icon

Prečo dávate deťom detské čelenky?

linda20111
19. jún 2013

Pozerala som fotky vasich babatiek a neviem pochopit preco davate babatkam tie celenky... Maju nejaku funkciu ? Alebo je to iba image?

pimpulienka
19. jún 2013

Nedávala som, ani nedávam, ale ani neriešim, keď sa dávajú 😉 ved načo? Každý si predsa môže robiť po svojom, nie?

klincek
20. jún 2013

urcite ide skor o image, nez o funkcnost - hlavne si neviem predstavit, ze existuje dieta, ktore si to neda do troch sekund dole 😀 (samozrejme od urciteho veku nie, ale do troch rokov by som sa ani nepokusala). a ked uz, tak by som vybrala nieco jemne, primerane veku. malinkemu babatku pristane nieco ako ma dcerka @henikav na fotke hore, kvet vacsi ako hlava mi naozaj vkusny nepripada.

ribelina
20. jún 2013

ja mám pripravenú čelenku pre nášho drobca myslím si že je to super aj v lete alebo na jar keď je teplo vetrá sa hlavička a pritom sú ušká zakryté a nenafúka do nich. a je to rozkošné 🙂

anny1984
20. jún 2013

na fotenie a na nejakú príležitosť by som si to aj vedela predstaviť 🙂

bibenko
20. jún 2013

Bože, zastavuje sa mi rozum nad touto otázkou. asi je to z nudy.Nikdy nič nekomentujem, ale teraz mi to nedalo. Veď, keď sa niekomu čelenky a sponky páčia, nech ich dáva, nechápem prečo sa tu niektoré maminy nad tým pozastavujú a majú ušitpačné komentáre. a annamaria, nehnevaj sa ale premudrelá sa mi zdáš ty a nezdá sa mi, že by sa tu niektoré maminy povyšovali. Možno iba tie, ktoré su proti noseniu čeleniek.

anicka245
20. jún 2013

Žiaľ tu nech sa spýta hocikto hocičo vždy sa nájde niekto komu tá otázka príde od veci... Keď chce niekto odpoveď tak sa pýta nie? Ani mne sa nepáči keď má bábätko ktoré sa sotva narodilo čelenku s kvetinou pomaly cez celú hlávku. Len aby bolo vidieť že je to dievčatko? Ale komu sa to páči nech si oblieka svoje dievčence do čoho chce.

darkchoco
20. jún 2013

no moja ma teda len jedinu celenku, ktoru som sama uhackovala, ked som nemala co robit. A vidite ten vyraz 😀 o chvilu bola dole ... tiez som jej chcela davat povodne kvoli vlasom, ale ona to na hlave nechce

inkabel
20. mar 2017

V lete látkove čelenky, aby nenafúkalo do uší a nebolo až tak teplo z čiapočky je snáď jasné každému. Ale umelé, no čo ja viem...asi fakt len na fotky.

rucka77
8. nov 2017

Baby nechcela som zakladať novú tému tak sa spýtam tu, hádam to nebude vadiť keďže to je k téme 🙂 Kamarátka mi poradila, že keď mojej malej trošku odstávajú ušká tak jej mám dávať čelenku aby som jej ich nemusela lepiť. Skúšali ste to niektorá? 🙂

fatima99
9. nov 2017

@rucka77 ja osobne som lepit uska nemusela ale v podstate je to dobry napad ak teda nemas chlapca 😂 isto to bude vyzerat krajsie ked pojdete von ako keby ich mala zalepene. ale na noc by som normalne asi lepila, nech sa jej dobre spinka a nie je jej to nepohodlne. a tiez mas taku vlasacku ako je vyssie?

elysiacik
10. nov 2017

Mojej malej sme lepili ušká keď bola ešte úplne maličká lebo keď spinkala, tak si ich zvykla priľahnúť a potom jej ráno trošku odstávali ale počas dňa sme väčšinou využívali skôr čiapočku, teda hlavne vonku ale v podstate to máš asi jedno či dáš jedno alebo druhé.
@rucka77 Inak keď ti to kamoška poradila tak u jej dieťaťa to asi nezabralo nie?

ceresnovci
10. nov 2017

lebo dospelacke su jej velke :D

rucka77
14. nov 2017

@fatima99 Neboj sa, chlapca nemám 😂 Tak to je jasné, že na noc by som jej ju nedávala ale cez deň mi to tiež príde ako také krajšie riešenie . Vieš čo práveže ani nie je taká vlasatá ale už má vlásky dosť dlhé na jej vek takže aj kvôli tomu by to bolo fajn
@elysiciak Veď zabralo, preto mi to odporučila, len som chcela vedieť či to ešte aj nejaké iné baby skúšali. Ale keď keď ešte bolo tak celkom teplo tak si tiež dávala čiapočku? Lebo to mi príde také zbytočné

klaudi31
15. nov 2017

Akurát dneska som tu videla dve bábätká čo mali takú čelenku na hlavičke, nejako sa to zase rozmohlo medzi mamičkami. Som aj rozmýšľala, že by som kúpila mojej neterke niečo také na Vianoce, možno aj takú nejakú vianočnú aby sme mali pekné fotky lebo budeme tento rok u mojej segry na Vianoce

mima1
15. nov 2017

Lebo...
Proste su to dievcata aj ked malicke a je to ozdoba no su rozkosne.
Tiez mam fotku kde mam ani nie rok a mam pukacky a copik. A je to 38rokov nazad. Teraz su celenky inokedy to boli pukacky napr
Tak preco nie?

elysiacik
16. nov 2017

@rucka77 Tak keď bolo teplo tak to nie, to skôr potom klobúčiky a také ľahšie čiapočky hlavne na leto a veď máme aj pár čeleniek ale tie som jej zvykla dávať skôr na nejaké oslavy 🙂 Ale vravím, pomáha čokoľvek čo drží tie ušká pri hlavičke 🙂 A aj si skúšala tej malej dať nejakú čelenku? Lebo niektorým dievčatkám to vadí
@mima1 No jasné, pukačky to som aj ja mala plnú škatulku, do škôlky pekne falošný copík a odstavajúce pramienky pekne zapnúť pukačkou 😂

sindas
16. nov 2017

@ribelina presne suhlasim... Ja som to mojej malej davala ked bolo teplo ale fukalo... Hlavička sa vetrala ale na uska jej nefukalo. A to ze su v tom tie deti take mile je uz len plus😉

eeffka
16. nov 2017

@rucka77 uska odstavaju kvoli chrupavke zozadu na usiach ak ju ma siroku a to ziadla celenka a ani leukoplast nenapravi.😉

rucka77
21. nov 2017

@elysiacik No mne tá kamoška hovorila, že je to celkom fajn v takom počasí keď pofukuje ale ešte je na čiapočku teplo tak ako písala sindas. Hej požičala mi pár krát aj nejaké jej čelenky keď sme boli spolu kočíkovať a malej to nevadilo, veď pre ňu to musí byť rovnaké ako keby mala čiapočku na hlave
@eeffka Myslíš? Lebo je pravda, že tej kamoškinej malej neprestali ušká odstávať úplne ale vraj jej to dosť pomohlo. Hlavne pritom aby si ich nepriľahla také skrčené vieš

eeffka
21. nov 2017

@rucka77 na 100%
pozri tu len tak pre demonstraciu ako sa to robi , s tym ziadna celenka mic nespravi

https://www.plastickachirurgia.sk/zakroky/plast...

fatima99
23. nov 2017

tak ale to uz je dost taka invazivna metoda si myslim, malemu dietatu by som to asi nedala robit. ked bude dospele a bude chciet tak nech si to da aj takto chirurgicky upravit ale takto clovek nevie, mozno to malej ani vadit nebude ked vyrastie. ja si myslim, ze teraz sa to uz berie ako take vybocenie z tej stereotypnej krasy ako napriklad aj pehy alebo strojcek na zuby a tak 🙂
@rucka77 to nevadi, nemusi ich mat uplne najhustejsie, minimalne to zabrani tomu aby jej padali do oci ak ich ma dlhsie

elysiacik
27. nov 2017

@rucka77 Neviem či to je pre ňu úplne to isté ale pokiaľ si nedáva dole čiapočky a ani tie od kamošky je nevadili tak by nemala mať problém. A ona mala aké tie čelenky? Štrikované, háčkované či tie klasiky iba látkové?
@fatima99 Súhlasím s tebou, myslím, že takéto operácie nie sú pre deti. Nie je to vec, ktorá by dieťatko nejako ohrozovalo na živote takže to netreba riešiť až takýmto spôsobom. Minimálne kým nebude dospelé, potom nech si už robí čo chce

rucka77
29. nov 2017

Fúha, to vyzerá byť dosť bolestivé 😨 Ešte keď si predstavím, že sa musí odstrániť chrupavka... Toto asi nie, aspoň zatiaľ nie
@fatima99 No veď bude to mať aj takýto účel, nie len to, že budú tie ušká zafixované pri hlavičke 🙂 No nič musím nejakú zaobstarať
@elysiacik Vieš čo ona mala takú tú klasickú látkovú ale také sa mne napríklad moc nepáčia, musím niečo iné pozrieť 🙂
@klaudi31 Prepáč, tebe som aj zabudla odpísať. Už si aj niečo vymyslela?

klaudi31
4. dec 2017

@rucka77 Tak stále som na tom istom, že rozmýšľam 🙂 Už mám pre ňu aj nejaké iné darčeky ale toto by bolo celkom fajn lebo by to v podstate bolo pre malú ale potešila by sa tomu aj segra. Ty čo vravíš?

elysiacik
5. dec 2017

@rucka77 Nepáčia? A aké by si si potom predstavovala? A čo sa ti na nich vlastne nepáčilo?

rucka77
6. dec 2017

@klaudi31 No veď sama si to napísala, mala by si takto zabité dve muchy jednou ranou. Darček aj pre segru aj pre malú 🙂 Či? Prečo sa ešte zdráhaš?
@elysiacik No to práve neviem teraz :/ Páčia sa mi aj také čipkované ale aj štrikované. Som rozmýšľala, že keď budem kupovať tak by som aj tej kamarátke rovno kúpila na Vianoce nech ju mám vybavenú ale vôbec neviem kde aké majú ani nič ☹

fatima99
11. dec 2017

baby neviem co vymyslate este. ved musite vediet ci ich to potesi alebo nie. ak ano tak kupujte lebo uz mate iba dva tyzdne do vianoc 😉 ja uz mam vsetky darceky nakupene, neznasam tie tlacenice v obchodoch tieto posledne tyzdne, to byva riadny blazinec. normalne lutujem tie predavacky

rucka77
12. dec 2017

@fatima99 Tak to ťa obdivujem lebo ja nemám nakúpené skoro nič. Akurát svokre čo som kúpila už asi koncom Novembra lebo nad tým som rozmýšľala pomaly celý rok 😂 😂 Ale inak máš pravdu mala by som sa s tým poponáhľať. Zajtra mám v pláne ísť aj do obchodu tak tam nejaké pozriem. Alebo objednám z internetu ale neviem či mi to ešte stíha prísť do Vianoc keď toho teraz majú všade tak veľa 😕

elysiacik
13. dec 2017

@rucka77 Tak tie štrikované sú síce pekné ale to máš iba také na zimu, inokedy ich nevynosí vieš. Ale veď zbehni už nejaké obchody pobehať a uvidíš na čo narazíš, aké budú mať 🙂

misinka0611
13. dec 2017

Mám chlapca 🙂 čelenky su len image, keby mam dievča aj ja nejakú peknú dám, len tak, je to zlate, ale samozrejme by to nemala na hlave každý den a cely den 🙂