Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
babyyyyyy, skvele napady vsetko, mam ale jeden obrovsky problem - co mam teraz sit skooooor??? 😀 😵
@horalka777 😀 😀 to je pravda, tady je to přímo studnice skvělých nápadů - díky že tu jste holky 😵 😵 😵
@horalka777 ja to delam tak, ze toho nastriham naraz hromadu a pak siju podle nalady 😀 😀 😀
@katka82 jaaaj, no tak ta latka vypada fakt skvele! uz se na ni tesim! 😉
katka82 jezis ta zvirena je u tebe nejak premnozena 😀
baby, potrebujem radu - aka merna jednotka su dva apostrofy?
napr.: http://www.katrinastyle.cumberlandrivercalls.co...
Dakujem 😅
to jsou palce... tj 1" (palec = 2,54cm 😉
Jj ty palce jsem tuhle taky řešila když jsem si překreslovala střih na dětskou cestovní židličku 😉 se mi to zdálo nějaké malé a pak mi to došlo že to budou asi palce 😉 😀 😀
@janickabez aha, dakujem... tak ideme ratat 😉
@terezita Já teda vkládačky šila aksamit zvrchu + bavněný plyš zdola (to, jak z toho Ivuš šila prvně snapkové pleny, pak to zrušili) + bamb-kon. flís vevnitř. Z toho, co máš, bych já dala froté k zadečku + flís dovnitř (pokud budou 3 vrstvy) nebo zdola (pokud budou 2). Co by udělalo jen froté nevím, je to dost pružné, jestli by se to nekroutilo... Ale savostí a měkkostí by to mohlo být fajné. Samotný flís nebrat, je to po pár vypráních dost prkenné a na můj vkus k zadečku málo měkké.
Dovnitř plínky froté. Fra neznám, oboustranné jo, to by šlo pěkně - nevim, jaký je v tom rozdíl.
@sussanah Střední flís tu mám taky koupený a vypadá fakt dost dobře, příjemně mě překvapil... Měla jsem tenký, ten houby nasaje a dlouho schne, ale je krásně měkký, nejměkší látka, co jsem kdy měla a to ho mám určo víc jak rok! A ten tlustý ten je savec, ale jak prkno, takže ten tak dovnitř.
Ale takové vv 1-3-1 z oboustranného froté musí být lahoda, ta látka je parádní, koupila jsem to na plíny, ale asi z toho bude mikina 😀 A jestli se osvědčí, tak i jedna pro mě 😀 😀 😀
Teď nevim, jestli si to nepletu - ale ten střední flís nepruží, ne? (D. už tam spí, tak už to nemůžu jít ošahat), z toho chceš dělat vv?
To kombinování - já to mám radši - zvenku něco měkkého (aksamit, froté), dovnitř hodně savého (flís) + ten navíc pekně podrží tvar, že se to nekroutí...
@maly_prcek nevim, jestli jsem psala flis, ale spis to vidim na to frote. Mam vv od Ivy, to je oboustrane frote a pak vv od Katky co mi sila, to je to druhe frote s trosku mensi gramazi a oboje je fajn. Spis ted uvazuju nad tou variantou kapsove vv, ze bych udelala jen 2-2-2, ten prostredek nechala z jedne strany otevreny a do toho nasila vkladacky treba prave z toho saveho flisu. Porad to promyslim, co presne si chci nasit a menim to tak 2x do tydne 😀 Jeste ze mam dost casu 🙂
Jinak jsem se konecne dokopala a asi po mesici sedla k sicimu stroji a je z toho flisova mikina pro mladeho (jeste mi chybi zip a stojacek) a flisove rukavice na hory 🙂
Teda, to mi holky dávate s těma variantama kombinací na vkládačky 😅 Já chci nějaké našít, abychom měli na ty megadávky, co teďka Mates pouští a pak něco do čtvercovek na miminko. Původně jsem myslela na ten bambusový flís, protože jinak mám ty vkládačky od BI a to je taky jen flís a příjdou mi relativně v pohodě. Já je stejně většinou přidávám do kapsovek, takže na zadečku je přímo nemá. A teďka abych přemýšlala, zda k tomu přidám froté nebo aksamit, ale to se bojím, že se mi to bude kroutit 😅
Jinak zatím alespoň hodím foto mého prvního výtvoru pro dvojku
@baarca S flísem se to nekroutí. Ten flís z šijem dětem se jakoby odchlupatil a je na tom hůř jak ten od BI. Fakt bych k tomu něco přidala...
Pěkné šatky, takové bych brala na sebe 🙂
@baarca krásne šatičky.
na českom nosičskom fóre som našla super odkaz na balíčky látok, http://www.pedig.org/kosiky/eshop/18-1-SITI/28-... na také minišatičky by to bolo super, prípadne na nejaké hračky.
ahojte mam taku asi skor zaciatocnicku otazku 🙂 mam staru sustakovinu a chcem ju zrecyklovat na kapsu na nosenie. Ma z vnutornej strany zater. Potrebujem na to nejaku speci ihlu alebo mi staci obycajna?
Holky, moc děkuju, ale řekla bych, že je to líp nafocené, jak ušité 😀 Pokud se doktoři nespletli, tak by to měla být holčička, na ty se šije jedna radost. Na Matese šít nějak nemám moc motivaci. Teď chci na léto nějaké kraťasy a pak zkusit pyžamo z těch autíček od Katky, u toho případné nedostatky snad nebudou tolik vadit 😅
Tak já asi vezmu jak froté, tak aksamit a udělám to půl na půl a uvidíme, co se lépe osvědčí.
@terezita Tenhle týden bych objednávala, tak řekni kolik a jakého.
@zojec ak ti je málo 😀 😀 😀 , tak tu je nemecký a posielajú aj na slovensko. http://basteln-de.buttinette.com/shop/gruppe-DE...
holky poraďte jaké froté byste koupili na sijemdetem, kdybyste z něho chtěli šít vložku do autosedačky - kočárku? Na léto když se bude prcek potit...
dííky

@mau 😀 jj náš malej se to naušil taky 😉 tak jsem tam našila na každou stranu kaničku a přivazujeme ten jezdec pěkně nahoře 🙂