Je perinka vhodná pre júnové dieťa?
dobrý deň čakám júnové bábätko… potrebuje také bábätko perinku v tých horúčavách? za každú radu ďakujem…
Moja bola v perinke jediný raz a to cestou z pôrodnice domov, inak nebola v perinke vôbec. Ulitky a podobné veci pred 25 rokmi ešte neexistovali. Všetci mi vraveli, ako ju mám zaväzovať, ruky stiahnuť aby sa nebudila. Ja som mala 19 rokov a prišlo mi, že bola stiesnená v maternici, tak nech má konečne miesto a nech je v takej polohe, v akej chce byť. A nie ju narovnávať v perinke. Spokojné dieťa to bolo aj bez zväzovania.
Moj sa narodil v decembri dcera februar boli mrazy sneh v peri ke nebolo ani jedno dieta. Boli klasicky obleceni len
Perinky su prezitok..pred 23rokmi najstarsia v perinke bola vtedy tak boli deti...druheho som rodila v uk tam taketo ani nebolo v obchodoch. Najsyarsia dcera mama problemi z klbikmi myslim ze to blo prave kli tomu tuhemu zavezivaniu do perinky ..dalsie dve deti nebolu zvazovane nicim a boli ok...
Prvy syn narodeny v zime bol asi 3mesiace v perinke a planujem aj juloveho dat ak bude taka moznost 🙂
Ja mam julovu a októbrovú ani jedna perinku nemala v pôrodnici obidve v nej plakali, bez nej boli kľudné, nemali sme ani nič podobné

Obe deti mám narodené v DE a v zime. O žiadnych perinkách tu ani nechyrujú. Normálne berú deti do rúk ako také mačiatka. Mne ani ako prvorodičke to nerobilo žiaden problém. Ak vezmeš na ruky dieťa správne, nič sa nemôže stať. A v lete by som perinku už vôbec neriešila. Však by to dieťa bolo akurát prehriate.