icon

Kde má spať dieťa cez deň?

krasnanevesta
3. mar 2015

Máme dosť veľký poschodový dom a čakáme prvé dieťa. Máme možnosť dostať 2 postieľky od známych- a rozmýšlame, či to nie je zbytočné- ale ja by som rada mala cez deň dieťa pri sebe dole pod dohľadom a na poschodí sa bude spávať len v noci (a nebudem musieť behať hore dole po schodoch). Predbežne ak to nebude nutné, nechcem nosiť kočík do domu, kvoli neporiadku. Takže otázka znie- kde spáva vaše dieťa cez deň?

Strana
z2
brumka
3. mar 2015

un as len v postielke ci v posteli, ani jedna mi v kociku nespavla mozno prve 2 mesiace

sense
3. mar 2015

no do roka spavala zasadne vonku v kociku za kazdeho pocasia ....a teraz spava v izbicke v postielke ...ak bude spavat v kocku nechaj kocik pod oknami alebo na dvore a babyfon...popr otvorene okno

brumka
3. mar 2015

zabudlasom pri druhej som od 2m pouzivala len babysatku

krasnanevesta
autor
3. mar 2015

Skôr ide o to- či by si dieťa malo zvyknúť len na jednu postieľku.

libka1
3. mar 2015

@krasnanevesta tam kde aj v noci, ale mame byt. Ked si ju/jeho nechas dole, nebudes dieta vyrusovat? Ak nie tak by som jednu postielku mala niekde blizko v miestnosti kde bude mat ticho a zaroven budem pocut ak zaplace. A minimalne 1 spanok v kociku vonku na dvore ak byvate v dome.

libka1
3. mar 2015

@krasnanevesta mozno zistis ze postielku sabotuje uplne ako tie moje. Tie spali hocikde len nech maju blizko niekoho na pritulenie a pohladkanie 😀 do postielky som sa zial nezmestila...

bianca
3. mar 2015

@krasnanevesta ak mas moznost mat postielku tam i tam tak to bude jedine vyhoda.Nejedna sa iba o spanok ale aj o bezny den v prvych tyzdnoch zivota.Ako si dieta naucis a v podstate bude stale doma.....Ja by som VŽIVOTE nenechala babo spat v kociku pod oknom.

m.i.r.i
3. mar 2015

@krasnanevesta ono presne to nenaplanujes, pretoze su deti co v postielke vobec nechcu spat, su take co len v kociku a aj to musi ist ( nas napriklad- to som nikdy nemohla dat kocik na balkon alebo na terasu a nechat ho spat, lebo ked sa nekyval, hned bol hore)...niektore deti len do babysatky das atd..takze - naplanovat mozes, ale realita moze byt uplne ina.
Kazdopadne - my sme mali v dome 2 postielky a v pohode..v noci spaval v spalni v postielke normalne a cez den sme mali cestovnu postielku tiez pri nas v obyvacke napriklad...tiez sme chodili vonku na prechadzky kedy spaval v kociku..my sme boli dost dosledni v rezimovani, takze maly bol zvyknuty od narodenia kedy sa ide spat a kde sa ide spat...samozrejme sa to potom menilo podla toho ako casto spaval..tak do 15m spaval 2 spanky - doobedny spal v postielke v obyvacke, poobedny sme vzdy boli vonku a spal v kociku a v noci s nami v spalni...ked presiel na jeden spanok, tak spal uz normalne v spalni aj ten denny spanok...ono ako ti bude vyhovovat...kludne mozes mat dve postielky...dolezitejsia je ozaj doslednost a rezim ako miesto kde dieta spi...

krasnanevesta
autor
3. mar 2015

Ďakujem za odpovede- tak postieľky asi vezmem obidve, a prinajhoršom jednu nebudeme používať 🙂

libka1
3. mar 2015

@bianca preco?

jana_eyre
3. mar 2015

to do predu tazko povedat.. my mame tiez velky dom a ked sa narodil moj maly syn, mala som poporodnu depresiu, ze som ani nevychadzala zo spalne.. takze prve mesiace spaval v spalni s vynimkami prechadzok v kociku, ja som tam bola takmer stale s nim, mala som tam aj tv, aj som tam zehlila, proste vsetko.. /ja som to ale preto tak riesila, pretoze vo velkom dome sme zili len dva tyzdne a dovtedy sme 8rokov zili v jednej izbe, takze sa mi tazko zvykalo aj kvoli tomu/

niektore spanky daval na mne - zaspal na hrudi a ja som sa nemohla ani pohnut.. par spankov mal v kociku vonku.. tiez sme mali dve postielky - jednu dole, druhu hore - ale vyuzili sme len tu hornu a to tiez len par krat, potom spaval somnou, pretoze on tak spal lepsie a mne bolo tak lepsie tiez..

ked sa narodila druha dcera, uz som bola na velky dom zvyknuta a tak cez den spala hore v spalni, alebo v nosici.. mala som ale aj druhu postielku - to bola cestovna, takze tu sme neskor vyuzili aj ako ohradku, aj ako ochranu pred prvym synom a neskor sme ju zobrali na dovolenku.. teraz v nej spi starsi syn, lebo sa mu tam paci - takze tato postielka je uplne vyuzita.. zatial co ta "pevna" je len na okrasu, deti sa v nej obcas hraju, nikto v nej nespi.. dcera je v noci totiz primne a syn spava v tej cestovnej v inej izbe s manzelom..

astonka
3. mar 2015

@krasnanevesta my tiež byvame v dome...hore v spalni bola normalna drevena postielka a dole bola cestovna...ale mala som kočik hlboky doma tak povačšine spaval tam...alebo aj na mne na rukach...

anshelia
3. mar 2015

môj názor je taký, že jednoznačne naučiť spávať dieťa v postielke pokial je to možné. jednak časom aj sama zistíš, že je to tak dobré, lebo ked spí, ty môžeš v klude čo to urobiť, alebo si oddýchnuť. je tu x tém, kde ženy chcú poradiť ako naučiť dieťa zaspávať samé a v postielke, že nič neurobia a ani si neoddýchnu. maličké dieťa je najlepšie nakrmiť, povenovať sa mu, prebaliť, napapať a položiť do postielky spať. takže pri poschodovom dome dať postielku aj do spálne a aj dolu kde sa budeš zdržovať 🙂

bianca
3. mar 2015

@libka1 lebo si evidentne uvedomujem mozne rizika

libka1
3. mar 2015

@bianca hned mi je to jasnejsie 😀

mirreckall
3. mar 2015

@krasnanevesta my sme mali postieľku v spálni, tam spávala s nami v noci a cez deň sme mali cestovnú postieľku buď v obývke alebo v deckej izbe, podľa toho kde sme sa so staršou hrali a hluk jej vôbec nevadil 🙂 dokázala si pri nás zdriemnuť aj 2 hodiny 🙂 a postupne sme ju naučili spávať aj v kočíku, takže spávala aj vonku pod kuchynským oknom 🙂 inak podľa mňa je blbosť učiť dieťa na úplne ticho, keď spí, bo sestra si tak naučila malého a keď sme boli všetci u našich, tak stačilo trošku buchnúť dverami, alebo že niečo spadlo v kuchyni a už bol hore z revom...

jana_eyre
3. mar 2015

@bianca a tie rizika su ake?

hanka_april
3. mar 2015

@krasnanevesta zober obe, ako si napisala a uvidis.....moja spala uz tusim vsade v dome 😀 ked sa narodila, spala v izbicke v postielke, v obyvacke v postielke, na gauci, vonu v kociku...kde ako kedy zaspala....niektore deti zase chcu byt v tych satkach a tak....uvidis 🙂

mistrall
3. mar 2015

ja som do roka kocikovala 2x denne vonka, rodila som v lete, zima bola mierna..spala stale v kociku..v roku som ju zacala uspavat jeden spanok denne doma na posteli alebo v postielke..a odvtedy je to tak ze spi doma v spalni..dovtedy vonka, kdekolvek, v ruchu, v toichu, cca v rovnaky cas vzdy zabuvala, sj pod oknom , aj na zahrade u starkych, aj v meste..
a co sa tyka postielok aj mas moznost zober obe 🙂 zidu sa

monika0612
3. mar 2015

@krasnanevesta My máme tiež poschodový dom. Kým bola maličká spávala v postielke v obývačky, v noci v postielke v spálni, alebo v posteli a samozrejme aj v kočíku. Asi od 8 mesiacov som postielku v obývačky prestala používať. Teraz má malá 23 mesiacov a spí buď v posteli, alebo v kočíku. Rada spí 🙂 , niekedy aj 3-3,5hodiny.

lucinkao
3. mar 2015

ked bol maly babatko spava cez den v prenosnej postielke tu som mala v obyvacke a v noci v postielke v spalni.

prego81
3. mar 2015

@krasnanevesta
nam sa osvedcila prenosna postielka (ktora mala vyuzitie aj neskor ako ohradka) a po par tyzdnoch aj lehatko, take to elektricke ktore sa hojda. Obe boli od 4MOMS (neviem ci sa predavaju aj na SR). Odporucam!
Sama potom uvidis kde ti babo bude spat a kde nie. Kazde je ine 😉

jolly84
3. mar 2015

@krasnanevesta nech ti napiseme hocičo, aj tak to nebude platiť🙂

sziwi
3. mar 2015

@krasnanevesta Ak mozes zober si obe postielky. Urcite ich vyuzijes 🙂 My byvame v dvojizbaku, malinka mi cez noc spinka v postielke v spalni, cez den ju mam zatial na gauci v obyvacke. Zvykla som si ju tak mavat, lebo mala tazky reflux, tak aby som ju mala neustale na ociach keby hocico. Ale ked sa uz zacne pretacat, chcem ju aj cez den davat do postielky. No a tiez chodim cez den kocikovat, tam mi celkom prespi. Ma rada zrejme ten cerstvy vzduch 😉

liebling98
3. mar 2015

@krasnanevesta páči sa mi, ako si to vymyslela. Určite to tak s dvoma postieľkami urob, neoľutuješ.

sue
3. mar 2015

@bianca a čo by sa mohlo stať bábu pod oknom? 😕 (teda pokiaľ "neparkuješ" pod 10poschodovým panelákom) 😕 spávali sme tak my s bráchom, spával tak prvý syn a dúfam, že tak bude spávať a dcéra 😕 pekne dve hoďky doobedu, dve hoďky poobede, potom už len poobede - na čerstvom vzduchu 😕

jolly84
3. mar 2015

@bianca ani v rodinnom dome?

lauricka
3. mar 2015

@krasnanevesta dolu nieco potrebujes, ci uz postielku, kolisku, kosik, nieco pre babo. A postielka moze neskor plnit funkciu aj ohradky, ked sa uz dieta bude hrat, stvornozkovat a tak...aj ked, ja som ohradku nemala ani pri dvojcatach. Zato prve mesiace som urcite vyuzila nejake miesto na ulozenie dietatka cez den v obyvacke, mala som kos, kolisku, baby jojo, teraz mam aj cocoon baby. Ja myslim, ze postielku si tam daj a ked budes chciet nieco ine, tak ju zasa odstranis, nic sa nedeje.

koobcam
3. mar 2015

Tuto: http://www.coolberry.sk/128/hniezdo-pre-babatka...
My máme mezonet. Postieľka je hore, malú som mala po celý čas dole pri sebe na gauči. Brali sme to aj k našim aj do hotela a tak. Výborná vec.

katrinka8
3. mar 2015

@krasnanevesta - ahoj 🙂 Už tu síce bolo povedané to povestné "Človek mieni, bábo mení", ale napíšem Ti, ako to je u nás.
Bývame v 4-izbovom byte. Dcérka od malička spávala cez deň najprv ako novorodenec v obývačke (to kým nemala režim spánku a spávala hocikedy počas dňa) - mala na gauči také miestečko vytvorené. Keď už mala určené časy spania - bdenia, tak spávala doobedný spánok v postieľke v spálni, poobedný spánok v kočíku na prechádzke, večerný opäť v postieľke. V spálni sme mali vysielačku. Neskôr už len v spálni v postieľke. Naivne som si to isté naplánovala aj pri synčekovi.
Synček od narodenia to isté síce - ako novorodenec v obývačke pri nás. Ale postieľku od narodenia nieže ignoroval, ryčal ako tur (doslova), keď som sa ku nej čo i len priblížila, a to mohol už byť uspatý ako chcel, aj som mu rukami hýbala, nohami, hocičím, spal. Akonáhle som ho položila do postieľky, oči rozdrapené a rev. Keď som ho položila do manželskej postele, tak len pootvoril očká a spal ďalej. Hádaj, kde spáva teraz? 😀 Ale aby to nebolo také jednoduché, tak vlastne on 1 spánok do dňa spával vždy vonku v kočíku. Obedný. Buď na prechádzke alebo, keď sa nedalo kvôli staršej dcérke napr. keď ešte cez obed aj ona spávala vo svojej posteli, tak aj na balkóne. Doteraz je tak zvyknutý, aj keď spáva už len raz za deň, tak vonku v kočiari. Zatiaľ sa dá, má len 15 mesiacov.
Ale aby to bolo zložitejšie, tak chodievame aj k našim, oni majú poschodový dom. Tak tam spáva buď na dvore v kočíku (otvoríme si vždy vetračku, aby sme ho počuli, keď sa zobudí), v lete aj v záhrade na terase - tá je trochu ďalej od domu, tak tam vždy s ním niekto sedel. Alebo, keď je chorý alebo je naozaj nepriaznivé počasie (že strašne fučí alebo je hmla silná), tak ho dávam do kočiara na poschodí. Netreba ho voziť, ani nič, len párkrát poposúvať kočiar, on hneď zaspí. Býva v spálni, na koberec dávame takú starú deku na to určenú, aby sa koberec nezašpinil. Vedľa majú naši izbu ešte s PC, tam ho môj ocino väčšinou "stráži", keď si robí na PC, my ostatní sme dole. Ale to je ozaj málokedy, obvykle je vonku za každého počasia. Keď prší, tak v lodžii doma nám neprší ani nič, a u našich je na dvore aj tzv. gánok - druhý vchod do druhej časti domu, taký zastrešený, tak tam sa dá aj za dažďa. Keď otvoríme vetračku, tak počujeme v dome, keď sa zobudi už alebo aj keď plače náhodou, že ho čosi prebudilo. Má to výhodu, že sa dá potom ľahko ešte uspať, keď je v kočiari a viem, že ešte si neodspal svoje.

Strana
z2