icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
24. feb 2011

holky, zas krásne veci, hacka, tričko, vlniaky, žaba, nosič 🙂

maly_prcek
24. feb 2011

@katka82 @marcelkad Taky hlásím, že látky už jsou i vyprány a čekají na zpracování 🙂 Díííky. 😉

veselazu
24. feb 2011

@quaxi díky, určitě to zkusím první ve sportu 🙂 je to přece jen věc, na které to stojí že?

monikajan
autor
24. feb 2011

@terezita a ostatne sicky, hladam strih na letne saty: na hrube ramienka alebo kratky rukav, srdieckovy vystrih, pod prsiami prestrihnute a potom smerom dolu do mierneho A. Chcem ich z kvetovaneho wendy obojlicu. Preklikala som Ottobre x rokov dozadu 😝 , ale nic som nenasla. Urcite mate nejake stranky s damskymi strihmi, tak prosim, prosim, sem s nimi 😵 .
Dakujem. 🙂

terezita
24. feb 2011

a tu jeste jeden blog.. tam toho je hromada, jen to prolistovat.. :-P http://wkdesigner.wordpress.com/
a uz mizim 😅

zojec
25. feb 2011

@terezita jeeeeeeeeeeeej ten blog je super 😉 dakujemeeeeeeeeeee,ako vzdy si nesklamala 😀 😀 😀

lumarque
25. feb 2011

@terezita
Su krasne, to s nimi teda bolo roboty. Ale mala ich urcite vynosi. Dlhe vlniaky su super,
Ja bohuzial neviem strikovat. Skusim zaangažovať Maxovu prababku, ktora vie super strikovat a vlniaky ma tak za dva-tri dni Jediny problem je, ze ma "neposlucha" a rada improvizuje .. takže ked mal 2 mesiace dostal vlniaciky na velkost 1r-2,lebo vlny bolo vela a teraz ked mal 8.. na velkost 0-6m, lebo jej uz bolo malo. 😀 takze zostanu pre druhe
@katka82 Aj my mame tieto vlniacky, le s predlzenymi nohami a tak vznikli longiesky.

lumarque
25. feb 2011

@monikajan
ahoj viem,ze na nejakych ruskych strankach sa daju stiahnut cele burdy per deti aj so strihmi, len sa uz bohuzial nepamatam ako sa volali ☹

alukard77
25. feb 2011

ahojte kocky, poctivo som si vas precitala (trvalo mi to skoro 2 tyzdne 😀 ), musim vas vsetky velmi, veeelmi pochvalit, sijete nadherne vecicky 🙂 ja zatial sijem len nejake malickosti do bytu, skracujem, presivam zipsy,... plienocky a detske veciciky zatial nie je pre koho sit, ale aj k tomu sa dufam co najskor dopracujem 😉
chcela by som sa vas opytat, kde v BA je nejaka dobra predajna, kde by som mohla nakupit ani nie tak latky, ako skor ihly, spendliky a podobne vecicky... buduci tyzden mam volno, tak by som chcela na otocku skocit a ponakupovat tam, lebo je to urcite podstatne lacnejsie, ako u nas...

monikajan
autor
25. feb 2011

@terezita dakujeeeeeeem. Ak vecer pri uspavani maleho nezaspim, idem "listovat" 😉 .

lumarque
25. feb 2011

Ahojte, chcem sa spytat, nevyrabali ste niekto treningove nohavicky z normalny slipkov? Rozmyslala som, ze by som to tak skusila urobit. dakujem

quaxi
26. feb 2011

@alukard77 galanterky take schopnejsie su na Spitalskej (pri dvoch levoch), v OD Buducnost na Drienovej, alebo na Heydukovej je taka mensia galanterka, len tam si treba pytat. Latky na Mickiewiczovej.

horalka777
26. feb 2011

@alukard77 aj v OD Saratov v Dubravke je celkom schopna galanterka.. 🙂

alukard77
26. feb 2011

@quaxi @horalka77 diky moc 🙂 je teda z coho vyberat 🙂 baby, mozte mi pls napisat do IP, ako sa tam dostanem mestskou z hlavnej stanice?ba je v tomto moja smrt 😀

lilly2711
26. feb 2011

ahojte, tak idem aj ja vlozit, co sa mi podarilo dokoncit pre Mateja.
Samozrejme vdaka patri vam vsetkym za inspiraciu, najmä pri tvoreni nasiviek. Ta nasa na fotke sice este nie je uplne dokoncena,ale Matej sa chcel fotit,tak som ho cvakla.

zojec
26. feb 2011

@lilly2711 krasne 🙂

terezita
26. feb 2011

@lilly2711 tak to vypada ooopravdu uzasne!!! 😵 😵 😵
ja mela tenhle strih taky v merku, ale uz jsem se k nemu nejak nedostala.. 😅

animal
26. feb 2011

@lilly2711 krásné 😉 objednala jsem si konečně Ottobre a tak zkusím taky něco spíchnout.

lilly2711
26. feb 2011

dakujem vam, to su strihy z ottobre, pouzivam len tie, su fakt fajn.terezita ak mas tiez ten strih z ottobre, tak upozornim, je dost velky a siroky na danu velkost. Ta bundicka mala byt velkost 86 cize na 1,5 roka az 2 a Matej ma 2,5 a je mu dost velka.
zojec vdaka
este poprosim radu ohladne kliesti na patentky : chcela som nabit tie stredne tu beznu velkost, ale ked necham ten povodny nastavec, ten tycovy , co sa da cela tycka vymenit,tak mi krivi patentky,ale ked som chcela vymenit tu tycku za tu nahradnu s uzsim koncom,tak mi tam nepasuje, dam ju tam,ale ostane mi len malinka medzera na vlozenie patentky a to taka,ze ju tam ani nevopcham. Dufam,ze som to napisala zrozumitelne 😒 neviete v com je chyba? Mam tie kliestiky z deti v bavlnke ci ako.

terezita
26. feb 2011

@lilly2711no zase mu aspon dyl vydrzi 😅 ony jsou vetsinou o cislo vetsi.. ale ted jsem treba sila bluzky a ty jsem musela udelat o cislo vetsi, bo mi prijde, ze jsou em. nejake tesne.. 😀 ma hrudnik jako by zavodne plavala.. 😅
v klestich jsem musela vymenit za ten nejmensi, jinak mi to taky klouzalo..

zojec
26. feb 2011

@terezita 😀 😀 😀 ze plavecky zavodnik 😀 chuda malicka 😉 ja uz dve hodiny na nete pozeram strihy na tasku.. akoze je ich tam tolko ze si teda vobec neviem vybrat 😀 uz som ju mohla mat usitu, co tu stracam cas 🙂
niekto tu chcel strih na saticky.. tak tu som jeden nasla : http://www.made-by-rae.com/2008/04/free-itty-bi..., inak velmi pekne jednoduche veci su tam 😉

terezita
27. feb 2011

@zojec jooo, to znam moc dobre.. 😅 taky se vzdycky zaseknu a jen koukam a koukam.. 😀
a to mi nedelej.. si to prohlidnu az vecer.. ted tu smikam na kalhoty.. 🙂 a ty chci mit jeste dneska hotove :-P 😅 😀

monr
27. feb 2011

@lilly2711 super bundička.
keď rozoberáte ottobre, dá sa kúpiť aj u nás? aspoň nejaké jedno číslo na ukážku 😉

lilly2711
27. feb 2011

monr myslim,ze hej, teda niekde som to myslim citala. Ja zijem v Skotsku 🙂 . Ale v aprili pridem na SK a ak by mal niekto zaujem donesiem mu Ottobre a poslem na adresu. Cena vychadza nizsie ako stal niekedy na SK ,okolo 11 eur aj s postovnym.Podla vyberu, ja si ich listujem online kym si vyberiem a kupim. Ja si ich kupujem cez nasu stranku, postovne tu mam zdarma.Na SK pridem 7.aprila. Tak ak by sa niekto nasiel, ozvite sa. 🙂
terezita s tymi kliestikmi bude asi iny technicky problem,ale uz si ho riesim.dik.

terezita
27. feb 2011

@monr da bud na fleru, nebo si ho rovnou objednej od pramene. vyjde ti to levnej i s postovnym..

animal
27. feb 2011

@terezita @monr Ottobre - no z fleru to neobjednávej, ale koukni přímo na stránky inzerovatele z fleru jsou to stránky www.pattistudio.cz. Na Fleru mají prodejci totiž přirážky, protože platí 11%provize z prodeje.

lilly2711
27. feb 2011

vkladam link, kde sa da prelistovat kazde cislo casopicu Ottobre design pre deti, ak to niekoho zaujima a nevie ako sa da pozriet,co v nich je, ake strihy a pod.
http://www.ottobredesign.com/
staci potom si vybrat konkretne cislo,su tam titulne stranky, kliknut a uz sa vam zobrazi konkretne cislo a ked kliknete na fialovy stvorcek pod obrazkom prelistujete si cele cislo, su tam cisla stranok, staci preklikavat,

Ak to tu uz niekde mate tak sorry, bude dvojmo 🙂

katka82
28. feb 2011

Ahojky holky tak Wendy má zase látku s žirafkama 😵 tak jsem ji hned objednala 😀 takže kdyby měl někdo zájem stačí říct😉 😀

monr
28. feb 2011

@lilly2711 @terezita @animal kočky díky moc, prelistujem a uvidím. vďaka 😀