Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

@kristiii ospravedlňujem sa vyššie, išli sme už mimo domu, nechcela som aby to tak vyznelo.. ďakujem za nápady
@zuzanockamt nejde o pohoršene matky,tie by som mala na háku ide o dieťa,zažila som to. Ale popravde,tieto by som chalanovi obliekla 🙂
@mamickalisticka v pohode, rozumiem...inak aj môj nosil všetky nohavice aj o niekoľko čísel menšie, teraz som mu vyraďovala niektoré kraťasy c. 128, 134 a to má už 12 rokov a viac než 150 CM. Ale tak čo, keď ritka sa doteraz v pohode zmestila 😆 Ale tie tepláky riešim ozaj doteraz najradšej u cinakov, majú užšie strihy, asi podľa svojich detí 🙂. Koľkokrát sa v obchodoch rozčuľujem, že na chudé deti už nikto nemyslí
Ty kokos tak docitala som 150 komentarov k tejto teme a teda bolo to pre mna narocne citanie. ze WOW. ze. WOW. Ja som taka stastna ze ja tuto mentalitu nemam a verim ze ani moje deti mat nebudu. no ale k teme. leginy pre malych chlapcov - dodneska ma ani nenapadlo ze preco akoze nie???? tak a ked ma overal to mu mam dat nejake nabombovane teplaky alebo najlepsie monterky alebo maskace hlavne aby to bolo chlapcenske,ze uz to nie je funkce to je jedno👀 Ved su to male deti preboha,chcu sa hrat skakt a hlavne aby im bolo pohodlne ale ja ako falt nechapem co je nie na leginach pre male skolkove deti? a vzory. ako🤣🤣🤣 ved to je jedno preboha, tmavomodre macky,modra mikina a cau.
a puncochy mu mozem dat ci to je tiez zakazane?😅😅😅 ved su to deti kriste nie 15 rocni chalani.
fakt my sa ako krajina neposunieme nikam s takymto predpotopnym zmyslanim to je des.
A moj 2.5 rocny mackomil by z tych macacich bol uplne uveliceny, keby take ma😁
Podla mna zalezi, do akej miery drobec riesi, co ma oblecene a ako to vnima.
@amelia89 asi ani nič netreba k tomu už povedať/napísať... Stále sa dedia "úžasné" ba priam praveké názory a potom to tu 30rokov vyzerá rovnako ... Myslenie ľudí sa voobec neposunulo, skôr naopak 🤷🏽♀️
Jasne, cierne alebo sede triko k tomu a hybaj . Za mna pekne leginy. Nas tiez nosi
Deti sú posledné ktoré budú riešiť nejaké mačky na oblečení. 😅 Synovi som kúpila softshellové nohavice s jedným motýlikom na boku a je mi úplne jedno či je to dievčenské alebo nie. Príde mi prízemné riešiť takéto blbosti. Hlavne že máte čisté veci a že si vôbec máte čo obliecť v dnešnej dobe.
Ani sa niet čo čudovať že sa malý škôlkár posmieva kvôli boxerkám spolužiakovi ... Ako k tomu tak malé dieťa príde ? Stačí si prečítať zopár názorov tu na legíny u chlapcov a máme v tom jasno. 🤷
@mamickalisticka nie, lebo su tie macky dole hlavou. Uz len z tohoto dôvodu by som ich ani nekupila ani pre dievcatko, ani pre chlapca - bez ohladu ci sa hodia alebo nie, lebo nemam rada takuto rychlokvasenu robotu.
a to moji synovia maju leginy dodnes - maju 11 a 12 - ale beriem, uz len ako pyzamo v zime 😀 ale teda cierne leginy nosili na prvom stupni najma v zime, pretoze na ne sa daju v pohode obliect oteplovaky a predsa kde sa to dieta prezlecie? kdezto oteplovaky v satni vyzlecie pred spoluziakmi v pohode 🙂
no a starsi -- ten nosil leginy este v podstate minuly rok.... pretoze tancoval a stale tancuje - akurat teraz uz maju vacsi zaberak takze aj v novembri este oblieka kratasy 🙂
Tento koment ber iba ako môj názor. Mne tie vzorované legínky a tepláčiky na chlapcoch pripadajú ako pyžamové nohavice. Ale aj môjmu vlastnému dieťaťu som kúpila dvojo chlapčenských teplákov s dinosaurami, lebo sa jej páčili. Vždy, keď ich mala oblečené, som z toho mala blbý pocit, ale snažila som sa byť tolerantná a rešpektovať vkus vlastného dieťaťa. Moje baby nosia legíny len pod šaty, na telesnú a v lete tie trojštvrťové nosia s dlhým tričkom, ktoré zakryje zadok, alebo pod šaty.
Viem, že mu chceš dopriať veselé detské farebné oblečenie, ale možno by som na tvojom mieste zvolila pre synčeka len nejaké jednofarebné legínky bez vzoriek. Vtedy by to tak nepriťahovalo pozornosť, ty by si bola spokojná, že syn nosí oblečenie, ktoré mu nepadá a okolie by si nemuselo poukazovať na vzorky na legínkach a dohadovať sa o tom, či sú pre chlapcov, či pre dievčence.
@mamickalisticka skor jednofarebne pre chlapca ....mne sa zdaju dievcenske
Sú to škôlkari 🤦🏼♀️ Paneboze chlapček má 3 roky nie 15. Neviem k čomu vychovávate deti vy, ale nášmu 3 ročnému je úplne jedno či má iný chlapček v triede leginy alebo tepláky. Ani som nikdy nepočula že by deti medzi sebou riešili oblečenie. Syn si vymenil s kamoškou pyžamo na spanie a nikto sa mu nesmial, že spal v ružovom 🤣
To má byť radšej v pancuskach v zime? Veď sa im zadky zaparia. Na leginy natiahnu oteplovacky a žiaden problém
@mamickalisticka vieš čo, deti treba učiť aby si nerobili ťažkú hlavu z cudzích názorov. Ak jemu nevadia, môže ti byt uprdele, že dáka mamička bude naňho ukazovať prstom
@zuzitko74 bola som dnes kúpiť čisto čierne..baby mi tu dali tip na KiK 🙏
@mamickalisticka ja ked citam niektore tie nazory tu, tak sa vobec necudujem, ze niektore deti to riesia. Ja by som sa opytala syna, ci je s nimi ok a ak ano, dala bez problemov. Moj do skolky nosil aj ruzove a fialove veci, lebo sa mu pacili. Co je preboha na tom, ak sa 3-4 rocnemu chlapcovi paci ruzova? Baby v modrom a zelenom nik neriesi, tak ja fakt nerozumiem, preco by chalan nemohol mat ruzove veci. Este aj do skoly si vybral ruzove kroksy, nosil ich presne dovtedy, kym sa mu niektori nezacali posmievat. A teraz sa teda vobec necudujem, ked vidim, ze to riesia dospele zeny.
@terezia323
@gleep1 ako som napísala, ja som žila doteraz na oblačiku jednorožcov a duhy🙈😂 ja som stále verila, že šikana v škôlke u deti nie je , ja že su to čisté duše, otvorené všetkému krásnemu, aj krásnym modrym mačkám na leginach, mne by v tom pepcu ani nenapadlo toto riešiť, strašne sa mi páčili, proste veselý detský vzor a čo keď medzi dievčenskym sortimentom... Ešte vravim malému že pozri ake krásne mačky.. nuž asi mi škôlka dá ešte pekne na hubu.. ale že má niektoré mamičky zvozia pod čiernu zem a napíšu že nech nerobím zo svojho dieťaťa blbca.. 🤢 akože nemám slov..
@akvi ja sa čudujem, že to niekto ešte rieši. V mojom okolí kopec chlapcov do škôlky nosí ružovú. Aj môj má nejaké ružové veci a aktuálne keď sa ho niekto opýta, aká je jeho obľúbená farba, povie ružová. Najlepšia finta na neho je, keď chcem, aby si išiel umyt ruky je povedať mu, že ich bude mať ako princezná 🤣
Ja by som ich nedala,dcera ma presne tie iste. Ano,oblecenie delim na chlapcenske a dievcenske,a isto kvoli tomu nebude moje dieta niekoho sikanovat.
@akvi s kym si, taký si 🤷🏽♀️ najhoršie je, že sa donekonečna budú dediť tieto názory a preberať vzorce myslenia, a začína to už od 3rokov.. sudenie a ukazovanie prstom, aha pozri čo ma na sebe.. 😏..
@mamickalisticka aj náš nosí legíny. Dnes je taká móda...hlavne v Lindexe ich tak aj navrhujú aby boli univerzálne a myslím si, že deťom v skôlke to je šuma fuk.
@akvi starsi syn detto - ruzova... potom ako nastupil do skoly ju zrazu zacal odmietat :( ale teraz je siedmak a uz konecne je nad vecou a ruzovu nosi vo viacerych odtienoch - naposledy nasiel v jednom obchode ruzovu mikinu a ze mamiiiii.... no a co urobila mama? pozrela na cenu, 16 eur, OK, mozeme kupit... . 😀
@mamickalisticka ak sa pacia leginy tvojmu synovi - daj mu ich... ak pride zo skolky ze sa mu niekto posmieva a nebude ich chciet nosit - mate pyzamove nohavice.... ako pisem akvi, moj syn strasne fical v skolke na ruzovej farbe a teda zohnat ruzove tricko, bez vlnkovych rukavov a roznych filtrov a obrazkov -- miestami to bol nadludsky vykon.
a tie leginy z KIK su v pohode - mam s nimi dobre skusenosti.
@mamickalisticka inak,ak mas taky nazor,ze toto delenie je praveke zastarale,tak naco si zakladala temu? Ked nakoniec kazdu odpoved kritizujes a tlacis len to svoje. Tak mu ich daj a bud in 🙈

@zuzanockamt mal rok predtým ako neustúpil do predškolskej triedy,čiže styri