icon

Počasie v auguste - výbavička

18. apr 2022

Žienky viem že sa to nedá predpovedať nieste rosničky ale dlhé roky som nežila na slovensku a vrátila som sa späť a termín pôrodu mám v auguste. Aké býva počasie v tomto obdobi cca ? Aby som vedela aké oblečenie chystať či aj fusak alebo tak. Len tak orientačne ako ste sa zariadili vy lebo neviem či očakávať horúčavy ešte alebo už zimu. Ďakujem.

liz_lemon
18. apr 2022

fusak na august? august je letny mesiac, cize je zvycajne dost teplo, urcite nie zima na fusak

petamich
18. apr 2022

urcite horucavy 🙂 mame tu leto ako vsetci ostatni (okrem Antarktidy a Gronska), budu ti stacit tenke muselinove deky/plienky, tenka ciapocka, bodycka s dlhym/kratkym rukavom a ponozky - aspon tak som obliekala julovca, rodila som 19.7.2021 a ked nahodou bolo trosku chladnejsie rozumej 23 stupnov, tak svetrik, dupacky a deku, fusak isto netreba

viestta
Odpoveď bola odstránená
diamond007
18. apr 2022

No v auguste býva ešte teplo ale krátke body by som už moc nekupovala. Minulý rok od polky augusta aj v septembri sa dosť ochladilo, nebolo na kúpanie a od prvého septembra sme aj po večeroch kúrili v krbe. Takže skôr by som sa ladila do jesenného počasia a obliekania

lenka2710
18. apr 2022

Fusak isto nie, aj keby bolo chladno, tak určite to nieje na fusak, max deka
Ja mam malého v júni a fusak som začala používať az niekedy november, december, dovtedy stačila deka

viestta
Odpoveď bola odstránená
uriva
18. apr 2022

Ja mám bábo augustové minulý rok a teda je to síce teplý mesiac, ale krátke veci ani náhodou. Nevyužila som absolútne ani jednu vec, ktoré som mala či dostala. Takže body aj nohavice/dupačky dlhé a nejaký svetrík odporúčam určite. A mala som dve deky - španielsku deku(tá je hrubšia) a potom jednu hačkovanú (tá je tenšia) a stačilo. A potom už normálne ku koncu septembra bola minulý rok taká zima pod desať stupňov, že som dávala bábo do overalu a len do deky (fusak som reálne začala dávať, keď bolo pod 5 stupňov a to bolo fakt asi až december).

janjatu
18. apr 2022

Podľa mňa to závisí od toho v ktorej lokalite na Slovensku, lebo je rozdiel ci v BA alebo pod Tatrami. My zijeme pod Tatrami, dcérka sa narodila 10. augusta a bolo tak chladno, že z pôrodnice išla vo flísovom overale a tenkej deke. Potom sa zas tak oteplilo ze koncom augusta aj body s krátkym rukavom mala pár dní oblečené.