icon

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?

mamickalisticka
10. sep 2022

Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
dorothy13
10. sep 2022

@mamickalisticka ahoj,čítam všetky komentáre ktoré sú tu a teda vidím,že ťa mnohé ženy rozčúlilo a možno si chcela počuť názor ,že mačičky nevadia. Ale poviem ti pravdu,vadia. Aj bodky,ktoré si poslala.su to dievčenské legíny a ani si neviem predstaviť aké tričko by si mu dala k tomu. Niesom nejaká striktná v týchto veciach,môj malý tiež nosí legíny,ale aspoň vzor chlapčenský alebo čisté. Ver mi,že pri tvojich legínach si to všimne kazdy ,že patria dievčaťu. Teraz je veľa oblečenia pekného pre chlapcov. Tak naozaj nerobme z chlapcov dievčatá. A reči,že mačka je aj chlapčenské zviera. Má tvoj manžel nejaké mackove tričko alebo bodkave? Skús to takto pretransformovať 🙂

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@petulda333 skôr som myslela že ma matky ubezpečia, že sa vôbec nemusím báť, že deti su s tym v pohode a uvedomele matky tiež a nebudu zazerať na vesele detské leginy 🤷🏽‍♀️ nuž sme tu niektoré fakt vadne asi 😂... Takéto zaryté až ortodoxne komenty som nečakala.. byť in? V čom? Že dam decku gate, ktoré mu nepadaju? Bolo by lepšie mu dat rozgajdane tepláky ktoré by mu padali a nonstop by si ich pri hraní napraval? Nechápem v čom in .. keď je možnosť tak prečo nie?

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@dorothy13 manžel nie je dieťa... 🤷🏽‍♀️ Nemá 3roky.

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@dorothy13 keby vam odfotim manželove potlače z tričiek asi by ste odpadli.. ma zvieratká, hribiky, farebné krikľavé... Ma 30 rokov.. tak isto ako aj ja nosim na tričku kopec peknych farebnych potlačí 🤷🏽‍♀️

oskvarka
10. sep 2022

@martinkatinka dávať škôlkarovi šiť oblečenie by ma nenapadlo pokiaľ teda netúžim po niečom konkrétnom tak veľmi že pre to nemôžem spávať a chcem si splniť sen o dokonalosti 😉...napríklad na svadbu mojej najlepšej kamarátky na svete ☺️.

sekanoval1
10. sep 2022

@mamickalisticka oboje legíny su dievčenské, ja mám tiež dvoch //špageťákov// 🙂 ale vždy v nejakom obchode nájdem aj tepláčiky z užším pásom. Prípadne sú chlapčenské legíny s vyslovene chlapč.vzorom. Jeden čas som si pás prešívala,ale teraz na to už nie je čas 🙂

petulda333
10. sep 2022

@mamickalisticka a preco si myslis,ze matky kt by to svojmu synovi neobliekli,nie su uvedomele?! Ja by som ich nedala,syn mam chudeho tiez a vedela som mu najst aj chlapcenske teplaky. Mimochodom ma 7r a v pase by mu stacila velkost 92/98 . Ty mu ich oblec,ja svoje deti ucim nesmiat sa inym za oblecenie,hracky a pod. Ale ucim ich aj to,ze syn je chlapec a neoblecie to ,co dcera

ika11123
10. sep 2022

@mamickalisticka tie sú zlaté 😍

gabika128
10. sep 2022

@dorothy13 čo je zlé na bodkovaných leginach? Dám k nim hocijaké tričko jednofarebné a vyzerajú super. V chlapčenských oddeleniach nie je veľmi na výber farebné oblečenie a aj ja občas kúpim synovi niečo z dievčenského oddelenia 😅 minule bledo sivé tepláky, alebo biele pruzkovane legíny na zimu pod overal 🤷‍♀️

lienka.7
10. sep 2022
senta_sofia
10. sep 2022

@mamickalisticka z celej diskusie mam pocit, ze si ju zalozila len preto, aby si ostatnym dala najavo, ze len tvoj nazor je spravny a vadne su vsetky, ktore ti na tvoju otazku, ci by take leginy obliekli chlapcovi, napisali, nie. Ak si s tym bola ok pri kupe, mala asi mu ich obliect a mohlo by ti byt ukradnute, kto si co mysli. A ak by sa synovi posmievali, mohla by si mu vysvetlit, ze je to v poriadku a nemaju dovod sa mu posmievat, lebo je uplne jedno, co si oblecie

gabika128
10. sep 2022

@gleep1 strasne sa mi páči, keď sú dievčatá oblečené pekne aj v iných farbách ako 50 odtieňov ružovej 😍

petulda333
10. sep 2022

@senta_sofia 👍👍

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@senta_sofia pri všetkom budú vždy dva tábory, a každý si bude myslieť že práve jeho názor je ten správny ale celkom sa bavím ako zdvihaju zo stoličky niektoré mamy obyč leginky na chlapcovi ...a to nehovorím o potlači.

sonia_wiener
10. sep 2022

@mamickalisticka nas 5r nosí legíny veľmi rad...pančuchy vôbec nosiť nechce a legíny nosil celu zimu namiesto pančúch 🙂

petulda333
10. sep 2022

@mamickalisticka nazory dvihaju len teba,ty tu urazas,ze mame zastarale a praveke nazory,ze len vy ste uvedomele. Mba take veci nevytacaju,kludne mu oblec aj suknu. Je to vasa vec,ale unika mi pointa tejto diskusie,ked ta nazor nezaujima,lebo neries nic ine v uvahu len pritakavajuce bazory

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@senta_sofia a vôbec nie, len som čakala možno 90% pozit názorov a hlavne ubezpečenia že to je fajn.. že sa nemusím báť to dať do škôlky.. lebo su to obyčajné vesele detské leginy 🤷🏽‍♀️

simonad7
10. sep 2022

@mamickalisticka nechápem, prečo sa stále v tomto svete rozlišujú veci na chlapčenské a dievčenské - nebavim sa o slipoch a trenkách. Čo je na tom že chlapec má ružové tričko? Alebo takéto pekne legíno-teplaky. Koľké deti dedia veci po starších… oblec mu čo chceš, čo máš doma opraté, voňavé a čisté. Na ničom inom nezáleží.

petulda333
10. sep 2022

@mamickalisticka mimochodom,aj keby sme ti tu vsetke odsuhlasili vyber,tak to nezaruci to,ze sa mu nik nevysmeje
@simonad7 vaznd sa pytas preco? Aby sa napr chlapi obliekali ako chlapi. Nebavim sa len o farbach, aj moj muz ma ruzove tricko,dcera zas modre,zelene atd. Ma to svoj dovod,co je vhodne pre koho. A nie,potom nam tu behaju muzi v lodickach,nosia sukne a pod. Radsej budem ta zastarala ako moderna

simonad7
10. sep 2022

@petulda333 nehovorím aby muži nosili šaty, ale táto otázka na legíny mi prišla úplne mimo tohto vesmíru. Veď sú to obyčajne teplaky 🤷🏻‍♀️

petulda333
10. sep 2022

@simonad7 ale dievcenske 😉

simonad7
10. sep 2022

@petulda333 ako myslite 🙂

lucmirka124
10. sep 2022

Moja ma tieto iste, a ako poznam jej povahu,, keby vidi tvojho synceka v nich povie mu len ze,,jej aj ja mam take,, a viac moje dieta neriesi,, ma 5,5r, ,,, ja kupujem zas aj vela v tescu chalanskych teplakov triciek,, este to aj vidiet... a nach... ona cela hrda ze ma dinosaurov, na veciach,,, och diskusia na 7 stran,,,
Ja co mam skusenost tak sa deti rehocu za blbosti inym detom v skolke prave tie deti co maju starsich surodencov,,, tam uz to vidia doma, ako treba reagovat ako sa vysmievat,,a mas hotovo🤷‍♀️

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@petulda333 možno máš taky pocit, že pritakavam mamičkám s mojim názorom, že to je v poriadku dať tieto legíny... Ale popravde.. práve tie mamy ktoré napísali že NIE, tak od nich si beriem príklad a nedam mu ich do škôlky, lebo ma prebrali zo sna, že malé dieťa a deti v škôlke ešte neriešia kto čo má oblečené... Za mňa je to bohužiaľ, ale ďakujem. Naozaj . Kupila som čierne. Za mňa zasa bola vždy čierna farba 'no go' pre dieťa..

marianeta
10. sep 2022

@mamickalisticka ja by som to chlapcovi neobliekla a už vôbec nie tie bodkované.. Skús pozrieť tepláky od Gusto kids.. Guma sa dá regulovať v páse a nie sú až také široké.. Ja chápem ,že nie vždy je na výber či je dieťa chudé alebo silné, ale mne tiež prídu legíny na chlapcoch zvláštne..
https://gustokids.com/subcategory.php?kategoria...

didi2102
10. sep 2022

@mamickalisticka áno dala, môj nosí tiež legíny ,má hocijaké ,dávam preto že je hrozne tenký a všetky tepláky sú mu extrémne široké, kupujem v lindexe tam sú s tou sťahovacie gumou a rôzne vzory

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@lucmirka124 presne si tiež myslím že dieťa maximálne povie že aj ja mam také isté... Oni ešte vôbec neriešia tieto veci, aspoň som v tom dodnes žila..

lenkakravcova
10. sep 2022

@mamickalisticka Náš nosí aj tepláky aj legíny, ale vzory si vyberá sám. Kúpila som jedny pre dcéru s pavmi, tmavé a hneď mi vravel ze tie nie sú jeho lebo tie sú dievčenské. Ale zase také s mackami nosí vpohode. Takže vzor nechávam na jeho výbere. Ja zase nemám veľmi rada na deťoch čiernu, to jediné obmedzujem - a keď jednofarebné tak rôzne pestré, od svetlomodrych až po po oranžové (jedine ešte čisté ružovým sa vyhýbam u syna). 🙂

petulda333
10. sep 2022

@simonad7 viem,ma ich dcera a boli v dievcenskom oddeleni
@mamickalisticka ano,bohuzial. Riesia. Moj syn sa s tym stretol,lebo nenosil neviem ake znacky. Ja som v zivote niektore nepocula,lebo mal obycajne puma botasky a pod. Smutne. Moje deti toto neriesia,nevedia co je znacka a co nie,nesmeju sa,ked niekto nosi stale to iste a pod. Chodia ciste,ale ano,obliekam im podla pohlavia.

lenkakravcova
10. sep 2022

@mamickalisticka teraz čítam jeden z tvojich posledných komentov, že čierna bola pre teba no-go,.. Ja by som sa na tvojom mieste v tomto ohľade nemenila. Mne to tiež príde divne deti obliekať do čiernej. Radšej 10x vyperiem, než čisto čierna. Ani ja osobne čiernu veľmi nenosím, nie to žeby som do nej obliekala deti.