icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
8. máj 2012

@palosek sorry, ja som to zle prečítala, robím MTXhromadu, tam tie ceny tak nesedia 😝

papajka7
8. máj 2012

@beky52 pocuvaj ty si krajcirka aj vyucena?lebo mas pekne spracovane a sijes kvanta,no je fakt ze mas aj na koho 😀

@lilly2711 krasne tricka,a ta aplikacia nena chybu 😵 ,to presitie tych lupenou,to si niecim asi podlepovala?lebo ti to uzasne sedi 😵 a vobec nevlni 😕
@katka82 tak take tricka by sa aj nasim chalanom pacilo,tie nazehlovacky si vyrabas sama?alebo to niekde kupujes?
@timkoemkamatko jej tak toto sa ti podarilo 😵 ,Emka ocividne spokojna 😀

ja nesijem deti chore,tak beham okolo nich a vecer nemam uz chut 😝

animal
8. máj 2012

@season u patentů v MTX opravdu ty ceny nesedí, protože do 1KG se toho vejde metrově mnohem méně, než co je u nich na webu. Takže je pro mne i ponaučení, že vždy objednat klidně i o kilo - 1,5kila více, než chci
A ceny se z cca 88kč posunuly třeba i na 110kč/bm

beky52
8. máj 2012

@timkoemkamatko ..díky...ja mám navšetko čas..čo chcem 😀 ..telku nekukám.. 😝 ale skoro 2 roky som nič neušila..kým boli malé.. ☹ ...ináč aj ty máš pekné veci...tie šortky máš z akej látky tiež mtx?suprové

beky52
8. máj 2012

@papajka7 ..moja vyučená nie som..mám ekonomicku strednu..ale toto som zdedila od prababičky..ona šila pre grofov..ale baví ma to od 14-tich..a robila som ako šička vo viacerých firmách..a mám nato stroje 😉 tak nie je problém..

papajka7
8. máj 2012

@beky52 aha tak preto sijes tak super,hned sa mi nezdalo 😀 ,a ake mas stroje pochval sa urcite neaky lemovac,lebo tie lemy vypadaju profi 😉

beky52
8. máj 2012

@lilly2711 niečo nááádhernéééé 🙂

palosek
8. máj 2012

@timkoemkamatko ...pěkné výtvory...Malé jsi určitě říkala: ...a ted se usměj..." 😀 😀 ne?

timkoemkamatko
8. máj 2012

@beky52 ...telku ani ja nepozeram (to skor noviny precitam), a aj tak nemam cas ☹ ... kratase su z bavlneneho platna- kupene u nas v obchode

timkoemkamatko
8. máj 2012

@palosek ...ano, ano Timko jej pri foteni hovoril,"Emka povedz syyyyr", a Emka ako vzdy zopakovala po nom 🙂

papajka7
8. máj 2012

@beky52 tak mi ani telku preistotu nemame 😀 ,este keby sme nemali pocitac a internet 😝 ,tak ale kde by som brala latky a inspiraciu 😀

ucitelka70
8. máj 2012

ani ja nepozerám telku.... nič tam nie je... radšej brázdim tu na MK----
dnes som si ušila sveter z fineribu - fialový pružok..... zajtra ešte vyšijem gombíkové dierky

beky52
8. máj 2012

@papajka7 ..ale mám priemyslený stroj Brother,,prešívačku..staru..som ju kupila z firmy..kde som šila..mám k nej aj tu páskovačku..ale to patrilo na druhý stroj..ale šikovný manžel mi to spravil tak...že sa dá..potom mám coverlock tiež Brother.....šijací stroj Singer..kufríkový..priemysl.owerlovku..Siruba..a obnitkovčku 3 nitovku..Kurbel....ja som namiesto auto investovala do šij.strojov.. 😝

beky52
8. máj 2012

@ucitelka70 a potom pridaj aj fotky... 😉

beky52
8. máj 2012

@papajka7 ..ja by som bola bez internetu stratená..nemám šancu veľmi chodiť po nákupoch..už 3 roky..tak 80% nakupujem cez net 😉

ucitelka70
8. máj 2012

@beky52 musíš mať aj zvlášť dielnu na tieto stroje..... dokonca priemyselné, tie idú asi na 380 V však?

ucitelka70
8. máj 2012

@beky52 no jo, pridám, ešte musím rozžehliť, a gombíky s dierkami.... dúfam, že stihnem zajtra

beky52
8. máj 2012

@ucitelka70 ..jasne moja..polku spálne 😀 ..ale mám izbu s látkami aj s veľkým stolom..kde strihám....ano priemyslené idu na 380..

beky52
8. máj 2012

@timkoemkamatko ...ved správy su aj na nete 😉 ale m oc ma nezaujémaju..stále ma rozhodia 😠 ..radšej nevedieť 😉 ..pekná látočka..

beky52
8. máj 2012

@ucitelka70 ..a toto som ušila preseba..z akciovky od Wendy..obliekla som na dceru 😉

ngvadi
8. máj 2012

@beky52, počkej, to je 18r dcera? já myslela, že na těch všech fotkách seš ty :D

beky52
8. máj 2012

@ngvadi ..táto blondínka je moja najstaršia..už za 2 mesiace má 19..ja som tuto na profilovej fotke 😀 ..2x19 😝

lenasss
9. máj 2012

@palosek to asi nebudou ale v MTX ted mají slevu na červený a khaki tak když tak tam objednat

lenasss
9. máj 2012

HOLKY PŘIPOMÍNÁM ŽE ZÍTRA VEČER VE 20.00 SE UZAVÍRÁ TABULKA TAK NA TO JEŠTĚ KOUKNĚTE A DOPLŇTE DO MINIMA KDE VÁM TŘEBA JEN KOUSEK CHYBÍ 😉 PŘIDALA JSEM JEŠTĚ NĚJAKÉ LAMY 😀

kuna
9. máj 2012

ahoj, vratila jsem se z chalupy a supky dupky do siti, aby se mi nezkratily zily. Dite potrebovalo letni spaci pytel, tak jsem vytvorila tento retro recy - retro, protoze ta latka je asi 30 let stara, recy, protoze vnitrek je vyrazene jersey povleceni. Celkem dobry, usiju jeste, jen musim trosku poupravit strih.

lenasss
9. máj 2012

tady toho vám chybí tři metry tak pokud by byl zájem http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

papajka7
9. máj 2012

@beky52 no tak to uz hej,to sa sije jak po masle 😉 ,inac diki za typ co s tou zirafkovou latkou,tie leginy vypadaju fest dobre 😵

katka82
9. máj 2012

Ahojky
@papajka7 ty nažehlovačky jsou koupila na MMB 😉
jinak včera jsem se flákala 😅 😀 mam jen 3 čepičky,2 pro Vendu a jednu pro neteřinku 😉

terezita
9. máj 2012

@katka82 hihi, beruskovou cepku jsem zrovna taky dosila..
ja ted mela 2 dny naordinovaneho siciho volna, bo me naprd overlock.. navlikla jsem cervene nite a uplne se mi rozhodil a neslo s nim nic delat.. tak jsem to nechala vyhnit, dneska tam dala nite tyrkysove a ejhle, uz zas jde bez problemu. ale kdyz tam vratim ty cervene, tak zase je rozstelovany. a ja potrebuju sit cervene!!! 😠

lenasss
9. máj 2012

HOLKY JE TO V PR...... NĚKDO VYMAZAL CELÉ mtx TO JE TEDA DOBRÉ JESTLI SI PAMATUJETE CO JSTE TAM MĚLI TAK TO TAM DOPIŠTE