Oblečenie pre novorodenca s vysokou pôrodnou váhou
Dobrý deň,
mamičky, Vám, ktorým sa narodili deti od 4kg a vyššie, ako je to s oblečením? Narveme ho do veľkosti 52 pri prevoze z pôrodnice domov a v prvé dni? 😅
4,5kg som davala do 56/62ky
@zapalkazapalkova mne vcera povedal lekár, že mám očakávať medzi 4,5-5kgh pôrodnú 😖
Zalezi od cm… moja mala 54 cm a 56ky jej boli dobre, na sirku sa tie veci az tak nelisia. V 62 by zbytocne plaval na dlzku.
Áno skôr záleží od cm, obaja 4200g aj najaké drobnné a 56 nosili úplne v pohodr
5kg sa narodil s 56cm, zacinali sme 62.
Záleží aj od značky. Pri 3900 som do HM 56 natlacila dcérku len tak tak. V Lindex 56 je už druhý mesiac. 😀
@lenkakravcova Lindex je samostatna kapitola, ja som 56 lindex s kratkym rukavom davala uplne pohodlne ako spodnu vrstvu este v roku a 10 kg 🤣
Tiez sa mam nazor, ze tie velkosti sa pri roznych znackach extremne lisia. Ale celkovo veci v najmemsich velkostiach staci minimalne. Tomu babu je jedno ak mu dupacky na nozickach plandaju, horsie je to ak by im vecicky boli tesne a tlacili ich. A prve tyzdne beztak extra rychlo rastu.
A tie odhady vahy su len orientacne. Oni tu vahu dietata pocitaju na zaklade dlzky stehenej kosti, takze ak ma dieta preddispoziiciu byt vysoke, moze byt vysledok skresleny. Mna starsili, ci nemam tehotensku cukrovku, lebo mam ratat s tym, ze syn bude mat v case TP cez 4,5 kg. Narodil sa sice tyzden skor ale s vahou 3320g.... A nie som v mojom okoli jedina, kde sa takto vyrazne sekli s predpokladom vahy.
Pripravila by som si radsej velkost 62. Budes mat kvoli velkosti babatka cisarsky? A mozem sa spytat, take velke bude lebo mas cukrovku? V nemocnici mi hovorila spoluleziaca s cukrovkou, ze cukrovkarky maju vacsie babatka nez tie co cukrovku nemaju. Drzim palce a nech ste zdravi!
@myela ano presne preto je vacsie. Mám hypoglykemiu, teda málo cukru. Prvé malo 3050g a teraz vraj taký valibuk, som v 32TT a vcera mi povedali,že aktualne ma cca 2300 g (podľa tabuliek by mal mať 1700g) a je predispozícia na cisársky, odmietam ísť prirodzeným.
@titla ja ju mám potvrdenú. A celkovo sme vysoky rodicia, čiže dieťa bude vyššie. Len mi to nejde do hlavy lebo (nastastie) brucho až také velké nemám, lekár mi povedal, že malému je tam úzko preto tie silné kopance.
Nas mal 4650g a rovno 62ky aj to mozno dva tyzdne.
Dcéra mala 4200 g, do pôrodnice som brala 58 aj 62.
Nosila takmer výlučne 62.
Moje deti mali 3620/3450/4000g a vždy sme začínali s 56 a do dvoch týždňov prešli na 62.
A ako mas predpokladanu porodnu vahu potvrdenu?
Lebo o inej metode, ako som popisala - merania pri sono vysetreni - som nepocula (to neznamena, ze neexistuje a ak ano rada sa dozviem nieco nove). My sme tiez s muzom vyssi par a praveze to skresluje vysledok.
Mozes mat pri narodeni vacsie dieta, porodna vaha nad 4 kg nie je nijak raritna, ale stanovenie vahy dietata pred narodenim je vzdy len odhad.
Chlapec 4520kg a 53cm...manzel doniesol do porodnice overalik=pyzamko po sestre 56 a nezmestil sa😀domov siel v rozopnutom...zacinali sme 62 obleckom...predpokladali,ze bude mat od 3800g do 4000g a mal 4520g
Moj mal len 3620 ale bol dlhši mal 54 cm ja som nakupovala len 56ku a veru dobre som urobila
Moj mal 4200g, 53 cm a vosiel sa fo 56 z kiku. Nosil ani nie mesuac. Nakup najma 62
Moj nosil 56ku prvy tyzden. Potom 62 prvy mesiac, od druheho 68, od tretieho 74 :D radost chystat vybavu.... nestihala som kupovat esteze bolo leto a vystacil si dakedy len v plienke :D
Mne sa narodila dcera 4820 a 54 cm rovno nosila 62,56som po prichode z nemocnice zbalila😁
@anavixy presne. Som odfotila pre porovnanie 68 od Disney (fialové) značky v porovnaní k 56 od Lindexu (oranžové).
Inak autorka, moja tretia dcéra mala 3900g (ja mam bežné 160cm a 45kg, takže som mini). Cvičila som s aniballom, a na 2 zatlačení bola vonku. Steh som mala jeden alebo dva menšie vnútorné, ktoré ani nemuseli byť, chodila som úplne normálne. Neponáhľaj sa hneď do sekcie, ak by nutná nebola. Ťažšie dieťa neznamená horší pôrod. Ak nie je väčšie iba tucnejsie, tak býva len mäkšie 🙂 Zbytočne by ťa rezali. Samozrejme ak to nutné bude tak to je iné. 🙂
@myela to nie je pravda. Těhotenské cukrovku treba liecit (dieta, inzulin-co treba) a nebudeš mat (ak samozrejme nie su ine geneticke predpoklady) velikanske a tazke dieta. Tiez som mala tehu cukrovku, bola som na diete (inzulin sice pre pripad v chladnicke ale nemusela som ho nikdy pouzit) a moje dieta bolo uplne priemerny novorodenec s 3050 g a 51 cm.
Rataj so 62 kedykolvek. Moj mal 3860g a nosil 62 uz v porodnici. Tu nie je o com
Ano, na tych par dni v pohode. Moja mala 4,4 kg, 53 cm a na prvy tyzden jej aj 50cm sedela
Záleží od značky oblečenia aj od toho či je nové alebo už po 1 dieťati. Zdedené oblečenie je kúsok menšie. Do nemocnice si zober 56 a keď uvidíš, že to bude malé tak manžel donesie väčšie. My sme mali to prvé oblečenie z druhej ruky, veľkosti 56 a 62, ale odpovedali skôr 50 a menšej 56 a ani do jedného by si nenarvala 5 kg dieťa. Neskôr sme mali 56 lindex a to sa nosilo dlho.
tak moja prvorodená mala 3720g ale bola krátka (50cm)... v takej 62 by sa utopila. Aj 56 jej bola na ramienkách voľná a mala holý hrudníček... takže bola pekne v 50tke. Synček mal 3550g ale 48cm. Jemu bola veľká aj tá 50tka prvé dní ale potom extrémne rýchlo vyrástol. Najmladšia mala 3450g a 49cm a veru tú 50tku tiež ponosila.
56 asi prvy tyzden sme nosili ale inak vsetko 62 hned od narodenia.

Do 50tky nie, do 56tky možno. Môj sa narodil 3910 a týždeň nosil 56 veľkosť.