icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

celasapremenim
23. okt 2015

@inull5 prosim ta, moja mala ani len sukne nechcela a teraz v 12 aka je rada, ked ma nieco, co sa jej paci, ale je fakt, ze jej to je absolutne jedno, z ktoreho obchodu to je, ona skor riesi strih, ja kvalitu a material a kedze mam super kamaratku, co ma take dievca a este aj neter, tak mi nie je luto, ked jej kupim aj drahsiu vec, lebo to potom posuniem
a kamoska zase dava mne pre syna po jej synovi hlavne nohavice, co teda som vdacka, lebo co ten dokaze s gatami denne spravit, by som uzivila aj dve pracky :D a to ma desat :D:D:D:D
no a nase skvrnatko milovane rocne vyrasta na klasikach, zara, lindex, lidl, next, co mu staci bohato, tesco tusim nemame zrovna, lebo to nemam po ruke :D

celasapremenim
23. okt 2015

@viera27 si trafila, presne tak :D

celasapremenim
23. okt 2015

inak slovenka teplacky su celkom fajn :D

sam2
23. okt 2015

Viete ja mam pocit ze o znackach rozpravaju najma ti, ktori na ne nemaju. Mna vytacaju dopyty na fb bazaroch typu: kupim ken next, zara, gap, lindex, rl, th....atd. top stav, alebo nove, za susedse ceny (rozumej za 0,0 nic) akoze sorr

lucianka222
23. okt 2015

@junova Ahoj. Ja kupujem aj Lidl, F&F, v poslednej dobe som sa zamilovala do NEXT. Mala som zopar veci aj novych, no prevazne sekac. Veci su krasne, kvalitne, pranim sa neroztahaju, drzia tvar i farbu. Co sa mi napr. u horeuvedenych znaciek stalo... Zase mi nejde len o znacku. Kupim, co sa mi paci... A je mi luto kupovat drahe veci, byvame na dedine a tu nepotrebujem ukazovat znacku... Ale jednoducho je material prijemnejsi...

mk22
23. okt 2015

🙂 toto je taka mila tema..niekto hlada original vec-bundu, topanky, aby bol jediny v meste, niekto hlada pohodlne, cenovo pristupne..niekto si fakt potrpi, aby na bunde bolo logo, ktore mi cez tri chodniky vypichne oci..ukazuje okoliu, ze na to ma??
Ja rada nakupujem v Rakusku, sebe aj detom, a ako uz pisali, cim lepsia znacka, tym je to menej vidno. Ja v prvom rade hladam kvalitu, musi mi to padnut do oka, lahodit mojmu ja a mojej postave 🙂, potom uvazim ci je to hodne tej ceny, alebo nie.
Neobliekam deti do znackovych veci, i ked u kazdeho je znacka nieco ine, u niekoho next u ineho tom tailor a x roznych vyrobcov.
To ma napadol moj sused, ktory si vzal nove auto na hypoteku, nove, aby ukazal susedom, ze na to ma..lebo auto vbc nepotrebuju..jeho zena sa minule stazovala, ze banuje, lebo nema pomaly na zakl veci, ale..vozia sa v novom aute do lidla a domov 😀

eviq
23. okt 2015

@junova Značkové oblečenie malému nekupujem aj keď dovoliť si to môžeme. Veľmi som spokojná s oblečením z Lidlu, nevytaha sa, nezmolkuje, dobra kvalita za pár eur, nevadí mi, že to nosí veľa detičiek. Aj z tesca sme kupovali, hlavne keď bol babatko. Mame par veci z HM alebo nextu, ale to zase nie sú až také značky. Rovnako nechápem "znackove" nike, adidas dovezene z trhu na Ukrajine 😕 Iná vec sú topánky, tam investujem do kvality, napríklad z Lidlu sa mi zdajú tvrdé, tazke... Kupujem superfit, richter, Geox - tie sú super na zimu. Chcem, aby topánka bola ľahká, pružná, priedušná, idealne nepremokavá 🙂 neriešim, čo obliekajú iné mamy svojim deťom, ani ma nezaujíma, ci riešia naše oblečenie 🙂

michaelamilan
23. okt 2015

@mircalla to že sa dieťa pekne a draho oblieka neznamená, že z nich varastie snob....z detí vyrastie presne to, čo z nich vychováme!!!!! A tých 3000 som nemyslela na celú rodinu ale na mňa.....

celasapremenim
23. okt 2015

@sam2 ano, v obchode to nakupis za 80a potom to nemas komu v super stave za 10 predat :D:D:D:D
ja som uplne rada, ked mam niekoho, komu to dam a vidim, ze potesim

sam2
23. okt 2015

@celasapremenim tak tak...ja tiez strasne vela veci darujem radsej...znackove a v top stave....lebo to co sa deje na bazaroch uz nema obdoby....vsetci by chceli oen znacky aby sa mohli vytahovat alebo co. Je zaujimave ze ti ktori si to mozu dovoli taketo veci riesia najmenej 😀
ja si dam zalezat hlavne na topankach pre mna aj maleho..... ale uz mi je az do smiechu ked sa do mna na bazaroch pustia ked predavam znackovu vec za trosku vyssi peniaz (samozrejme je to o 60-80% lacnejsie ako stalo nove)...ale bohuzial ludia su taki.....
ja osobne znacky neznacky neriesim. Kupim aj drahe aj lacne ked sa mi to paci (jedine nenakupujem na ali a u cinanov, zo zasady)

myya
23. okt 2015

ahojte môj názor na to je že nie všetko čo je drahé je aj kvalitné. Som vyučená krajčírka a často si všímam ako a z čoho sú veci ušité. K tomu lidlu chcem podotknúť že oblečenie odtial je vyrobené v nemecku a nie v číne ako je značka NEXT,HM alebo CA. A podla mna deťom netreba drahé oblečenie lebo ho nosia krátke obdobie kedže rastú a dosť sa opotrebuje. To vidím aj na mojich deťoch. synovi vydržia tepláky v škôlke maximálne pol roka kedže ich prederie na kolenách. Tričká boli zo začiatku ked sa učil jesť sám často špinavé a nie každá škvrna ide vyprať. Zasa je niečo iné topánky to som deťom kupovala drahšie hoci neboli značkové ale skôr značky protetika a podobne aby sa im nedeformovali nôžky. Tiež máme na drahšie oblečenie a rada aj kupujem v HM alebo CA najme tričká no taktiež kúpim aj v lidli na tesco výrobky sú pre mna menej kvalitné a často sa žmolia. To je môj pohlad na oblečenie pre deti ahojte

sam2
23. okt 2015

A este k tomu co je a co nie je znacka: suhlasim ze next, zara, hm, lindex su nizsie znacky .... takze ked som nimuly rok zazila vypredajove sialenstvo v nexte skoro som odpadla. Prisla som, otocila som sa na pate a odisla. Segra, ktora bola so mnou sa ma nechapavo pytala, ze co je to za znacku ten NEXT, ze v zivote o tom nepocula. Vobec som nerozumela preco sa tie zeny tak blaznia. A to mam next rada, vyhovuje mi jej kvalita a styl...ale aby som stala 6-7h v rade a bila sa o vesiaky??? Dakujem, neprosim 😀

yuriko
23. okt 2015

Aj F&F je značka 😉 Ja kupujem často Next, niekedy Lindex, Esprit, ale aj v Lidli či v Tescu. Nekupujem v Kik a v Pepco som nikdy nebola. Svokra pre malého kupuje noname oblečenie a vôbec mi to nevadí. Za drahé značky a zbytočné pre malé deti považujem Ralph Lauren, Armani, Burberry, baby Dior, Armani junior či Gant. Tam sú tie ceny už často riadne uletené a keď sú deti takto vyobliekané, tak to sa predvádzajú rodičia a deťom je to fuk.

nyusika
23. okt 2015

@inull5 vidis, to je presne to, o com tu mnohe piseme.

zovseobecnujes, ptretoze pises "napis, kolko mamiciek ma na take topánky"
odpoved - vela, prevela...ale nie kazda ma potrebu take topánky kupit, alebo odpadavat z ceny.

tebe vyleteli oci, mne sa nad takymto niecim ani obocie nepohne, lebo mi je jedno, kto za kolko kupuje topanky

inull5
23. okt 2015

@mircalla ja nie som nijaká chudera,ale sorry,80 eur za topánky pre 5 ročne dieta by som nedala..nešetrim na svojich deťoch ale to je veľa podľa mňa.
By som bola zvedavá na reakciu nejakého chlapa, ktorý je živitelom rodiny a zarába povedzme fyzicky a žena mu povie ze potrebuje topánky pre dieťa/ ona je na.materskej s druhým/ a vypýtala by 80 eur.. Drvivá väčšina by ju poslala do riti.. Dobre,kašlem ja na to,môj problém to nie je. Moje deti sú šťastné aj bez znaciek. A keď sa niekomu nepáči ako sú oblečené,tam mi môže vyskočiť.

nyusika
23. okt 2015

@yuriko a mozno sa to rodicom proste len paci, preco by sa hned museli predvadzat.

vy si neuvedomujete jednu vec - ze existuje vela ludi, ktorých zivotna uropven je taka, ze proste uplne bezne nakupuju aj velmi drahe veci tak samozrejme, ako bezne ludia zaru.
vôbec nejde o nejake predvadzanie sa, proste to neriesia, su tak zvyjnuti, veci sa im pacia.

alebo existuje nejake pravidlo, co musi mt na sebe dieta oblecene, aby sa rodicia akoze nepredvadzali ?

ja osobne som zazila, ako som bola skritizovana za to, ze mala malaaaa na ihrisku veci zo zary (co ja teda za ziadnu snobaren nepovazujem).
ja ale nemozem za to, ze na nu proste nemame veci z teska (co samozrejme nepovazujem za zle veci, len my ich proste nemame).
podla logiky nietorych mam (lebo otcovia toto, predpokladam, neriesia) som mala kupit nejakuy specialnu ihrioskovu kolekciu v sekaci, ci tesku. aby som nedrazdila tym, ze sa akoze vyvysujem.

nyusika
23. okt 2015

@inull5 ty nedas, iny da...neda tvoje peniaze, da svoje. a o cudzích zivitelov sa neboj, vysvetlovat im to budu ich zakonne.

michaelamilan
23. okt 2015

@mircalla opäť sa budem opakovať....Dieťa je také ako ho vychováme!!!! Pokiaľ mu nebudeme vštepovať do hlavy že má niečo drahé že je tým lepšie ako iné deti, že on je bohatý ten chudobný, tak to to dieťa bude drahé veci vnímať inak......
To že je niekto bohatý, neznamená že je nevychovaný, povýšenecký....dieťa je naše zrkadlo!!!!! Je odrazom toho, čo doň "vkladáme"
Aj chudobné deti sú zlé, aj bohaté......... Poznám xy pracháčov a sú lepší ako nejaké sociálne prípady....ale to je ti škoda písať

michaelamilan
23. okt 2015

@nyusika konečne niečo normálen napísané!!!!

inull5
23. okt 2015

@nyusika bože veď nech si kúpia pre mňa za mňa aj hodno na paličke za 100 eur a zavesia to decku na kočík. For me behind me nech sa aj mačky pudruju....ja len neznášam,keď sa tym niekto prezentuje akoby bol o čosi viac, o čo je dieťa v značke Inakšie od toho druhého? Poznám viacero dievcatiek ktoré mamičky obliekajú ako cukríky,míňajú strašne peniaze,potom to predávajú aby sa im to aspoň nejako vrátilo a tie dievčatá sa vonku ani hrať nemôžu,nieto ešte niečo si zobnut do úst. Moja dcéra raz jednou volala sa hrať a ukázala jej prst dolu akože nekamos lebo ona sa v piesku hrať nebude.
Ja by som im tiež mohla kúpiť kadečo,ale.jednoducho mi to príde zbytočné.
Takýto ľudia väčšinou ešte nepadli na hubu,lebo nemajú čo riešiť,tak poďme,budem fotiť satnicek a prezentovať ho,lebo nemám čo robiť..sak nech mi závidia..
Ja nikomu nezávidím,mám to v paži len nepochopím tu tupost,pretože to normálny človek s normálnym zmýšľanim ani pochopiť nemôže.
Nie nedám toľko peňazí za topánky,vies,radšej dám sponzorské niekde do nemocnice na oddelenie kde to potrebujú,alebo kúpim čo tam nemajú a mam z toho lepší pocit ako z bundy z NEXTU alebo topánok za 80eur.

sardinka335
23. okt 2015

@inull5 tak ale to je o finančných možnostiach rodiny - ja som lakoma kupiť ja neviem nejake tričko s dlhym rukavom za 15 -20 eur...aj 10 sa mi zdá vela...ked Tako ma za 5e.
Ale topanky za 80 - zimne čižmy v geoxe sme svojho času kupovali. Kupili sme jedny a cela zima vyriešiena...su to kvalitne topanky, nepremoknu tam mi to nie je luto ak samozrejme na to mám. Teaz sme kupili deťom čižmy za dokopy take peniaze lebo sme našli skvely obchod s kvalitnou zimnou obuvou, ktora viem ze vydrží behanie po snehu ak bude...
Ja som velmi ,,lakomy,, človek čo sa handier týka ale topanky chcem kvalitne...aj ked nie vzdy sa mi podari take kupiť...čo už. A kludne kupim aj v Deichmane...a minulý rok som behala ako splašena srna po Avione ze deťom tenisky...Exisport no ten obchod nenavidííím - to je jeden bordeeel kde si predavači medzi sebou vysielačkami hovoria.. ...od jedneho k druhemu som tam behala a kazdy ma posielal k inemu s vysielačkou. 😠 😠 😠 už som to tam povedala na ,,plne usta,, ze to nei je obchod ale jedna bordelaren. Aspon som si ulavila...ked nič ine. No ale spať k teme.... a nakoniec ze tak podme do Steifelgonig ved uz nemame čo stratiť vsade sme boli a nakoniec sme tam kupili tenisky v akcii za 19,90 nike...

nyusika
23. okt 2015

@inull5 sartnicky fotia a zakladaju si na tom obycajne "sedlane"...rovnake to aj riesia a vykrikuju, ako je to im jendo. a druhym dychom napisu, ze normalny clovek nekupi 5 rocnemu dietatu topánky za 80 eur.

nyusika
23. okt 2015

@inull5 a ty zas nevies pochopit. ze neiktori ludia proste nejdu do vyssie spomenutého takka, proste nejdu, lebo ja neviem preco, ale nejdu,. tazke nemozu kupit lacne tricko.
ked potrebuju kupit nejake oblecenier, maju vytipovanych par obchodov, kde bezne nakupuju.
a netusim, odkial beries to, ze ked nbiekto kupuje drahe veci, inak nepomaha...chore

ja tiez ani nepachnem do takej terranovy (priklad), alebo ani do primarku.
mozno by som tam nieco pekne nasla, ale proste tam nenakupujem, je jedno, aky mam na to dovod.

inull5
23. okt 2015

@nyusika ja predsa viem,že sú ludia,ktorí sa nad cenami nepozastavuju..ja tu hovorím o mapách ktoré v rozhovoroch.alebo aj tu každú vec okomentuju - toto je z NEXTu a stalo.to.toľko, toto je hm a stalo to toľko.. Ja zase poznám pripady,že doma ma doslova vsivaren,dom v dezolátnom stave,o interiéri ani nevravím,bordel a všade špina,ale značky musia byť...

nyusika
23. okt 2015

@inull5 ale to su kravy, tie netreba riesit. jednym uchom dnu, druhym von. absolutne to nestoji ani za zmienku.
na druhej strane - ked toto potrebuju ku stastiu, tak nech su teda stastne 🙂 zavidim, ze tak malo im staci ku stastiu.

bubinko1506
23. okt 2015

@mircalla ahoj, mohla by si prosim tu studiu aj mne poslat? dakujem 🙂

dai
23. okt 2015

@inull5 neviem, ale ak realne mate sneh, ci chodis s detmi lyzovat tak kvalitne oblecko je nevyhnutnost 😔 ja osobne napr. nepotrebujem topanky super hyber , ale pre deti chcem aby mali kvalitne kedze ich noha sa vyvija - geox sa nam napr. osvedcil, pripadne elefanten na zimne topanky a tie teda v pohode stoja tych 80 euro... ako pisala sardinka myslim - kupis jedny a mas zimu v suchu...

inull5
23. okt 2015

@inull5 asi sa nechápeme,ale nevadí.. Po prvé ma tu nebudeš nazývať sedlanou,dobre viem ako to bolo myslené... Nepozerám satnicky v albumoch, ale keď si otvoríš modrý konik tam sa to tam objaví.
Kde som napísala že nepomáhajú,alebo nepomahas???? Ja som napísala za seba že nekúpim také topánky, ale radšej dám sponzorské do nemocnice. Takže ak nemáš kvitanciu na to aby si to pochopila,nie je to môj problém.

inull5
23. okt 2015

@nyusika sorry,zle napísané. Som sa ponáhľala a akosi som to.napísala inak ako.som myslela.

inull5
23. okt 2015

@dai neviem ci tu bolo myslené oblecko na lyžovanie,skôr.si myslím že sa tu preberajú veci na bežné nosenie ako tričká,body,nohavice pod.