icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
3. mar 2011

@katka82 jedno cislo stoji podle toho, jak je stare - mezi 8,10 az 9,95eury. postovne je 3,60. platit se tam da paypalem. myslim je jedno, kolik si toho objednas, to postovne je furt stejne. posilaji to obyc, kazde cislo zvlast v obalce. takze kdyz toho objednas vic, tak bude mit postacka radost 😀 urco si ale nejdriv ty cisla projed, v nekterych nic moc neni..
@zojec jojo spim.. no ja chodim spat po pulnoci, kdyz chlao dorazi z prace 😅 do te doby mam casu dost vetrat tu mou masinku 😅 a nebooj, unosi to. ona je ji toho spousta velka, takze to ma jeste na dlouho dopredu 😅 a nesiju jen na ni 😉

marcelkad
3. mar 2011

a není lepší si to objednat v ČR?
http://www.webareal.cz/pattistudio/eshop/2-1-Ca...

terezita
3. mar 2011

@marcelkad ja kdyz si ho objednavala prvne, tak to tu jeste ani neprodavali 😅 zustala jsem u toho objednavani z finska, bo si tam muzu koupit rovnou vydani v nemcine. a vetsinou to dorazi za 3 dny. coz je na muj vkus luxus 😅

katka82
3. mar 2011

Jé Marci díííky 😉 🙂

animal
3. mar 2011

@terezita to znamená, že při obj. 2 čísel zaplatím 2 poštovné nebo 1 poštovné?

terezita
3. mar 2011

@animal furt tech 3,60. takze jedno.

animal
3. mar 2011

@katka82 já chci objednat 2čísla, takže buď objednám z Finska nebo z pattistudia, tam už jsem jeden Ottobre brala.

terezita
3. mar 2011

@animal jenom? 😅 no vy mate stesti, ze mate ty kluky.. 😀
@zojec no a jeste zes mi polozila tu otazku, jestli to em. stihne unosit.. jsem si totiz uvedomila, ze nema ani jedny saty! 😀 😀 😀 a jaro se blizi.. 😉

zojec
3. mar 2011

@terezita 😀 😀 😀

terezita
3. mar 2011

@zojec se mi ted smejes, ale pockej za rok! 😀 😀 😀

animal
3. mar 2011

@terezita no jenom, protože víc už si zatím dovolit nemůžu. Nechtěj vědět mojí útratu tento měsíc za látky atp. 😀

terezita
3. mar 2011

no skoda ze bydlite tak daleko, jsem vam mohla popujcovat ty moje co tu mam nasyslene..

animal
3. mar 2011

@terezita a hele co takhle obkreslit vybrané střihy (zaplatím jednotlivé střihy) a poslat poštou

lilly2711
3. mar 2011

Pozeram,ze tu zase pribudlo vela peknych veci.
My sme tentokrat recyklovali 🙂

animal
3. mar 2011

@lilly2711 pěkné 😉

ofelieee
3. mar 2011

Ahojte, neporadil by mi tu někdo? Mám kus flísu - metráže a chtěla bych z něj udělat obyčejnou deku do kočárku či postýlky, ale nevím, jak mám udělat okraj? Trochu se to třepí, a koukám že na jiný dece doma to mám obšitý takovou stuhou po okraji. Nebo se může flís založit jako cokoliv jinýho? Děkuju 🙂

animal
3. mar 2011

@ofelieee flíz se ti zřejmě netřepí, ale spíš na okrajích pouští chloupky ne? To by mělo ustat. Jinak je lepší na dece to "zpevnit" ale vůbec není nutno použít overlock či ozdobnou "stuhou", stačí založit.

ofelieee
3. mar 2011

@animal díky! 🙂

katka82
3. mar 2011

@lilly2711 kráásný 😵 😉
@animal tak to se pak kdyžtak můžeme domluvit a nechala bych to poslat na sebe a pak Ti to přeposlala po tchýni 😉 jej škoda že nebydlíte obráceně 😔 Ty tady a ona tam 😉 😀
jinak @terezita to není od Eli špatnej nápad s tím překreslením 😉 😵
tak tady je dnešní dílo kapsová AIO s křidýlkama 😉 ale teda solidně jsem se u toho zapotila a taky mě bolí ruka jako sviňa od kleštiček 😖 asi napříště zaúkoluju manžu 😀
a pak ukázka jak vypadá 300L PES kuliček 😉 největší radost z něj měl malej 😀 😀 chystám se u ušít válecí vak 😉

marcelkad
3. mar 2011

@katka82 no moc pěkný, ten PUL to je nějaká novinka?
@ofelieee klidně bych i olemovala, ale nějakou širší stuhou
@lilly2711 to je moc pěkný

katka82
3. mar 2011

@marcelkad ten mam od Peti z Ekozahrady 😉 ještě z minulé objednávky 😉

animal
3. mar 2011

@katka82 no tak jsem to tak počítala a bay oko rozdíl 50kč mě nevytrhne z Finlandama

animal
4. mar 2011

@katka82 ad obkreslování, já myslím, že nejúčinější u nás dvou bude si své časáky propůjčit a budeme toho mít haba děj. Ti klidně napíšu, co budu objednávat a jeden už doma mám. A pak se můžeme domluvit někdy na propůjčce a každá si obkreslí, co chce. Ať se každá sama pachtí se s vým obkreslováním. Ono je to taky dost toho obkreslování 🙂

baskaj
4. mar 2011

@zojec no muff mám už hotový. Ale chcem sa spýtať - tebe drží na rukoväti pekne v tej šikmej polohe? (keď tam nemáš ruky). Lebo mne sa pretáča - tiažou padá hneď dole. A to som šila z troch vrstiev deky plus šuštiak.

nika
4. mar 2011

teda i já řeším koupení Ottobre, jen si pořád nemůžu vybrat 😀 které číslo, asi nezůstane u jednoho, kde je príma mikina není zase tričko nebo šatičky, uááááá

zojec
4. mar 2011

@baskaj nedrzi to 100, ale ani velmi nepada.. ja mam len z dvoch vrstiev flisu spraveny...
@nika my hovor o tom ottobre 🙂 ja som nakoniec zobrala najnovsi 😉

katka82
4. mar 2011

@animal Super tak to se pak domluvíme 😉 😵

animal
4. mar 2011

@nika to je přesně můj problém, kde jsou kalhoty, není pěkná mikča atp. 😀

zojec
4. mar 2011

@baskaj nedrzi to 100%, ale ani velmi nepada.. ja mam len z dvoch vrstiev flisu spraveny...
@nika my hovor o tom ottobre 🙂 ja som nakoniec zobrala najnovsi 😉

monr
4. mar 2011

zas ste popridávali nádhery, tlieskam.
už mám látku na onbag doma, tak hádam budúci týždeň skúsim nastrihať aspoň látku a potom niekedy ušiť. Som strašne zvedavá, či sa mi podarí.