Natierate v takomto počasí detičky opaľovacím krémom?
Maminky natierate deticky v takomto pocasi kremom na opalovanie ked s nimi idete von........pre osemmesacne babätko aku znacku odporucate?
natierame sa aj ked ideme von rano alebo vecer.. mame vichy 50 pre deti a podla mna je dobry, boli sme aj na dovci pri mori a secko ok 🙂
aj my natierame tak pol hodku pred tym ako ideme von.podla mna 50tka nie je potrebna na slovensku, ale urcite k moru ano.Záleží aj od pokožky dieťata.Naša je čučoriedka takže až tak opatrnosti netreba(však všetkého veľa škodí) ale natieram 20tkou Sebamedom a klobuk na hlave musí byť.Ak je ale babatko sveteljsej pokožky blonďáčik určite 30tka. 🙂
určite treba natierať, hlavne také malé dieťatko, ja mám obe "letné deti" takže my sme natierali skoro - hneď ráno a potom doobeda na prechádzku von...faktor stačí 30, ale môže byť kľudne aj 50-faktor a najlepšie je kúpiť opaľovacie mlieko (krém sa ťažšie rozotiera)..... a to v lekárni...tam aj odborne poradia akú značku....😉
a ešte jedna poznámka, krém neslúži len na ochranu pred priamym slnkom...
raz som čítala v diskusii " netušila som,že ma môže spáliť slnko,keď pofukuje vietor" 😀 😀 😀
inak,cez mraky prejde 60% slnečného žiarenia...
natieram, Bioderma 50tka v spreji, super vec 🙂
Ano natieram, a my pouzivme decku Niveu 50 faktor
ano natierame, aj ked je teplo ale slniecko pod mrakom. pouzivame biodermu faktor 50 a aj napriek tomu je malinka torsku opalena, takze si neviem predstavit aka by bola keby sme nenatreli...
Mám garnier pre deti, faktor 50, ale len ked musíme ísť niekam cez obed, alebo ked ich dávam kúpať do bazénika (aj ekd sú v tieni). ináč nenatieram, zbytočne pchat tolko chémie na deti aj do detí. Nie sú opálené a ani spálené, žijú :D
Žiadna ste tu nepísala, že by ste používali krém z Lidla Cien sun 50. Ten je zlý, keď bol lacný ? Veď tie čo tu píšete museli stáť aspoň 20 eur, keď sú 50-ky faktory. Ale ako písali na začiatku - stačí aj 20-ka faktor.
ano, natieram, my sme od malinka pouzivali BIODERMA 50, ale teraz sme kupili aj Cien v Lidl, prvykrat sa mala vyhadzala, ale potom uz nie, tak neviem co to bolo z kremiku. no ten Lidlovi sa zmyva, mozem ju ked sa kupkame natierat aj 5-6x za den, kdez to Bioderma staci 1x, takze cenovo sa potom clovek dostane na to iste.
Ano když je slunce a běhají po zahradě... Ke krému, loni jsem měla více krémů a dítku se po nich dělali potničky (asi po nich...), letos jsem koupila daylong a zatím jsou oba v pohodě 😵 jináč používáme max. patnáctku, jsem toho názoru že to v místních zeměpisných podmínkách naprosto stačí a hlavně já mám vlivem krému vypěstovanou alergii na sluníčko, tak bych nerada ji vypěstovala dětem 😉
@slavka1307 nejde o to že když je levný, musí být hned špatný, důležitější než cena je složení a to zda sedne dítku, loni jsem zkoušela tři opalováky a všechny projeli, předloni dva a pak jsem nekrémovala vůbec 😝 letos jsem koupila (jinak) drahý krém (měla jsem kliku a chytla akci krém po opalování a opalovák zdarma 😀 ) a zatím jsou děti v pohodě, takže pro mě důležitější než cena je to jak zareaguje kůže
aj ked idu do skolky , natieram ich - viem,ze pojdu von a nepotrebujem mat opalene deti,ale zdrave deti. 😀 Mame mliecka a kremiky z DM,vyssi faktor. Cely rok bandosi jedia mrkvu-skoro kazdy den im ocistim , takze betakaroten im nechyba. 😀
mi natierame s 50 kou kedze je tu 38 stupnov :(((
a treba aj keby bolo len 20... a hlavne neist von medzi 11-4
nie nenatieram.malý je schovaný v kočíku a staršia je alergická na všetky opalovacie
tiez natierame,mame vichy 50tku.
My požívame Chicco 50.
Ak ideme ráno s deťmi do obchodu, tak nenatrem, ak idem s nimi večer po 18:00 von, tak tiež nenatrem, ale ak idem počas dňa, tak natieram. Väčšinou 20tkou, maximálne 30tkou, ak ideme na celý deň k vode..
50 faktor je absolútne nevhodný z vela dôvodov, ale ten najdôležitejší je, že zo slnka získavame dôležitý vitamín D a keď to dieťa zaskafandrujete do 50tky (úplne zbytočnej), dokonca pod vrstvy UV oblečenia, lebo už aj také tu čítam, že oblečenie s uv filtrom a ešte ho aj šupnete do kočíka s uv filtrom, tak ho oberáte o vitamíny.. Trošku hysterické, nie?
ano, vzdy
50 Bioderma
ano, natierame sa, pouzivame La Roche Possay 50 faktor, je super. 🙂

Ja tiež nejako extrémne nenatieram, iba raz za čas.. ja som ekzematička, malý má tiež príznaky tak ho zbytočne nepatlem chémiami.. je bledulo ale od narodenia ešte nebol nejak extrémne opálený ani spálený.. vždy má klobúčik alebo šiltovku.. a keď moc páli, vtedy sme vnútri, alebo má tenké tričko..
aby som neklamala, tak mám mlieko z DM, tuším 30, ale pravidelne zabúdam doma...