icon

Poraďte efektívnu odsávačku na materské mlieko

sasha77
11. jan 2025

Ahojte, ak máte skúsenosť, poraďte silnú a dobru odsavačku na materské mlieko.
Momentálne mám Philips Avent tu zelenu, ale nedokáže mi poriadne vytahat mlieko 😐 mám aj veľké prsia a akoby mi nevošiel dobre prsník do nadstavca 😐 aj slaby ťah má takže hodinu strávim kým mi vytaha aspoň 160ml. Na nervy 😐
Budem vďačná za každý tip 🙂

kiki68
11. jan 2025

@sasha77 mne nic nedokazalo zial, mozno to pre kravy na druzstve, skusala som ich viacero

anavixy
11. jan 2025

Nadstavec na odsavacku musis vyberat podla priemeru bradavky, to je zaklad. Nie podla velkosti prsnika ani dvorca, ale priemeru bradavky a kupit nadstavec podla toho. Niekomu nevytiahne odsavacka nijaka. Osobne odporucam Lansinoh alebo Medelu urcite, su rozne stupne odsavania a tie silnejsie su naozaj silne, ale ako som pisala, nie je to len o sile.
Nedojcis len odsavas? Ako casto odsavas a ako vies, ze je problem v odsavacke a nie v tom, ze proste nemas viac mlieka?

kiki68
11. jan 2025

@anavixy tie dve som mala ja, ani jednou som moc nevytiahla, dala som na plny vykon, zaujimave, ze dieta vytiahlo, ale ten mal iny grif asi, lebo som do 3,5 roka kojila.

anavixy
11. jan 2025

@kiki68 no prave, dieta saje uplne inak, preto sa ani dostatok mm neda posudzovat odsavackou… ja mam s nimu velmi dobru skusenost osobnu, sprostredkovanu aj pracovnu, ale kazdej sadne nieco ine a hlavne ako pises ty aj ja, niekomu sa proste odsavat neda 🙂

kiki68
11. jan 2025

@anavixy ako pre mna to bol sok, vsetky zeny, ze ako to boli, ja som to ledna citila, skoro vyleteli poistky ako som to peckovala… a maly sal uplne inak a to neviem, ci by bezne zeny nevyrazilo na Mars od bolesti, ja som bola ok, ale ten mal tah ako dva vysavace dyson 🙈😂😂😂

matkahelka
11. jan 2025

@sasha77 mala som philips avent taku bielo-ruzovu. odsavala som mlieko od porodnice do roka, kym som dceru odstavila. prakticky kedykolvek, ked som potrebovala odist z domu a odsala som bez problemov cca do 15 minut vzdy tolko, kolko bolo pre dceru potrebne, niekedy aj navyse. toto je vsak vysoko individualna zalezitost, poznam zeny, ktore si odsat nevedeli vobec, ziadnou odsavackou a pritom mali mlieka dostatok. odsavacka funguje inak ako sajuce dieta. mne nasa pediatricka povedala, ze mi odsavanie preto ide tak dobre a rychlo, lebo som s nim zacala uz vlastne v porodnici a odsavala som pravidelne, takze moje prsia boli zvyknute aj na sanie dietata aj na odsavacku.

nevenka
11. jan 2025

@sasha77 ja mam tiez velke prsia a mala som pri prvych 2 detoch ppzicanu odsavacku Medela, lenze to bola taka v batohu, na tu dobu extra draha a ta tahala ako drak. Potom som si kupila Lansinoh a to bol slaby odvar. Pri 3. a 4. dietati som mala Medelu Freestyle, z bazaru, bola aj na adapter, ale tiez mi moc nevytahala, ja neviem, cim to. Ale tak deti sa postupne naucili dobre papat, tak som ju ppuzivala len vynimocne a skoro nic nevytiahla a dieta sa najedlo, tak neviem...🤔

stephania0987
11. jan 2025

Som výlučne odsvajuca mama t.c. 7 mesačného bábätka z tiež mám ten Philips Avent a poslednú dobu už asi melie z posledného, kúpila som si teraz Canpol handsfree odsávačku do podprsenky, má 4 nástavce na bradavky a na najvyššom režime saje oveľa viac. Zatiaľ som spokojná, striedam ich počas dňa aj keď odsavam s philipsom musím ručne dotlacat prsník počas odsávania aby som vypradznila prsník tak ako treba

sasha77
autor
11. jan 2025

@anavixy tak pri tej aventke bol iba ten jeden a už nehodlam k nej nič kupovať lebo je to otras. Po pár minútach keď ju mám ani necítim že mi niečo ťahá a ide mi mlieko po kvapkách. Normálne ju musím vypnúť a vybrať prsník, vložiť ho naspäť a mlieko strieka, po minúte zas to isté musím opakovat až kým nevytaham aspoň toľko čo by mi malý vypil. Myslím, že mlieka mám, lebo ma bolia prsníky a pri odsávani sa mi urobia hrčky.
Na prsníku sa mi malý len upokojuje a zaspí mi do 10 minut takže ani on mi nevytaha mlieko, preto odsavam a dávam mu cez fľašu.

sasha77
autor
11. jan 2025

@matkahelka To hej, najlepšia odsávačka je dieťa som už veľa krát počula.. len ja neviem, nejak sa nám nedarí sa naviazať tak na prsník aby sa mi z neho dokázal napapať, do 10 minut zaspí, skúšali sme to a malý bol potom nervózny, odmietal mi potom fľašu a nervózni sme z toho boli obaja.. preto som radšej zvolila možnosť odsavat a dávať mu moje mlieko aj keď cez fľašu.
V pôrodnici mi dali Avent ale manuálnu a to proste des, akoby mi mala bradavku vytrhnúť

sasha77
autor
11. jan 2025

@nevenka nad značkou medela som rozmýšľala aj ja,preto hladam nejaké tipy od žien, čo ju už majú či ťahá dobre

sasha77
autor
11. jan 2025

@stephania0987 veď práve, že aj ja mám pocit že akoby od začiatku už mlela z posledného.. na nervy proste keď musím viac ako hodinu tráviť odsávanim a to každé 3 hodiny a hodina je fuč.. tiež som rozmýšľala nad odsavačku do podprsenky len sa bojim toho, že investujem do ďalšej čo bude slabá alebo neviem 😐

taktotedanie
16. jan 2025

@sasha77 mne jedine medela aj to len ten nemocnicny typ - ta velka dvojfazova, inak ziadna u mna efekt nemala doma ( tam som sa trapila s lansinoh)
Tie do podprsenky ked mas brutal velke prsia nebude dobre sediet, za mna blbost

sasha77
autor
16. jan 2025

@taktotedanie ďakujem 🙂 nakoniec som si objednala medelu tak uvidíme, či to bude lepšie ako philipska

klejkaez
10. jún 2025
@sasha77

@taktotedanie ďakujem 🙂 nakoniec som si objednala medelu tak uvidíme, či to bude lepšie ako philipska

@sasha77 ahoj , prosím ťa, vyskúšala si už tu medela odsávačku? Ako si spokojná?
Ďakujem

sasha77
autor
12. júl 2025
@klejkaez

@sasha77 ahoj , prosím ťa, vyskúšala si už tu medela odsávačku? Ako si spokojná?
Ďakujem

@klejkaez ahojky, prepáč že tak neskoro píšem..áno mam tu medelu odsávačku, akože bol rozdiel medzi ňou a Philips ale zas žiaden zázrak.. mlieka mi stále ostalo v prsníku takže nevytahala dobre..