Koľko vás vyšla výbavička?
Ahojte , chcem sa spýtať koľko Vás vyšla komplet výbavička + zariadenie detskej izbičky.
My sme pomalí začali so zariaďovaním a kočíkom čo nás vyšlo nejakých 6000 eur a to ešte nerátam že nemám kúpeného dostatok oblečenia , kozmetiku atd ..
Som prvorodička tak chcem všetko tip top v najvyššej kvalite , aj keď rozumiem pre niekoho zbytočnosť. Kupovali ste dve postieľky alebo jednu? Rozmýšľam či to nebudú vyhodené peniaze .. jednu do izbičky a druhu do spálne .. ako ste to riešili vy ?
Niektoré veci sú podľa mňa zbytočne predražené a človek platí za značku mg sme pre našu dcérku kupovali kocik z poľska značka junama 3 kombinácia výborná kvalita za 600e a postieľku komplet aj z komodou a pultom na prebaľovanie za 270e ale ktorú bol už aj matrac vankúšik a paplonik z oblieckami a mantinelov a ešte aj baldachyn zo stojanom od jednej pani cez fb stránku oblečenia sme toes nekupovali veľa ale zato kvalitné lebo každý kto prišiel pozrieť maličkú niečo doniesol a tak toho bolo až až no a ešte sme kupovali hojdacie kreslo za 100e a postieľku na kolieska za 170 čiže drogéria ani nepočítam lebo to každá mamička skúša co bude babetku robit dobre takže toľko toho k vyvavicke pre babetko ale ved pre naše detičky stále niečo kupujeme ❤️
@samik88 tiež sme sa vošli do takej sumy 😃 keby som dala za kočiar 3litre a nechcel by tam byť, inak by som si hlavu trieskala o stenu 😃 keďže máme kočiar bazarovy a malý tam bol od narodenia dokopy tak 4 hodiny, radšej sa nosí v nosiči ako je v kočiari, takže mi to aspoň nie je ľúto 😃 neviem no..myslím že dieťa nepotrebuje drahé veci na to aby bolo šťastné. Na to aby bolo šťastné potrebuje mamkinu náruč,lásku a pokojný domov
Mam dieta este sice v bruchu alee dokopy tak 200€ a to uz len dokupit detajly, oblecenie podedene ciste, podarovane nove, aj tak sa to vsetko perie zehli takze je jedno ci bude mat adidas bundu za 100€ alebo bundu z pepca za 10 ci z bazaru. Dieta vyrastie z velksoti 50/56 pomaly behom tyzdna a ozaj nepotrebuje vsakovake srandy ako siltovecky, nike topanocky, svietiace blikajuce dudliky, zlate retiazky na kocik a neviem co, veci ako baldachin, nalepky atd to ani nie su tak vybava pre babatko skor vybava pre teba aby izba pre hosti ci na foto na instagrame vyzerala na pohlad dobre… ked na to mate kupte mu aj slona alee saka uvidis kolko veci nestihnes ani vyuzit a nie, bohuzial vela zien ti tu nezavidi ako si myslis, vela zien ma len zdravy usudok a vie, ze pri novorodencovi su ozaj niektore veci zbytocne, najnovsia kolekcia veci od neviem koho ktoru pregrcka a prekakak napriklad 😃 nehovoriac o tom co s tymi vecami potom, problem predat za klasicku cenu lebo za pouzite je premrstena a taketo serepeticky ti nikto nekupi a o za polovicu ceny.
Monitor dychu, kamera atd su nove sice drahe ale daju sa zabezpecit uplne v rovnakych funkciach, znackach raz pouzite ci z nemocnice zadarmo, aj tak to clovek nepouziva ako telefon a tie si nema problem kupit par krat pouzity napr iphone😃👌🏼
@dadka1234554321 preco nie? Co je na bazari zle? Veci ktore dieta oblecie par krat s tym ze v nich vlastne len lezi, nic im nie je😃 stale nove a nove a co potom s tym? Zahodite ich? Alebo ich date na bazar?😃
@alexandra383 preco nie? Nikto nepoziciava kazovy ci nefunkcny uz vobec nie v nemocnici, by nehazardovali so zivotom…a je to hlavne zec za 300€ ktoru vyuzije clovek prvych par mesiacov, kamera mozno dlhsie
@lucyt11 tak monitor vacsinou poziciavaju aj tak na pol roka, my sme vyuzivali dlhsie. A je to vec, pri ktorej chcem 100% istotu funkcnosti. Kameru vyuzivame doteraz, a to ma dcera cez 2roky a urcite este nadalej vyuzijeme. Ja keby mam neobmedzeny rozpocet, tiez si kupim vsetky vymozenosti 🤔.
@lucyt11 presne tak. My sme mali požičaný monitor od poisťovne prišli si preň, keď mala dcéra 10 mesiacov. Monitor bol úplne nový. do cca 8 mesiacov sme ho používali non-stop. Nevedela som byť kľudná, ak nebol zapnutý.Potom to už ale nemalo zmysel, keďže dcéra sa začala v postieľke stavať. Čiže monitor sme vypli a 2 mesiace čakal, kým poň prídu.
My máme postieľku na kolieskach takže som si ho zobrala kde som chcela či do obývačky spálne alebo detskej izby.
Výbavičku netuším všetko postupne sme kupovali skrine nás stáli okolo 1000, postieľka s výbavičkou 1000
Kočík a veci kolo toho do 2000
A oblečenie netuším, tiež som prvorodička tiež sme chceli mať všetko tip top 🙂
@alexandra383 ako ktore a ako kde, pripadne sa da zohnat od rodiny, z bazarau, da sa overit funkcost pred kupou atd, to ze je to nove neznamena, ze sa to nemoze pokazit alebo ze tam nebude zase vyrobna vada 🙂 hej kamerky su prakticke ked clovek je napr na zahrade a dieta spi, pripadne sedi s kamaratmi v obyvacke a dieta spi, ale tiez sa to da poriesit ovela lacnejsie, je to len o preferencii nutne noveho. Nove neznamena funkcnjeise, kupila som si novy mobil a do pol roka mi odisiel, teraz mam mobil z druhej ruky a funguje na sto percent takako ma.
@lucyt11 to ano, ale to nove co nefunguje si mozes dat vzdy reklamovat za funkcne. Takze tak ci tak mas potom nove a funkcne. Ja som nikdy nic nemala z druhej ruky, ale samozrejme nic proti tomu nemam.
Kočík za 2800€ ma pobavil. Ja som kúpila dvojkombináciu za 700€ (Nuna Demi Grow - úžasný, vysoký, žiadna malá hračkárska blbosť, keďže som vysoká) a veľmi som sa tešila na kočíkovanie. To bolo radosti, keď som 1x dala dcéru do kočíka a vybrala som sa von hrdo kočíkovať. Problém bol v tom, že vrieskať začala už vo výťahu a úpenlivý plač pokračoval aj celých 30 minút vonku. Dlhšie som nemala nervy počúvať ten vreskot a šla som domov. 😀 Ďalšie pokusy dopadli podobne a nakoniec skončila na vonkajšie prechádzky v nosiči. Bude blbé, ak dopadneš rovnako a na ten kočík za také peniaze sa budeš len dívať prípadne sa z neho stane drahý vešiak. 😀

My sme dali za všetko 1000 eur a príde mi to veľa...kočík 265, postieľka 100,komoda 150...a ostatné drobnosti...kočík za 2800? To čo aj sám kocikuje? Nemyslím to v zlom , ale 6000 mi príde prehnane