icon

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?

mamickalisticka
10. sep 2022

Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
moonikajan
10. sep 2022

@mamickalisticka pravidelne kupujem synovi legíny od jeho 18 mesiacov doteraz (5rokov). Nosí ich miesto pančúch a aj teplakov aj do škôlky.

mamickalisticka
autor
10. sep 2022

@zuzitko74 podľa mna to je predstavenie kolekcie.. že lepšie ukážu tie veci ked sa "bijú"...skombinujete potom podla seba..

dominika7990
10. sep 2022

@mamickalisticka skus hľadať jednofarebne. Geometrické vzory v pohode aj zvieratkovske. Len tie macicky sú take jemne zlatučke že sú premňa dievčenské. Čo sa týka teplacikov neviem presne kto ale sa mi zdá že v zara alebo v h&m som videla teplaciky na gumičku ktorú si vieš nastaviť na potrebnú vôľu. Pripadne pozerať teplaciky ktoré nemajú na pevno prisitu gumičku. Že iba z vnútornej strany spravíš dierku, vytiahneš gumičku a skrátiš. Tak to robila sesternica 🙂

rubia10
11. sep 2022

@mamickalisticka ty vole ty si tazky pripad na diskusiu. Ty si totiz nezalozila diskusiu ale polemiku. Na totalku panovacna a za kazdu cenu presadzujuca svoj nazor, si sa tu prisla ukludnit, ze si vlastne dobre kupila, a akonahle niekto napise, ze nie, tak je prinajmensom divny, ano?
Precitaj si po sebe, co pises "teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné?" V komentaroch zastavas nazor, ze detickam a vlastne kazdemu ma byt jedno, co si oblecie, ked sa v tom citi dobre. A ze vobec netreba rozlisovat a ze kde sme to nabrali predpotopne nazory, ze je nieco chlapcenske a dievcenske. A pritom sa sama zamyslas a "TRAPIS", ci sa mu to hodi. A pytas sa, ci sa mu nebudu smiat?? No a NIE JE TI TO JEDNO? tak naco si ich potom kupila?? A ked ti to jedno nie je, tak potom preco sa zas osopis, ze ako je mozne, ze 3rocaci sa vysmievaju alebo co to maju za rodicov. Uplna schiza kokos🤔
Daj mu, daj mu leginy s macickami a daj mu aj maslu do vlasov. Ved co je to za svet dneska, zeby nemohol mat chalanisko celenku...leginky...nohavicky pripadne? No cisto teoreticky, ak by mu boli vsetky trenky ci slipky velke a padave, kupovala by si mu dievcenske nohavicky? Ak ano, uz by neboli dievcenske, lebo vsak co by ich nemohol nosit aj chlapec, ze?
Ja som kludne za leginy pre chlapca, ak uz je to nutnost praktickost, ale vyslovene s dievcenskym motivom z dievcenskeho oddelenia, ja ti neviem🤔🤦🏼‍♀️ evidentne je to aj tebe blbe(opakujem, ze este raz si to po sebe precitaj) a kazdu tu len spucujes, ze sme 100 rokov za opicami, ale nakoniec-predsalen si mu kupila tmave. Tak sa drz svojho presvedcenia a otvaraj nim svet, alebo ak uznas, ze pravdu ma niekto iny, tak prijmi nazor bez stiplavych poznamok. Maaati milena 250komentarov ci dame chlapcovi leginy😂

petulda333
11. sep 2022

@akvi to vazne? Myslim,ze sa to da dobre rozlisit

petulda333
11. sep 2022

@jana_eyre_2 ano,ani u nas nesmeli byt v pancuchach len,lebo sa to berie ako spodne pradlo. Takze museli mat kratasy alebo dievcata suknu

letfenixa
11. sep 2022

@petulda333 to mi pripomenulo, keď bol syn prvý rok skolkar, dala som mu tzv. pletene leginy (tak to majú označené v tchibe) a na nich je naschvál viditeľné presivanie. Prišla som poňho a mal tepláky zo skrinky. Tak sa pýtam učiteľky, či sa pocikal. Že nie, že ona sa naňho nemohla pozerať, tak mu na tie leginy natiahla aj tepláky. V prekurenej triede 😖

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@rubia10 ďakujem za názor a fakt si vážim, že o tretej v noci si si dala tú námahu mi ho napísať 🙏

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@rubia10 a vďaka že si si dala námahu, že si všetky moje komenty prečítala.. a urobila si si o mne názor.. a zhodnotila ma. Ja už nemám čo k tomu dodať.

akvi
11. sep 2022

@petulda333 no ja to rozlíšiť neviem. Pretože aj ty sama píšeš, že modrú nosí aj tvoja dcéra a ružovú tvoj muž. Čiže vo farbách to asi nebude. Takže preto sa pytam a myslím to vážne. Pretože ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, a ako čítam aj komentáre tu v tejto téme, tak som nadobudla dojem, že vlastne dievčatá môžu nosiť čokoľvek a nikoho to nepohorsi - všetky farby, vsetky vzory, vsetky druhy zvierat (- čiže aj dinosaury, levy a pod. nazvime to "maskulinne" potvory,) bodky, kvietky, maskáče a už mi ani nič nenapadá, proste všetko. Chlapci teda nemôžu bodky, mačky a čo ešte? Ja naozaj netuším, akým "kľúčom" rozoznávaš chlapčenské a dievčenské.

petulda333
11. sep 2022

@akvi dievcenske veci maju uplne iny strih,sama som pisala,ze to nie je len farbou. Moj muz ma tiez ruzove tricko,syn cervend. Ale ano,su to ine strihy. Aj pre chlapcov su leginy,ale je to ine ako dievcenske. Nepisala som,ze chlapci ndmozu bodky,mozu,syn mal take teplaky,ale opakujem. Iny strih! A ano,je vidiet kt veci su dievcenske a ktore pre chlapcov

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

Ešte jeden koment dám k tomuto lebo ma celkom zaujíma.. či by tie mamičky ktoré su tak zaryto za nie, v žiadnom prípade... Čo by povedali keby su tie legíny v oddelení unisex... Lebo legíny chlapčenské aj dievčenské aj dámske maju strih rovnaký... A nevolalo by sa to leginy ale úzke tepláky.. a keby mali značku, no myslím že by to kupovali ako besné 😂 týmto končím k tejto téme 🙌

akvi
11. sep 2022

@petulda333 no nevsimla som si, že by veci pre deti do tých cca 7-8 rokov mali iný strih. Rozumiem pánske a damske, rozumiem suknicky a pod. Nerozumiem tričká, nohavice, tepláky, legíny. Tieto detské veci sa v strihu nelíšia. Kľudne si v obchode porovnaj, uvidíš.

elementissa
11. sep 2022

Koník sa zas ukázal v plnej paráde 😆😆😆😆 väčšina komentov zadubene názory, ktoré rodičia odovzdávajú svojím deťom, nečudo, že potom tie deti šikanujú iné deti. Proste v tejto krajine nikdy dobre nebude s touto zadupanou mentalitou. A k otázke - ja na tých legínach nevidím nič dievčenské. Je to normálny pekný detský kúsok. Môj syn, keby také videl, hneď by ich chcel. On má veľa kúskov so zvieratkami. ale samozrejme - na Slovensku chlap nemôže mať rád zvieratá. každý by mal byť iba bagrista a smetiar tuto podľa trendsetteriek na kobyle. Vôbec sa nepozastavuj a daj. Ja by som dala bez mihnutia oka. Ukázala som ich mužovi a on celý nadšený, že aké pekné tepláčiky, tie by sa krpcovi určite páčili. Nie všetci ľudia n svete majú názor, že chlapci majú chodiť oblečení ako na pohreb alebo ako vojaci v maskáčoch. Avšak, na Slovensku je malá koncentrácia takých ľudí. Sem ešte slobodná vôľa vo výbere farieb a vzorov nedorazila. Smutné, ale je to tak. V našej škôlke sa našťastie nikto nikomu nevysmieva za nič. A podľa fotiek viem, že aj predškoláci nosia pekné zvieracie vzory a pestré farby (chlapci). Dokonca ani hračky im nedelia na dievčenské a chlapčenské. Jednu minútu sa môj syn motorkuje po dvore a ďalšiu už berie ružový kočík a bábikou a "ide na prechádzku s bábätkom". Chvíľu si stavajú všetci spolu autodráhu a potom domček pre bábiky...v práci sa už nerozlišujú ženské a mužské pozície. Všetci máme rovnaké možnosti a rovnaké povinnosti voči rodinám. Tak neviem, prečo by sme mali rozlišovať oblečenie na dievčenské a chlapčenské

luliu
11. sep 2022

@mamickalisticka na tie legíny pozrieš, na oboje, a vidíš, že sú dievčenské a je úplne jedno, kde v obchode by som ich videla. Mne nevadia leginy, len proste neobliekam chlapca vonku do dievčenských veci. Nepáči sa mi to. Ak by som uvidela ine dieťa tak oblečené, je mi to jedno, pri malom dieťati by som sa nad tým nepozastavila, staršie by som v duchu polutovala

karmen118
11. sep 2022

@mamickalisticka ja som malému nakúpila v tescu chlapčenské, mávajú tam trojbalenia, pekné chlapčenské farby. Ja to nevolám legíny, ale úzke tepláky 😀. Môj je tiež drobný, štíhly a mám problém zohnať tenké tepláky nielen preňho, ale aj pre staršiu dcéru (to isté mikiny), pretože u nás v obchodoch majú všade väčšinou zateplené. Pýtala som sa malého a on by mačičkové ani tie bodkované na seba nedal, ukázal na staršiu sestru a povedal - "Hankine" a tým debata preňho skončila.

zuzanockamt
11. sep 2022

@luliu A podľa čoho vidíš, že sú dievčenské? Farba - modrá - podľa konskej módnej polície je to farba chlapčenská, vzor - mačka, ale nie je to presladené načuchorené mača. Tak ja neviem podľa čoho sú dievčenské 🤷 Lebo od inej členky konskej módnej polície, ktorá tu mudrovala, som sa nedozvedela, prečo je akákoľvek mačka dievčenská. Neviem prečo neodpovedala 🤭

mamickalisticka
autor
Autor odpoveď zmazal
mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@karmen118 máme z tesca, aj som bola v tescu ale vtedy zrovna nemali jeho veľkosť.. ale tam maju všetko tmave, mali sme kaki dinosaurove, ja som už nejak alergická na dinosaury alebo maskáč... 😏 Chlapci si proste nemôžu veľmi navyberat vo vzoroch a farbách 😏

iwet25
11. sep 2022

@mamickalisticka nečítam všetky komentáre možno už niekto písal ale lindex ma dobre tepláky, dajú sa stiahnuť v páse na tie gombíky. Trosku drahšie 18€/ks ale sú tak ze 3 ks a zaplatíš za dve. Ale sú kvalitné.

zuzanockamt
11. sep 2022

A čo by povedala konská módna polícia na letný komplet môjho 2,5 ročného syna 🤭😂 Kupované v chlapčenskom oddelení - úžasná svetlofialová. Pokiaľ objavím niečo svieže, iné v chlapčenskej sekcii, hneď objednávam.

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@iwet25 keby si môžem dovoliť lindex tak samozrejme idem do toho hneď, lindex su najkrajšie veci na svete, a snažím sa ich zháňať z druhej ruky, ale mam tri deti do troch rokov a v dnešnej dobe.. je to náročné popravde. Ale viem že su to veci kvalitné a dobré 🙏 a krásne vzory , o tom sa ani netreba baviť 🥰

lienka9
11. sep 2022

@vilma7 leginy su praveze super,hlavne na jesen a zimu.nemusi prezliekat ked idu von,nic sa nevyhrnie a lahko sa aj sam oblecie do nohavic na von.
@mamickalisticka dizajn mi pride teocha dievcensky,ale nieje to take strasne.ak sa mu pacia dala by som mu.

luliu
11. sep 2022

@zuzanockamt neviem ti odpovedať 😉. Neriešim farbu, vzor. Proste na mňa pôsobia dievčensky.

ndrag
11. sep 2022

necitala som komenty, ale dala by som, k tomu by sa dobre kombinovalo nejake sprate, metalove tricko a tenisky 😀

julish
11. sep 2022

Jezismaria, ak sa mu páčia, nech sú aj s elzou. Čo stále tým deťom vnucujeme?

adriannasvk
11. sep 2022

Leginy chlapcovi?nikdy,ani tie super skinny obtiahnute rifle. Vsade sa pise ake je to nevhodne obliekat chlapcov do obtiahnutych veci. Ja mam tiez velmi chudych chalanov a leginy nikdy nemali. Vzdy som kupila teplaky aj uzsie,ktore mu pekne sedeli na pase. Pripadne vies natiahnut gumicku ak by bolo potrebne. Takze nie,ze by som neobliekla tie na obrazku. Ziadne.

dorothy13
11. sep 2022

@mamickalisticka tak mu daj kludne aj sukňu a dievčenskú košeľu, povedz mi prosim ťa, načo je potom rozdelené v obchode, že dievčenské a chlapčenské veci. tvoj manžel nosí zvieratkovské ale určite nie tvoje tričko. a dievčenské mačky na tričku , alebo sa mylim? chlapca môžes obliecť tiež farebne aj zvieratka mu dať, ved to ti nik nebrani , ale tieto leginy su dievčenské a netvár sa , že to nevidíš. a na ďalšej strane, ved je to tvoj syn, daj mu čo chceš. načo sa tu pýtaš , keď potom ostatných presviečaš, že sú vadní. Nik mu nebude vravieť, že ma dievčenské, ale každý si to všimne.to je na tebe či mu ich daš alebo nie, každému to je jedno. keby si sa tu nepýtala na názor tak to nik nerieši. len nepresviečaj ľudí , že je to ok keď takto nosia. je rozdiel dievčenské a chlapčenské. predstav si existujú aj ružové chlapčenské košele aj tričká, ale ten strih je chlapčenský. toto sú legíny, ktoré patria dievčatám a keď majú ešte aj tento vzor , tak si nebudem zakrývať oči, keď sa na to konkrétne pýtaš.

petulda333
11. sep 2022

@akvi tak sa skus pozriet,lebo ano,maju aj tie veci. Mozno nie vsetke ale maju rozdiel. A prepac,neverim,ze nevies rozoznat dievcenske veci.

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@dorothy13 dobre, beriem na vedomie 🤍