Je nutné mať sterilizátor fliaš a cumlíkov?

sanny2993
9. dec 2020

Ahojte mamičky. Je stelirizator nutnosť ? Rozmyslam či sa neda sterilizovat v mikrovlnke aj na klasickom tanieri alebo podobne ? Ako si pomahate podomacky vy 🙂

jks27
9. dec 2020

@sanny2993 ahoj, ja som sterilizátor nemala, nechýbal mi...a všetko som vždy vyvárala vo vode 🙂

patka06
9. dec 2020

Nie je to nutnosť, sterilizovať môžeš aj vriacou vodou

berry266
9. dec 2020

nie nieje to nutnosť, tak ako aj ohrievač fliaš a podobne hlúposti.. ďalšia raroha do kuchyne...

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
9. dec 2020

Mam ho a este som ho nepouzila

bona69
9. dec 2020

Ani ja som nemala, zo začiatku som vyvárala v hrnci, potom už len vriacou vodou preliala, teraz dávam do mycky, potom ešte opláchnem

arianna25
9. dec 2020

Nemam obrievac flias ani sterilizator. Vodu mam zohriatu v kastrolku za par sekund, a prevarala som si flase a cumle tiez v kastrolku. Tiez pred prvym pouzitim. Dcerke som aj viac krat prevarala ked bola mrnsia, lebo jej sa tvorili obcas afty v puse. Ale spotrebice nechcem dalsie v kuchyni, lebo by mi to zavadzalo. Kto chce nech ma, niektore mamicky si pochvaluju. Mne to nechyba.
Na dietatko su velke vydavky, ale mozu a nemusia byt este vacsie.

majamat
9. dec 2020

sterilizator som mala,a le len taky lacny z Tesca. je to nadoba, vo vnutri je dalsia s dierkami a vrchnakom. uz neviem presne ci aj tam su otvory, prakticky sa v mikrovlne voda zavari, vytvori paru a tym sa sterilizuje. teoreticky by sa to dalo nahradit aj niecim inym, alebo teda klasika viracou vodou.

ohrievac na mlieko ( aj prikrmy ) tiez nei ej envyhnutnost, ale vlemi pomohol. tam je mensie riziko, ze to prehrejes. malej som odsavala materske mlieko a byvalo aj v chladnicke, tak bolo fajn to hriat. a tiez prikrmy v malych nadobkach. supla som do ohrievacky a nemusela som riesit. ohrialo sa.

majamat
9. dec 2020

a ozaj, pri prehrievani materskeho mlieka sa nicia protilatky, preto som si kupila ohrievac. najskor sme ho nemali. mm mal pasovy opar, ked mala dcera 4m. a teda v ohrievacke som tak neprehriala mlieko, ako ked som ho vlozila do horucej vody, cize nizsie riziko straty protilatok. to sa samozrejme tyka materskeho mlieka. v umelom nie su.

aceris
9. dec 2020

sterilizator pouzivam uz 2,5roka takmer denne...ja na to nedam dopustit...skutocne by sa mi nechcelo vyvarat a len preliat sa mi zda malo...

janula12345
9. dec 2020

@sanny2993 za mna je sterilizator topka a bol u nas denne niekolko krat pouzivany. Male babatko je citlivejsie a ja osobne som teda dennodenne sterilizovala vsetko. Cumliky, flase, odsavacku. Nechcelo by sa mi prevarat to v hrnci... v mikrovlnke sterilizovane za par minut a 1 plastova nadobka mi ozaj nezavadzala v kuchyni. Kazda mame asi inu skusenost.

asia83
9. dec 2020

@sanny2993 Nie.

yanni
9. dec 2020

Nic z toho som nemala a deti prezili. Najlepsie je nenaucit dieta ani na flash ani na cumel a mas po starostiach.

diewcatqoo
9. dec 2020

Nemala som ani sterlizator, ani ohrievac. Syn bol cisto dojceny, flase na cajik som vyvarala vo vriacej vode. Ohrievac bol tym padom zbytocny tiez. Cumlik nemal.
Ak si este len tehotna, nekupuj dopredu, lebo nevies, ci to vyuzijes. Ak uz mas dieta a mas pocit, ze sa ti tieto vecicky hodia, tak si kup.

aceris
9. dec 2020

@yanni to mozes len ak sa ti podari plnohodnotne kojit vsakze...nie kazda ma to stastie...

tulipanicek
9. dec 2020

Nie je tu nutnosť. Sterilizovať môžeš v hrnci vo vriacej vode. Ale je ti praktické. Naskladas všetko do sterilizatora, zapnes a neriesis nič horúce. Otvoris, necháš vychladnúť a už takéto vychladnuté vyberas. Ja som kúpila elektricky Avent od ruky za 15€ 🤷‍♀️

blanblan
9. dec 2020

presne ako tu niekto pisal - dalsia raroha do kuchyne. 🙂 Nikdy som nesterilizovala nic , dieta zije, a take ze tyzden v skolke tyzden doma sme nikdy nepoznali.

grengi
9. dec 2020

Flasu prvykrat prelejes horucou vodou, potom uz pouzivas len ten specialny saponat na cumliky a flase co za par korun kupis v tescu, cumliky su aj v takych tych sterilizatoroch, co nalejes kus vody a vysterilizujes v mikrovlnke (ale ani to nepouzivam) ale ohrievac flias je fajn. Ja som si zohnala taky z druhej ruky za par e a je to rychlejsie a havne zerie menej elektriny ako rychlovarna kanvica.

stela1996
9. dec 2020

My sme ocenili ohrievač ked sme skoncili necakane v nemocnici 😭 a dakovala som ze ho mame,..... ked sterilizujes v hrnci urobi sa ti na flaskach vodny kamen... parny sterilizator kupis aj do 10 € je to super vec kukni lacnejsiu znacku BAYBY

domka555
9. dec 2020

Nemala som sterilizator, ani ohrievač fliaš ani parný hrniec, či mixér. To sú skôr vychytávky ako nutnosť.

andreatytler
9. dec 2020

@sanny2993 Nikdy som nesterilizovala (len pred prvym pouzitim som prevarila na 10 minut). Potom som len umyvala horucou vodou. Cumle som menila kazde 2 mesiace za nove a flasky vyvarila vo vode.
Ja mikrovlny nemam rada. Neverim tomu ziareniu a nepouzivam mikrovlnku na nic co patri babatku. Aj pre seba si radsej zohrejem v rajnicke alebo v minirure.

thoughtfulweirdo
9. dec 2020

Nič z toho som nepotrebovala. Pred prvým použitím som prevarila v hrnci a potom už len prelievala vriacou vodou. A ohrievač na fľaše som ani doteraz netušila, že existuje 😂 normálne som mala v jednej termoske teplú prevarenu vodu, v druhej studenú a namiešala som akurát na UM. Za 10 sekúnd od zaplakania mala dcéra fľašu v ústach, čakať na zohriatie v nejakom stroji, šľak by nás trafil obe 😂 kým som kojila a potrebovala pár krát dať z chladničky odsate, normálne som hodila fľašu na chvíľku do pohára s horúcou vodou a bolo, tiež rýchlovka.

abcmajacba
9. dec 2020

@sanny2993 odporúčam toto: sterilizuje, zohrieva, varí na pare, rozmrazuje aj mixuje, dodnes používam 😍👍

https://www.mall.sk/sterilizatory-flase-ohrieva...

matmatmat
5. mar 2021

zdravim, ja sa chcem spytat - ked sterilizujem mikrovlnkou (avent), po 5 min je hotovo, ako postupujete dalej? ked to otvorim, aj po hodine, stale su veci mokre... ma sa to pouzivat tak a rovno tam dat mlieko/pokrm alebo sa to ma vysusit od toho mokreho ci co s tym? :D

zuvelyn
5. mar 2021

Nikdy som cumle ani flase nesterilizovala ani nevyvarala. Pred prvým použitím som ich preliala orrvarenou vodou z kanvice inak nic. Zato ohrievač fliac je jeden skvely vynález a je to jedna z najlepších veci co mam vo výbave. Vzdy ohriata voda k dispozícii, nemusím sa babrať s termoskou kym dieťa plače a skúšať a miesta spravnu teplotu, utekať hore dole z izby do kuchyne .