Ktoré príslušenstvo pre bábätká je naozaj potrebné?
Prosim Vás to aj niekto používa všetky tie vychytávky pre bábätka? Lebo mne to príde ako jedna nezmyselnosť za druhou. Musim sa už na tom smiať, lebo mi to príde ako cielene na skupinu ľudí čo vôbec nevedia premýšľať a kúpia každý nezmysel. Som tehotna, internetové algoritmy mi samozrejme ukazujú už len takéto veci a mám fakt dosť. Akože sterilizátor? Varič na príkrmy? Váha pre novorodencov? Mohla by som pokračovať. Ako keby ľudia potrebovali zásobiť celú domácnosť odznova, lebo v dospelackom mixéri sa nedá mixovať zelenina pre dieťa.
Neviem ako vy, ale ja mám pocit že tento svet speje do záhuby ak je niekto schopný si kúpiť sterilizátor alebo ohrievač na mlieko a prikrmy.
Je to len o tom, ze mnohe veci su jednoducho pohodlnejsie, tak preco by sme vsetko mali robit ako nase maminy 😉 Niekto mozno kedysi za vychytavku povazoval aj jednorazove plienky a vidis dnes bez nich len malo maminiek funguje. My nieco mame, vela veci nie, ale nejak mi to zily netrha. Nevidim dovod, preco si nekupit nieco co mi pomoze, ty samozrejme nemusis, nutia ta? 😉
Každý nech si robí ako mu to vyhovuje. Ja som mnoho vecí nepotrebovala, napríklad váha mi bola zbytočná, ale sesternica ju využívala denne keďže mala predcasniatko presne ako píše kocka vyššie.
Ale sme v 21. Storočí a napríklad tiež mi je pohodlnejšie dat vysterilizovat fľašky do sterilizátora, ako ich vyvarat alebo co sa s nimi robí 🤣
Nemusis vsetko odsudzovat. Kazda vec ma svoje opodstatnenie a je na tebe co si vyberies. Nemusis aj nic. Napr sa vysmievas z vahy pre novorodenca ktora je pre matky ktore maju malo mlieka velmi uzitocna. Keby ju nemam netusim kolko mliecka mi vypilo a kolko mam dorobit. Mne velmi pomohla takze sa netreba hned vysmievat.
@anjelicek26 váha normálna kuchynská váži na jednotky gramov, sterilizátor môže nahradiť vriaca voda. Obyčajná sonda za 10€ nahradí teplomer úplne v pohode. Tiež som bola narodená ako 2000g a nikto nepotreboval žiadnu váhu. Ja to neodsudzujem, nie su to moje peniaze. Len mi to príde vtipne, vyhodiť stovky eur na niečo čo doma už mame
Sa dosmejes keď sa ti malé narodí a prvé mesiace budeš vdacna za 5minut na wc a 10 v sprche 😂🙈
Všetky tie “výmysly” len skutočne šetria čas 🙂
Ty máš kuchynsku váhu akej dlzky? Ako tam napraces babatko? Fakt ti váži 3-5-7 kíl na gram presne? Vážne chceš dozorovat flasky vo viacej vode? Ja na to pri babatku nemám čas.. Navyše to robím často, lebo odsavam a darovavam mlieko do nemocnice pre mliecnu banku... a vies si predstaviť , ze sme dali 400e za owlet ponozku - monitor dychu a pulzu s kamerou... asi nie.. pre mňa sú to najlepšie investovane peniaze a fakt len moje rozhodnutie,zarobila som si ich totiž sama...
@anjelicek26 monitor dychu je otázka bezpečnosti, nie je to vec ktorú mame bežne doma a dala by sa nahradiť, takže predstav si, že žily mi to netrhá. A teda neviem prečo by som mala stať pri flaškách, alebo mlieku. Nastavím budík a hotovo. Ja mám kuchynskú váhu do 10kg, citlivosti +-3g a dĺžka asi 25-cm.
Ze vazit dieta na kuchynskej vahe😁😁😁 drzim palce. Ak tam zvladnes odvazit 50 cm dieta ktore ti bude pri tom revat a kopat nohami tak prosim ta zacni o tom robit skolenia
Vážne kuchynská váha nahradí detskú? Tam sa mi ledva vojde 2 kilova miska s jahodami a nie ešte hybajuci sa novorodenec. Áno niektoré veci sú blbosti ale veď to nemusíš kupovať keď nechceš nikto ta nenúti.
Prepáč, ale ako tak čítam, máš dosť naivné predstavy o niektorých veciach, napíš keď bude mať bábo tak pol roka, potom sa pobavíme, ok? 😁
A len doplním, tiež som si vravela že budem vyvárať fľaše v hrnci, vydržalo mi to presne týždeň, potom sme kúpili vrecká do mikrovlnky, dojčiaci vankúš na čo by mi bol, veď stačí zguĺaná perina, ukázalo sa že je brutálne nepohodlná a nepraktická, váhu som “nepotrebovala”, hoci mi ju dávali z rodiny a ajhľa, potom prišli problémy s kŕmením a kdeže je tá váha odložená? Ja kuchynskú ani nemám, používam odmerky a od oka, ale tiež si neviem vôbec predstaviť na ňu položiť bezpečne dieťa…A mohla by som pokračovať 😁 Veľa vecí sme nekúpili, lebo to naozaj boli pre nás blbosti, ale každý potrebuje niečo iné na uľahčenie starostlivosti, určite to netreba vopred odmietať lebo nikdy nevieš…a keď nebudeš používať nič z toho, tvoja voľba, ale ver že veľa vecí ti život zjednoduší. O dosť 🙂 A nie sú ani drahé, dá sa aj z bazáru.

Ved to nekuouj. Ja mam všetko s toho. Váhu,lebo sa mi babatko narodilo s 2030g a potrebovala dom vediet,ci pribera a nebudem behat kazdy den doktorke kvoli tomu. Sterilizator,kedze odsavam malemu mlieko, musim tie flasky s pumpu na mlieko predsa mat v poriadku.. a ohrievac to iste, to ako na sporaku mam ohrievat fľašky? Aby mali presne 40 stupňov? S teplomerom? Alebo v mikrovlnke? To tomu materskemu mlieku urcite prospeje.. a bude aj parny hrniec s mixerom, nebudem predsa s prepáčením zaserinkavat vstavanu parnu ruru a veľký mixer kvôli 1 zemialu a kusku cukety...ako vravím,nekupuj, ja som rada,že tie veci (a mnoho inych) existuje.