Mám obliecť štvorročnému pri 13 - 18 stupňoch pančuchy?
Ahoj,chcem sa poradit,ci obliekate pri tejto teplote,co teraz panuje,3r.-4 r.,ci 5 r.. dietatu pancuchy..nemyslim rano,ked deti idu do skolky,(moj nechodi,nedostal sa). Ale mam,na mysli prechadzky tieto doobedne,ci podvecerne s navratom do 18:00.
Maly je dost horkokrvny,lahko sa spoti.
Pytam sa preto,lebo ja som,zimomrivejsi typ a pancuchy uz nenosim.A on je vonku stale v pohybe,chodime na slnecnejsie miesta i do tiena.
dakujem za rady/nazory
Nedávam ledva v zime neznáša ich 😀
nie. dokonca na slnku máme hore len tričko. deti treba otužovať nie babušiť.
keď pri 18 stupňoch dáš pančuchy, čo dávaš v zime keď je -5?
nedavam ani jeden a pol rocnej, 4a pol rocny nosil tuto ''zimu'' pancuchy asi dva tyzdne. takze asi tak. a podsite tiez nedavam, len teplaky, nohavice..tricko a mikinu.
"pancuchy uz nenosim" - tu si si rovno aj odpovedala.
deti su rovnaky zivocisny druh ako dospeli, len malym detom, ktore vacsinu casu sedia/lezia v kociku, treba pridat 1 vrstvu. 😉
ja si myslim, ze aj ked je na slnku 18, tak v tieni je chladno. slnko je este zubate a ja 4,5 rocnemu pancusky davam. ide v nich rano do skolky a poobede ich ma tiez, lebo ked zajde do chladku, je chladno. a v tricku by som dieta este von istotne nepustila. a 13 stupnov je velmi malo na to, aby bolo dieta vyletnene. my mame aj ciapocku a bundicku, alebo mikinu poobede. dieta zajde do chladku, sadne si na zem a hned je prechladnute, lebo zem je este studena.
ja davam tenke pancusky a tensie teplacky. to znesie. suhlas so @stanislavao ze v tieni je dost chladno, ono je to dost zradne este.
pocasie v toto obdob je zradne. kedze su deti nizsie u lzsie k zemi a je im chadnejsie 😉 ked som si v prvy den teplejsieho pocasia obula tenisky na nizkj podrazke, bola mi zima na nohy. ja detom este pancuchy davam. dcere take nenke a syn ma hrubsie ked je v kociku vacsinou bez pohybu 🙂 ked ide dcera rano do skolky tak je este zima a ked ideme zo skolky este na prechadzku uz zacina byt zima 😀
ja este 4r. synovi davam pancusky, aj rano do skolky, aj ked ideme len tak vonku, toto pocasie je este zradne, darmo je na teplomere 15, ked zafukne vietor je pocitovo ovela menej. Niektore mamicky este davaju aj hrube oteplene cizmy na zimu, my uz nie, stacia botasky, ale vetrovku ma urcite, na tricko je este zima.Moj nazor 🙂
Ja davam este pancuchy, radsej nech mu je teplo ako kosa, dnes sme boli vonku, vyslo slnko dala som dole bundu a dala vestu, zaslo slnko, zacalo fukat a bola som rada ze sme von vysli s bundou
Ja už pančuchy nedával ani jednému. Je už teplo, deti sú stále v pohybe, načo toľko obliekať...potom sa ľahko spotia a sú večne choré..
ja ešte davam, rano ked ideme do skolky aj na prechadzky poobedne, 13-15st si nemyslim že je tak teplo, hlavne ked fukne a zajde slnko
Pri 13-18°C uz pancuchy nedavam... rano este tolko nie je, aj vecer, ked zajde slnko, je chladnejsie, ale cez den pri tych stupnoch, co pises, uz v pohode bez pancuch... aj ucitelka v skolke hovorila, ze deti skor prechladnu vtedy, ked su spotene...
ja davam tenke pancusky a nezateplene nohavice a na vrch mikinu a vestu
Nedavam, nebudem obliekat dieta rovnako ako ked bolo -10. Ked mu je zima, ozve sa.. Chory nebyva
pri 13C ano, ale pri 18 uz urcite nie. Podla toho, ci je slnko alebo nie.
Syn má 5 rokov a pančuchy mal túto zimu ozaj párkrát,teraz uz cez mesiac nenosí,ani ráno! 😉
Nedavam uz davno a moja dcera je najzdravsia zo skolky. Ostatne deti su stale chore, moja este nebola....Po dvore mi beha v mikine 🙂 a dokonca bez ciapky
dcera bude mat dva a pancuchy mala tuto zimu len 2krat k satam. Pod nohavice nie. neviem si predstavit co by som jej obliekla v -7 ked by som v 13 davala pancuchy.
Podla mna zavisi od dietata.moja starsia je chuda sama kost, nabeha sa ale spotena nie je. pancuchy nosi. pod teplaky ci rifle tenke, pod leginy hrubsie. ked bola doma a sli sme von cez obed, svietilo slnko, nedala som jej. kebyze mi nechodi rano do skolky, o pol 8mej je zima este, tak by som jej ich cez den zrejme nedala. a ked som sa jej pytala, tak v skolke vsetci maju pancuhy, lebo maju hcladno od zeme- prizemie, stara budova a aj tenku sofshellovu bundu ( s hrubou mikinou) nosi len ona, ostatne deti maju vetrovky.
ja ma teda 3+ rocnu a pancuchy ma... rano aj hrube nohavice... jedna vec je ze dospely nenosi co ma 1,7m... ale cupnite si na zem a uvidite ako je tam teplucko, a nebodaj ked nie ste na slnku. Dnes som malej odlozila zimnu bundu a dostala sveter a tenku bundu a veru teplo jej vobec nebolo, leteli sme aby sme nezamrzli... V -7 jej davam hrube pancuchy a leginy a na cestu do skolky na to este zateplene nohavice... teraz to ide bez jednej vrsty.. ked ideme o 3-4 domov tak jej necham iba tie leginy a cupitame domov.
ja umriem. Najmladsi mal vo februari 4 roky a pancuchy nemal celu zimu. Ved ani nebola poriadna zima. Obcas, ked bolo minus tak mal oteplene nohavice (mensestraky alebo rifle). Pancuchy mal len pod teplakmi na silvestrovskom behu a na lyzovacke pod lyziarkymi nohavicami. A nebol chory celu zimu. Nebabuste tak deti, treba im budovat imunitu od malicka, inak budu ako dospelaci stale chori.
ak mu dáš k tým pančuchám sukničku, tak v pohode 😅
a vážne - moje dieťa malo túto zimu dve vrstvy presne týždeň - na lyžovačke... choré nebolo ani raz...
pančuchy a na tom ešte niečo - no akurát tak sa ti dobre spotí, ofúkne ho a prechladne... inak len tak zo zvedavosti - čo obliekaš, ak je pod nulou, keď pri 15°C dávaš dve vrstvy? 😅
no je rozdiel ci je vonku 18 teraz,v marci a 18 niekedy v juni,kedy je uz aj v chladku teplo a vzduch a poda vyhriata....moj ma 2,5r a aj ked sa snazim byt s nim vonku na slnku,vzdy si najde najlepsiu zabavu v tieni a tam teda este zima je...takze by som to zhrnula-u mna davam pancuchy podla miesta,kde sme,ako dlho sme vonku...a skor dve tensie vrstvy-trebars pancuchy a tensie nohavice ci teplaky...alebo skor ho teplejsie obleciem zo spodu a na vrch uz nieco tensie...predsa len je este trosku zima-teda v mojom pripade na pobehovanie po zahrade a okolo domu,kde je tiena dost....
Urcite nie. A sama si si v podstate odpovedala- "Maly je horkokrvny,lahko sa spoti,vonku je stale v pohybe". Naco mu davat este aj pancusky. Aby bol spoteny este viac? A ked je chladnejsie,tak to pories podkolienkami. Urcite uz tak velkemu dietatu, kt. sa vonku hybe pancusky vobec netreba. Deti treba otuzovat 😉
Ja este davam tenke a na to tenke teplaky.hore ma tricko,mikinu a vestu a uz len tenisky. Chora nebyva.zimne veci uz davno zbalene ale zato na "vyletnenie" je este chladno.
my ešte tiež dávame pančuchy a rifle alebo tepláčky.
Ja som nedavala,tu kde zijem ked je 15stupnov deti uz chodia v kratasoch a trickach,samozrejme ked vykukne slnko.
moj 3 rocny pancuchy nepozna 😀....fakt to prehanate, nad 10 stupnov chlapcom pancuchy netreba, ci je marec alebo maj..potom sa cudujete, ze su stale chore 😖. V 18 stupnoch je cloveku teplo v kratkom tricku, v pancuchach sa musi doslova topit 😨 ...a nie je nic horsie, ako spotene dieta vonku.
davam pancuchy a nosim ich este aj ja

nie nedavam uz,..a mame 21 mesiacov,....len podsite nohavice