icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
4. mar 2011

čo som dala link na tie balíčky látok z nemeckej stránky, objednala som zvyšky látok, taký mix, balík 4 kg, som zvedavá, čo tam všetko bude. Už je to na ceste ku kamoške, tak o 2 týždne by som to mala mať doma aj ja, potom poreferujem, či sa to oplatilo.

animal
4. mar 2011

naše nově šité plenečky

siss_sz
4. mar 2011

@animal jej, perfektne su!!!

animal
4. mar 2011

@siss_sz díky, tu s autíčkama má Mareček od včerejška od večera, takže není ještě fotka v praxi 😀

marcelkad
4. mar 2011

@animal náádhera, šikovná, můžeš je rovnou prodávat. Ta látka je Hilco?

etuska
4. mar 2011

@animal
nadherne plienocky 😉

etuska
4. mar 2011

baby-strikovala niektora z vas "longies"?-date mi prosim link na nejaky postup ?dakujem 😵

animal
4. mar 2011

@marcelkad prodávat?? já už dávno prodávám 😀 mám e-shop. Ano ta dekorační látka je Hilco

marcelkad
4. mar 2011

@animal prosím Tě a link?

animal
4. mar 2011

@marcelkad nemůžu to tady veřejně dělat si reklamu, tak máš IP

animal
4. mar 2011

@marcelkad do konce února jsem měla slevy ☹ ale chystám se asi udělat soutěž o slevový kupón nebo něco tak

marcelkad
4. mar 2011

už jsem koukala moc pěkný. To jsem ani neušila.

josie3331
4. mar 2011

ahojte, chcela by som sa opytat, ci by ste niektora nevedeli spravit vrchne nohavicky alebo kapsovky z podobnej latky ako su tieto anavy http://www.ekoplienky.sk/product/jednovelkostna... alebo http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-ple... alebo http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-ple...
take krasny plienky a je mi luto, ze su nohavickove a musim ich schovat do vrchnych nohaviciek, preto skusam, ci by sa to nedalo spravit aj takto, dakujem

maly_prcek
4. mar 2011

@animal Čím máš ty plínuše obšité? To overlock?

Jinak až mně konečně doma pustí na druhý PC, tak mám pro vás naši novou jarní kolekci 😉

animal
4. mar 2011

@maly_prcek které? Jednovelikostní obracím a ty z flízu lemuju flízem

chaarleene
5. mar 2011

holky, potřebovala bych poradit

ušila jsem vv z oboustranného bamb. froté (2-4-2), ale malá je pročůrá za 2 hodiny durch - a to jí ještě není rok 😅 teď chci šít ještě další, tak přemýšlím, jak je "vyšperkovat", aby jí aspoň trochu vydržely 😒 nejde mi o to, abych v tom mohla nechávat půl dne, ale spíš o to, abych ji nemusela 3x denně převlékat z počůraného oblečení 😅

akorát mě napadlo dát tam ještě 1 obdélník navíc, čímž by byly 3-5-3 místo 2-4-2

jo a ještě jsem chtěla ušít nějaké vkládací nudle do kapsovek, ale mám pocit, že za této situace by to bylo asi nahouby - nebo myslíte, že by šly ušít z většího počtu vrstev? poradíte? díky 🙂

animal
5. mar 2011

@chaarleene já je mám našité taky 2-4-2 a taky nám vydrží tak 2 hoďky (pokud nemá čůrací pauzu) 🙂 ale problém s pročůraným oblečením rozhodně nemám. A udělat to 3-5-3 mi příjde dost neforemné. Ad nudle - šila bych max. 3 vrstvy, protože pak to bude šíleně dlouho schnout. Raději dej nudli + krátkou 3vrstvou vkládačku navíc.

chaarleene
5. mar 2011

@animal díky, já se právě taky bojím, že by to byl velký balík... no, včera jí 2x protekla kapsovka, ale já jsem zatím v kapsovkách nováček, takže je možný, že jsem to tam nějak blbě naskládala 😅 a občas jí to proteče přes lemy PULek...

jo a ještě jeden dotaz - ušila jsem krátké vkládačky (bmb froté a flís) a trochu se mi vlní - dá se tomu nějak zabránit, když mám jen normální stroj? po vyprání je vždycky vytáhnu a jakž takž se to srovná, takže problém je to spíš estetický, ale i tak 😀

animal
5. mar 2011

@chaarleene vlnění by mohlo být způsobeno velkými rozdíly v materiálech. Froté víc pruží a flíz malinko. A kapsovky, pokud mají vnitřní vrstvu flíz, tak ten flíz to nemusí stihnout pohltit a steče to. Jediné řešení je, nepoužívat kapsu a vkládačku dát navrch

chaarleene
5. mar 2011

@animal díky za info 🙂

zojec
5. mar 2011

@animal krasne plienocky 🙂 Mareček je aky buchtík 🙂

monr
5. mar 2011

@animal krásne plienočky 🙂

animal
5. mar 2011

@zojec @monr děkuju 🙂 jo jo je to buřtíček 😀

chaarleene
5. mar 2011

holky, ještě jeden dotaz:

z čeho byste šily vkládací nudle do kapsovek? z froté nebo z flísu?

animal
5. mar 2011

@chaarleene flíz více pojme, ale třeba do oboustranného froté se to krásně rachle vsakuje

chaarleene
5. mar 2011

@animal jej, tak to budu mít dilema 😀 nebo objednám od obojího a odzkouším 🙂

a z oboustranného froté to doporučuješ stříhat po šířce nebo po délce?

animal
5. mar 2011

@chaarleene když budeš dělat např. 60x10 tak se stříhá 10cm po šíři a 60 do délky, aby ti ve výsledku pružila vkládačka do šířky.

zuhur
5. mar 2011

@animal hlásím, že kapsář dokončen, děkuji za pomoc 🙂

animal
5. mar 2011

@zuhur to je dobře, že se ti to povedlo, já se momentálně morduju s taškou na kočárek

zuhur
5. mar 2011

@animal tak to bych nedala. Já jsem šťastná za kapsář, pár plín a zatím jedny lacláčky. Na sebe jsem naposledy šila skoro před deseti lety, ale letos hodlám zase začít. Jak jsem malá tak musím vše zkracovat, tak si tu sukni nebo šaty radši letos ušiju (aspoň nepotkám během jednoho dne dalších pět ženských v tom samým 😅 )