icon

Koľko stojí základná výbava pre novorodenca?

19. jún 2025

Ahojte žienky, koľko ste platili za vybavicku? Myslím komplet novu , viem ze už pri ďalších detickach nejaké veci doma ostanu. Od základnej výbavy po kozmetiku,hygienu oblečenie ten základ. Pre seba do porodnice pre babatko do porodnice. Trosku som vystresovana a mam strach ci kúpim všetko a ze koľko to bude cca stat , dakujem za info. Peniažky mam odložené ale zároveň aj prerabame tak aby som vedela koľko nechať v rezerve

Strana
z2
simca_13
19. jún 2025

Ťažké určiť nejakú sumu, lebo tak nie všetci kupujú to isté a nie od rovnakých značiek, takže ten rozdiel v cene môže byť vo výsledku v desiatkách eur. Neboj sa nič, keď sa na niečo zabudne, tak sa to jednoducho dokúpi potom 🙂

tanyan
19. jún 2025

Naozaj si nemusíš pridávať stres. 😉 Dieťa potrebuje spokojnú a šťastnú mamu, bez ohľadu na to koľko dupačiek a body a z ktorého obchodu má v skrini. 😉
A dnes, keď Ti do druhého dňa doručia z e-shopu rovno domov naozaj netreba zbytočné zásoby. Okrem toho nejaké veci určite aj dostaneš od rodiny a známych. Čím menej nakúpiš, tým menej Ti bude potom zavadzať a tým menej budeš vyhadzovať.

simona1998
19. jún 2025

Veď si keď tak niečo pokukaj z druhej ruky , prebaľovací pult napr , oblečenia je xy na v…. , dokonca vôbec nenoseneho 🙂 kočik dajme tomu .. 🙂 hlavne toho aj veľa dostaneš

iwesska
19. jún 2025

Absolutne nic pre novorodenca by som neriesila nove. Strasne kvanta oblecka zadarmo,alebo skoro zadarmo su na bazaroch,vela nenosenych,nevyuzitych veci,detto kocik,autosedacka, postielka, monitor dychu...ludia sa chcu toho zbavit,tak to ponukaju zdarma alebo za bagatel. Novorodenec vyjde uplne lacno. Jedine plienky,ak bude treba,tak mlieko.

maryetta
19. jún 2025

Zalezi aj znacku. A hlavne co vsetko chces kupit. Napr prebalovaci pult som nemala. 4 deti 😂 a netrebalo.
Kocik vies kupit aj za 500€ a aj za raz tolko.

really8
19. jún 2025

Urcite to ziadna nepocitala. Ja som napr do porodnice nekupovala nic. Kocik mame z druhej ruky, vanicku kupila jedna babka, oblecko nejake druha, kopu plienok/hraciek sme dostali, postielka sa v rodine dedi. To je proste od 100 do 5000e

autor
19. jún 2025

No ja sa strašne bojím ze veci nikto nekúpi.. zatiaľ sa nás ani nikto nič nepýta z rodiny ze co by sme potrebovali :D preto sa trochu obávam, je to naše prvé dieťatko takže vôbec neviem nemám ani tušenia... nepotrebujem všetky nové veci, jedine kočiar kupujeme nový postieľku mame už.

januska12323
19. jún 2025

Balík oblečenia kúpiš aj v bazári za pár korún.

michaelam2
19. jún 2025

Nas to vyslo cca 2000€, komplet vsetko, veci sme kupovali nove ale ziadne “luxusne” znacky a ani nic navyse, vsetko sa vyuzilo. Ak chces detaily pytaj sa 🙂

nikushka8
19. jún 2025

Kocik kupis za 50€ aj za 3000€, oblecko detto,je rozdiel body z pepca a z lindexu atd. Zbytocne sa nestresuj. Kupuj pomaly, postupne, dokupis,ked bude treba. My sme napr nic nedostali, vsetko som kupovala nove, tak si zisti,ci ti niekto nieco posunie. Ci porodnica dava vlozky a pod,aby si tiez zbytocne nekupovala vela.
My sme prebalovaci pult nekupovali, stacila penova podlozka, nemali sme monitor dychu (ak ho chces, pozri ci porodnica nepoziciava),z kozmetiky staci tuhe mydlo a krem na ritku, nic ine nepotrebujes. Ak sa vyhnes zbytocnostiam, nemusi to stat vela

simona1998
19. jún 2025

Ja mám pult na prebaľovanie z druhej ruky za 110€ nový stal 280€ plus dovoz z Ikei . Kocik mám cybex priam , tam som si trosku uletela. Postieľku mám zdedenú jedine matrac som si sama kúpila . A taktiež sterilizátor , odsávačku , ohrev fliaš s monitor dychu(čisto nový) to všetko je zdedené 😆. A oblečenie niektoré mi tiež posunuli a niektoré som kúpila. A v tescu keď boli výpredaje 25% na všetko 🙂. Mne nepríde potrebné kupovať bábätkam čisto nové veci , veď predsa do pár týždňov z nich vyrastú . Investovať budem skôr uz keď bude malý väčší .. topánočky, oblečko a tak 🙂

Ale zas nemám veci z pepca , Kiku Atd . To mi príde moc umelé .

majamat
19. jún 2025

ja som isla na stranku s detskym tovarom a komplet som prebehla ponuku. tym, ze vidis, co vsetko existuje, zitis aj z si neico mozno zabudla. a ano, da sa to nasledne aj dokupit.

prebehni si v hlave aj cinnosti, co sa bude s dietatom vykonavat a podla toho porozyslaj,c o treba.

inak kozmetiku nemusis prehanat, len jednoducho. babo ma citliu pokozku, netreba vela chemie.

angeli121212
19. jún 2025

Komplet nová bola drahšia pri dcérke som riešila oblečko z bazáru inak prenádherné kúsky v top stave a tam bola cena oveľa nižšia a lepšia kvalita.. napr šaty na obrázku ms stáli 5 eur

angeli121212
19. jún 2025
@maryetta

Zalezi aj znacku. A hlavne co vsetko chces kupit. Napr prebalovaci pult som nemala. 4 deti 😂 a netrebalo.
Kocik vies kupit aj za 500€ a aj za raz tolko.

@maryetta ja mám kočík v retro štýle za 600 a som max spokojná fakt zvládne aj kadejaké hrboľate terény proste super

nyusika
19. jún 2025
@iwesska

Absolutne nic pre novorodenca by som neriesila nove. Strasne kvanta oblecka zadarmo,alebo skoro zadarmo su na bazaroch,vela nenosenych,nevyuzitych veci,detto kocik,autosedacka, postielka, monitor dychu...ludia sa chcu toho zbavit,tak to ponukaju zdarma alebo za bagatel. Novorodenec vyjde uplne lacno. Jedine plienky,ak bude treba,tak mlieko.

@iwesska ja by som riesila aj nove - urcite sedacku do auta

anjelicek26
19. jún 2025

Novu potrebujes akurat tak sedacku do auta, flasky a tu kozmetiku... na bazari tymi balikmi pre babatko ta aj zahadzu za par eur... to proste je na mesiac nosenia a teda to otoci dieta 2x a je to male... kocik to iste... po roku ma drviva vasina sportak, kup z druhej ruky bez nejakych vycitiek..

autor
19. jún 2025

No co sa týka kočíka chceme kinderkraft , dvojkombinaciu autosedacku kupujeme zvlášť lebo viem ze tam niesu moc kvalitné.. to je cena tuším 550 eur. Ďalej by som chcela postieľku takú tu prístavnu k posteli aby bolo mimi blízko pri mne, mame aj klasickú v nej som spala ešte aj ja ale je veľká a k posteli by som si ju nevedela dat.. prebalovaci pult neriešim , zvládnem to aj na posteli ci gauči. Neskôr kľudne aj na zemi keď bude mimi väčšie. Na podložke samozrejme. Ak si myslíte že prebalovaci je prakticky prosím napíšte ja som dieťa ešte nemala takže to beriem len podľa mňa :D ďalej by sme chceli kúpiť kameru na postieľku. Monitor dychu rozmýšľam ci áno ci nie. Kameru chcem určite tu už bolo tiež vyhliadnutu to je tuším ta video pestúnka. Termin mame v novembri, takže ešte fusak do kočíka dokupujeme, také tie rukavice na kočík aby nebola zima na ruky keďže by som chcela s bábätkom chodiť veľa veľa na prechádzky. Ak to počasie dovolí samozrejme. Potom takú tu hraciu podložku na zem , tuším hrazda alebo ako sa to volá. A samozrejme do zálohy fľašku na mlieko. Ohrievač neviem ci sa oplatí ci nie, to budem rada ak mi poradíte. Odsavacku na mlieko tiež uvažujem že kúpim. Aj keď v rodine nemala ani jedna žena dlhodobo mlieko ale podla mňa ju aj tak využijem. Detské nožničky kefu na vlásky atď to som si už kúpila. Rozmýšľam nad kúpaním mame sprchový kút takže bud kúpim klasickú vaničku alebo takú tu kde je aj stojan a viem bábätko kúpať v hociktorej miestnosti. A to je asi tak všetko. Cumlíky zatiaľ nekupujem to sa dá kúpiť hocikedy, ani mlieko to sa dozviem až v pôrodnici. A také tie veci ako plienky, podložky na prebaľovanie to si už musím brat do porodnice takže to kúpim cca mesiac pred pôrodom. Aaach už teraz mam stres ci budem mat všetko 🙃🤣 budem rada baby ak sa k tomu vyjadrite nemám nikoho s kým by som si mohla o tom pokecat a muž je štýl keď to treba tak to kúp. Ale odkiaľ mam vedieť ci to treba alebo nie :D

nyusika
19. jún 2025

prebalovaci pult je super..ale v podstate ti staci ten nadstavec na akukolvek komodu.

lucia13022023
19. jún 2025

Keď som sa nad tým tak zamyslela tak dosť. Cca 3000€. Už len kocik bol 1000€ asi. Postieľka, pult, kolíska, bjorn, vajco, monitor dychu, hrazdicka, kamera, vanička.... Z oblečenia som kupovala prvý pol rok len lindex rastúce veci sle aj tam išlo dosť peňazí. Overal zimný, jarný, fusak zimný, prechodný 🤣 no bolo toho dosť.

autor
19. jún 2025
@nyusika

prebalovaci pult je super..ale v podstate ti staci ten nadstavec na akukolvek komodu.

@nyusika aha ďakujem tak sa teda po tom pozriem. A tam sa kupuje aj taka ta mäkká prebalovacia podložka pod to? Neviem presne ako sa to vola ale tuším som to niekde videla. Predpokladám že na dreve je to pre babatko tvrdé alebo? :D ja sa ospravedlňujem za moje otázky , ale radšej sa opýtam niekoho skusenejsieho 🙂

nyusika
19. jún 2025

ano, pozri Ikeu, ma take...ak teda nezmenili sortiment.

autor
19. jún 2025

A ešte ma zaujíma keď by som chcela kúpiť nejaký overal na zimu keďže ako som písala termín v novembri. Tam sa kupuje asi väčšia veľkosť ze? Alebo tiež tak ze 56, 62?

autor
19. jún 2025

@nyusika vďaka si zlata ❤️ hneď sa na to pozriem

nyusika
19. jún 2025

nekupuj teraz, ved to vies kupoit tak, ze okamzite, zo dna na den..a kludne nejaky z druhej ruky. na V...najdes toho fakt vela a super kusky

lucia13022023
19. jún 2025

Čítala som teraz tu poslednú správu od teba, pult je za mňa fajn ten komodovy. My sme ho ako pult využívali tak 2 mesiace, skrz toho ze maly bom strašne šikovný a akčný od malička, a už to nebolo bezpečné. Ale bolo fajn mať všetky veci na jednom mieste. Potom som prebalovala tam, kde som akurát bola. Po sediacky, trvalo to ani nie minútu. Z toho ti kríze neodidu.
Monitor dychu určite áno, je to jedna z najdôležitejších vecí ktoré potrebuješ. 100x dôležitejšia ako hrazdicka alebo pult ci lehatko pre dieťa. A za mňa aj kamera. Využívame ju každý jeden deň, syn od malička spal v izbe, so závesmi, nikto ho nevyrusoval a vždy krásne spal.
A overal podľa toho kde budeš kupovať. Niekde sú veci väčšie niekde menšie. Ja by som brala určite 56. Syn mal 3300g a 49cm a prvý mesiac nosil 50tku..

nyusika
19. jún 2025

UNION aj VSZP ti monitor dychu zapoziciavaju, je to super sluzba...na vsetko sa da usetrit, v konecnom dosledku to hodi celkom peknu sumu a vies kupit perfektnu autosedacku -to len ako prikald
ze niekde uberies oiblecenie vobec nemusi byt nove, ani postielka...ani ten prebalovaci pult...), niekde zas pripatis za kvalitu

autor
19. jún 2025

A akú monitor dychu by ste mi odporučili? Skúsim sa pozrieť teda aj po tých bazároch mne osobne by to nevadilo však babatka sú čisté a nosia určitú veľkosť len chvíľu, akurát muž je taky ze je to prvé chce mať všetko nove. Akurát už viem čo bude potom rozprávať ze koľko tých veci mame a nech to predám darujem preč 🤣 ale tak co, objednám si to a nemusí ani on vedieť ze to nieje úplne nový kúsok..

autor
19. jún 2025

Ja mam dôveru tam asi takúto možnosť nemám. Ale muž má vszp ale on by asi o to nemohol požiadať alebo? Toto neviem vôbec ze ako funguje viem len ze ma dovera nejaké zľavy a nejaký baby box po narodení.

nyusika
19. jún 2025

jasne, ze by o to mohol poziadat manzel

Strana
z2