icon

Nosia vaše skoro 2 ročné deti tenisky?

pimpulienka
27. apr 2012

Doteraz moja dcerka (22 mesiacov) taku obuv akou su tenisky Nike, či Adidas ešte nemala. Premyšlam nad kupou jej prvych.. Väčšinou ma Superfit, Primigy, Geox atď..čiže obuv maximalne prispôsobenu detskym nožičkam..Čo si myslite o vhodnosti športovej obuvi pre tak male detičky? Vďaka 😉

Strana
z2
silvia31
28. apr 2012

Podľa mňa by si sa mala opýtať Vašej lekárky, čo odporúča pre Vás.. my tieto tenisky nosíme odkedy behá po vonku, zatiaľ bezproblémov ... Ked vyslovene Vám ortopéd nezakazuje, tak nevidím problem 🙂

lenka311
28. apr 2012

Príde mi to ako predháňanie kto má na lepšiu obuv ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
- moja odpoveď na otázku je, áno, my sme nosili tenisky už minulý rok v jeseni, to mala rok a pol... a boli z Tesca - nech sa páči kameňujte, na adidas, pumu a nike nemáme 😲 😲 😲 😲 😲

zhrkz
28. apr 2012

Podla mna pri detskych topankach do cca 3r. nejde ani tak o klenbu, lebo ta sa tvaruje fakt neskor, ale o pevnu patu a vedenie clenka - to znamena, ze tie detske topanky by mali byt vyssie, cez clenok. A to asi tenisky nie su. Takze my take zatial obuvat nebudeme.
Maly ma 22m, uz nosi aj na doma sandalky (nie stale, chodieva aj bosy, ale menej nez pred casom - dlho chodil po doma len bosy, ale mam pocit akoby mu clenok vpadaval dovnutra, ze nejako zle naslapuje na vnutornu hranu, preto tie sandalky).
Na von mame topanky a sandalky s vysokou plnou patou. Pravdupovediac, ked vidim deti, ktore sa prave naucili chodit, behat po vonku v krokskach, idu mi zimomriavky po chrbte... Myslim si, ze stabilny clenok na topanke je pre spravny vyvin chodze a postoja dolezitejsi nez klenba. Uplne najsam je chodza naboso po nerovnom terene - trava, piesok a pod., ale to sa v nasich betonovych dzungliach plnych exkrementov a odpadkov akosi neda praktizovat...
Kopec dnesnych deti nevie spravne chodit, ale smatla, kadejako captavo stupa... a ked si k tomu v puberte dievcata obuju opatky, tak ta ich chodza je na zaplakanie (a to nie len na pohlad).

katuska169
28. apr 2012

ja som mojej malej davala tenisky od deviatych mesiacov a nozicky ma v poriadku 🙂

ivett1
28. apr 2012

ahoj, obe moje deti nosili tenisky zn.adidas, nike aj fila a zatiaľ majú nôžky v poriadku...ale ak má predispozície na ploché nožičky, tak treba zvážiť...a v žiadnom prípade nekupovať iniciatívne ortopedické vložky do tenisiek...ak to neurčí lekár 😉

silviavivien
25. jan 2013

ahoj.ja som malej hned ako sa naucila behat kupovala botasky adidas a som neskutocne spokojna,lebo vsetky vyzeraju ako nove ziadne neznicila nozicka jej vnich nesmrdela ziadne nevycaptala ja si nedam dopustit..hovori sa,ze sa plati len za znacku,ale ja musim povedat,ze som platila za kvalitu ine botasky ani nepouzivam ako nike a adidas....

Strana
z2