Čo mi ešte chýba pre novorodenca?
Ahojte, poradite mi co mi este treba kupit pre novorodenca? Termin porodu januar a mame taky zaklad oblecenie, postielku, kocik, vajicko,monitor dychu, sterilizator, dake flase, cumliky. Co z kozmetiky, kolko ks plienok na zaciatok, nejaka zakladna lekarnicka? Treba mi aj hryzatka, hracky knizky ci nato je skoro? S cim ste neratali a co vam chybalo po prichode z porodnice? Dakujem
Kamera 100%
odporúčam malé rukavičky alebo ponožky na ruky po pôrode pre dieťa. kým zistí že má ruky a prestane s nimi šermovať to chvíľu trvá. bola som celá doškriabaná. a krém na bradavky hneď do pôrodnice ak plánuješ / chceš kojiť.
My sme kameru nevyužili ale ze vôbec. ...teraz by som oveľa menej veci nakúpila.. kopec sme nevyužili...kupujem, az keď budeš naozaj potrebovat
@anonym_autor lekárnička jednoznačne, kamera za mňa tiež. Sú niekde na nete veci do lekárničky, rukavičky aj 4 páry , v Tom čom bude spať 2ks minimálne. Zavinovačka, ulita. Presti sa , povraca, pocika - v noci to nejde riešiť treba mať druhé po ruke, veeela plienok látkovych, aj to je dievčatko olej na intímne partie ( ideálne panenský olivový), veci na kúpanie, vatu
@anonym_autor lekárnička jednoznačne, kamera za mňa tiež. Sú niekde na nete veci do lekárničky, rukavičky aj 4 páry , v Tom čom bude spať 2ks minimálne. Zavinovačka, ulita. Presti sa , povraca, pocika - v noci to nejde riešiť treba mať druhé po ruke, veeela plienok látkovych, aj to je dievčatko olej na intímne partie ( ideálne panenský olivový), veci na kúpanie, vatu
@anonym_d8a1a8 jednorazové plachty na postieľku ak teda bude spať tam , aj 3 ks aj do budúcna
paperová perinka od Evy K, naštudovať si niečo o správnej manipulácii s babom , kameru s obrazovkou (nie napojenú na mobil ) , plienky som kupovala celé balenia od pampers (zlava z unionu) , kozmetiku som doma nemala nič ale v nemocnici sme dostali mydlo tak tým som umývala zadok hračky od 2 mesiacov sme dávali
Plienky 1 balenie na začiatok (prípadne jedno balenie menšie a druhé väčšie, nevieš na určito aké veľké dieťa bude a zbytočne kupovať v dnešnej dobe dopredu), pilník na detské nechty (vážne, sú ostré). Skôr si kúp veci ktoré budeš potrebovať ty po pôrode ako popôrodné vložky, chladivé obklady a pod.
Na zaciatok 2 baliky plienok vel.1, dokupis podla toho ake velke bude babo, multimum naplaste na bradavky (ziadne lanolinove masti ak chces kojit), kozmetika staci tuhe mydlo na ritku (s olejom pozor, mne sa dieta vyhadzalo tak,ze 3m sme davali pokozku dokopy,cize za mna len cista voda, max infadolan na supajucu kozu), latkove plienky, prebalovacia podlozka, rybacia mast na ritku, smetiak na plienky. Ostatne dokupite,ked bude treba, zbytocne dopredu (napr.satka/nosic, odsavacka mlieka, kamera a pod. Mozno to vobec nebudete potrebovat).
naucit manzela, kde sa kupuju detske plienky a ake. Ukazat mu napr aj obchod s detskym oblecenim, ak by bolo urgent treba vacsie/mensie cislo do nemocnice .... ukazat mu, co su vlhcene obrusky, poporodne vlozky, poukladat to doma na jasne miesta a ukazat mu."ked ti poviem, aby si doniesol do nemocncie vlozky/pleinky/pyzamo pre mna, tak toto"
tebe - krem na bradavky (za mna lanolin), pripadne aj naplaste (opat lanolinove), poporodne vlozky, poporodne nohavicky jednorazove. miminku urcite aj latkove plienky (pod hlavku, na odgrgnutie, utretie.... )
Treba si uvedomit, ze s dietatkom nezamrznes na pol roka doma. Po par dnoch uz aj ty v pohode odbehnes do obchodu na nakup.
... baby uz spominali rukavicky miminku - tiez trreba. alebo body/tricka s prekladom na rukavoch. Tiez ja som mala radsej pancusky/teplacky so spodkom, nie otvorene a ponozky, lebo obaja tie ponozky vzdy stiahli a ostali im hole nohy. a najlepsi kus oblecenia - overalove pyzamo so zapinanim od vrchu po spodok. aj dole medzi nohami, detto prve bodyn - nie cez hlavu, ale take, co sa daju prelozit cez prsia a zapnut.
Jeden overal/dupačky ns zips k pediatrovi. Treba tam bábo vyzliecť do hola a čím jednoduchšie to pôjde, tým lepšie.
Jeden overal/dupačky ns zips k pediatrovi. Treba tam bábo vyzliecť do hola a čím jednoduchšie to pôjde, tým lepšie.
Urcite ten overal na zips a nie len k pediatrovi, aj doma ocenis ak to pojde rychlo rozopnut a netreba sa kazdu hodinu babrat s tymi malymi cvockami. A "najlepsie", ked to clovek niekde zapne k nespravnemu cvoku na druhej strane a moze odopinat a pripinat znovu.
Nove oblecenie kupovat az od velkosti 62. Ak by naozaj bolo treba mensie, tak to prvé dni dokupit v nejakom vyhodnom baliku, tie prve velkosti su tak na mesiac.
Fusak do vajicka (fotka v komentari). Staci obliect body alebo overal a na cestu k autu je dieta v teplucku, po vystupeni tiez, kym sa s nim dostanes do vnutra. Obzvlast v januari na tie presuny k lekarovi a na navstevy rodiny. Ak je vnutri teplo a dieta stale este spi v autosedacke, len sa odkryje fusak a spi nadalej, bez toho, aby ho covek musel vyzliekat z dvoch vrstiev. V tych popularnych hunatych macikovych overaloch im je poprve zima ak su vonku, cize este treba to vajicko prekryt bundou alebo dekou a po druhe im je teplo, ak su vo vyhriatom aute alebo doma. To je tak do nosica alebo do kocika, ked su vacsie.
Merino body a nohavice. Drahe, ale usetris si obliekanie - nahradi to dve vrstvy.
Najmensie nohavice, kym nelozi, len so spodkom, nohavice+ponozky nie (pozri komentar vyssie).
Lezadlo Babybjorn. Ocenis volne ruky. Staci si pozriet recenzie.
Dobry ponorny mixer na prikrmy, este by mohli byt akcie black friday alebo vianocne.
Pozri si vankus na kojenie My breast friend. Ak bude treba, objednas, len nech mas prehlad, ze aj taky je.
Pripadne krem na bolave bradavku po dojceni. Masku na spanie, aby si mohla lepsie zaspat cez den.
Skladacia vanicka na kupanie dobre setri miesto v kupelni a vlastne aj vodu.
A pred porodom premysliet pripadne vyriesit stravu na prve dva tyzdne: bude ti niekto variť? Donaska? Alebo si sprav zasoby do mrazaku (hotove jedla) a spajze.
Deka do vajicka.nejake osusky zakladne lieky sprej do nosteka nieco na teplotu lieh a sterilne stvorce na pupcek.ovseny kupel.krem na ritku.plienky rataj na zaciatok aj 10 za den.bavlnenych tiez par urcite babo moze grcat.hniezdo koliska alebo kosik je super ze si vies babenko polozit aj v obyvacke ak mas postielku v spalni.pripadne kojovankus posluzi rovnako.na hracky jnizky mas este cas a vela toho prinesu aj navstevy.
Sudocrem na ritku alebo niečo podobné, vlhčené obrúsky na riťku, plienky niekoľko balení ale nie zase veľa môže sa stať že mu budú skoro malé a rýchlo prejdes na ďalšiu veľkosť, nejaké čipky od horúčky pre deti od narodenia to je dobré mať doma ,teplomer aj na čelo aj do riťky,podložky na prebaľovanie nám to zachranilo minimálne 100 krát postel
@anonym_autor sterikizator ani monitor dychu som vobec nepouzila. . Casto sa mi stavalo, ze ked sa babo trochu inak otocilo, zacalo to pipat a len stres sme mali z toho.
Sterilizator haraburda, staci prevarit v hrnci a hotovo.
Pockaj este kym sa narodi, v tych uplnych zaciatkoch hlavne plienky, podlozky a masticky na zadocek
nekupuj blbosti… vsetko sa da objednat, ked to budes potrebovat. Dorucenie z alzy je na druhy den alebo aj v ten den.
Novorodenec vela nepotrebuje, plienky, krem na zadok (mozno dostanes aj v porodnici), mydlo, oblecenie…
nekupuj blbosti… vsetko sa da objednat, ked to budes potrebovat. Dorucenie z alzy je na druhy den alebo aj v ten den.
Novorodenec vela nepotrebuje, plienky, krem na zadok (mozno dostanes aj v porodnici), mydlo, oblecenie…
novorodenec skoro nic nepotrebuje, ale pre rodicov existuje vela vychytavok, aby si to co najviac ulahcili 🙂 . Teraz je dobre aspon poinformovat sa a popozerat, co vsetko existuje a po poorode hned vie, co kde objednat.
novorodenec skoro nic nepotrebuje, ale pre rodicov existuje vela vychytavok, aby si to co najviac ulahcili 🙂 . Teraz je dobre aspon poinformovat sa a popozerat, co vsetko existuje a po poorode hned vie, co kde objednat.
@anonym_c473c5 suhlasim, ale tieto diskusie vacsinou k nicomu nevedu. 100 ludi, 100 nazorov. Niekto nieco vychvali, inemu to nevyhovuje… Ja sama som napr. pri prvom vychvalila veci, ktore som pri druhorodenom vyuzivala minimalne. Napr. prebalovaci pult som pri prvom vyuzivala nonstop asi rok a pol. Pri druhom som ho predala asi v 7 mes., lebo prebalovanie bolo ako krotenie divej zveri…A mohla by som pokracovat….

@anonym_autor videokamera? Plienky som kúpila 2 balenia, bavlnené plienky, vlhčené utierky, jendorazove podložky na prebaľovanie mimo domu, vaničku isto máte, z kozmetiky netreba nič, ja budem mat max detsky oˇejcek, netreba ani šampón. Iba vodou umývať. Na začiatok na pupček na umývanie. Odsávačka hlienov a mlieka ? Teplomer by som len kúpila a lieky postupne keď bude treba. Fajn je zoznam pre novorodenca z netu, ja si kupujem veci pre dieťa podľa neho.
Hračky hryzadlá aleob jedalensku stolička stačí neskôr. Niekto kupuje aj elektrické kúpacie kresielko, my sme dostali