icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

zojaaa
22. okt 2015

Velice tazka tema, diskusia....
Tiez nepovazujem hm, zara, next a pod za vyslovene "znackove oblecenie" aj ked gro nasho satnika pozostava z tychto bezne dostupnych znaciek.
Napr ja mam tu "moznost" kupovat "drahsie oblecenie a nepozerat sa na cenu"...
Napr desigual, geox, ecco, original marines, napapijri a pod...

Podla mna to neni otazka cisto "kvality" oblecenia, ale teda v prvom rade ci na to mam a tiez otazka vkusu....
Lebo su aj take, co maju ale "nepotrpia" si na "peknom a znackovom" obleceni...

michaelamilan
22. okt 2015

A ešte odporúčam pre niektoré si prečítať čo to vlastne je "ZANČKA" https://sk.wikipedia.org/wiki/Značka_(marketing)
Značkové oblečenie nieje v zásade drahé, kvalitné oblečenie........ sú značky a značky.......
Tak ako je značka Pepco, Tak je aj Guess,.....ale asi zbytočné to tu rozpisavať keď tu čítam vaše niektoré odpovede.....

siska53
22. okt 2015

@junova obcas.. Obcas z rodiny dakto donesie. Ale zvacsa tesco,lidl,kik.. A mame oblubeny obchod v mosoni,kde obcas zajdeme. Plus pozicane ci darovane.
Tie veci aj tak dlho deti nevynosia..zvacsa jedna sezona.. A teplaky sa znicia rovnako ci su z lidla alebo z drahsieho obchodu. Tych lacnejsich mi je menej luto.

anuska74
22. okt 2015

Ja hocikde, rada pochválim kamoškám hlavne dievčatká ak sú pekne oblečené napr, v Nex, inak nemám kamošky čo by sme riešili toto. 😉 konkrétne.

domculik
22. okt 2015

@junova ja si na to nepotrpim. pre mna je znackou to co vizualne a na dotyk je kvalitne, nesmrdi to nejakou cinakovinou. ale niektore z tvojich znaciek mam medzi tymi overenymi :p. ale vela kupujem z druhej ruky. kazdopadne - nevyvysujem sa ani neponizujem pred ostatnymi, kazdy oblieka tak ako uzna za vhodne a nik nema pravo sa preto na ineho divat z vrchu. a hlavne NETREBA TO PREHANAT !!! ked vidim kolko maju niektore deti zbytocne oblecenia ktore nikdy nevynosia tak nechapacka 🙄

jeennyv
22. okt 2015

@junova ja osobne tiez HM a podobne velkoplosne "znacky", ktore su na kazdom rohu za znacky nejakeho extra mena nepovazujem...pre mna mna su znacky od nejakeho dizajnera, D a G a tieto vychytane mena...podla mna nech kazdy oblieka svoje dieta do coho chce, ale tesco a podobne obchody maju velmi pekne oblecenie pre najmensich a prijemne materialy cize pre mna nie je o com....a v dalsom rade, deti rychle rastu co im je dobre teraz na buduci mesiac nemusi, plus deti sa radi zababru, pohraju, povalaju a radsej kupim viac veci v dobrej kvalite a za dobru cenu, ako jednu za x eur a za tu cenu pojdu cloveku dupkom vlasy ako to dieta doslova vysrotuje 😀 😀..to je podla mna o tom ci zit pre znacky alebo pre dieta a pocity atd...

spuntikmathiasko
22. okt 2015

@junova Ja by som tiez na to mala a nekupujem znackove veci. Po prve na co aj ked dietatu je uplne u prdele co ma na sebe hlavne nech je to pohodlne, v lete vzdusne a v zime hreje. Po druhe s detskymi vecami z Lidl som nadmieru spokojna a su kavlitne a taktiez uprednostnujem slovenskych vyrobcov, cize to je pre mna kvalita. V Tescu tiez bezne nakupujem a napr. uz tu spominanom Kiku tak isto Pepcu su maximalne nekvalitne veci podla mna. A po tretie je mi uplne jedno kto si kde nakupuje tak nech sa nestaraju do mna. A ked sa nad tym zamyslime a nastudujeme si nieco o znackach typu Nike a Adiddas tak to v podstate znacka ani nieje, ale su to handry. Ak uz znacku tak potom nieco ako Mammut napr., ale nie kupeny z Ukrajiny.

mircalla
22. okt 2015

@michaelamilan zavist? ale no...ked uz ide o to, mohli by sme si tie znacky dovolit noazaj uplne v pohode...3000 euro ako rodina nie je daky brutalny prijem
ale nechcem z deti vychovavat rozmaznanych snobov, ktory sa potom budu len cely zivot predvadzat a tiez to vobec nepovazujem za podstatne, radsej investujem do dolezitejsich veci
A poznam dost dobre zabezpecenych lludi, co na tie znacky maju a nekupuju ich...jednoducho maju ine priority....
Ked vidim, ako si mamicka nastyluje dieta do nejakej drahej znacky a zavesi to niekam....dieta ma dokonca aj make up...sorry, je to to ozaj na smiech

bonnie1
22. okt 2015

@kale13 ale ja som reagovala na to ze necgce aby jej dieta bolo oblecene ako pol deciek u lekarky. To ma tak zaujalo. Nic zle som nechcela. Lebo ja stretavam kopec next hmka a zari v okoli..

nikaella
22. okt 2015

@elad2110 postovne je 10libier

nika245
22. okt 2015

Mne sa velmi paci znacka "MK" 🙂 rada nakupujem tu v bazariku od mamiciek 🙂

domculik
22. okt 2015

Inak nie je znacka ako znacka. Teraz sa uz aj Adidas, Nike a podobne zalezitosti robia v Cine a Bangladesi a ktovie este kade je to najlacnejsie, v tazko dokazatelnych podmienkach, s tazko dokazatelnymi (ale holt najlacnejsimi cize urcite "naozaj bio") prostriedkami, takze mozno to oblecenie z Lidla je este 10x kvalitnejsie. Kedysi isiel na STV2 jeden dokument, volalo sa to nejako ze "Vieme co nosime ?" a tam bolo vselico o tom v akych hroznych podmienkach pre zamestnancov a s akymi otrasnymi chemikaliami sa aj znackove veci vyrabaju. Boli tam aj konkretne znacky menovane ale presne si uz teraz nepamatam. Takze netreba silou-mocou bazirovat na znacke ale dat na vlastny rozum. Inak osobne mam dost zlu skusenost s takym HM - napriklad co sa tyka detskych pancuch tak uz nikdy viac - zozmolkovane, otrasne, urcite si radsej kupim slovenskeho vyrobcu - bodaj by ich bolo viac !

sense
22. okt 2015

neviem ale pre mna znacky ako HM, CandA, adidas znackami nie su.... nemam aani nic proti obleceniu z lidla... za znacku povazujem Chanel, Boss, Ralph Laurent atd.... a topanky kupujeme pre malu Geox, aj ked su drahsie , zial je to znacka kt. sa naam osvedcila, je priedusna, malej sedi a nepotia sa v nejj nozky taka ako v topankach z deichmanna, ci adidas...

mircalla
22. okt 2015

@michaelamilan a este nieco - zijem v BA, nastylovane deti v super luxusnych znackach su vacsinou deti zbohatlikov a potom mafianov a ich pipeniek....
Ono potom idu do skoly a potrebuju sa tym chvalit pripadne ine decka zhadzovat. V 7 rokoch pozaduju od rodicov iphone6 a beru to ako samozrejmost...
Tymto smerom ist rozhodne nechcem....
Staci ak je dieta ciste a pekne oblecene
@sense geox kupujeme aj my, na topankach nesetrim

junova
autor
22. okt 2015

@kale13 Autorka si nepotrpí na značkách, aj keď má pekný príjem. Tak sa nepovysuj. Ja si kupujem bezne desigual veci. Ja sa pýtam, či sa to oplatí deťom kupovať.

domculik
22. okt 2015

@kale13 co sa tyka nextu, suhlasim s tebou, aj ja mam rada ich 100% bavlnene veci, ostavaju pekne a nezmolkuju sa

miku1
22. okt 2015

@junova 90 % vecí zo šatníka mojich dievčat sú veci kupované v Lidli a v Tescu. Tých zvyšných 10 % sú veci kupované tu na MK, resp. veci, ktoré buď podedili alebo dostali od rodiny. Pre seba nakupujem tiež jedine v Lidli, Tescu a posledné mesiace som si dosť obľúbila ešte Orsay. Neznášam behať po obchodoch, takže nakupujem len v už overených obchodoch a som maximálne spokojná.

domculik
22. okt 2015

@sylvia217 PRESNE O TOMTO TREBA HOVORIT, PALEC HORE !

kubena
22. okt 2015

@junova znackove veci su kvalitnejsie, niektore veci ja osobne mam aj 10r, myslim sportove.
tesco je super, ale nemyslim ze pre deti je vhodne kupovat znackove handry. POZOR vsak druha vec je ze kopec veci ani mozno tvoje kamosky nemaju znackove ale fejky z ALI a tvaria sa ako onasisove dcery 😀

sisaka
22. okt 2015

@junova George? preboha, ak neexistuje este nejaky iny, tak George je ta najlacnejsia "znacka" aku poznam, ktoru predava obchodny retazec Walmart a na Slovensku to povazujete za znacku s velkym Z?, to fakt nemusis kamaratkam zavidiet.
HaM taktiez dost nekvalitne oblecenie, par krat som tam synovi kupila, ale nevyhladavam. Za tymito znackami by som sa urcite neblaznila, to fakt radsej nejake ozajstne znacky zo sekaca, kde sa mozno u tych najmensich velkosti objavia aj kusky, ktore neboli nosene, alebo velmi malo.

barny
22. okt 2015

kupujem rozne, neriesim, nechvalim sa nikomu a ani ma netrapi, ked niekto nema znackove, mame kopec aj tesco veci, aj nextu h&m pomenej, takko, proste neriesim to a aj polske sa najdu, s pepcom som moc spokojna neni, nieco sa da, ale nie vsetko a kik sa mi pozdava celkom, je to kazdeho vec kde nakupuje, ja to riesit nepotrebujem a aj lidl veci kupujem aj ked pancusky v poslednej dobe velke sklamanie, hned diery, ale zato zimna bunda pre syna super

barny
22. okt 2015

@sisaka v uk george predava asda a tak je to znacka (kedze je registrovana) ale nemyslim si, ze s velkym Z , primark je asi lepsi, ak to mam porovnat aj Lidl, ked som bola v UK au pair, sme si robili prcu, ked nejaka "sefka" dala kamoske tiez au pair ( bolo to uz daaavno ) pyzamo na vianoce george, ze nech si vazi aka znacka 🙂

celasapremenim
22. okt 2015

@junova vlastne riesis seba, svoj blby pocit, keby ti na tom nezalezalo, tak by si mala na haku
kupujeme detom aj znackove veci odmalicka, aj lidlacke, este som na nikoho nepozerala zhora kvoli tomu, ze nemal na sebe znackove veci ...v lidli by som nekupila napr. pancusky, ponozky, topanky a niektore druhy flausovych veci a zimne bundy isto nie (chodime do riadnych zim), tiez spodky bavlnene mam radsej kvalitnejsie pre deti
mozno len ty sa tak citis pri nich a nie je to tak

tortelinka
22. okt 2015

@siska53 kde je prosím ťa nejaký dobrý obchod v mošoni?

sisaka
22. okt 2015

@mircalla trochu nechapem, ked mam peniaze na nejaku znacku, tak si ju normalne kupim, nebudem predsa kupovat tu spominany George, aby som vyzerala navonok skromne, ci ako, neviem, co by som tym fakt ukazala. Nakupujem v obchodoch, ktore su na mojej finacnej urovni a neriesim, ci susedovie dieta ma drahsiu znacku, ako to moje. Ale na Slovensku musite taketo blbosti dokola riesit, potom jasne,ze to riesia aj deti v skolach, ked to doma decka pocuvaju, kto co ma, ake drahe a aku znacku.
Priklad - syn ma vetrovku Spyder za $200, jeho kamarat napr. toho George za $20-50 (fakt neviem kolko to moze stat). Po prve, moj syn netusi, ze jeho vetrovka stala 10x viac ako jeho kamarata, takze nepotrebuje sa tym ani chvalit ani niekoho koli tomu zhadzovat. Pre mna to nie je taky peniaz, aby som nad tym musela rozmyslat, ci kupit, ci nie, ci ju zaspini, roztrhne, strati, nekupujem ju preto, aby som sa pretrcala, jednoducho je to vetrovka, ktora sa mi paci, som spokojna s kvalitou a aj cenou. Nekupim mu ale vetrovku za $1000 lebo to sa mi zda na moj prijem privela, neznamena to ale, ze budem teraz dehonestovat rodicov, pre ktorych je tisicka nic a este sa budem na nich divat zhora, ze aka som ja skromna, kupila som len za 200. Takze podla mna, kazdy nech si nakupuje take znacky, na ktore ma, bez toho, aby sa potom zle citil, ze je bud moc chudobny, alebo je snob, male deti taketo neriesia a starsim sa to da vysvetlit. Ak si niekto potrpi na znacky, ktore su nad jeho financne moznosti, tak hold, musi niekde ubrat, ci nasetrit si, ci kupit z druhej ruky

slnecnica174
22. okt 2015

@junova Nie, nekupujem. Boze, chore toto znackovanie a tie baby co sa s nimi kamaratis. Ja sa tesim, ked najdem nieco pekne, lacne a kvalitne aj v KIKu a ano daju sa najst aj dobre veci v Lidli. Natrafila som tu na nejaky albumik na MK, kde mamicka urobila asi 150 fotiek svojej dcerusky stale v nejakom inom super outfite z NEXTu a co ja viem z akeho obchodu, to mi pride svihnute.

celasapremenim
22. okt 2015

@sisaka vyborne si to napisala :D:D:D:D

mircalla
22. okt 2015

@sisaka uz som sa k tomu vyjadrila vyssie, nemam co dodat....ono faktom je ten, ze mnohe deti to riesia....a cim su starsie, tym viac....a davaju pocitit svoju "nadradenost". schvalne to davam do uvodozviek...opakujem, hovorim o ozaj luxusnych znackach
mam na to svoj nazor, v kazdom pripade to, co bolo spomenute v uvodnom prispevku nie su znacky, ale bezna konfekcia...

celasapremenim
22. okt 2015

ja mam zatial len deti do 12 rokov (tri) a ani v jednej skole neriesia ich spoluziaci, ake znacky maju deti na sebe...vobec nemame taketo skusenosti, mozno na strednej??? teraz mi pojdu dve dufam na gymple, ale podla mna to je aj o tom, o co sa to dieta v skole zaujima, o om sa bavi a v akej skupinke sa ocitlo, ci chcelo ocitnut

rainee
22. okt 2015

Drahe znackove veci nekupujem, teraz myslim vyslovene dizajnerske kusky, to si pre dieta co chodi spinave z ihriska alebo skolky ani neviem predstavit 😀 . Len bezne znacky v tescu, hm a podobne. Deckam to staci, hlavne ze sa im to paci, znacky zatial neriesia, mozno na skole to bude uz ine, viac sa porovnava...