Čím natierate bábätko?
ahoj, s akym olejom pripadne kremom na pokozku baba po kupani mate dobre skusenosti? skusila som aviril ale zda sa mi ze mu nerobi velmi dobre - chcela by som nieco co najviac prirodne ale bez harmanceka, aj ak to ma stat viac - poradi niekto ? dakujem
my sme ine ako klasicky starodavny modry olejcek s azulenom nepouzili,krasne vonia,mala ma super pokozku....stare mamy poradili,ved ze aj my sme boli tymto natierani a v nasom pripade sa nam osvedcil... 🙂
pre bábätká je podla mna najlepší lekársky olivový olej, neskôr som ja dávala malej telove mlieko od sebamedu...
bio kokosovy olej .... , niejak mi je proti srsti davat na telo babatka nieco co nieje jedle tak preto ten kokosovy olej 🙂.
my sme od narodenia používali detské produkty Nivea a nikdy žiadne problémy neboli a nie sú 🙂
Zalezi od typu pokozky. Babätká majú citlivu a jemnu, takze nepouzivame parfumovane. Kazdemu vyhovuje nieco ine, presli sme par znackami. Nam sa osvedcila Nivea a detsky olivovy olej kupeny v lekarni - ale ten pouzivame sporadicky. Mame doma vzdy 2-3 druhy a co detom nevyhovuje dam si ja .-).
Raz sme kupili zo zvedavosti tesco olej pre deti - to uz nespravime...
Mne olej olivovy neodporucali - ze vysusa. Potrebovali sme nieco na atopicky ekzem, vyskusali sme co sa dalo a zabrala nam perfektne Neutrogena. Odvtedy ju pouzivame cela rodinka 🙂
sem tam jemne nivea nutry sensitive s bambuckym maslom.... pouzivame svetky vyrobny nivea sensitive
od narodenia pozivame kozmetiku babe a tym padom telove mliecko babe, nikdy som nepouzivala olej, pride mi maximalne mastny a osobne mam z neho pocit, ze zapcha kazducky por ☹(
od narodenia nenatieram ničím. zadoček sudokrém tenučká vrstva a tváričku po kúpaní tenučká vrstva infadolan. pokožku má hebkú a žiadne alergie 🙂
ahoj. urcite nenatierat babetko nicim pokial naozaj nema velmi vysusesenu pokozku. a ak ano je velmi dobry krem ktory sa da zakupit len v lekarni a vola sa EXCIPIAL U LIPOLOTIO: su dva na slabsiu vysusenu kozu a extremne vysusenu kozu.Pre babo je lepsi na jemnejsiu kozu.Je velmi dobry a odporucam. cena je priblizne 5eur.a 200ml.
Detským olejčekom Sypsi ... ale máme aj Niveu
nenatieram nicim pravidelne....tak mozno raz za 10 dni som ju natrela detskym mliekom babylov z DM-ky ale uz par mesiacov nenatieram.... teraz v zime ked ideme von tak na tvaricku obycajnu modru niveu.... 😀
Bupi
nikdy nicim, nie je treba, umyvam vylucne mydlom sebamed, ma 8 mesiacov ani raz nemala zaparenu ritku ani potnicky ani suchu pokozku.
Nikdy som ju nenatrela olejom ani kremom ziadnym.
olivový olej z lekárne a potom cca od polroka sme prešli na hypoalergennu Niveu 🙂
my pouzivame len sebamed
Moja malá mala suchú pokožku na rukách a nožičkách a pod pozuchou zapareniny. Umývali sme prvý mesiac iba v čistej vode a používali sme Niveu pre bábätká, ale nebola dobrá a prešli sme na olivový olej pre bábätká, ktorý som kúpila v lekárni a je po probléme. Malá má krásnu pokožku, aj doktorka nás chválila a pritom všetci hovoria že nenatierať. Pokiaľ si to pokožka vyžaduje tak ju treba trošku natrieť.
Clorane nebo Nivea na tělíčko🙂 ted v zimě před odchodem ven ještě obličej Indulonou 🙂
my pouzivame sanosan- telove mliecko
Pre obe deti som používala Nivea olej. Ten som stále pridala do kúpeľa a po kúpaní som ich natierala krémom nivea. Mydielko nepoužívame vôbec do polroka a tiež žiaden šampon. Nech si už vyberieš olej či krém akýkoľvek, podľa mňa, každý obsahuje vitamíny a všetko potrebné pre detskú pokožku. S názorom, že deti sa nemajú olejčekovať alebo krémovať nesúhlasim. Veď mne samej sa po kúpaní žiada krém ... 😀
A ak ideme vonku, tak staršiemu natieram líčka Niveou. Malú mám tak zababušenú, že ona ani nevie, že sme vonku. Hlavne v zime používaj veci, ktoré neobsahujú vodu. Teda nie hydratačné ...
mna natierali ked som bola mala avirilom a doteraz mi vsetci vravia ze mam kozu ako babatko🙂dnes som si ho kupila keby nahodou
od narodenia excipila lipolotio ale len ked som videla na koci nieco nie dobre....a uz nic....nepouzivame....
ťri - štyri mesiace po narodení som malej pridávala na radu detskej lekárky do vody trošku materského mlieka. Malá bola prenosená a narodila sa s rozmočenou pokožkou. Bola samá šupinka. Žiadne olejčeky ani telové mliečka nám nerobili dobre. Ale kúpel s pridaním materského mliečka síce pomaly ale dobre pomáhal. A je to vec, ktorou bábätku určite neublížiš. Na materské mlieko nebude mať určite žiadnu zlú reakciu
ja som od malicka, teda od takych 2 mesiacov zacala pouzivat Welleda produkty a su vyborne. Na prirodnej baze, na lekarkine odporucanie. Pozeram, ze zijes v Anglicku, tak tam to urcite je dostat v hocijakej lekarni. Ja to kupujem v Boots... Aj ked teraz sme trosku starsie a pouzivame uz hocico, aj Bupi na Slovensku sa mi celkom pacilo🙂
my sme na zaciatku vyskasali natierat olivovym olejom, ale potom som ho vynechala s zistila som, ze ma aj tak krasnu pokozku 🙂 takze nicim. Len na ritku, ked ma zapareninky alebo obcas nejaku vyrazocku tak nam pomaha bepanthen.
arganovym olejom
http://www.biokamo.sk/biopurus-zdrave-oleje/Arg...
bio marhulovy olej do kupela a potom uz netreba natierat🙂
Zadocek natierame mastickou Extra od Bepanthenu, je specialne na zadocek a pre najmensie deticky. Vvytvara ochrannu vrstvu, takze je pokozka lepsie chranena, ale zároveň umožňuje pokozke dýchat.

ahojte. starsieho syna som malokedy natierala a ked , tal niveou, ale mladsi syn ma stale nejake problemy, ma citlivu pokozku, tak pouzivame excipial a ten nam inak predpisuje detska lekarka a stoji ma 1 euro, pouzivame aj oilatum do kupela a teraz mame na striedacku s nim aj balneum herbal a inak detska dr mi dneska odporucala aj pripravky od eucerin... 😵