Je monitor dychu užitočnosť alebo zbytočnosť?
Ahojte, keďže sa nevyznám, potrebujem radu. Pred mnohými rokmi sa o tom toľko nehovorilo a teda ... Chcem kúpiť monitor dychu , lenže neviem aký kúpiť. Ani neviem popravde ako to funguje.☺️ Viem že sa to dáva pod matrac v postieľke dieťatka a v prípade keď je problém, spustí sa alarm. Bábätko bude spať v postieľke vedľa mňa, ja budem na posteli. Nezachytí to môj dych? Matrac detský máme 10cm, nie je príliš hrubý?
A teda k veci, akú kúpiť? Ktorá je taká, že je dobrá a nestojí 200e? Ale kľudne odporučte aj drahšie, pozriem prípadne aj bazár. Z bazaru sú spoľahlivé, či radšej nové? Dokedy je dobre takto ju používať? Do roku veku dieťatka? Ďakujem za každú radu, veľmi mi pomôže.
za mna uzitocna vec.este si po prvom dietati vravim,ze hadam to ani nie je treba.no bohuzial pri druhom sme to velmi vyuzili.niekolko krat sa stalo,ze babatko prestalo dychat.neskor sa ukazalo,ze mu vznikla srdcova vada.museli sme potom nosit aj taky co sa daval na plienku.radsej ho mat...pre istotu.
Za mna jedna z najlepsich investícií. Nam pipal len raz, ked neratam to, ze som dcerku zobrala z postielky a zabudla vypnut. Zachranil jej zivot. Bola normalne donosena, vysoke apgar skore atd.
To je otazka! 🙈 Uzitocnost,potrebnost,kludny spanok,zachrana dietata.Nevahaj ani sekundu.Ale mozu prispiet matky ktorych dieta zomrelo na SIDS.
Chvalabohu bola kľudná noc. Ale naozaj to odporúčam ,my sme kúpili od ruky asi dvojročný,cenu si nepamätám ale nebolo to veľa. Postieľku mám pri posteli a nezachytáva môj dych. Ale je tam možno malinká medzierka. Prvý syn spával s nami v posteli lebo nechcel byť v postieľke tak sme to veľmi nevyužili ,ale teraz druhý má často soplíky a plný nos,takže naozaj stačí málo. Prvýkrát sa nám to stalo,takže tiež som bola v šoku.
Kedysi nebolo všeličo čo dnes zachraňuje život. Radšej ho ma zbytočne, ako potom plakať do vankúša. 10x sa nemusí stať nič a 11x bum a dieťatko sa už nenadýchne nikdy. My sme mali aj v papieroch z pôrodnice napísané, aby sa používal monitor dychu. A to mám obe deti zdravé, narodené v termíne. Ľudia kupujú toľko zbytočnosti pri deťoch, ale monitor dychu sa im zdá dráhy 🤷🏻♀️ 5-10cm stačí mať postieľku od postele.

Tak nech to manzel vezme na splatky....