icon

Čím natierate bábätko?

katkanova
11. júl 2011

ahoj, s akym olejom pripadne kremom na pokozku baba po kupani mate dobre skusenosti? skusila som aviril ale zda sa mi ze mu nerobi velmi dobre - chcela by som nieco co najviac prirodne ale bez harmanceka, aj ak to ma stat viac - poradi niekto ? dakujem

skeblicka77
11. júl 2011

ahojte. starsieho syna som malokedy natierala a ked , tal niveou, ale mladsi syn ma stale nejake problemy, ma citlivu pokozku, tak pouzivame excipial a ten nam inak predpisuje detska lekarka a stoji ma 1 euro, pouzivame aj oilatum do kupela a teraz mame na striedacku s nim aj balneum herbal a inak detska dr mi dneska odporucala aj pripravky od eucerin... 😵

misik1
11. júl 2011

my sme ine ako klasicky starodavny modry olejcek s azulenom nepouzili,krasne vonia,mala ma super pokozku....stare mamy poradili,ved ze aj my sme boli tymto natierani a v nasom pripade sa nam osvedcil... 🙂

sharmana
11. júl 2011

pre bábätká je podla mna najlepší lekársky olivový olej, neskôr som ja dávala malej telove mlieko od sebamedu...

jana
11. júl 2011

bio kokosovy olej .... , niejak mi je proti srsti davat na telo babatka nieco co nieje jedle tak preto ten kokosovy olej 🙂.

ttrrinitty
11. júl 2011

my sme od narodenia používali detské produkty Nivea a nikdy žiadne problémy neboli a nie sú 🙂

danka_ba
11. júl 2011

Zalezi od typu pokozky. Babätká majú citlivu a jemnu, takze nepouzivame parfumovane. Kazdemu vyhovuje nieco ine, presli sme par znackami. Nam sa osvedcila Nivea a detsky olivovy olej kupeny v lekarni - ale ten pouzivame sporadicky. Mame doma vzdy 2-3 druhy a co detom nevyhovuje dam si ja .-).
Raz sme kupili zo zvedavosti tesco olej pre deti - to uz nespravime...

miti
11. júl 2011

Mne olej olivovy neodporucali - ze vysusa. Potrebovali sme nieco na atopicky ekzem, vyskusali sme co sa dalo a zabrala nam perfektne Neutrogena. Odvtedy ju pouzivame cela rodinka 🙂

zdravieika
Odpoveď bola odstránená
lucka1987
22. jan 2012

sem tam jemne nivea nutry sensitive s bambuckym maslom.... pouzivame svetky vyrobny nivea sensitive

merikac
22. jan 2012

od narodenia pozivame kozmetiku babe a tym padom telove mliecko babe, nikdy som nepouzivala olej, pride mi maximalne mastny a osobne mam z neho pocit, ze zapcha kazducky por ☹(

dyba
22. jan 2012

od narodenia nenatieram ničím. zadoček sudokrém tenučká vrstva a tváričku po kúpaní tenučká vrstva infadolan. pokožku má hebkú a žiadne alergie 🙂

erika115
22. jan 2012

ahoj. urcite nenatierat babetko nicim pokial naozaj nema velmi vysusesenu pokozku. a ak ano je velmi dobry krem ktory sa da zakupit len v lekarni a vola sa EXCIPIAL U LIPOLOTIO: su dva na slabsiu vysusenu kozu a extremne vysusenu kozu.Pre babo je lepsi na jemnejsiu kozu.Je velmi dobry a odporucam. cena je priblizne 5eur.a 200ml.

len_henus
22. jan 2012

Detským olejčekom Sypsi ... ale máme aj Niveu

dida38
22. jan 2012

nenatieram nicim pravidelne....tak mozno raz za 10 dni som ju natrela detskym mliekom babylov z DM-ky ale uz par mesiacov nenatieram.... teraz v zime ked ideme von tak na tvaricku obycajnu modru niveu.... 😀

machiabeli
22. jan 2012

Bupi

daniela1974
22. jan 2012

nikdy nicim, nie je treba, umyvam vylucne mydlom sebamed, ma 8 mesiacov ani raz nemala zaparenu ritku ani potnicky ani suchu pokozku.
Nikdy som ju nenatrela olejom ani kremom ziadnym.

makalka165
22. jan 2012

olivový olej z lekárne a potom cca od polroka sme prešli na hypoalergennu Niveu 🙂

adrika214
22. jan 2012

my pouzivame len sebamed

moen
22. jan 2012

Moja malá mala suchú pokožku na rukách a nožičkách a pod pozuchou zapareniny. Umývali sme prvý mesiac iba v čistej vode a používali sme Niveu pre bábätká, ale nebola dobrá a prešli sme na olivový olej pre bábätká, ktorý som kúpila v lekárni a je po probléme. Malá má krásnu pokožku, aj doktorka nás chválila a pritom všetci hovoria že nenatierať. Pokiaľ si to pokožka vyžaduje tak ju treba trošku natrieť.

elzu
22. jan 2012

Clorane nebo Nivea na tělíčko🙂 ted v zimě před odchodem ven ještě obličej Indulonou 🙂

salma22
22. jan 2012

my pouzivame sanosan- telove mliecko

ivetkab.
22. jan 2012

Pre obe deti som používala Nivea olej. Ten som stále pridala do kúpeľa a po kúpaní som ich natierala krémom nivea. Mydielko nepoužívame vôbec do polroka a tiež žiaden šampon. Nech si už vyberieš olej či krém akýkoľvek, podľa mňa, každý obsahuje vitamíny a všetko potrebné pre detskú pokožku. S názorom, že deti sa nemajú olejčekovať alebo krémovať nesúhlasim. Veď mne samej sa po kúpaní žiada krém ... 😀
A ak ideme vonku, tak staršiemu natieram líčka Niveou. Malú mám tak zababušenú, že ona ani nevie, že sme vonku. Hlavne v zime používaj veci, ktoré neobsahujú vodu. Teda nie hydratačné ...

nana776
14. jún 2012

mna natierali ked som bola mala avirilom a doteraz mi vsetci vravia ze mam kozu ako babatko🙂dnes som si ho kupila keby nahodou

usiko
14. jún 2012

od narodenia excipila lipolotio ale len ked som videla na koci nieco nie dobre....a uz nic....nepouzivame....

szdan
14. jún 2012

ťri - štyri mesiace po narodení som malej pridávala na radu detskej lekárky do vody trošku materského mlieka. Malá bola prenosená a narodila sa s rozmočenou pokožkou. Bola samá šupinka. Žiadne olejčeky ani telové mliečka nám nerobili dobre. Ale kúpel s pridaním materského mliečka síce pomaly ale dobre pomáhal. A je to vec, ktorou bábätku určite neublížiš. Na materské mlieko nebude mať určite žiadnu zlú reakciu

lenka_b
14. jún 2012

ja som od malicka, teda od takych 2 mesiacov zacala pouzivat Welleda produkty a su vyborne. Na prirodnej baze, na lekarkine odporucanie. Pozeram, ze zijes v Anglicku, tak tam to urcite je dostat v hocijakej lekarni. Ja to kupujem v Boots... Aj ked teraz sme trosku starsie a pouzivame uz hocico, aj Bupi na Slovensku sa mi celkom pacilo🙂

ducci
18. júl 2012

my sme na zaciatku vyskasali natierat olivovym olejom, ale potom som ho vynechala s zistila som, ze ma aj tak krasnu pokozku 🙂 takze nicim. Len na ritku, ked ma zapareninky alebo obcas nejaku vyrazocku tak nam pomaha bepanthen.

emilly
31. jan 2014

bio marhulovy olej do kupela a potom uz netreba natierat🙂

milota164
11. aug 2015

Zadocek natierame mastickou Extra od Bepanthenu, je specialne na zadocek a pre najmensie deticky. Vvytvara ochrannu vrstvu, takze je pokozka lepsie chranena, ale zároveň umožňuje pokozke dýchat.