icon

Čo mi nemá doma chýbať po príchode z pôrodnice?

katarina138
3. nov 2016

Ahojte, je to možno taká bizardná otázka ale som prvo-rodička a chcela by som sa spýtať čo by mi nemalo chýbať keď prídem s drobcom domov. Pár vecí už mám len neviem či všetko :P ... ďakujem za rady ;)

Strana
z2
katrin21
4. nov 2016

@mily7 aj medypirin moze, ten nam davali uz v nemocke od bolesti a fakt pomahal, lepsie ako cisty paralen 🙂 tak som si potom aj domov veru kupila 🙂

liduska12
4. nov 2016

@bobacik1612 tak to je ptm iny pripad 🙂 nam nic take napriklad nekazali, ani ortoped neskor 🙂

bobacik1612
4. nov 2016

klobuciky na kojenie su blbost, ja ked som mala bolave bradavky a som im chcela tymto "pomoct", mala sa nevedela vobec prisat, tak radsej som trosku vydrzala a poctivo natrierala bepanthenom a rychlo sa zahojili. Klobuciky ti neodporuca aj jedna laktacna. Rovnako aj odsavacka, cim viac mlieka odsajes, tym viac sa bude tvorit. Ak budu prsia naliate a budu boliet, staci odstriekat tolko mliecka, aby neboleli a najma ak sa vytvori hrcka, rozmasirovat. Ja som napriklad odsavacku kupila paradoxne az na konci kojenia, lebo mala sa mi prestala zo dna na den kojit a mna islo roztrhnut. Ale ani odsavacka, ani odstriekavanie mlieka ti tak dokonale ako malicke nevytiahnu mliecko

liduska12
4. nov 2016

@bobacik1612 nam klobuciky pomohli, ale iba obcas som si ich davala, kvoli jednej vpadnutej a jednej bolavej bradavke. Potom som skusala bez klobucikov a v pohode, podla potreby. To by som ale odporucila kupit az ked to bude treba 🙂 Laktacne poradkyne ani cumle a flasku neodporucaju, nasa bezne cmula cumle a obcas dostane flasku s vodou a koji sa bez jedineho problemu 🙂 vsetko treba brat s rezervou, nie ako alfu omega :D urcite laktacne vedia pomoct, ale mamicka si spravi tak ako jej a dietatku najlepsie bude vyhovovat 🙂 a na bolave bradavky mi velmi ulavili multi-mam compresses (take gazove stvrorceky napustene gelom) - to len ako tip 🙂

bobacik1612
4. nov 2016

@liduska12 moja ma bila a plakala, vobec sa nechcela prisat, ked som si dala klobucik. Cumel sme zo zaciatku nepouzivali, az po par mesiacoch. Aj flasu sme zacali pouzivat az ked sme zacinali s prikrmamy, dovtedy nechcela, stacilo jej kojenie

victory7897
4. nov 2016

@katarina138 určite by som muža neposielala kúpiť odsavacku na mlieko ,schvaľujem že ju už mate dopredu..na nas to prišlo ,,rychlo,,nemala som všetko pripravené,muž vsetko dokupil kým som bola v nemocnici,ale ľutovala som ho ;) hlavne nožnice na nechtiky,aby sa bábätko neposkrabalo,vložku do vanicky,aby sa Vam ľahšie kupalo,podlozku prebalovaciu a lieh na pupcek sme mali...ale to záleží od pediatricky.

victory7897
4. nov 2016

@victory7897 a určite neriešit dopredu kojenie,nekojenie,umele mlieko..všetko uvidíte potom,či to pojde alebo nie,z ničoho si netreba robiť hlavu a dať na svoj inštinkt.veľa.stastia

esti77
4. nov 2016

Presne ako v skratke jasne napísala@ pribinak a za mňa by som ešte dodala, že vedieť, že VŠETKO (ozaj všetko) čo budeš cítiť~ výkyvy nálad, raz nesmierna radosť, obrovský prílev lásky k dieťatku, inokedy únava, plačlivosť, precitlivelosť.....je úplne NORMÁLNE. Hlavne nedusiť v sebe to čo budeš prežívať, nech Ti je partner oporou a kľudne už teraz sa s ním o tme porozprávať 😉. Všetko ostatné sa dá do~kúpiť....
Pohodový pôrod a zdravé dieťatko ❤aj sebe zdravie samozrejme ❤ T prajem.

esti77
4. nov 2016

*O tom*
A možno aj po tme o tme 😄

ajana1
4. nov 2016

Ak ides kojit tak Sa zide kojacia podprda made zaciatok bez kostic, bud jednorazove alebo latkove vlozky do podprdy, vitamin K a D pre miminko

bobacik1612
4. nov 2016

vitamin D predpise Dr. a vitamin K nam davali len pri poradniach, domov sme ho nedostali

ajana1
4. nov 2016

@bobacik1612 tak beriem spat myslela som Ze aj Na Slovensku su rovnake odporucania a vitamin D a K Sa da normalne kupit v lekarni. Inak to predpisuju Dcko do 4 rokov?

katarina138
autor
4. nov 2016

@bosoriak chcem sa ťa spýtať konkrétne na tú odsávačku na soplíky na vysávač ...je to bezpečné pri najmenšom drobcovi? 🙂..:P..
@victory7897 však práve preto som si povedala že do istoty si ju kúpim aby som mala ak by náhodou bolo treba 🙂...
@esti77 to si fakt krásne napísala ďakujem za povzbudivé slová 🙂

samozrejme aj ostatným babám veľmi pekne ďakujem za odpovede ;)

katrin21
4. nov 2016

@victory7897 ja som poslala, druhy den po porode, povedala som RUCNU AVENT, tam nemas co pokazit 🙂 v lekarni mu poradili a bolo... keby nie, da sa vzdy vymenit este, ale jasne, ked ma dopredu, je fajn.. len nie vzdy ju aj realne treba.... tak preto by som asi skor nekupovala, vyhodene peniaze to mozu byt, vies ako.

alja20
4. nov 2016

Urcite by nemal chybat klud pohoda a vypomoc najblizsich(navarene upratane oprate a ozehlene by mali prve dni urcite robit oni inak hrozi vycerpanie a poporodne blues)keby som nemala svoju rodinu tak skoncim vdaka istym ludom kt.mi robili naschvaly a vytacali ma s debilinami dakde v blazinci viem o com pisem mala som k tomu len krocik

bobacik1612
4. nov 2016

@ajana1 vitamin D niekedy kupuju mamicky v lekarni, ak im lekarom predpisany Vigantol nerobi dobre. Vitamin K nam kvapkala sestricka priamo v ordinacii, domov nam nedali. Kamoske zas ina Dr. predpisala domov aj vitamin K.....kolko lekarov, tolko sposobov

bosoriak
4. nov 2016

@katarina138 Ano, odsavala som aj dvojtyzdnovej.

ajana1
4. nov 2016

@bobacik1612 ja Len babatko si nevie vytvorit vitamin K preto ho odporucaju od 8 dna do 12 tyzdna kojacim maminkam. V umelych mliekach je Uz pridany. Mozno aj ten zabranuje kolikam a preto sme ich vobec nemali

bobacik1612
5. nov 2016

@ajana1 tak to som nevedela, ze mama ma brat vitamin K. Ja som brala cez tehotenstvo a potom aj kym som kojila vitaminy Ladeevita. Umele mlieka sme nejedli, lebo sme kojili 10,5 mesiaca a potom mi nechcela ziadne mlieka, ani umele, ani kravske. Tak odvtedy fungujeme na jogurtoch, pudingoch, syroch, prip. privarkoch, kde pouzivam mlieko alebo smotanu

katrin21
5. nov 2016

@bobacik1612 ja mam dve deti a ani jedna vit. K nebrala, ani nam nejakazali.... druhej to podali raz injekcne v nemocke, viac nic... prvej ani neviem,ale nie kazdy to berie.. netreba to.

alieeenka13
5. nov 2016

@katarina138 paralenove cipky su az od 7kg vahy dietata keby malo male babatko teplotu hned lekar

alieeenka13
5. nov 2016

@lauricka ja som tiez zastanca, ze clovek hlboky kocik ani nepotrebuje, sportiak skor

kika691
5. nov 2016

Kazda sme iná....jedna potrebuje a využije to druhá zas niečo iné... najdôležitejšie je mať pohodu,klud ostatok si zabezpecis sama

Strana
z2