Potrebujeme doma monitor dychu?
Ak sa narodi donosene zdrave babo, treba aj na doma monitor dychu? Mali ste?
Vraj je to dobre pre predcasne narodene...ale neviem ci to kupovat pre zdrave babo?
Mam tri deti a monitor som mala len pri poslednom. Pri prvom take este tusim ani nebolo, pri druhom to nebolo pre mna take dostupne a pri tretom - tam som mala snad vsetko co sa mat dalo.
Dnes mas moznost si monitor poziciat. A za mna - radsej ho mat zbytocne, ako ho nemat a malo by sa nieco stat.
Ak na to nemas financie, je to uplne v poriadku ho nemat. Urcite sa vsak opytaj vo svojej zdravotnej poistovni alebo v nemocnici, ci ti ho nevedia poskytnut.
Samozrejme. To je jedna z najdôležitejších vecí.
Rodila som 41+3, zdravé srdce, zdravé pľúca a aj tak mi dieta prestalo dýchať. Zachránilo mu to zivot.
Aj ked sa ti narodí zdravé dieta, moze ochorieť a nachytať rôzne pliagy uz ako malé novorodeniatko. Vlastná skúsenosť.
Mali sme. Poznam dieta ktore to zachranilo. Bolo zdrave, narodene v termine a napriek tomu ked malo par tyzdnov tak prestalo v noci dychat, zachranil ho monitor dychu a hned privolana sanitka. Ak nevies kupit novy tak sa da pozicat v nemocnici alebo aj lekarni myslim.
stačí požičať z nemocnice, poisťovne to kedysi preplácali tuším na 6 m, neviem ako teraz, ale za mňa je lepšie ho mať
@anonym_autor nemala som predcasniatka ale mali sme aj tak monitor dychu, bola som kľudnejšia keď sme ho mali zapnuté...keď dá sa aj požičať
Dostali sme a nepouzili sme, prišlo mi to zbytočne
Mali sme prenasane obe deti, fyzicky zdrave a monitor sme vyuzili pri oboch. Naozaj vyuzili v zmysle ze zapipal ked dieta nedychalo aj ked sa maly dusil. Na uvazeni kazdeho do coho investuje, za mna keby si mam vybrat tak aj bez kocika by som bola ale bez monitoru nie.
@anonym_autor Pri prvom som mala, ale nepouzila. Dieta spalo so mnou. Pri druhom som ani nepoziciavala. Kazdopadne je to dobra vec.
Najskôr som si myslela že to nebudem potrebovať.. mala som presne názor ako ty.. dostala som ho a teraz keď má malý 3 mesiace neviem si to vynachváliť..
Nestalo sa nám zatiaľ nič také ako spomínali vyššie ale ten kľud čo mi to dáva keď sa v noci zobudím a vidím že to bliká môžem sa len spokojne otočiť a spať ďalej 🙂
@anonym_autor áno, mala som. Bola som pokojnejšia. U mužocej rodiny sa SIDS vyskytol, to bábätko zomrelo a bolo donosene. Dávam ho aj teraz, keď je maly chory.
@anonym_autor Monitor dychu nemusis kupovat, ak mas Doveru tak sa da pozicat. Ja som mala pozicany z Dovery, ked mala dcera 6 mesiacov som ho vratila. Popytaj sa na to v pobocke tvojej zdravotnej poistovne. Ale tusim mi aj pediatricka davala nejaky papier na to co som doniesla potom do poistovne. Dcera nie je predcasniatko.
Ak ti bude spať dieťa v postieľke, prečo nie? Ale ak máš na pláne postieľku prirazenú k posteli alebo spoločné spanie, tam je to zbytočné, lebo to môže zachytávať tvoj dych.
Príroda má však svoje mechanizmy, bábätkám pomáha pravidelne dýchať, ak niečo/niekto dýcha vedľa nich, nastavujú sa na ten rytmus. Takže v prípde spoločného spania monitor nepotrebuješ, tvije dýchanie podporuje dieťa v tom, aby dýchalo aj ono.
Mne to stacilo v porodnici. Zakazdym to zacalo pipat-hej moja chyba ked som vzala dieta a nevypla.
Mam ale kamosku. Raz jej spustilo falosny poplach. Raz dieta ratovala.
Ozaj len na tebe. Da sa aj cez poistovnu zapozicat.
Inak nám dal dokopy 3 krát falošný poplach prvé dva týždne čo sme boli doma. A potom ešte raz dal jeden keď už mal malý 2 mesiace.
Ono ale zase to nie je až tak že falošný poplach, ono to zaznamená keď dieťa začne mať plytké dýchanie
Ak ti bude spať dieťa v postieľke, prečo nie? Ale ak máš na pláne postieľku prirazenú k posteli alebo spoločné spanie, tam je to zbytočné, lebo to môže zachytávať tvoj dych.
Príroda má však svoje mechanizmy, bábätkám pomáha pravidelne dýchať, ak niečo/niekto dýcha vedľa nich, nastavujú sa na ten rytmus. Takže v prípde spoločného spania monitor nepotrebuješ, tvije dýchanie podporuje dieťa v tom, aby dýchalo aj ono.
@mauduska bodaj by to platilo vždy, toto tvrdí Mamila, ale skúsenosti lekárov sú žiaľ iné
@anonym_autor porodila som zdrave dieta nacas a raz sa spustil. Neviem posudit ci nedýchal, v tej rýchlosti sme to neskumali, dedo dobehol na poschodie prvy a rovno ho zacal budiť. Kazdopadne velmi tvrdo spal.
Moje dieťa na termín a aj tak sa 2x spustil (pričom pri jednom raze som normálne videla, ako z ničoho nič prestáva dýchať. Našťastie sa prebral na oba alarmy).
Kamoši, tiež chlapec na termín, zdravý. Nechceli, že však načo. Nanutila som im ho. Keď mal malý mesiac, z ničoho nič sa v noci spustil, zobudil ich a museli oživovať. Keby nemali monitor, malý by tu už nebol.
Takže za mňa je to must have !
@anonym_autor ano mali sme pri detich a nemusis kupivat da sa aj pozicat. Za mna je to dolezita vec aspon toho prveho pol roka.
To je snáď základná výbava uz v dnešnej dobe.
Radsej každý týždeň falošný poplach ako si nájsť mŕtve dieta v postieľke.
Ozaj netreba byť lenivý ho používať, je to vec co môže zachrániť život.
Ja nerozumiem ako sa ešte v dnešnej dobe toto môže niekto opytyat. Veď to je najdôležitejšia vec. Ja by som pokojne nemohla spávať.
Ďakujem ženy, zozeniem si to. 🙂
@anonym_autor jednoznacne ano! Nechapem ze sa niekto toto este pyta
@anonym_autor Monitor dychu nemusis kupovat, ak mas Doveru tak sa da pozicat. Ja som mala pozicany z Dovery, ked mala dcera 6 mesiacov som ho vratila. Popytaj sa na to v pobocke tvojej zdravotnej poistovne. Ale tusim mi aj pediatricka davala nejaky papier na to co som doniesla potom do poistovne. Dcera nie je predcasniatko.
@evkaa23 kolko to stoji cez Dôveru prosím Vás? Ďakuj
@anonym_autor mne nasi hovorili,ze volakedy sa bezne stavalo ze novorodenci/kojenci umreli v postielke, nikdy nevies... Dnes mame monitory dychu,urcite si ho zaobstaraj. Aj poistovne maju tieto benefity, porodnice poziciavaju. Samozrejme je to na zvazeni rodicov, ale zober si kolko spotrebicov mame doma,tento 1 ktory dokaze zachranit zivot urcite nie je na skodu mat.
Měla jsem ho pro všechny 3 děti (asi do 2 let.)
Mala som,nelutujem. Mam ho este,darujem ak by niekto potreboval
Vraj je tam casto vela falosnych poplachov a len ta to este viac vystresuje…
Mala som syna narodeneho v termine (37+3) akutnou sekciou, postielku som mala hned vedla postele manzelskej, monitor dychu som nemala. Keby bol predcasniatko, mozno by som zvazovala. (Rozmyslam ako nase matky prezili s predcasne narodenymi detmi a bez monitorov, aj ja som taky pripad).
Aj tak budes mat od narodenia dietata uz asi navzdy uplne iny spanok, zobudis sa doslova na vsetko, co bude suvisiet s tvojim dietatom, na kazde suchnutie… Kup si, ak si presvedcena, ze potrebujes. Ale nevyhnutnost to podla mna nie je
Mala som syna narodeneho v termine (37+3) akutnou sekciou, postielku som mala hned vedla postele manzelskej, monitor dychu som nemala. Keby bol predcasniatko, mozno by som zvazovala. (Rozmyslam ako nase matky prezili s predcasne narodenymi detmi a bez monitorov, aj ja som taky pripad).
Aj tak budes mat od narodenia dietata uz asi navzdy uplne iny spanok, zobudis sa doslova na vsetko, co bude suvisiet s tvojim dietatom, na kazde suchnutie… Kup si, ak si presvedcena, ze potrebujes. Ale nevyhnutnost to podla mna nie je
@anonym_48f2e4 ja som nemala ani jeden falosny poplach
@anonym_48f2e4 a koľko deti nasim matkám zomrelo na syndróm náhleho úmrtia?
Súhlasím ze matky majú iný spánok ake ako sa msm zobudiť na to ze dieta prestalo dýchať?
Ani autosedacky sme kedysi nemali a nehody končili pre deti v 90% prípadoch smrtou... dnes autosedacky mame a používame aby mali deti pri nehode väčšiu šancu prežiť, rovnako je to aj s monitorom dychu.
Radšej falošný poplach aj kazdy tyzden ako si nájsť nedychajuce dieta v postieľke.

Mala som zdravé bábätká a mala som pri oboch monitor dychu. Mala som lepší pocit. Nekupovala som, mala som požičaný z nemocnice.