Čo obliekate deťom do triedy v škôlke v zimnom období?

sona2803
24. nov 2015

Maminky a oteckovia co obliekate detom v triede v zimnom obdobi?U nas je problem v tom,ze chlapci maju pancuchy a maju vyrisovane genitalie.Toto bolo povedane.Je v zakone nieco take co urcuje co mozu alebo nemozu mat oblecene? Moze nieco take nariadit riaditelka?Kde treba sa ist informovat?
Dakujem

meluela
24. nov 2015

@sona2803 to je divne, o ziadnom takom zakone neviem ... ale ked je taky problem, tak hod na pancusky este najtensie letne kratasky z trickovej latky

hradnapani
24. nov 2015

pancuchy a na tom kratasy alebo suknicky. Ani v nasej skolke nie su nadseni, keby tam behali iba v pancuchach, ale to skor kvoli tomu, aby si deti zvykli na normalne oblecenie. Ani ucitelky tam nebehaju iba v pancuskach.

milota164
24. nov 2015

aj u nas musia mat sukne a kratase na pancuchach. Ale s tymi chlapcami je to fakt divne ak tak sa obkukaju na zachodoch a ked idu spat.Doma v pancuchach nechodi ale kebz bola vskolke v teplakoch a ponozkach tak by som sa bala ze ked pojdu von tak jej pancuchy nedaju.

magdalienkalienka
24. nov 2015

Tepláky. A keby si aj syn neobliekal pančuchy, keď idú von, nevadí, aspoň bude otužilý.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminecka2
24. nov 2015

Ahoj, aj u nás dávame na pancusky letne kratasky. Ked sme sa o tom bavili s učiteľkami povedali ze preto ze chodia do jedálne, nech nejdú v podstate v spodnom prádle a aj sa tam stretávajú mali s veľkými a ze aby niekoho nenapadlo sa nejako posmievať ze nie je niekto oblečený. Mne to príde dobré riešenie, určite lepsie ako vyzliecť pancusky, dat tepláky a potom ked pôjdu von zasa obliekať pancusky, potom zasa vyzliekať. Ale teda argument s vyrisovanymi genitáliami som este nepočula 🙂 , veď pancusky aj tak vačšinou trosku padnú nižšie, málokedy to pevne drzí hore. Hold, Amerika s jej absurditami sa uz aj k nam blíži 😀

sardinka335
24. nov 2015

Ale pochybujem ze toto ti povedali pomaly s pištolou pri hlave ze to je zakon - zase ludia trošku sudnosti. Pančuchy a u chlapcov a na tom letne kraťase sa davali preto lebo potom ked idu na vychadzku a učitelka ma natiahnuť pančuchy 25 deťom tak je to problém - to moze zrovna ostať v triede. Nikto nemoze nikomu nakazať ake oblečenie ma dieťaťu davať ziadny zakon na to nie je. ODPORUČA sa čo najjedniduchšie - na gumičku, bez x zapínaní, šnurovaní a pod. čo si deti sami nevedia obliecť a maju s tým problém. Ak dieťa nemá problém natiahnut si pančušky tak ich mat nemusi. Existuju aj tzv. spodky - aj pre školkarske velkosti tie sa obliekaju pomerne rychlo - ziadne natahovanie.
Ja som synovi davala pančuchy a kratase - a zaidne genitalie obtiahnute nemal ani iní chlapci, dcere som davala leginy a v školke na to suknu, šaty...

danielabal369
24. nov 2015

Ja obliekam môjmu malému do školky tepláky a na to zateplené nohavice, ktoré mu pani učiteľka pomôže obliecť, ked idú von.

tortelinka
24. nov 2015

u nás sa dávajú pančuchy a kraťasy na to

kristinkahugo
24. nov 2015

Ja davam pančuchy a na to tepláky nakolko sa presúvame autom. Teraz ked sa ochladilo nechám v skrinke zateplené nohavice ak pôjdu von. Mame spoľahlivé tety- ako ich volajú detičky . 😉

nanulik
24. nov 2015

my davame pancuchy a teplaky a ma to aj v triede. ale uz som rozmyslala nad nejakymi kamaslami a teplaky by si potom aj sam natiahol.

rebroza
24. nov 2015

ja davam teplaky a na to sustaky alebo zateplene nohavice ci overal. takze vnutri je v teplakoch a pani ucitelky nemaju problem, ked idu von, natiahnut im sustaky, ci nohavice. Mne inak tiez behanie len v pancuskach inde ako doma pride take divne, preto preferujem teplaky. ked ich zastrcia do ponoziek, ani sa nevysuvaju, teplo im je... co sa tyka narocnosti obliekania, pride mi na rovnake.

zuzub
24. nov 2015

synovi teplaky a pančuchy plus v zime má na navonok oteplovaky a dcére legíny a pančuchy a tiež von oteplovaky. @sona2803 ako nič proti, ale nechodí náhodou na cikrkevnú školu? lebo takú hlúposť som teda ešte nepočula.len čo mám kámošky a dávajú deti do cirkevnej škôklky tak tam majú všeliaké "zvláštne" obmedzenia.....

govinda
24. nov 2015

Ja malej dávam pančuchy a na to sukničku alebo šatičky, prípadne kraťasy alebo legínky a dlhší top. V skrinke má samozrejme nohavice, keď idú von, tak jej nohavice oblečú. Chlapcov som tam videla v teplákoch alebo pančuchách a na tom mali kraťasky, len čiste v pančuchách som tam nikoho nevidela pobehovať.

miku1
25. nov 2015

Dcéra je v triede v pančuškách a tenkých legínkach. Keď idú von, oblečie si navrch ešte hrubé legíny, príp. hrubé tepláky, ktoré si po návrate z vonku vyzlečie....V zime nosí miesto hrubých legín alebo teplákov navrch oteplovačky.

esterba
25. nov 2015

Pancusky a teplaky. Mala som povodne v umysle bez pancusiek, ale rano je podlaha chladnejsia. Ked sa ucitelkam zda, ze je uz moc teplo na to, teplaky daju dole, aj chlapcom, ale zas to su este male deti. Inak, vaše panie ucitelky asi este neboli na baletnom predstaveni...

cecil36
25. nov 2015

V ziadnej skolke som nevidela, ze by deti behali iba v pancuskach. Vzdy teplaciky, leginky, suknicky, kratasky...Moj nosi teplaciky.

motovidlo
25. nov 2015

Baby, čo blbnete. Môj syn má v škôlke len pančušky, rovnako ako ostatní chlapci - majú dosť teplo, samotné učiteľky povedali, že pančušky stačia. Von si oblečie na pančuchy tepláky a oteplovačky.

Keby mi nejaká učiteľka rozprávala o obtiahnutých synových genitáliach, asi by som bola dosť napálená a pochybovala by som skôr o tej učiteľke, dvíha sa mi tlak, keď o tom len hovoríš. 😠 Deti to medzi sebou na 100% neriešia.

andys11
25. nov 2015

Mam sice v skolke dcéru, takze je to ľahšie. Pančuchy alebo leginy, ak pančuchy, tak sukna k tomu. Ale u chlapcov som si všimla, ze majú pančuchy a na tom kraťasy letne. Alebo teplaky

erickaa
25. nov 2015

U nás behajú deti, či sú to chlapci alebo dievčatá kľudne len v pancuskach a teda som ani nepomyslela, že by deti a toboz ucitelia riešili vyrysovane genitálie, preboha. .No a? ???

mata1001
25. nov 2015

Ja davam malemu pancuchy a na to kratase.vyriesila som to preto tak,lebo ked som mu dala ponozky a teplaky tak ucitelky ho neprezliekli a zobrali ho von bez pancuch.vzdy sme im to hovorili ze v satni ma aj pancuchy ale mi to pripadalo akokeby to robili naschval a neprezliekli ho...

timea7
25. nov 2015

chlapci v mojej triede majú pančušky a na tom krátke nohavice a dievčatá sukničky. Chlapci môžu mať aj ponožky a tepláky a keď ideme von, tak mu vyzlečiem tepláky, dám spodky a nohavice.
Raz som mala v triede chlapca, ktorý pančuchy pod nohavicami nenosil nikdy, len ponožky - zima, nezima. Iba keď som rodičov upozornila, že keď sa sánkujeme, tak sa mu sneh dostáva pod nohavice na holé nohy, tak mu dali podkolienky. Nebol to žiadny sociálny prípad, naopak, rodičia vzdelaní, deti nesmierne šikovné - tri, nikdy nemali kašeľ ani sopeľ, iba kiahne. Uznávam, že je to extrém, ale niečo na tom otužovaní asi bude. Niektoré deti chodia už tri týždne v zimnej bunde a hrubej čiapke a to bolo 17-18 stupňov 😖 😖 😖 😖 😖 😖

vulka
25. nov 2015

Ja dávam dcére legíny a na to nohavice. Tie v školke vyzlečieme a ostáva v tých legínach a hore tielko a tričko s dlhým rukávom. Ak je veľmi zima, tak jej dám namiesto legín tepláky( pod nohavice). Podotýkam ale, že školku máme 100m od domu.

miskapatko
8. jan 2019

Chlapci u nás v škôlke majú pančušky a kratase. Môj malý nechce kratase. Ma len pančušky a nikomu to zatiaľ nevadí a jemu teda vôbec. Dievčatá majú pančušky a sukne.