Kupujete deťom značkové oblečenie?
Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.
Kupujem co sa mi paci,hlavne bazar a sekace,pri jednom plate a dvoch rastucich detoch,si nemozem dovolit len nove veci...a znacku neriesim...uz mam obkukane kde sa co oplati,a snazim s avyuzivat akcie,co sa tyka oblecenia..
@junova ja mam zo sekacu dve bundy za cenu lidlovej ,ktore su hrejive,kvalitne ano aj znackove,ale kopec ludi tu znacku ani nepozna a nemachrujem ,ale si zober ze tie veci putuju dalej a stale nie su znicene ,mojmu som nevedela na jeho vysku zohnat nohavice,aleluja za sekace ,za par kaciek som nakupila co som v meste nedokazala vobec zohnat
pre tie co tu riesia co je vlastne znacka, tak na porovnanie v Anglicku sa rozdeluju na
1) supermarket -- tesco (F&F), Asda(George), Lidl, Aldi, Sainsbury (Tu) asi najkvalitnejsie.. atd.
2) high street - Next, HM, M&S, New Look, Boden, znacky co predava Debenhams (Bluezoo, Monsoon, Ted Baker) alebo House of Frazer , Primark, Matalan atd.
3) designers - Boss, Burberry, Chloe, Diesel, Dolce & Gabbana, Hunter, Joules, Mayoral, Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Stella McCartney ,Tommy Hilfiger atd.
Lepsia supermarketova znacka (napr. Tu) moze by drahsia ale aj kvalitnejsia ako budget High street znacka (napr. Primark)
Kupujem bezne znacky ako su H&M, Next, Lindex, C&A, Reserved Kids, Zara, Gap, tenisky Adidas ci Nike, ale rovnako k tomu dokupujem aj Lidl, Disney, F&F a pod. Nemam vsak pocit, ze by ktorakolvek z tychto menovanych znaciek bola nejaka luxusna znacka, zeby mal byt niekto z toho paf, alebo ze by moje deti boli luxusne oblecene, uplne bezne veci, niektore kvalitnejsie, ine menej, co sa mi paci, to aktualne kupim (napr.F&F nam hned vyblednu, vytahaju sa, cize to beriem takmer ako "jednorazovky" a potom nam skor ostavaju na domace oblecenie). Je pravda, ze u nas na Slovensku sa idu vsetci napr.z Nextu pototo...a ano, maju pekne aj kvalitnejsie veci, ale v zahranici je to ako pre nas mozno Tesco. Kebyze niekto nosi vkuse Tommy Hilfiger, Napapijri, Ralph Lauren, Gant....tak si poviem, ze znacka. Ale pride mi fakt vtipne, ako aj tu na MK sa pretekaju mamicky s albumami, ze my mame vsetko od Nextu a pod. ako keby to bolo neviem co a ja vtedy pukam od smiechu :D fakt zivotna priorita, ze dovi dopo :D pre mna za mna nech ma kto chce co chce, ale my Slovaci sme nejak zadubeni a mame potrebu sa vyvysovat a ukazovat, co mame. Este ze sa tu najde tolko blbcov, co budu hiiikat a juuujkat, lebo inde by si asi chvalenkari ani nepiskli 🙂 moj nazor 🙂
@junova v lidli nekupujem vôbec, rada kupujem napr. ZARA ale aj F+F z Tesca, ide mi vždy hlavne o kvalitu - napr. Next veci sú podľa mňa mizernej kvality (až na výnimky) preto tam nenakupujem už vôbec, zaujíma ma materiál (teda zloženie, aby bolo čo najprírodnejšie), málo glitrov, málo nápisov, žiadne lebky a aby to bolo zo 100% bavlny a hlavne z kvalitnej, lebo ani bavlna nie je u každej značky rovnaká. Ešte kvalitné kúsky sú u Vertbaudet, GAP, HM. Máme aj kúsky drahších značiek - Tommy Hilfiger, Mayoral - ale kupujem ich v zľavách a musím povedať, že sú aj kvalitnejšie ako klasika. Ale ako píšem, neriešim značky ale kvalitu materiálu, látky a prevedenia.
a ešte som zabudla - napr. také pančušky objednávam z Tatrasvitu 🙂 a to hlavne preto, že ako jediné sú zo 100% bavlny 🙂 Myslím, že ako jedna z mála... Nemám rada polyester, acryl - také veci nekupujem vôbec.
@barcelona94901 Tak na potravinách nesetrime ani my. Keby som mala šiť oblečenie, nedopadlo by to dobre
Aj keď som po dedkovi zdedila singer slapaci stroj 🙂
@barcelona94901 Ja mám tiež zo sekaca pekné kúsky🙂
@luvika tak ja som zasa rada, ze tu sa ludia obliekaju so vkusom, že im na tom záleží ako a čo kombinuju, take albumy s oblečením zrejme napr. v takom UK mamičky na strankach nemaju, no ale prejdite sa tam po ulici, ved to je des a hroza čo na seba tie ženy daju 😕 chvalabohu ze do skol maju deti uniformy lebo to by dopadlo podobne... čiže z 1 strany chvalim vkus a zaujem sloveniek obliekat seba a deti pekne, na druhej strane kupovat znacku len preto ze je "in" je nieco co mi je proti srsti... ale ked vidim ze kupim viacero kuskov z jednej znacky a vsetky su kvalitne, o sezonu znova a znova, tak prečo nie... ale nie preto že je to momentalne u nas hit
Ja malej (1,5 ročnej ) nakupujem v lidli ,h&m,c&a, kik ....Ak chcem niečo len na vonku tak aj bazarik a pepco 🙂 vydrží to toľko koľko má 🙂 ale asi na lidl nedám dopustiť aj body, tričká ,mikinky, bundy , leginy a všetko ....zase keď len na vonku na ihrisko tak pepco má teplakove súpravy po 5 eur ...Áno ožmolkuju sa časom ale na ten mesiac , ve kým z toho vyrastie to poslúži 🙂 ale asi najviac spokojná som z kik a h&m veci nevyblednu nežmolkuju sa nestracaju tvar 🙂 ale teraz fičíme na lidl veciach 🙂 tie huňate mikiny máme asi všetky čo boli za posledný rok :D a neviem si to vynachváliť
@andrejqqqa My máme tiež všetky hunate mikiny z Lidla a milujeme ich🙂 2 ročnému synovi tam kupujeme body, tepláky, pančuchy.
@argyro cest vynimkam a velky obdiv maminkam, ktore tu na MK prezentuju modu a albumy naozaj preto, lebo maju cit pre modu ;) ale vytvarat albumiky, a tvariac sa ze su pupok sveta, lebo maju na veci z Nextu ci Zary :D no to mi je teda fakt smiesne. Je rozdiel albumik, ze aha ako pekne sa daju veci nakombinovat a rozdiel ze aha, chvalte ma, lebo som najlepsia, lebo moje dieta ma Next :D
@junova tak veľa značkového oblečenia nemám, ale to čo mám vydržalo dlhšie a je v lepšom stave než iné, ale zase napr. máme zdedené bodíky calvin clain a aj sa naťahali aj sa požmolkovali ešte tescovské vyzerajú lepšie. To ani nie je o značke, ale o tom čo si môžete dovoliť, tak malému dieťaťu, ktoré za mesiac vyrastie z celého šatníka nebudem kupovať značkové, neoplatí sa.
Ja sa snazim detom kupovat veci v nie velmi drahych obchodoch, dcera bude mat dva roky a syn styri roky. Svokra im kupuje hlavne v sekacoh 🙂, to tak na doma nosia a manzel zasadne iba objednava znackove veci zo zahranicia. Takze nasi maju taku vsehochut. Ja osobne si nemyslim, ze deti by mali.mat za kazdu cenu znackove veci. Ale moj manzel sa vyziva v tom ked s nimi ide von a su poobliekani v znackovych veciach.....vykracuje si hrdy s pocitom, ze ako sa o nich postaral. Takze nevidim na tom nic zle ked ma niekto znackove veci, ale podla mna nie je to nevyhnutnost.
kupujem znacku: lidl, tesco, bazárik, sekáč 😀 - to na doma, na skaly, do piesku, do škôlky. A na turistiku - ano, kupujeme znacku - Columbia, the north face, salewa, mammut, Ostatne znackove veci - adidas, zara hm - dostava ako darceky od rodiny. Ale podla mna vyhodene peniaze. Diera sa rovnako urobi na slovenskom vyrobku za 5e ako na adidasoch za 20 😀 . Takze, znackove len funkcne veci. A kvalitne topanky - s goretexom - sme vela v prirode, s vystelkou, kozene - protetika, superfit. Za tie sme ochotní s manželom vyvaliť dosť penazi (ale aj pre nas).
Nase dieťa je skor bazarove 🙂
Ja by som rada prispela niečím k veci - ako rozoznať kvalitu resp. pomer cena/kvalita. Pripájam link na výborný článok, odporúčam naštudovať:
http://www.modnipeklo.cz/2011/03/dve-levna-nebo...
Ono je to často tak (ale nie vždy, samozrejme), že drahšie veci sú aj kvalitnejšie, lebo sú napríklad použité lepšie materiály. Nie je bavlna ako bavlna. Ak by vás to zaujímalo, aj o tomto je tu článok - http://www.modnipeklo.cz/clanky/materialy-4-bav... .
Je fakt výboný a ide do hĺbky.
@dai - ja do spoločnosti dieťaťu tiež nedávam tepláky 😉 Resp. otázka je, čo to znamená do spoločnsoti. Lebo aj na ihrisku je spoločnosť 😀
Len tvrdím, že som zatiaľ nevidela ešte pohodlné rifle napr. pre 4-5-ročné dievča. Teraz je proste taká móda, že všetko úzke. Je to taký trend, tak to proste vyrábajú, bohužiaľ. Ale môže to byť tým, že nenakupujem tie "správne" značky. Tie, čo bežne vidím v obchodoch, sú teda všetko, len nie pohodlné. Keď vidím, ako sa mi do toho snaží narvať (a to je teda chudučká riadne) a ako sa jej to ťažko oblieka, potom vyzlieka. Keď si to oblečie, nič iné nerobí, len si to poťahuje, no to je úžasne pohodlné teda 😠 A to nevravím, keď si pod to dá napr. teraz pančuchy, je mi do plaču z toho. Ako vravím, napr. v Lidli som natrafila na rifle, ktoré sú trochu širšie ako inde, tak má "až" jedny, pri ktorých neprotestuje a oblečie si ich. tie úzke môjmu dieťaťu proste vadia. No čo, zabijem sa? A to hovorím o dieťati, ktoré už vie povedať, čo mu vadí, čo ho tlačí, ťahá. Tie maličké to nepovedia.
Syn, napr. má riflí kopec (dostali sme), nosí ich aj na ihrisko, ale rozhodne nie sú "na telo", proste sú širšie, normálne sa dajú obliecť a sú aj mäkké a úplne normálne sa v nich pohybuje. Úzke by som mu nedala rozhodne (malý má takmer 2 roky). Jednak by sa do nich asi ani nevmestil, lebo po mužovi zdedil širšie stehná, ale jednak by som nemala nervy to naňho rvať len preto, aby vyzeral trendy.
Opisujem situácie, ktoré som videla neraz na ihrisku - deti, ktoré sa v úzkych rifliach nevedia poriadne hýbať (malé deti do cca 3 rokov), deti, ktoré majú krásne trendy bundy, ale keď sa ledva v nich dokážu ohnúť, lebo majú úzke rukávy, čupnú si v piesku a majú holé chrbty... Mne napr. takýto styling pripadá čudný. Aj moje deti nejdú na ihrisku vždy v teplákoch, ale ani ich tam nepošlem v oblečení, v ktorom sa nedá pohodlne hrať. Alebo ešte vec, ktorú som si všimla - kapucne na vetrovkách, širokánske, hrubánske, s kožušinou ... a keď si dieťa sadne do kočíka, tak si ani hlavu oprieť pre tú blbú kapucňu nemôže, čo mu ju vytláča. Ale tak to je už zase asi vec módy, lebo zohnať bundy bez kapucne alebo s odopínacou atď. je niekedy nemožné.
Bolo by zaujímavé, čo by povedali deti samotné na to oblečenie, čo majú. Možno by sme sa kadečo zaujímavé dopočuli. Len, bohužiaľ, tie sú na to príliš malé. Nehovorím teraz o väčších deťoch, ktoré už aj samé vedia povedať, čo si chcú a nechcú obliecť a prečo. Ja som s tým nastajlovaním reagovala na tie najmenšie deti.
Ešte mi napadol jeden príklad - asi pred rokom som bola na ihrisku s kamoškou a jej dcérkou, vtedy mala 6. Otec jej kúpil super rifle, krásne, úzke, proste malá nadšená (značku neviem teda 😀) A na irisku nič iné nerobila, len si ich poťahovala, potom sa zavesila na preliezku a v kuse mala holé kríže a chrbát. Jej mama nerobila nič iné, len ju upozorňovala, aby sa zakasala, aby si potiahla gate hore... Ale to už bolo dieťa, ktoré si postavilo hlavu, že vonku pôjde tak. Ju už neobliekla mama. To len na margo tej pohodlnosti oblečenia.
@nyusika - ja neodsudzujem nikoho. Ja len tvrdím, že to nechápem 🙂 A nehovorím o deťoch, ktoré by sa tam mohli vyskytnúť "náhodou", ale o tých, ktoré tam tak chodia bežne (poznáme sa z ihriska, čiže sa vidíme takmer denne).
Ale na druhej strane, keď to zoberiem z toho pohľadu, čo som písala, že na tom dieťati vidno, že sa ťažkopádne v tom oblečení pohybuje, tak to asi nebude tým, že je na ihrisku. Ale takisto ťažkopádne sa asi v tom oblečení musí pohybovať aj mimo ihriska. Či? 😕
Veď nie je to moja vec, nech si každý oblieka dieťa do toho, do čoho chce. Môj postreh z môjho okolia je taký, aký som napísala - sú typy oblečenia, ktoré sa považujú za trendy a super moderné, ale deti v tom rozhodne nevyzerajú, že by sa v tom cítili pohodlne. Ale to asi nesúvisí veľmi so značkami...
nie, je mi to jedno. Len nech to nie su umeliny, tym sa viac vyhybam. Ked sa mi to paci, moze byt. Vobec neriesim znacky, ani na ostatnych ludoch si to nevsimam. To nie je pre mna vobec dolezite.
@katrinka8 ak máš take problémy s riflami pre deti, tak je naozaj dobre zájsť práve do značkovej predajne, tam by mali mat rôzne strihy nohavíc, určite by si si vybrala niečo, co by sadlo. Napr. moj syn musí mat slim, on je tak chudý, ze aj tie slim nema obtiahnuté 😝 , takze ja som rada, ze je to v móde a nemusí chodiť v širokých nohaviciach, kedze aj normálny strih na ňom vyzerá veľký.
Kazdy kupuje tak aby to splnalo jeho poziadavky, ci uz z hladiska ceny, kvality alebo "znacky". My mame aj next, tesco, lidl, hm, lindexr reserved,takko, zara, ale mam par veci aj z aliexpresu a tiez spokojnost. Tiez sa tam daju kupit fajn bavlnene veci. Co je super, ze ak kupite nieco kvalitnejsie a vydrzi to nejake pranie aj nosenie, mozete to este predat aj na bazari. Lebo napr. predat nieco z tesca je problem, ale zachovale a pekne z nextu ci zary problem nie je. A tam sa par drobnych cloveku vrati. A za znacky povazujem presne ako to uz niekto uz spominal tommy hilfiger, guess, armani a pod a to su uz uplne ine cenove relacie. Inak nechapem mamicky preco beru tie, ktore si sem daju fotky oblecenia pre svoje deti, ze sa tym chcu chvalit. Chvalia sa potom aj tie co pecu torty, davaju fotky jedal, strikovania, tie co schudnu a podobne ?? Alebo sa chvali aj ta mamicka, ktora sem da fotky oblecenia, ktore su napriklad z bazaru alebo od cinana ? Ci to uz je v pohode ? Kazdy si moze dat na svoj blog co ho tesi, robi mu radost, paci sa mu to pripadne ma v danej veci zaujem.
:D v podstate dopraje ti, aby si sa mala dobre a tesi sa z tvojich deti a tvojho stastneho zivota iba tvoja rodina (aj to nie vsetci v tej rodine), co vlastne vsetci vedia, takze teoreticky by sa to dalo vziat tak, ze fotky, co si sem niekto dava su len na chvastanie sa a mastenie si brucha, ved tak isto mozem mat fotky, co sa mi pacia u seba v compe a tesit sa z nich
toto cele je len parodia na "zdielane stastie"
aj ked je tu niekto nestastny, nieco zle sa mu stane a vyjadri to, ostatni len informacne parazituju a odbavuju sa, ako vedia koho zotret
cely tento web je v podstate dost o hovne
jedine co mi kedy pomohlo je, ze tu poznaham ludi (ktorych deti chodia na nejaku skolu a podobne), alebo predam veci, ktore uz nepotrebujem a nemam ich komu v rodine dat ...inak tato omacka okolo je hruza :D a sama sebe sa divim, ze sa v nej este patlem

@junova ano kupujem a kupujem vsetko co je kvalitne vratane potravin a kozmetiky,drogerie,,hraciek ,,nedam 0.30 ci kolko za sol,dam 2,eura pretoze je zdrava,nedam 0,50 ci kolko za saponat,dam 3eura,vydrzi mi dlhsie,je setrny atd a handry,cinana nekupujem,ale nemam problem so sekacom,ba naopak ja mam sekac velmi rada ,v sekaci najdes kvalitne veci ,rovnako ako v lidli a co je to znacka mas kopec znaciek,ktore u nas nikto nepozna ,pre mna osobne je velmi dolezita obuv ,som tiez skromny clovek a prave preto nenakupujem lunty ,dostavame vselijake darceky,hracky a ten rozdiel aj keby nechces vidis ,to nezapries,,,aj spominane pepco niekto neda dopustit,ale pre mna su to vyhodene peniaze ,nam veci gulickovali,vrlkosti su vselijake ,radsej si kupim kvalitnu vec vo vypredaji ,inak aj tesco mava kolkpkrat vo vypredaji fajn veci a neviem u nad je jedno ci dam 16 eur za teplaky v trscu co v hm ,atd na telesnej su hned derave kolena to iste rifle a za tu cenu mam aj adidasy,reeboky ,ktore drzia ,co rodina to ina skusenost ,este ze mame na vyber inak by sme musrli podaktore sit ;)a neni adidas ako adidas atd ,kazdy nech nosi,v com sa dobre citi ja si rada priplatim aj za parfem ,je to velky rozdiel,ale zato snad nebudem zhora pozerat na niekoho kto parfem nepouziva alebo si ho sam vyraba ci kupuje toaletky za par eur,kazdeho vec