icon

Ktorá detská kozmetika je najlepšia?

juicy22
7. aug 2012

ktora znacka detskej kozmetiky je podla vasich skusenosti najlepsia pre vase babatko, ktora sa vam osvedcila? pripadne poradte aj konkretne vyrobky. Rada si necham poradit co je dobre kupit.

kikanunka
9. aug 2014

ja som za prirodnu kozmetiku bez vsetkych tych chemikalii. Dobre recenzie su na bio prirodnu kozmetiku eoné alebo nobilis tilia.

kkikka121
Odpoveď bola odstránená
nutrimas
26. aug 2014

Ponukame Vam pestry vyber detskej prirodnej kozmetiky znacky Nobilis Tilia na nasom eshope - pudre na zapareninky, kvetove vody, etericke olejceky, vlasove sampony, masazne olejceky atd. Väcsina nasich produktov je v bio kvalite, s dorazom na aromaterapiu 🙂

vajanka
15. okt 2014

Kazdý si musí najst tú svoju značku,ktorá mu sadne. teraz je 30% zlava na tieto http://goo.gl/ARnw0d

mimikas
15. okt 2014

Nam sa osvedcila Cutis Help a sampon Hipp. Na velmi suche miesta bambucke maslo

didi51100
26. okt 2014

Na kupanie a bezne osetrovanie po kupeli pouzivame Nivea pre babatka, obcas to striedame s Bupi alebo Penaten (dostat v Rakusku). a Aviril krem proti zapareninam.

zumama
11. nov 2014

Baby, Biodermu??? To fakt? A v com sa Vam zda taka super, preco ju povazujete za vhodnu? Ja nechcem byt nejaka mudra alebo co, ale mna normalne dviha zo stolicky, ked vo svojom okoli vidim a pocuvam ody na Biodermu. Ak by ste rozumeli viac biochemii a tomu co sa pise v zlozeni tychto a podobnych vyrobkov a znaciek, zistili by ste, ze je to cista chemia, plna silikonu. Ano, nie kazdy silikon je taky zly, ako sa laicka verejnost domnieva, ale obzvlast dietatu by som tak zbytocnymi a absolutne neprirodzenymi latkami kozicku nelatala. Len si zoberte - hypoalergenna - co to asi znamena, preco je absolutne nevyvolavajuca alergie??? No preto, ze v nej nie je ani stipka prirodnych latok, byliniek a cohokolkvek prirodneho. Tato kozmetika je vhodna maximalne pre specificke a problematicke pokozky, kde to inak nejde, ale preco, preco, preco to zbytocne patlat na zdravu pokozku? Prave tymto dopomozete k neskorsim koznym problemom dietatka, ked si jeho pokozka navykne na specificky chemicky recept a potom s cimkolvek prirodnym sa stretne bude mat alergicke nasledky...

reni93
11. nov 2014

@zumama ja som tiez nakupila biodermu a moja dcera mala akurat tak vyrazky z nej. nakoniec pouzivam obycajny kokosovy olej na pokozku a mala ma uz tri roky krasnu kozu.

zumama
11. nov 2014

drobna reakcia, vyrazky, to sa stava dokonca aj pri prirodnych a organickych (100%) kozmetikach. Ale tam aspon viete, ze ak ste pouzili levandulovy olejcek, tak pokozka vasho dietatka nebude fanusikom levandule, pokozka sa za par hodin alebo za jeden dva dni vrati do normalu. Ale reakcia z kozmetiky, ktora obsahu chemicke a umele zlozky, to je nieco ine. Kokosovy olejcek je super volba (ci uz pre dietatko alebo aj pre dospeleho, s kvalitou vlasov robi doslova zazraky a cudovali by ste sa ako dokaze odstavit aj tie najdrahsie opalovaky. Naozaj dar od prirody). Napokon male babatko zase az tak tej kozmetiky nepotrebuje, zaklad je cista vodicka, potom jedno prirodne mydielko, dezinfekciu na pupcek a neagresivny olejcek, napriklad i ten kokosovy, k tomu klasika kremik pod plienocky a vybavene. S detskou kozmetikou odporucam experimentovat naozaj iba vo vyssom veku a citat, citat, citat - co to vlastne v tej flasticke alebo tube je. Radsej ist cestou prirody, mensieho zla a cim mensieho mnozstva pridavkov v zlozeni. Velakrat tak posetrime nie len zdravie a vitalitu pokozky ale i penazenku.

zk3
11. nov 2014

na umyvanie telicka aj vlaskov staci obycajna voda,deti nechodia do bani,aby ich bolo treba nejak speci drhnut ci dezinfikovat.na tvaricku v zime davame dcerke bud krem od saloosu,alebo kokosovy olej,napr z dm.na zapareny zadocek bud rybilku,ale dobry je aj kokosovy olej

lussy1305
11. nov 2014

@zumama kokosovy olej kde kupujete?

tslobik
11. nov 2014

Môjmu synovi sa hneď od narodenia osvedčil Cutis help mimi a na zadoček Bepanthen, teraz používam babylove sensitive z DM (modré, neparfumované) alebo len kokosový olej, je aj jedlý....takže keď sa môže jesť....neobsahuje žiadnu chémiu. Ale každému dieťatku vyhovuje niečo iné. Podľa mňa, čo najmenej ingrediencií v zložení, tým lepšie.

zumama
11. nov 2014

kedysi bol dostat iba v bioobchodoch, ale dnes ho dostanete aj v lekarnach a dokonca aj v potravinach, bezne pri olejoch. Tych znaciek pod ktorymi sa predava je zrazu neskutocne vela, opat plati citat obal a nebrat nic co nie je 100%. Mal by byt tuhy, ten si lahko polozenim na vyhriatu dosku alebo radiator stopite. Nikdy ho nezohrievajte priamo na ohni, ak to prepisknete, tak mozete opat teplotou olej neziaduco upravit. A kupujte si radsej mensie balenia, nech by boli tie vacsie akokolvek vyhodne - nespotrebujete to a riskujete, ze nebudete mat po ruke cerstvy.

zumama
11. nov 2014

Ked sme uz pri tych daroch z prirody, okrem kokosoveho i toto je dalsia mega vitaminova bomba: http://www.naturasiberica.sk/produkty/detail/li...
ale musi byt naozaj zivy - 100% - organicky. Na pokozku batolata by som ho zatial nedavala, ale na vacsie dietatko na zapalove loziska, odreninky, podporu pokozky vlaskov je vhodny. Rakytnik je uzasna ratlina, vyborne su z neho aj stavy. Ak si date namahu a viac o tejto rastlinke pogooglite zistite, ze sa vyuziva dlhe roky v astronautike ako vyziva pre austronaoutov, ma neskutocne omladzujuce ucinky a zvierata, ktore sa nim zivia maju neobycajne pevnu a lesklu srst. Neviem ci ho najst este aj pod inymi znackami, ale myslim, ze urcite ano. Ja mam toto take svoje. A staci jednu kvapocku pridat na svoj sampon, do teloveho kremu, alebo pletoveho a mate najefektivnejsi vytazok z prirody. Nieco ako kyselina hyaluronova, skutocne mega doping. Niekedy sa clovek az cuduje, kolko malo staci a ze to naozaj ide aj bez chemie.

hacumi
12. nov 2014

Pozeram, ze sa tu vyvinula celkom zaujimava a k veci diskusia, rozhodla som sa pridat. Velmi dobre poradila organicday na predoslej strane a zumama to svojim nazorom zhrnula a prelozila do beznej reci. K tym certifikatom dodam, ze ich je viacero a tiez im treba rozumiet. V prvom rade, certifikat ma zarucit bezpecnost produktu a jeho zlozky. Spomedzi znaciek co tu odzneli viackrat, pre mna splnaju kriteria Nobilis Thilia, ktora ma produky s certifikatom CPK a CPK bio, dalej za pozornost stoji aj ten Saloos a vyborna je spominana Natura Siberica, ktora ma certifikaty najvysich kvalit - pri detskej vidim certifikat ICEA a dokonca maju doklad o udeleni tohto certifikatu aj oscanovany v sekcii certifikaty. Tomu sa hovori pristup a zodpovednost.

Castokrat prepadame pocitu, ze ked nieco kupime v lekarni, musi to byt zarucene vyborne a bezpecne. Zial, neplati to vzdy a pri kazdom jednom vyrobku, ktory sa prehrnie lekarenskym pultom. Velakrat nejde o ziadne lieciva, iba o beznu kozmetiku, ktora sa chcela nejakym sposobom odlisit a povysit nad ostatne a preto zvolila cielene len predaj v lekarnach a drahsich parfumeriach. S tym moze suvisiet aj ich cena. Ak by ste takuto kozmetiku nasli napriklad v Tescu alebo Bile, vacsina zakaznikov by ju obchadzala pre neporovnatelne vyssie ceny. Ak si chcu udrzat tento status, musia sa odlisit a teda ostat pre klientelu, ktora chodi aj po kozmetiku nie do drogerie, ale do lekarne. Pre lekarne su tieto znacky velkym prijmom a preto maju niektore specialne vystavne miesta, alebo dokonca samostane vytrinky. Vsetko su to len veci obycajneho obchodu... Ono tie produkty nemusia byt uplne zle, skor by som povedala, ze su zbytocne. Maju prilis vela zbytocnych zloziek, ktore sice zabraniam koznym reakciam ale ako dan za to upchavaju poriky a su svojim sposobom navykove. Napadna je ich aj neprirodzena konzistenica, vone a farby. Parfumy su jednoznacne karcinogenne latky, ktore v miliandarnych mnozstvach neohrozuju zivot, ale aj tak. Naco takto zatazovat detsku pokozku. Dietatko ma aj tak najkrajsiu vonu tu svoju, ked je ciste, dodrziavame hygienu a ked uz, siahnut po vonach, ktore robia bilinky, nie chemia.

daniela1978
12. nov 2014

my sme používali Penaten, podľa mňa bol výborný, šetrný k pokožke, aj krém na zadok z toho bol vynikajúci, niečo na spôsob pitiolu, ale nie také hutné. to bolo síce pred 10 rokmi, ale aj teraz by som asi zvolila túto značku.

monique82
12. nov 2014

@lussy1305 Kokosový olej, ktorý kupujem ja v lekárni majú od dnes v akcii v Bille 400 ml stojí 6,99 Eur, je to panenský bio kokosový olej

lussy1305
13. nov 2014

@monique82 dakujem, tu ho mas za menej este ak nieco ine poobjednavas tak sa to oplati 🙂 http://www.mojalekaren.sk/es-extra-panensky-kok...

zumama
29. nov 2014

Caute baby, tak toto ma fakt dostalo! Ako mam doverovat znacke, jej obsahu a bezpecnosti, ked sa nestiti klamat uz obalom???!!!!
Dostala som od kamosky darcek, hadajte co...BIODERMU. Na prve vrasky, parada, reku dame tomu teda sancu. Otvorim obal a tam normalne diera! produkt ani zdaleka nie je taky velky ako naznacuje krabicka. Snazila som sa prist na to, preco ma takyto obal - no kvoli bezpecnosti flakonu asi tazko, nie je chraneny vzduchovym priestorom z kazdej strany. Zeby kvoli tolkemu textu na obale? :D Distributor a znacka nema ani tolko chochmesu, aby nalepil strucny biely stitok s info o produkte a pouziti na original obal po slovensky. Tak som teda isla googlit. Okrem chval, ktore eshopom do popisu nadiktoval distributor a nemalej ceny som sa k nicomu podstatnemu nedopatrala. Velmi si vazim, ze si na mna kamoska spomenula, ale je mi luto, ze vyhodila 20eur za poloprazdnu krabicku, za produkt plny zbytocnych a nezdravych ingrediencii. A co s tym teraz...? Radsej by to mohlo byt kilo domacich jablk a pohar medu a este stale by usetrila :(

hana2kratmama
30. nov 2014

@zumama ahoj, prosim Ta, mas z tej Natura Siberica viac odskusane? Minule Vianoce som dostala taky domaci Spa balicek a teda nebol najhorsi. Nejako som tomu ale nevenovala viac pozornosti, nerada nakupujem cez e-schop, ked to nepoznam. Mas skusenost aj s tou detskou radou? Zaujima ma hlavne ten borakovy olejcek alebo ten gelik do kupela z lipy a lubovnika. Vdaka.

zarica
30. nov 2014

Nič, čistá voda a keď treba trochu natrieť, masírovať, tak bambucke maslo... malý ma uz vyse roka, ma zdravú pokožku a každý vraví ako krásne bábätkovsky vonia 🙂

zumama
30. nov 2014

Ahoj, poznas vonu borakoveho oleja? Treba sa pripravit na silnejsiu bylinkovu aromu, podobne ako v pripade tea tree olejcekov. Je vsak vyborny na uvolnenie, jemne pomasirovanie chrbatika, alebo ked bolia nozicky - pomasirovat, ja ho pouzivam pre jeho dezinfekcne ucinky po holeni noh.
Si z Bratislavy? Nemusis objednavat cez net, zajdi si do starej ikei - terajsi Fresch market. Neviem, kde inde by mohli este NS predavat. Mne vyhovuje online nakup, nemam cas chodit po obchodoch, ked som si nie ista, vezmem radsej vzorku a kupim az potom.
Mali sme aj kremik na tvar, tiez velmi prijemny a jemny, pupalkovy olejcek a take beznosti do skolky - mydlo s pumpickou, zubna pasta. Akurat som objednavala samponik, mozem potom napisat ako u nas obstal. S tym gelikom z lipy a lubovnika zatial skusenost nemam.
Viac mam odskusane z tych dospelackych veci.

hana2kratmama
30. nov 2014

Zumama Dakujem. Zarica, suhlasim, ja som tiez zastancom cistej vodicky, jedneho mydielka a kremiku, kym je bobacik maly, ale bylinky su zase fajn na taketo veci ako pomasirovanie, podrazdenu pokozku a ten gelik ma zaujimal kvoli tomu lubovniku a lipe, drobec mi zle zaspava a doktorka mi poradila stary babsky trik bylinkovy upokojujuci kupel pred spanim. Toto mi pride uplne super, su tam len organicke a prirodne zlozky. Skusim tie vzorky najprv, to je fajn, ze to maju takto.

zumama
30. nov 2014

Idealne by bolo nazbierat si vlastne bylinky, ale to nie je take jednoduche, vsakze 😒
Ja si myslim, ze som dost prisny spotrebitel a natura siberica zatial u mna prechadza. Nie vsetko aj mne, dospelej sadlo, ale tak s tym treba ratat. Z produktov jednej a tej istej znacky nie je mozne aby vsetky sadli jednej pleti. Potvrdilo sa mi tak vo vseobecnosti, ze cim jednoduhsi produkt, tym lepsia odozva mojho tela nan...

hana2kratmama
30. nov 2014

Pravda, v mojom okoli by som nazbierala akurat tak samy smog a prach. Isla by som za bylinkami aj dalej, ale netusim kde a kedy to hladat, musel by mi to niekto ukazat a potom naklonovat aj moj cas ☹ Ostava mi teda hladat zazraky medzi dostupnymi produktami. Ale toto vyzera doveryhodne a spolieham na certifikat icea, to by mala byt dostatocna zaruka kvalitneho a bezpecneho zlozenia. Este raz dakujem za skusenost a prajem prijemny zvysok nedele, ahojte vsetci.

maca283
1. dec 2014

Ja pre malu pouzivam prirodne produkty z just Ako su kupele timian dokonca pomaha na imunitu Krem mandlove mlieko alebo san aktiv Timianovy krem od malicka na nozicky Je super aj na sopliky

pralinkaaa
1. dec 2014

Baby co poradite na exzem.pokozku na nohach syn 2r ma v podstate od mala vraj atop.exzem..teraz sa to zhorsilo

dada475
15. dec 2014
alaguema
16. dec 2014

@juicy22 žiadna. Kvalitný panenský olivový olej, konopný olej, bambucké maslo. To sa mi osvedčilo najlepšie po vyskúšaní tých najvychytenejších značiek. Vlásky bábätka nie je potrebné šampónovať, prvé mesiace by sa dokonca nemali, pokožka detto.

zuz123
16. dec 2014

Mne osobne sa osvedcil na kupanie gel pre novorodencov Chicco (ozaj neparfumovany, vobec ho nebolo citit napr. oproti bioderme alebo hipp a pod.), inak som nic nepouzivala (ani mlieko ani oleje) mala to nepotrebovala, a nechcela som zbytocne zatazovat jej telicko.