icon

Koľko vás vyšla výbavička?

dadka1234554321
10. okt 2022

Ahojte , chcem sa spýtať koľko Vás vyšla komplet výbavička + zariadenie detskej izbičky.
My sme pomalí začali so zariaďovaním a kočíkom čo nás vyšlo nejakých 6000 eur a to ešte nerátam že nemám kúpeného dostatok oblečenia , kozmetiku atd ..
Som prvorodička tak chcem všetko tip top v najvyššej kvalite , aj keď rozumiem pre niekoho zbytočnosť. Kupovali ste dve postieľky alebo jednu? Rozmýšľam či to nebudú vyhodené peniaze .. jednu do izbičky a druhu do spálne .. ako ste to riešili vy ?

paciko9
10. okt 2022

Ja som sa dnes prvy krat docitala o kresle na kojenie😃 asi sim nemala sajnu,ze daco take existuje. 😃

srferreira
10. okt 2022

@dadka1234554321 tu nema zavist s
@jerrz nic spolocne

jerrz
10. okt 2022

@konikkon My máme tiež na to , dokonca muz stava radovu vystavbu. Ale keby som takto nezmyselne plytvala peniazmi, tak by ma zasratou metlou hnal. Hoc na to aj mame, ale vždy sa dajú peniaze využiť lepšie ako investovať do nepotrebnych veci.

smajliica
10. okt 2022

Oblecenia moc nekupuj, nevies ktora znacka sadne. Dudliky nevies ci a ake bude chciet. Flase na zaciatok 2. Sterilizator a ohrievac su rarohy ktore ti budu zbytocne miesto zaberat. Odsavacku nevies ci budes potrebovat. 3000€ usetrenych. Nie je za co 😉

My sme mali celu vybavu lacnejsiu ako vas kociarik😂

jerrz
10. okt 2022

@dadka1234554321 Ak si čítala vyššie, moj muz je developer. Ale keby som sa takto správala primitívne k peniazom, tak by ma zasratou metlou vyhnal od seba. Takze neviem či je tu reč o peniazoch a závisti. Skôr o zdravom rozume čo sa v tvojom pripade povedat nedá.

dadka1234554321
autor
10. okt 2022

@jerrz vidíš tak možno by si aj kúpila ale muž ti nedovolí ;)

konikkon
10. okt 2022

@jerrz ja som takisto pri výbavičke nehladela na peniaze, nemám nič z bazaru. Mám nakúpené kvalitné a bezpečné veci. Viacero mamičiek, čo jej tu píše si to môže dovoliť, ale ony majú nejakú finančnú gramotnosť, čo ona nemá. Proste taká jednoduchšia osôbka, o čom svedčí aj jej komentár, že mamičky, čo si tieto sprostosti nemôžu dovoliť, tak jej závidia....ale ako tu bolo spomenuté, ona kupuje sebe, nie bábätku. A ešte aj samé nezmysly.

anjelicek26
10. okt 2022

@srferreira no ved prave, kocik dostava zabrat kazdy bozi den uz len prekladanim z auta do auta...
@dadka1234554321 priam nie je golfac ani po prestavani... je to raroha vo veku 1+ uplne zbytocna. Zistis casom. Vobec ti nechcem kazit radost, ja som zhananie vybavicky tiez milovala. Ale upriam sa na veci, ktore maju zmysel... ktore tebe ulahcia den... potesia babatko... a netreba toho vela... co sa babatku bude pacit a co ti bude chybat v dnesnej dobe objednas a o dva dni doma... ale mat doma kopu zbytocnosti len zabera miesto... ked zratam, co vsetko ti este chyba, tak to bude velmi velmi draha suma... za ktoru ste v trojici mohli ist 2-3x na rodinnu dovolenku... pretoze to male skutocne vnima kulove s toho, kde lezi, spi, s cim sa hra..kupujes tie veci hlavne sebe...

jerrz
10. okt 2022

@dadka1234554321 Ani to nemám za potreby ani som nikdy nemala. Lebo si vážim tie peniaze a aj jeho prácu a preto nebudem plytvat na somariny. Radšej ideme spolu 3 krát do roka ako rodina na dovolenku a máme spoločné zážitky ktoré máme v srdciach navzdy. A nie materiálne veci ktore ti stratia na hodnote v zápätí ako ich kúpiš. Nuž ale tvoj bohatý muz si vybral to čo si vybral.

lindusss2016
10. okt 2022

@dadka1234554321 keby som sla teraz rodit tretie, tak si kupim maximalne satku na nosenie, par kuskov oblecenia a latkove plienky... Toto mi bolo realne aj potrebne...

nevenka
10. okt 2022

@dadka1234554321 no jezkovi voci, tie sumy...
Ja som kupila kocik pred 9 rokmi v Polsku Camarello Sevilla, viem, dnes uz take nie su moderne, ale vyvozila som v tom 3 deti, vysiel nas na nejakych 270 eur vtedy. Este ked zaratas do toho kvalitne vajicko, tak dobre, ale aj tak to nemusi stat tolko. Teraz cakam stvrte a idem si spravit radost a kupit novy kocik, lebo tento uz dosluhuje, ale ciste len na komforte, co chcem, aby dieta malo trosku inak uz. Postielka za 40, nie 400 eur. Aj tak v nej ani jedno vela nepospalo. Hojdacie kresielko sme ani nemali.
A potom, ze deti su draha zalezitost. To skor rodicia si to robia sami drahym, lebo pozeraju na znacku. Alebo co ja viem...Moze sa stat, ze babo Ti bude vrestat v tom kociku a kupis satku alebo nosic 🙃🤣. Nic v zlom, ale toto su fakt prehnane sumy. Neskutocne. Budis, ale kocik, okaaa, ale postielka za 400? 🤪. To radsej postielka za 40 a kvalitny monitor dychu. Ale aj tak vacsinu casu spali detiska na mne, kojili sa nonstop.
A ja urcite nezavidim, ale mam pomaly 4 deti a skusenosti a radsej doprajem starsim kruzky, ako nieco, v com bude babo mozno raz...
BTW. Na kieho certa sem pridavas tuto diskusiu, ked si ides svoje, ci sa potrebujes pochvalit alebo co si od toho slubujes? Naco Ta trapi, kolko ktora dala za vybavicku. Tak ked si to mozes dovolit, tak si dovol aaaa...??? Unika mi pointa tohto prispevku...🤔🤷‍♀️

nevenka
10. okt 2022

@paciko9 jaj, to je kreslo na kojenie??? Ja ze hojdacie kresielko, ahaaa...😅. Ako som ja mohla odkojit 3 deti, netusim 😆🤪

sono2
10. okt 2022

@dadka1234554321 uj, tak s tou závisťou si zabila. Kľudne si kupuj, načo máš.
Som si stopercentne istá, že ti nikto nezávidí.
Posteľ, hniezdo, mantinely,
Napr.moje deti nevyužili, lebo spali sme s nami.
Proste taka je realita. OK monitor, dychu ale nie, opäť zbytočne, drahé oblečenie prečo nie? Drahý kočík prečo nie. Dojči sa najlepšie poležiačky, alebo kŕmi, obvykle zaspí, netreba potom prenášať.
Moja začala spať v postieľke od 22 mesiacov keď som bola s druhou tehotná a prvú odstavila.
Dievčatá ti hovoria zo skúseností, závisť tu fakt nehrá rolu.

lenkakravcova
10. okt 2022

@dadka1234554321 Fúú teda.. V 5. mesiaci dať na dieťa, ktoré ani nevieš či porodíš zdravé a živé (neber to v zlom, ale je kopa žien, ktoré potratia i v 2 alebo 3 trimestri), 6000€ je tak trochu na hlavu. Ešte za nepodstatné hračky pre teba..
Čakám tretie dieťa a teda 6000€ som dala asi tak na výbavu pre obe narodené deti aj s oblečením do 5r. 😀 (a to kupujem Lindex, Next, FF, Lasocki).

Čo sa týka výbavy bude ti treba:
- monitor dychu, odsávačku
- malú postieľku pripojitelnu k posteli, fusak, kočík, vajíčko
- klinovy vankúš do postieľky, jednu Avent natural fľašku (keby náhodou), 2-3 rôzne cumlíky (pre istotu)
- jedno až dva mini balenia plienok 1 (rôzne značky, príp vzorky)
- zavinovačku na suchý zips
- Sudokrém alebo Bepanthenol
- par ks veľ 62 oblečenie, ideálne vpredu zapínanie body a dupačky, asi tak 15ks 74 veľ. Potom dokupis väčšie. Menšie než 62 som ja ani nevyužila, bábätká mali cca 3kg. Ciapky bez snurok (deti sa nimi radi skrtia)
- vanička a podložka do nej
- malú lampou ku posteli, ktorá ti nevybije oči keď ju budeš pri dojčení zapínať 😀

Co je úplne že nanič:
- ohrievač fliaš (keď budeš kojiť bude ti na 2 veci, keď nebudeš - ja som to tak ci tak nepoužívala)
- kozmetika pre bábätko, jedine ze chceš aby malo ekzém alebo alergické reakcie (áno, aj z drahších bývajú)
- oblečenie cez hlavu (ako prvorodicka nečakaj ze toto zvládneš. Ja som si trufla "bez strachu" obliecť dieťa cez hlavičku po 4mes pri druhom dieťati, dovtedy budeš mat co robiť prezliecť ho spredu, zozadu)
- dekorácie, ktoré môže dieťa na pchať do úst, napr ten baldachýn, rôzne čipky - budeš to musieť odparat alebo dávať preč od dieťaťa ak nechceš aby sa ti zadusilo. Využiješ to jediné na fotku.
- prebalovaci pult je otázny, ja som to nepoužívala, prebalovala som na posteli (nechce sa mi s dieťaťom migrovať po izbe, hlavne nie v noci)

sono2
10. okt 2022

@lenkakravcova čo je za blbosť problém obliekať cez hlavu? Mala som všetky body cez hlavu, niekdy nedržala bábätko v rukách a Nemala som problém

Zakladateľka
Pozri si značku body a celkovo Petit Bateau body majú super ako všetky veci. Je to vyššia trieda, verím, že ti nevadí finančne

elisebah91
10. okt 2022

@dadka1234554321 prajem veľa šťastia, lebo ti treba ešte dosť potrebných veci(šatka, nosič, vysielačka ,monitor, niečo na biely šum/ja mám komunistický fen, najlepší ani trojročné dieťa ho hádzaním o zem nepokazí 💪)jedna postieľka, trojkombinacia kočíka, izbu sme riešili a keď mala prvá tri roky. Inak neviem....tri deti, pri prvej výbava tak 1000-1500€, druhé a tretie tak do 300? Fakt ti veľa netreba, bábo bude potrebovať iba teba, takze u mňa by kreslo na kojenie neprešlo, radšej sa vystriem k malému do postele a tak sa mojkame. Keď máš na to zainvestuje ale do normálnych veci. My máme tiež, ale popravde .. načo

ropucha6
10. okt 2022

@dadka1234554321 aj som si kupila priam, ale teda neratam, ze to bude do 3 rokov…aj ked muzovi to vravim 🙂)

lenkakravcova
10. okt 2022

@sono2 Tak ja som s tým problém mala. Mala som pocit, že dieťaťu uškodím keď mu budem niečo úzke ťahať cez hlavu, keď ešte nevie samé držať krk a treba naťahovať rúčky hore. Bola by som s tým veľmi opatrná. Nedávno sa mi stalo, že som malú (2roky) dvíhala za ruky, ako keď jej obliekam mikinku, a vyklbila si rameno, pritom to nebolo ani silné ani rýchle.. Niekedy tie deti držia pokope dobre, ale náhoda je "sviňa". Ani by kí nenapadlo, že nesprávnym zdvihnutie ruky môžem dieťaťu smerom k sebe (nie doboka ani hore) vyklbit ruku.. Pri máličko bábätku bývam preto riadne opatrná. Držím palce nech sa vám nič podobné nestane. Je to riadny šok, pretože človek ani len nečaká ze sa niečo môže takto zvrtnut pri obyčajnom dvíhajú alebo prezliekani.

zuzudrnda
10. okt 2022

Myslím,že bábo potrebuje najviac mamu,kus miesta v jej alebo svojej postieľke,pár veci na oblečenie, jedlo,lásku a bezpečie. Či je to patetické alebo nie,najdôležitejšie a najhodnotnejšie potreby nekúpis...za mňa z vymenovaného kopa budúceho zbytočného odpadu...a to tiež deti nepotrebujú.

samik88
10. okt 2022

No mne je až smiešne keďže my sme sa vošli asi do 400 eur zo všetkým čo nám bolo treba 🙈 to jest kočík(3kombo),postieľka ,monitor dychu ,pozdejšie športový kočík( niečo ako golfáč) samozrejme všetko z bazáru v dobrom stave ..ale inak sme veľa vecí aj podostávali od rodiny (nosič,lehátko,jed.stoličku,cestovnú postieľku,odsávačku ,kt.som asi ani nevyužila,hojdačku,odrážadlá a samozrejme kopu oblečenia) .
Aha a aby som nezabudla aj mne sa strašne páčil baldachýn lebo je to pekné a svokra kúpila aj kolotoč lenže malý mi vôbec nechcel a doteraz nechce spať v postieľke ,čiže spí od narodenia s nami v posteli 😅 takže aj to boli pre mňa úplne zbytočne vyhodené peniaze ,no chvalabohu to nebolo také drahé. Ty si tu riadne pálky popísala ,až sa mi hlava zatočila 😅
Tak ako píšu ostatné mamičky sú to zbytočne vyhodené peniaze za veci ,ktoré možno nikdy nevyužiješ 🤷‍♀️

adya
10. okt 2022

@dadka1234554321 ked sa spatne otocim,tak sa naozaj oplati investovat do autosedacky (to citam,ze mate), zavinovacich rastucich body typu Lindex a kvalitneho kurzu na sestonedelie.a kozmetiku namiesto vonavych blbosti s macikom radsej nudny La Roche alebo Bioderma z lekarne.ostatne su vyhodene peniaze,ale ked ta to bavi a mate z coho,nikomu tym neublizujes 😄

pukina
10. okt 2022

ale baby nechajte ju, ved sa dosla len pochvalit :D

danieladeley
10. okt 2022

Ja som asi z Marsu :D prve dieta, vsetko nove, urcite to voslo do 600 - 700 eur. A druhe, ktore som mala po roku a pol, tak to viem uplne presne: 120 eur za kamerovu pestunku :D :D :D Vacsie vydavky prisli az v case kupovania autosedaciek a topanok 🙂

aliaray1
11. okt 2022

@dadka1234554321 Ahoj, takze za mna najmenej polovicu mas fakt nevhodnu a niektore veci aj nebezpecnu vybavu...mantinely do postielky a vsetko v nej si vyhod a daj si tam kvalitne deky...aspon 3 a hniezdo (cca 130€). Ak teda netrpis financnou nudzou, kup v zahranici, v CR a okoli maju velmi kvalitne...cca 70€ waflove s barankom a od vymyslu sveta. Neskor od cca 4 mes je super sa zamerat na prirodny material...napr.ovcia vlna. Tu je dostat krasnu a kvalitnu na SR...Jedna prikryvka cca 100€, obliecky ak nechces z klasickeho obchodu tak Matejovsky...a pod.

V prvom rade by som vyberala veci zamerane na bezpecnost a funkcnost a nie zbytocne haraburdy, ktore cacano vyzeraju a vyfiltrujes v eshope ako najdrahsie. Chce to trpezlivost a cas s vyberom.

Dieta potrebuje v prvom rade matku, tatka, fyzicku blizkost, nehu, pohodu a vela vela lasky a kvalitnu zdravotnu starostlivost. Uvazuj ci budes pouzivat nosic alebo satku. My mame oboje (manzel nosic a ja satka). Satka ta moze vyjst cca 160€, detto ergonomicky nosic a nezabudaj na nosicske a kojenecke oblecenie - nie je jednoduche vybrat to spravne a kvalitne, take filtre v eshopoch este nevymysleli. Su to vsetko prakticke a uzitocne veci. Lekara mame sukromneho napr.

Kozmetika...Bio vodove vlhcene obrusky, tamponiky namacane v repikovom caji, pasta s rybim kremom na prdelku a lekarensky olivovy olej na hlavku, drevena kefa na vlasky s kozim vlasom (maju v DM). Neskor za nas weleda nechtikova rada: sampon, na zimu krem, na leto opalovacie kremy. Do 1 roka neodporucaju lekari babo vystavovat slnku a dava sa preventivne...slnko opaluje aj v tieni a aj ostre zimne slnko moze potrapit. Sampon na telo a vlasky sme museli zacat pouzivat od 3 mes...plavame v bazene so slanou vodou a ta sa neda inak umyt.

Ked uz kupujes nalepky, tak by som sa zamerala na tie kontrastne aby z toho malo nieco v prvom rade dieta, to ale asi mas. Nasu upokojovalo pozerat na ne v naruci ked sme sa prechadzali uz od prvych momentov ked ako tak videla.

Ked hracky, tak ani nie tak dizajnove ako funkcne a ucelove, odporucam kontrastne a zvukove (cervena s rolnickou, cierno biele sustave atd) na uvod. a netreba vela, ale ak ches investovat menej je viac a radsej kvalitne.

Kolko slo na oblecenie uz neratam, no vsetko vynosila.

Nasa ma 6 mes.a 1.dieta, len hracky vysli 800€ a nema ich ze vela. O a na hranie ma aj fyzio certifikovanu podlozku kde sa vsetci spolu hrame a cvicime a tiez hraciu deku.

Lenze v 1.rade ma nas rodicov a vsetok nas volny cas okrem momentov ked spi a to sa venujeme jeden druhemu a takto od narodenia. Nespi sama, takze my nemame postielku ale spi s nami. Len na postelne zabrany sme dali 200€, maju 3 bodove uzamykanie - bezpecnost.

Ak planujes kojit zameraj sa napr. na stravu, hrniec na varenie v pare (180€), vyzivove doplnky pre teba, kojenecke oblecenie, vybornu certifikovanu laktacnu poradkynu atd.

Nakupovat z 2. ruky niektore veci je ekonomicke a aj eko friendly...napr. ja nevidim vyznam kupovat fungl novu stolicku na papanie ked ju mozes mat po 1 dietati za 1/3 cenu a netrpi tym priroda...staci kupit novy potah a je vybavene. Dokonca preto sa takto recykluje aj oblecko, hracky...posuva sa dalej. To nie je ziadna hanba, podla mna je to velmi prakticke a rozumne a aj to podporujem. Nasa ma oblecenie nove ale to preto, lebo planujeme surodencov a vynosia ich ci baby ci chalani. Ale drevenu ohradku ma z 2.ruky, 100x100 cm polohovatelna do 5 poloh a pouzivame od 5 mes na hranie...

Pouvazuj aj nad tym, kam budete chodit napr. plavat na babatkovske kurzy, poporodne cvicenie, aktivity.

Do 6 mesiacov slo na vybavu tolko, ze to vobec neratame. Nemame vela veci, ziadne haraburdy a vyberali sme s manzelom v ramci spolocnej zabavy, sme minimalisti.

Takze lovu zdar a stastnu ruku pri vybere! 😁👶🤟

jaskolka
11. okt 2022

Zasmiala som sa pri tej predstave skoro 3000 eur kočíka. A postieľky s baldachýnom(lapac prachu a zavadzia to krásne pri vyberaní a vkladaní bábätka) a xy hračkami vnútri. A podobne zbytočnými somarinami
Ok, keď máš financie na to a si pre motivovaná prvorodicka, kupuj aj do budúcna také, ver tomu, že často zbytočne veci.
Ale priprav sa na to, že kočík môže byť nevyužitý, alebo len minimálne, postieľku ti dieťa tiez "okasle", utekať stále dojčiť do kresla sa ti o pár týždňov vôbec nebude chcieť a podobne.
Môj syn nebol absolútne typ kočíka, postieľku neznášal, dcéra je opak, ta to miluje. Na margo "drahých kvalitných" kočíkov. Kúpili sme kočík z Poľska, 400 eur, inak úplne úžasný, ľahučky, zvládol každý terén, normálne mi je ľúto, že už sa o chvíľu predá.
Kamoška podobne dali hroznú sumu za kočík (nehovoriac, že ani nevyzerá pekne) o pár týždňov mala rozhrkanu hrkalku, skripal jej pri chôdzi a ťahalo jo do strany,vypadavali kolieska Boli reklamovať, predavač jej povedal, joj, pani, ale to nie je rozbité dedinské chodníky, to musíte šetriť ho.😆😆😆. Po ničom takom nechodila, normálne prechádzky po chodníku.Neuznali reklamáciu.
Skoro ju porazilo, kúpili potom z bazáru za 60 eur. A dráhy kočík stojí v pivnici, lebo ani predat tu rarohu nevie.
Okrem toho, malé bábätka skutočne nepotrebuje ani veľa veci na oblečenie proste to nestihneš využiť.
Takže tu to ženy nepíšu zo závisti, že si minuls na úplne zbytočnosti, len ti ako "viac mamy" chceme poradiť, že fakt oplieskat toľko peňazí na vyznsm. A prídeš na to sama, ver mi. Pri druhom už budeš vedieť (ak plánujete viac detí)

raja95
Odpoveď bola odstránená
sasanka605
11. okt 2022

Ak na to mas, pokup co ti pride pod ruku ale ku priamu mozes rovno kupit aj mios a do postielky radsej nic ako volaniky a podobne. To nie su zavistlive reci ale zdravy rozum aby sa ti dieta neudusilo.

domak2
11. okt 2022

Podľa mňa je to krásne...kolkym ľuďom si dala zarobiť ❤️😅 No nic, ja sa idem schovať do svojej jaskyne bazarovych mamiciek. Aj keď kocik som mala nový, kým som nezistila ze sa mi nezmesti do vytahu 😂

lauriik
11. okt 2022

Pride mi to dost. Ja som minala vela ale tolko nie 😂 Mozem rozpisat priblizne:
Kocik 800€ (len hlboky, sportovy som kupovala neskor zvlast)
Postielka 200€ (rastuca, mala 3 polohy a dala sa odobrat bocnica)
Matrac 80€
2x zavinovacka 100€
Hojdavak 80€ (to bolo miesto postielky v obyvacke)
Nosic 150€
Babybjorn lehatko 200€
Oblecko plus nejake hracky 100€
Vajco s isofixom 600€
Prebalovaci pult 60€
Plienky 50€
Flasky, dudliky, ohrievacky, stelrilizatory a pod. sme nemali. Kojila som a keby sa nepodarilo tak dokupim neskor. Nemala som ani monitor dychu, ale planovala som si pozicat z poistovne za par €. Nakonec spala s nami tak nebolo treba.

evka258
11. okt 2022

@dadka1234554321 naco ti je ohrievac a sterilizator?