Je perinka vhodná pre júnové dieťa?

14. mar 2023

dobrý deň čakám júnové bábätko… potrebuje také bábätko perinku v tých horúčavách? za každú radu ďakujem…

deti95060810
14. mar 2023

dcéra bola koncom júna... udreli také horúčavy, že perinka zostala nevyužitá...

autor
14. mar 2023

@deti95060810 lebo známe mi hovoria že
zakaždú cenu aby dieťa nebolo ,,dolámané” ju mám mať.. a to už jedno dieťa mam ale narodené v zime..lenže mne to hlava neberie veď to budú také teplá možno..

zorkahorka
14. mar 2023

Aj moj syn sa narodil do horucav. V perinke bol malo.
Mladsi sa narodil na jesen a jemu zas bola kvoli baleniu nasiroko a tym,ze bol velke babo, prirychlo mala a nepohodlna...

autor
14. mar 2023

čiže mám skôr zaobstarať nejakú ulitku alebo?

zorkahorka
14. mar 2023

Dnes to uz nie je take povinne s tou perinkou ako kedysi...

autor
14. mar 2023

a ešte sa chcem opýtať čo obliecť takému babatku na prichod z porodnice? nakolko mam zimne dieťa nemám o tomto ani potuchy

lucik194
14. mar 2023

ziadna ulitka, ked padnu 30st tak sa prehreje

zorkahorka
14. mar 2023

Bodycko s dlhym rukavom, tenke nohavice.

autor
14. mar 2023

aha ďakujem pekne a ešte sa chcem opýtať ak vám to teda nevadí .. ako to je z prísunom tekutín chcela
by som kojiť pri staršej som nekojila ..

zorkahorka
14. mar 2023

@autorka kojis na poziadanie, caj kojenec nepotrebuje. Minimalne nie novorodenec. Staci mliecko

ada12345
14. mar 2023

Dnes už nie je povinné používanie perinky. Ja som rodila v DE a tam o perinke ani nechyrujú. Maximálne poznajú ulitku resp. pevnejšie zavinutie dieťaťa do bavlnenej plienky, ale len v prípade nepokoja bábätka.
Z nemocnice obleč bavlnené body s dlhým rukávom, tenké nohavice s "nohami", maj pripravenú tenkú bavlnenú čiapočku a tenkú deku na prikrytie. Uvidíš podľa počasia. Aj v júni sa môžu vyskytnúť chladnejšie dni. A samozrejme pravidelne kontroluješ ako veľmi sa potí. Tiež odporúčam nohavice nie s gumičkou na páse, ale takým vyvýšeným pásom bez gumičky.
Keď kojíš na požiadanie, tak netreba žiadne iné tekutiny. Vodu môžeš začať podávať až s príchodom prvých príkrmov.

lili2015
14. mar 2023

Ja mám augustové dieťa a mala som takú perinku, kde bol spodok "vystužený" bambusovou podložkou. Dieťa som do nej nezabalila v horúčavách, bola iba v body s krátkym rukávom. Keď som ju kojila a držala v rukách, strašne sa mi potili ruky a mala z toho mokré body. Tak som to používala ako "podložku" pod dieťa, lepšie sa mi držala pri kojení, aj keď nebola zabalená a nepotila sa tak, ako keď som ju ja ohrievala svojim telom.

tulipanicek
14. mar 2023

Staršia narodená v juli. A perinku sme využívali 🤷‍♀️ Mladší narodený v októbri, perinku nevyužívame 😂 prvú som skoro nekojila, druhý je zatiaľ našťastie kojeny. Ak chceš, napis správu 😊

riamia91
15. mar 2023

Prva dcera je posledny majovy den narodena a cele 2m nevedela byt bez perinky.
Druha dcera je na konci marca a do konca leta spala v noci v perinke.
Ak perinku nemali, budili sa rukami /moorov reflex/.
Iste by som aspon jednu perinku mala pripravenu.
Ja som mala od Little Angel termoregulacnu, odporucam.

lenkakravcova
15. mar 2023

Mam 2 mesačné bábätko. Narodila sa s 3900g, takže celkovo pevnejšia. Do periny som ju nedávala. Normálne spinka pod paplonikom.
Cez leto by som perinky taktiež neriešila. Jedine nejakú tenisu zavinovačky, ak by si mala menšie bábätko, na pri držanie pri dojčení (niekomu sa tak lepšie manipuluje s bábätkom).

zuzanockamt
15. mar 2023

Nemala som perinku ani pri januárovom dieťati, podľa mňa zbytočnosť.

tomcimka
15. mar 2023

Stačí do obyčajnej látkovej bielej plienky zavinut dieťa.

som_realistka
15. mar 2023

Ja som mala aj takú letnú vložku do perinky, bolo to tenké ako ten tenucky letný paplón.

svetlonos
15. mar 2023

To mas nejake zvlastne kamaratky. Z coho by malo byt dolamane? Ved ho nedas ako babiku na hranie 2rocnemu.
My mame 2 perinky - maly v nej bol asi 2x koli fotke, nech ma taku 🙂 Inak vobec. Narodil sa v aprili, domov sme isli 9.5 a uz volo take teplo, ze som ho len bavlnenou tenkou dekou vo vaji ku prikryla. Doma som ho normalne mala len tak bez kadecoho,

milanemila
15. mar 2023

Ja mam dieta narodene vo februari a ani to nebolo v perinke 🤷🏼‍♀️ nikdy nechcela byt v nieco zviazana, uz v porodnici vytahovala ruky z ich perinky. Ved kludne pockaj kym sa narodi a uvidis, dnes sa da vsetko kupit online a za par dni to mas doma 🙂 Ak bude problem moorov reflex skor kup tenucke elasticke zavinovacky na to rocne obdobie.

ema229
15. mar 2023

Moja sa narodila v auguste bolo pekelne teplo no v dome bolo príjemne takže sme ju tam mali. Neviem si predstaviť ju držsť bez toho.

selena_luna
15. mar 2023

Mam junovca a perinku sme vyuzili. Jasne, pocas horucav bola holucka, iba v plienke, ale v noci, alebo pocas chladnejsich dni vyuzijes. Najma ta manipulacia s babom je super jednoducha a perinka aj pekne stiahne rucky a nerusi babatko potom morov reflex.

kvetinka75
15. mar 2023

mám júnovú a perinka sa využívala podľa potreby. Na prenášanie, zdvíhanie. Keď dcéra ležala tak iba na plienke.

ankare
15. mar 2023

Ano, využijes. Lepšie sa s bábom tak manipuluje a bábo je spokojnejšie,keď je zavinute.
Ja by som si kupila tú paperovu perinku.

jankalukasova
15. mar 2023

Podľa mňa to nie je ani tak o teplote a ročnom období ale o tom, čo dieťa potrebuje. Prvá dcéra február, perinku neznášala už v pôrodnici. Vyhovovala jej bavlnená deka. Druhé dieťa, synček-marec, spával "zviazaný" ešte hádam ako 7 mesačný. V lete len v plienke a zabalený vo veľkej bavlnenej plienke. Inak to proste nešlo. Tretie dieťa, dcérka májová, perinka ju rozčuľovala presne tak isto ako prvú... Už v pôrodnici vedela vytiahnuť ručičky z perinky aj keď ju zaviazali sestričky na pevno. Proste nie... Takže uvidíš, keď sa dieťa narodí, čo bude a nebude vyžadovať.

misinka0611
15. mar 2023

Perinku by som nekupovala, lepšie a rozumnejšie je ale potom riešiť ulitku z materiálu v ktorom sa dieta neprehrieva a baliť ho v lete nenaobliekané. V perinke by som sa naozaj bála nechať doeta hlavne keď u nás doma v lete 30 + stupňov. Každopádne by som to ale nekupovala pred narodením dieťaťa. Nie každé dieťa vyžaduje byť zabalené. A toto je jedna z veci pri ktorej sa treba zariadiť beskor aby si nemala doma ix haraburd nevyužitých a škoda penazi. Moja dcéra nikdy perinku nevyžadovala, nemala ani morov reflex. O tom, že deti ktoré niesu v perinke sú dolamané pocujem prvýkrát 😀😀😀

matullienka
15. mar 2023

Staršia je októbrová tak bola v perinke, mladšia je júnová a nebola ešte aj v nemocnici jej slúžila len ako poduska pod ňu a prikryta bola len ľahšou deckou. Bežne v kočíku spinkala takto, nikdy nebola studená, ak fúkalo prehodila som cez ňu plienku alebo tenkú decku

zorkahorka
15. mar 2023

@zorkahorka jej a zabudla som - na hlavicku tenku čiapočku, ale musia byt zakryte uska

stanulienkat
15. mar 2023

Davaj podla potreby. Ked bude teplo, tak nie, aby si ju neprehriala. Dedinske komentare typu-aby nebola polamana si nevsimaj. Tety sa asi zabudli v stredoveku.

zapalkazapalkova
15. mar 2023

Perinku som pouzila asi raz, ked som ju davala starym rodicom na ruky lebo nevedeli ako sa drzi dieta 😂 inac mam deti jun/september. Za mna je to zbytocnost "starych mam". Babatko bolo v brusku skrcene a teraz ho ideme silou mocou "narovnavat" v perinke a este sa tam aj prehreje.
Z porodnice isli v teplackoch a dlhe body, popr tenky svetrik a čiapka tenka.
Ak budej dojcit tekutiny extra vobec netteba davat. Dojcenie pokryva vsetky potreby babatka 🙂 dojci na poziadanie (hoc aj kazdych 29 min, ak bude chciet) a neobmedzuj cas dojcenia (mozno ti budu hovorit, ze staci 15min 1 a 15 min 2.cicka a kazde 2 h, ale nie sme stroje a taketo praktiky su vhodne skor na UM)