icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

renesens
23. okt 2015

U mna uz niekolko rokov prevazuje Next, kupujem ho kvoli kvalite , ze po prani sa neroztiahne , cenovo je na urovni H&M, objednavam z UK alebo kupujem aj zachovale veci tu z MK, tiez som spokojna so znackou Topolino, z Tesca som bola spokojna len s bodami , cize ine tam nekupujem, Pepco je mna nekvalitny , vsetko co som doteraz odtial mala , sa po prani uplne roztiahlo, cize si radsej priplatim ako kupit vela a lacne. No a Lidl? Mne osobne velmi vadi, ked pridem do skolky a polka deti je oblecena v tom istom o obuvi ani nevravim. Tot moj nazor.

cartridge
23. okt 2015

No teda, dievčatá, ja teda neviem, ako môžete nakupovať v Lidli alebo v Tescu a nebodaj v Pepcu, to kde je Vaša úroveň ??? Nič iné ako značkové oblečenie neuznávam a je to môj celoživotný štýl - bez značky ani na krok. No a teraz vážne - to čo tu niektoré píšete - Váš hlavný a celoživotný problém je navliecť seba a svoje deti do najvychýrenejšej značky a prejsť sa po dzedzine ... Dievčatá, značka oblečenia Vám určite nezaručí nárast inteligenčného kvocientu, skôr naopak. To ste už naozaj niektoré tup.ˇe, že si svoju "vysokú úroveň" dokazujete takýmto spôsobom? Ľutujem tie deti, ktorých vystajlované matere navlečú do úzkych rifličiek značky ... tak, že nemôžu ani dýchať, ale hlavne, že to má značku ! Ja mám rada oblečenie, ktoré mi pristane, je moderné a v ktorom sa cítim dobre a nemusí to mať vôbec žiadnu značku, hlavne, že to nesmrdí Čínou a takisto obliekam aj svoje deti, ktoré prídu zvonka v zablatených a roztrhaných teplákoch, ale so zdravou farbou na lícach ... /neviem, ako by som sa tvárila, keby mi každý druhý deň prišli v roztrhaných teplákoch značky ..., to by som asi ťažko rozdýchavala/. Ak zainvestujem, tak určite do športových potrieb - lyže, bicykle, korčule, tam už trošku na značku pozerám.
Takže ja sa určite rada pozabávam na niektorých Vašich príspevkoch - "čím lepšia značka - tým nižšie IQ". PS: Píšem cez prestávku medzitým, ako sa moje tri kolegyne bavia o tom, aké super nákupy včera absolvovali v BA a koľko značiek priniesli !!! Óóóchchch .

bluerose
23. okt 2015

@renesens no k tomu rovnakemu obleceniu v skolke... V zahranici na prestiznych zakladnych a strednych skolach je povinna "uniforma". To jest, dievcenske a chlapcenske rovnake odevy. A citala som rozne clanky na tu temu a aj co mam kamaratky v zahranici, potvrdzuju, ze na tychto skolach je minimalna sikana a deti su stastnejsie, maju lepsie priatelstva a su neskor v zivote uspesnjesie. Mozno by sa tym povinnym zavedenim rovnakeho oblecenia na skolach u nas vela veci tiez vysriesilo...hlavne v medziludskych vztahoch medzi detmi.

emilia25
23. okt 2015

Generacia našich deti bude horšia ako tá naša.niekedy sa človeku az rozum zastaví ako tie deti su vychovávane presne takto na značkách vsetkeho mozneho i nemozneho a kto to nemá tomu sa vysmievajú.dnešné detí su zle a môžu za to hlavne rodičia lebo im to od malá vsugeruju do hláv.trochu skromnosťi tym deťom veru nezaškodí ale to by ich rodičia k tomu museli naučiť.v našej prvsckej triede 7 ročných ss uz riešilo ze chlapec kopal do brucha druhého.kde to spejeme ako spoločnosť len k veľkéj záhube.

senta_sofia
23. okt 2015

@junova z tych, co si menovala, sa mi nezda, ze by ta kvalita az tak prevysovala,kdezto cena ano... Neratam nahananie sa vo vypredajoch. Osobne by som neobliekla dieta od hlavy po paty do adidasu, ako to robia mnohi, len aby bolo vidno,ze na to maju, aj ked casto nemaju, ale cez oblecenie sa idu tvarit,ze maju. Ucel splni aj to o lidlove,velmi rada tam nakupujem😉

8291
23. okt 2015

@cartridge tak ja som z Ba a môžem povedať ze po obchodoch nemajú ani prd.vsetko handry na jedno kopyto.vzdy kupim co potrebujem a padám odtiaľ😁.malej nakupujem av nexte aj v HM,C&A,ale nohavice jedine v takku,pretože ona ma dlhé a chudé nohy aj v pase je chudá a jedine tam mavaju nohavice s posuvnou gumičkou v pase cize pás si viem upraviť ako potrebujem.a hlavne sú slim,lebo ona v širokych vyzera hrozneeee a také co by jej boli na pase dobre tak na dlžku sú jej krátke.ma 15 mes.v obvode je kupim 1-2veci aby mala keď ideme niekam napr.k doktorke,na navstevu a všetko ostatne na doma a von kupujem tu na MK v bazáriku aj pyžamka tu viem kúpiť za 1,50-3€,naposledy som kúpil dve pyžama za 3€ obidve a v perfektom stave

alaguema
23. okt 2015

@sardinka335 zdieľam tvoj názor, s malou výnimkou - neviem kto je ten Kemka 🙂 . Slovensko aj slováci sú fajn a to som navrátený odídenec 🙂 Nikdy som nemala pocit, že by som bola niečo menej. Tieto komplexy veľkého formátu vyplývajú iba z komplexov jednotlivca. Ak sa človek cíti ako bezvýznamný chudáčik niekde vo "veľkom svete", tak takým spôsobom bude nazerať aj na svoju národnosť a bude hovoriť - my slováci nemáme sebavedomie...hovor sa seba! 🙂. Áno, poznám aj takých, ktorí sa vyslovene hanbia za to, odkiaľ sú. Možno aj to si niekto kompenzuje značkovým oblečením. Sebaistý človek to nepotrebuje. Mne ide o originalitu, estetiku, nech to lahodí oku a prekvapuje. Mám rada invenčných ľudí, ktorí sú zároveň šetrní k životnému prostrediu a odráža sa to aj na ich oblečení. Nahádzať na seba drahé handry nie je žiadne umenie 🙂

sardinka335
23. okt 2015

@8291 tak tak....kupim čo potrebujeme a samozrejme je to funkčné, pači sa mi ...ale behat po Auparku alebo Eurovea nič extra tam nie je z mojho pohladu. Raz som si chcela kupiť dvojdielne plavky, vraj nech nevyzeram ako ,,jaternica,, na plaži...lebo ja mam rada plavky cele koli prsiam, v polovičných som urobila jedno tempo vo vode ,,cecky vonku,,....čo som sa nechodilááááá...proste kupit plavky na zenu s väčšími prsiami a obvom 95 je snad nemozné...ako krasne plavečky v calzedonii no ale kde...to tak pre modelečky, alebo take čo maju mešie prsia. Predavačka už koli mne zufala.... 🙂 No nakoniec som kupila. Inak možno ma niektore ,,odsudite,, ale ja si kupujem aj z Bon Prixu...plavky, topy, tuniky....šaty.

celasapremenim
23. okt 2015

@sardinka335 nabuduce chod kupit do roxy:D plavky, maju aj pre zeny aj pre dievcata, teda ak chces aj pekne vyzerat :D:D:D:D ne ako ta jaternica

8291
23. okt 2015

@sardinka335 👍,ja som pre 5 rokmi važila 50kg a cecule Ačka a tiež som nevedela za toho pána kúpiť plavky bud boli veľmi obtiahnute takže som bola ako papek do fazule alebo z toho cecky vybiehali.teraz mam veľkosť 36-38 a tiež mam problem.neviem na koho to šiju.

iinuska
23. okt 2015

obcas kupim aj znackovu, preco nie, ked sa mi paci, ale nemam problem vbehnut aj do sekaca 😅

cartridge
23. okt 2015

@8291 Ja mám ten istý problém, "cecule" väčšie a potrebujem zakryť brucho - no plavky na mňa 0 bodov. Takže fakt, asi to šijú len na modelečky "vyššie postavené" s "nižším potenciálom".

nyusika
23. okt 2015

@sardinka335 tak ja som prave k calzedonii kupila Fkove kosiky 😀 za slusnu sumu 😀

viera27
23. okt 2015

handry, handry, handry. Mna inak fascinuje, ze tu na MK uz po niekolkykrat citam diskusiu o tom, ake su "znackove" matky nadradene a riesia tie "neznackove". Ale tie "znackove" akosi ani jednu diskusiu na tuto temu zatial nezalozili. Tak kto koho vlastne riesi 😀 😀 😀 ?
Kupujem a obliekam co chcem, aj high modu, aj sekac. Lebo mam nejake kastovanie ci falosnu skromnost asi tam, kde @sisaka.
A bohuzial ano, castokrat treba za kvalitu priplatit. Pri "letnom" obleceni typu tricko atd je to asi jedno, stoji to par korun, natiahne sa, vyhodim. Pri funkcnom alebo zimnom obleceni je ten rozdiel (trebars aj ten LIDL vs "znacka") markantny.

celasapremenim
23. okt 2015

@renesens este ze to tym detom nevadi, ze maju rovnaku mikinu aleboco🙂 ze :D lebo keby boli tak prihorene uz deti v skolke, to by to tu bolo ako v dementarni o par rokov

tortelinka
23. okt 2015

@siska53 neviem či myslíš pešiu zónu v centre, či kde, nevadí

celasapremenim
23. okt 2015

@inull5 co si popisovala to trojmesacne dievcatko, asi pred tyzdnom som tu videla jednej mamicke taku fotku babatka takto obleceneho a mi fakt huba padla:D:D:D ze coho su tie truby schopne :D:D:D:D:D len neviem preco to robia

sardinka335
23. okt 2015

Tak netvrdim ze som typ čo sa schová za kabel od žehličky 😀 😀 Tých 5kg mám prižratých to priznavam, rada ,,spásam,, ked mám chute......ale nie som ziadna ,,zitka obezitka,, Ja potrebujem zakryť brucho a spevnit prsia tak aby mi to nikde nevyliezalo, netlačilo. To je normalne ihla v kope sena hladanie pekných plaviek - nie ako pre dochodkyne...(nič proti nim, snad aj ja budem dochodkyna ale tak mam ešte čas)
Neviem podla čoho čoho tie obchody objednavaju tovar...mozno z tých košikov E, F maju len par kusov podla toho ako sa im to predava a ostatne skor Bčka...no neviem...a tie plavkove nohavičky to tiež ledva zakryje ,,chacharu,, niektore ...moj muž ze čo chcem nosiť ,,bombiše,, no nechcem ale mam sudnost. ked vidim svoje brucho po 3 porodoch a chcem sa citiť pohodlne to pre mna znamená zakryť nedostatky a vyzdvihnuť to pekne. Fakt mam doma zrkadlo a nie ako vidim nejake baryšne na dovolenkach da si to tangače a mysli si ze všetci ju očumuju ako jej to sekne...a pritom každy pozera ze ako si to mohla na seba pre pana jana navliecť....ale ked sa v tom citi dobre a je spokojna tak je to samozrejme kazdeho vec to len konštatujem a ,,zavidim,, to sebavedomie. 🙂

junova
autor
23. okt 2015

@kale13 Dakujem za tvoje skusenosti s roznymi znackami.

tortelinka
23. okt 2015

@mircalla zaujala ma tá štúdia škôl, dá sa to vidieť?

alaguema
23. okt 2015

@viera27 tie značkové asi vedia, že diskusiou na tému "to vážne nekupujete svojim deťom značkové veci???", by mali karmu napravenú minimálne na pol roka 😀

junova
autor
23. okt 2015

@domculik Presne, mne ide o to, ze ludia nakupia znackove oblecenie v sekaci a tvaria sa aky su dolezity. Ja sekace neodsudzujem uplne, dcere som tam obcas nieco kupila ale radcej kupujem nove oblecenie. Aj ked neznackove.

junova
autor
23. okt 2015

@moni244 Sekace nezatracujem, minule som si tam kupila pekne rifle. Ale detom radcej kupujem nenosene oblecenie.

mircalla
23. okt 2015

@alaguema Velke like za prispevky..- casto sa nezhodneme, ale tentokrat uplne suhlasim

mircalla
23. okt 2015

@tortelinka mozem ti po poslat, ale zahrna to len anglicke a bilingualne skoly

junova
autor
23. okt 2015

@hanka_april Vies, ja som vyrastala v skromnej rodine na dedine. Na strednej skole som mala spoluziacky ktore uz vtedy sa chvalili, ze maju botasky adidas a stale si ich v skole lestili a obdivovali🙂 Ja som znacky nikdy neriesila a ked som sa vydala do mesta a porodila deti, vacsina bab, ktore spoznam riesia len znacky oblecenia deti.

kofa77
23. okt 2015

@sardinka335 probuh, kdo by ta odsudzoval, nesranduj.

oblecenie ma byt ciste a bez dier, aspon na zaciatku dna, vsetko ostatne je bonus naviac 😀

a dnes na ulici som si zamerne obzerala deti, aj okuliare nasadila, vsteko pekne oblecene, farebne, dievky sukne, leginy... moje esteticke citenie nic nepohorsilo 😀
a kedze som z mesta, kde dost vysoka nezamestnanost a o priemernom 800 eurovom plate mozu ludia snivat, predpokladam, ze burberry na sebe nemali 😉

hanka_april
23. okt 2015

@junova ved v pohode, len som ti dala navod ako takym osobam odpovedat, lebo hento, co riesia nie su "znacky" 😀 ja malej napriklad kupujem dost v Lindexe a neviem, co uz je len na satach a trickach po 15€ takeho znackoveho, panboh opatruj na H&M, kde su 3 tricka po 5€ 😀 akoze vsetko co nie je na trznici alebo u cinanca je znackove? 😕 😕 😕 vsetko to chodi v jednych kontajneroch narvane v mechoch oblezene mysami z Ciny 😀 😀 😀

junova
autor
23. okt 2015

@inull5 Ja nie som z kategorie povrchnych matiek. Ja riesim dve veci: 1. Skusenosti matiek so znackovymi vecami, ci kvalita zodpoveda cene.
2. Je mi smiesne, ked si niekto nakupi v sekaci znackove veci pre deti a potom sa vyvysuje nad ostatnych. Potom aj tie deti riesia v skole znacky oblecenia, mobilov, topanok. Ja k tomuto deti nevediem, aj ked na to mame. Takze tak.

nyusika
23. okt 2015

@junova vacsine nam je vsak smiesne, ze niekto vôbec riesi taketo nieco. lebo toto bezne ludia neriesia. ak som sa s tym stretla, trak vzdy len v pripade, ze niekto sam ma s tymto problem. nikto iny, ako ten, kto to vyzdvihuje ako problem. a hlada probkem tam, kde nie je, lebo ma pocit, ze to problem je.
asi nepisem velmi zrozumitelner, snad aspon niekto pochopil, ako to myslim.