Povery o kupovaní oblečenia pre bábätko
ahojte kupila som babu nejake oblecenie a vraj ze to prinasa nesstastie ? verite tomu ?? je to pravda ??
kocik kupujeme v 7 mesiaci niekedy tak .........aj vecicky som nejake uz kupila preto sa to pytam .......
Bože môj - žienky skúste aj v teh používať vlastný rozum ! ! ! ! ! ! !
Ja som mala 90% oblečka už 4 roky pred pôrodom /švarginá mi odkladala 😀 😀 😀 / a keď som zostala tehu, priniesla vecičky aj druhá. Kočík, postieľka a kolíska boli zložené už mesiac pred pôrodom a v komode naprané a nažehlená vecičky na dva mesiace dopredu - dosť to pomohlo, nemusela som po pôrode nič chystať. A ja som išla do pôrodnice spokojná, že bábenku nebude nič chýbať.
P.S. Keď tak niekto verí na povery, ako to budete riešiť pri druhom tehu? Všetko predáte a po pôrode hajde s dvomi deťmi po odchodoch ? 😝 😝 😝
Ja si myslim, ze bolo zvykom nekupovat, lebo bola vyssia umrtnost, ako tu niekto uz pisal a penazi bolo malo. A hoavne, nebol problem po porode poslat tatinka do obhodu a on vybral jeden z dvoch kocikov, kt. mali v ponuke 😀. Viete si to predstavit teraz? "Dobry den, prosim si jeden kocik. " 😀

Osobne som nakupovala az niekedy od siesteho mesiaca. Ale to bolo skor tym, ze sme sa v piatom mesiaci stahovali do vacsieho bytu - no naco prenasat veci z bytu do bytu, ked to pocka? 🙂
Tuto poveru poznam a myslim, ze suvisi skor s tym, na akej urovni bola zdravotna starostlivost kedysi davno. Predsa len pocet mrtvych deti/zien pri porode, ci pocet predcasne narodenych, ktore sa nedalo zachranit bol vyssi ako dnes. Situacia sa sice zmenila, no povera ostala a nase babky ju maju veeeeelmi hlboko zakorenenu v hlavach.
Nic sa Ty neboj, pokojne si nakupuj vybavicku a uzivaj si to. Ci sa nieco po.... alebo nie zrovna oblecenim, kocikom, kozmetikou.... neovplyvnis. 🙂