icon

Mali ste novorodeniatko v perinke alebo zavinovačke?

cloviecka
16. jan 2011

ak ano, ako dlho? a ak nie, preco? za reakcie dak.

Strana
z3
lenok
18. jan 2011

Zabka ma vyse troch mesiacov a vacsinou sa kojime a aj zaspavame v zavinovacke. Nozky jej sice z nej trcia, ale mne to ulahcuje manipulaciu a ona sa v nej citi dobre. Na spanie sme skusili aj spaci vak, ale nevyspali sme sa, tak sme ho odlozili.... zatial 😉

22mamina
18. jan 2011

pouzivala som perinku a dost dlho 4-5 mesiace, hlavne na noc, mne to velmi vyhovovalo pri kojeni, lebo v noci zaspal pri prsniku a bolo mi lahsie ho preniest do postielky v perinke ako bez, aspon sa mi nezobudil 🙂

alenk
24. jan 2011

nie, maly sa narodil v juli, v tych najvacsich horucavach. takze na zaciatku preto bez perinky, aby sa neuvaril 🙂 neskor sme zistili ze je rad na volno, rad hadzal rukami a kopal nozickami, aj sa mu vdaka tej volnosti dobre uvolnovali prdiky.

lliillii
24. jan 2011

Nam sa mala narodila v oktobri. Zavinovacku sme pouzivali dva mesiace, potom z nej uz bola nervozna a nakoniec z nej vyrastla. Bolo to ale velmi prakticke a bezpecne. Dieta sa v zavinovacke dobre citi a velmi dobre sa s nim manipuluje. Taktiez na spanie bola zavinovacka super, nakolko teraz ma mala necele styri mesiace a stale sa odkopava.

norikk
24. jan 2011

samozrejjme ze mali...ale nie dlho,maly musel mat i tak rucku vypinanu, a zdalo sa mi,ze ho to tlaci,tak vzdy len lezal na rozbalenej perinke a ked sme ho nosili,tak bol zaviazany...asi 3 tyzdne....potom menej a menej....ale perinka je dobra vec....nikdy nezabudnem, ako som prala a zehlila 10 klasickych bielych periniek 😀 fuserina, ale ten pocit si budem pamätať 🙂

mirkita
24. jan 2011

perinky su u nas oblubene, a to aj stare klasiky (tie obdlznikove) a aj tie moderne zavinovacky...mne sa v tom maly dobre nosi, mozem ho kamkolvek polozit (bez perinky ho nerada pokladam napr. na gauc alebo manzelsku postel) a aj moj muz je rad ked je maly v perinke, inak by sa ho bal nosit...
pocitam ze budeme pouzivat kym z nich nevyrastie, max. take 2 mesiace....ale rucky musi mat vonku, inak by v perinke nevydrzal a niekedy sa z nej aj sam vykope 🙂

mariana0915
24. jan 2011

aj ja pouzivam perinky obdlznikove klasicke,zavinovacky nejak neskusam,perinky su super vec je im tam teplucko makkucko dobre sa s nimi manipuluje a som si ista ze neje nejak zhrbeny atak ,pouzivat planujem pokial bude drzat pevne hlavicku take 4mesiace potom bude iba spinkat na nej 🙂

katren
24. jan 2011

nasa mala nemala rada, ked bola zviazana.....kupenu som mala, ale vobec som nevyuzila....len v nej plakala a plakala, ked som ju odviazala, bolo po placi.....ani teraz nema rada, ked ju niekto stiska 😝

krtica11
24. jan 2011

maly bol v perinke pokial mu nebola mala teraz spavame v spacom vaku 🙂

zuzikkaa
24. jan 2011

ja som maleho davala do perinky tak max 6tyzdnov aj to len sem tam ked som ho davala odgrgnut a pre tych co sa ho bali mat na rukach iba tak 😉
spaval pekne rozvaleny a to mu aj zostalo,lebo mu je mala aj manzelska postel 😅 😅 😅

katrinka8
24. jan 2011

Nie, nepouzivali sme zavinovacku, hoci sme ju mali kupenu 🙂 Jednak preto, ze malicka sa nam narodila v lete cez najvacsie palavy, cize by sa v nej asi uvarila, ale aj preto, ze ona sa od narodenia rada "vyvalila" a bola spokojne babatko, ked mohla spinkat na boku, rucky natiahnute pred sebou alebo pod lickom (uz v porodnici). A tiez preto, ze som mala pocit, ze ked ju drzim priamo na svojom tele, je kludnejsia. Ked bola v zavinovacke (v porodnici ich tak prenasali), tak sa "srdila" a az ked som ju z nej vybrala, tak sa upokojila 😀

martaniana
24. jan 2011

my sme dávali malého do perinky, lepšie sa nám chytal, nebol taký krehučký...v perinke aj spával kým bol taký do 3 mesiacov a keď vyrástol z perinky tak nasledoval na noc spací vak, čo je tiež výborná vec 🙂

muskam
24. jan 2011

moj syncek sa narodil dost velky a po prichode domov z porodnice som ho mala v perinke asi este 2 tyzdne. Ja som tiez potom pouzivala spaci vak.

aduska181
27. jan 2011

mala a mam. v porodnici a aj doma. maly bude mat 2 mesiace a v perinke sa mu paci..

marina38
28. jan 2011

Ano, vsetky tri deti, az kym nevyrastli z perinky t.j. asi do dvoch mesiacov. Dovod, lahsia manipulacia, bezpecnost, a hlavne signal pre dieta, ze je cas spinkat. Samozrejme, ked babo bdelo, v zavinovacke nebolo. Je dolezite, aby si pokopkalo a citilo volnost, alebo teba, ked si ho pritulis. Ale vzdy som mala pocit, ze na spanie je to to najlepsie.

dominikaluis
28. jan 2011

ahoj ,nasa Dominika bola v perinke asi dva mesiace a velmi sa jej to pacilo spinkala pokojne ale musis davat pozor aby sa ti dietatko neprehrialo ,lebo potom je nervozne a nebude spokojne spinkat ale tu v uk babatka nedavaju do periniek a tiez su v poriadku musis to vyskusat kazde babatko je ine 😉

Strana
z3