, alebo horúčku? Na pribalovom letáku je uvedené, za mám merať na čele? Ale prečo na čele?
@lucuku Ahoj, už si sa pýtala dlhšie, ale odpoveď napíšem. Zvýšenú teplotu si podľa 38,1 mala. Čelo je vystavené vzduchu a skor sa ochladí ako pazucha, kde to teplo proste držíš. Rozdiely na roznych miestach sú vždy, aj keď nemáš teplotu alebo horúčku. Odporúčam si pár dní sledovať teplotu na miestach, kde si zvyknutá merať v čase, keď nie si chodá. Zapamataj si alebo si to zapíš a potom, keď sa nebudeš cítiť dobre, tak premeraj a porovnaj. Každý má trošku inú svoju štandarnú teplotu, takže mierne odchylky možu byť v poriadku. Ostatne ja by som plašila a riešila až pri ozaj vysokej teplote a podľa toho ako sa cítim. Telo často práve zvýšenou teplotou rieši a vyrieši problém aj bez liekov. Stači mu dopriať kluď, spánok a vitamíny, teplý čaj s medom a ono si poradí. Inak teplomery infra sú super pomocník. Len merajú tak presne, že je potrebné sa s nimi naučiť a zvyknúť si na rozdiely.

Ahoj jtinacz konecne som nasla, co som hladala. Mame od Vianoc doma prave teplomer Thermoval Duo Scan a som velmi spokojna. Meranie na cele brnkacka. Pomohlo mi video na www.thermoval.sk. Ale meranie v uchu sa mi nedarilo a ked ta tu teraz citam a pozeram znovu to video, tak uz mi je to jasne. Som si vobec nevsimla, ze to ucho povytiahla. Alebo mozno vsimla, ale nevenovala som tomu pozornost. Kazdopadne dakujem. Idem to hned vyskusat. 😎