Odporúčate kúpiť kuklu na zimu?
nosia to deti dobrovolne? Chrani to dostatocne? Je to hrube ako ciapka? Je lepsia s otvorom na oci alebo na celu tvar? Neviem sa rozhodnut ci ano alebo nie.
ahoj,
moje deti to sice nenosia,ale ja som ako dieta musela 🙄
dobrovolne som to na hlavu nenatiahla,mala som otvor na celu tvar a nemam pocit,ze by ma to chranilo lepsie nez obycajna ciapka a sal..
aj ja si na to pamätam ako dieta / mala som aj aj..ta co mala otvor len na oci mi vadila viac..tym , ze som mala usta zakryte, vecne bola v tych miestach vlhka..ale ani tu druhu som nemala rada../...preto som ani neuvazovala nad kupou pri mojich detoch..mozno u niekoho kukla boduje..za seba poviem, nie..radsej capicu , sal../alebo miesto salu taky nakrcnik..ci ako sa to vola/
Moj ma rad kuklu ale otvorenú na tvár ked ide v zime vonku s chlapcami,inak nenosí
Pridam sa.Aj ja si pametam ,ze som mala taku ciapku 🙂 ,ale urcite neuvazujem nad jej kupou pre dcerku
U nas tiez boduje nakrcnik a ciapka, kuklu si pamätam z detstva ako nieco, co som fakt nemala rada 🤐
moje deti ju nosia v pohode, striedam aj čiapku so šálom aj kuklu s otvorom na celú tvár, nenosia v kuse iba kuklu, to by ich asi rýchlejšie nasýtilo, pri striedaní nestíhajú odporovať 🙂
nasa mala ma od narodenia len kuklu, nosi ju rada,momentalne ju vola O capica( pripomina jej pismeno O)
btw: podla mna su praktickejsie ako kombinacia sal a capica
tento rok ma tuto:
http://www.okker-gokker.dk/pi/Elefanthue_i_økol...
moj syn nosi kuklu tiez od narodenia, mame uzasnu z merinovlny, tzv. slonia ciapka. Je to aj namiesto salu, stele ma zakryte uska. Ked bola velka zima, dala som mu este jednu ciapku a bolo. Terez ma 15 mesiacov a kupili sme zas tu istu a vasciu. Ma ju rad, vobec ho neobmedzuje, neviem si uz predstavit, ze by sme ju nemali.
kuklu by som dala dieťaťu na lyžovačku pod prilbu, ináč klasika čiapka a šál
ahoj...dcérka má hrubšiu kuklu a nosí ju veľmi rada, ale ona sa rada babuší🙂...môj synček, ten má rád skôr čiapky...kuklu si z hlavičky vždy strhával...ale, čo sa stane, keď budeš mať aj kuklu, aj čiapku?...my máme oboje...a okrem toho kopec čiapok a šálov na zimu, aj na "veľkú" zimu (no, tu v Ba taká nebýva, ale chodíme aj sem-tam na hory 🙂 ...)...inak, ja keď sa neviem rozhodnúť, kúpim oboje, len u nás sa to určite vynosí 😉
na strankach pre ekzematikov maju krasne kukly s podsivkou s biobavlny. maju aj tenucke, apriklad pod ciapku alebo kapucnu, alebo hrubu podsitu. my sme ich vyuzili minulu zimu, a planujem aj tuto, pretoze len tak mam istotu, drobcovi nic neomrzne 😉
my mame kuklu ale syn ju nosi len na korčule pod helmu, čiapka mu pod nou vadila stále si ju nejak popotahoval, preto sme kupili kuklu. inak mu dávam čapicu a nakrčník, ked si nestrháva čiapku tak netreba ho trápit takýmito vymyšlancami.
my sme mali minulu zimu taku s otvorom na tvar a je to super, co sa skolky tyka, lebo tam nedavaju pozor, ci mu nefuka na krk, co uska....atd..a takto viem, ze mu urcite nie je zima 🙂

aj ja som nad tymto velmi uvazovala. kedze aj pod prilbu na lyzovanie je ovela lepsia ako ciapka. len sa tiez bojim ci to maly bude chciet. som zvedava co napisu baby so skusenostami.