Látkové plienky

svetlonos
11. feb 2024

Ahojte mamule 🙂
prosim vas, tie ktore pouzivate latkove plienky - kolko zvrchnych plienok a vnutrnych plienok vam v pohode vystaci? A pripadne s akymi znackami ste spokojne?
Dakujem velmi pekne za vase odpovede/skusenosti.

em4life
11. feb 2024

@svetlonos ja používam obyčajné látkové štvorce od xkko. Kvalitná hustotkana bavlna a hlavná výhoda je, že po vyprati rýchlo schnú. Do nich používam separacnu vložku, čo je super, keď sa bábo pokaka.

svetlonos
autor
11. feb 2024

@em4life
dakujem ti. A s kolkymi vrchnymi nohavickami si vystacis? Staci 10 kusov, ci radsej viac?

em4life
12. feb 2024

@svetlonos Vrchné mám 4 ks, plienky periem každý druhý deň, takže to stačí. A keďže sú z takého rýchlo-schnuceho materiálu, v urgent prípadoch sa dá aj ručne.

svetlonos
autor
13. feb 2024

@em4life Dakujem ti velmi pekne za odpoved 🙂 Teraz pri druhom by som chcela skusit to latkovanie. Mam 30 zvrchnych plienkovych nohaviciek a pride mi to strasne vela. Tak som chcela vediet kolko realne aj potrbujem. Dala mi ich sestra len potrebujem este par tych novych plienok. Tie xkko maju na amazone, tak objednam. A peries ich v specialnom prachu ci uplne bezny pouzivas?

em4life
13. feb 2024

30 je tak akurat, zo zaciatku za den mozes minut aj 10 a viac. Babo cika kazdu chvilu, ja prebalujem aj kazdy 30-40 minut. Postupne sa to cikanie zmeni a bude to menej casto. Kedze periem kazdy druhy den, tak sa to zasoba vie vyminut + kym uschnu. Co sa tyka prasku, pouzivam bezny - to je tiez vyhoda obyc. plienok. Ale na noc a na dlhe denne spanky (dcerka ma taky ranny) davam jednorazove plienky - nech nema vystipanu pokozku.

em4life
13. feb 2024

Resp. pouzivam ten DM prasok bez parfumu - beznym som myslela to, ze nie je to nejaky speci prasok na plienky.