icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
7. mar 2011

@sussanah ja kdyz jsem lina, tak tou z galanterky lemuju ty vystrihy na trickach.. ale jakmile se to nekde zachyti, tak se z ni tahaj nitky.. vypada to pak nic moc..
@zojec to jo, ten bg krasne sedi. ja bych ho uz ani nezuzovala.. toz to nejak povyzkousim.. ale furt se mi do toho nechce.. mam nejak k tem plinusim respekt 😀 😀 😀 toz to ekozahradacke tedy nebudu ani tisknout.. si usetrim praci 😀

monr
8. mar 2011

babule, ste neskutočné

kamajka
8. mar 2011

ahojte kočky. tak ja som sa do toho zažrala, oprášila som aj 55-ročnú Zetinu, šije ako ďábel 😀 😝 , páči sa mi na takýchto plienočkách že dieťatko v nich nie je také "nemobilné" ako v klasických látkovkách, zatiaľ som sa neodvážila kúpiť látku na šitie (aby som niečo nepokazila, toľké prachy 😀 ), tak recyklujem staré uteráky, mám ale problém so zapínaním, čo dávate? patentky? to treba aj takú vec na to aby som tie patentky tam vtĺkla,že? Alebo dalo by sa aj gombíčky obyčajné am nejako dať? Ja to zatiaľ len provizórne robím, nechcem zatiaľ kupovať nič aby to nevyšlo nazmar, tak len z toho čo mám doma vyrábam 😀 😀 😀 😝

recyklácia starého uteráka -

animal
8. mar 2011

@kamajka tak jestli šiješ hodně z froté ručníčků, tak dej jako zapínání snapku

kamajka
8. mar 2011

@animal aj som si myslela, že snapka bude najlepšia, to sa dá bežne zohnať v galantérii? alebo v des. obchode? neviem ja som začátečník 😀

animal
8. mar 2011

@kamajka na netu ☹ někde ale někdo psal, že v galanterce nebo kde sehnal spínací špendlík plenkový. Ale já se po tom nepídila.

zojec
8. mar 2011

@kamajka v galanterke kupis len plienkove spendliky, ja osobne som ich videla u nas v jednej galanterke.. snapi sponku v e shope, kludne ti ju podla mna poslu ako list za par centov 😉

animal
8. mar 2011

holky nabízím Wendy oboulící úplet 50,-kč/m

slunicko76
9. mar 2011

hezky den devcata , jdu si k vam pro radu. chtela bych si usit nejakou kapsu na vlozky nebo plinky,ale nemam zadne zkusenosti s PULem, teda ani se sitimk moc ne. Asi to bude blbej dotaz, ale jak delate kraje? Normalne to zalozite a prosijete jako normalni latku a nebo se to ukoncuje nejak sepcialne? Nerada bych to nejak zniciila, kdyz uz to stalo tolik penez!🙂 dekuji za odpoved. a kdyby jste nekdo mel nejaky typ a strih, jak to mam usit tak budu rada! Fakt jsem nesila od zakladky!🙂

animal
9. mar 2011

@slunicko76 ahoj, PUL se netřepí, takže stačí klíďo založit 🙂 ať se dílko povede 😉

laura033
9. mar 2011

ahojte, ak by niekto chcel doma mam na predaj dve nove nepouzite bambusove plienocky po 7,50E ak by niekto chcel tak napisete do IP blizsie info potom poslem prip odfotim:D

kamajka
9. mar 2011

@zojec a plienk.špendlíky nie sú dobré? snapky som už pozerala, nie je to také strašne drahé zase 🙂.

Chcem sa opýtať ešte, tú PUL látku dávate dovnútra do plienočky, či len vrchné nohavičky z toho robíte?

zojec
9. mar 2011

@kamajka z Pulu sa daju robit vrchne nohavicky, ale aj AIO plienocky, cize vsetko v jednom, bud snap system, alebo kapsovky 😉 kukni k nam do albmu, mame ich tam aj pofotene 😉 neviem posudit ake su spendliky, nikdy som ich nemala v ruke... ale nejake som videla zabalaene aj na bazare 😉

maly_prcek
9. mar 2011

@slunicko76 Naše kapsa na jednu plenku z našich prvopočátků šití... Rozměr 24x22,5 (proč jen jsem dělala takový divný rozměr??? 🙂 Asi mi to nějak nevyšlo podle origoš HD 21x25cm...) kraje jsou založené, boky jsou jen malý hustý cik cak a vedle prošté obyč (dnes už mám overlockový steh, tak bych to šila tím).
Pul se netřepí, ale pěkně klouže při šití, špendlí se jen hodně u kraje, aby sis ho nepropíchala nebo si ho lepím k sobě Kores lepidlem nebo se přichytává takovýma těma kancel. klipsama.... To je asi vše, co bys o pulu měla do začátku vědět 🙂

sussanah
9. mar 2011

@katka82 ahoj Katko, prosim te, jak jsi mi sila ty treninkovky, kolik toho pulu v nich je, resp na koli mi vyjde ten klasicky ctverec, co maji na sije? Jsem myslela, ze uz zadne nebudeme potrebovat, ale asi jeste 2 malemu usiju, pro jistotu, ty od tebe jsou mu uz docela male 🙂

slunicko76
9. mar 2011

devcata, vsem dekuji za rady!

baarca
9. mar 2011

Ahoj, potřebuju se poradit, opět ohledně vkládaček - dneska jsem si vyzvedla látky z Šijeme dětem a chci našít vkládačky z bambusového fleesu a nevím, kterou stranu dát na líc. Zda tu chlupatou nebo tu hladkou? Jinak se teda Matese hnedka mazlil s aksamitem, tak nevím, nevím, asi mi bude líto dát ho na vkládačky a spíš z něj udělám pro dvojku nějaké dupačky, jak je to sametové 😵

@zojec Parádní plínky 😵 Já mám taky BG nejoblíbenější, ale nějak už jich máme kupu, takže nemám moc motivaci na šití plínek. A hlavně mám jakožto totální začátečník respekt před tím PULem 😔 Tak ty vkládačky, to je tak akorát výzva pro mne 😀

katka82
9. mar 2011

@sussanah no z jednoho čtverce PULu jsem dělala podle velikosti až 4 tréninkovky 😉 tak budu držet palec ať se daří 🙂
@baarca myslím že je to asi jedno kterou stranu dáš nahoru 😉 případně můžeš nahoru dát jednu stranu a na druhou stranu tu druhou 😉 😀 a jj aksamit je fakt heboučkej 😵 no mě je zas líto z něj šít oblečení 😀

animal
9. mar 2011

@baarca mě teda příjde zbytečné šít oblečení z aksamitu, když tou heboučkou stranou je to směrem ven a ne na těle dítěte. Jedině, že bys to měla jako vnitřní vrstvu a na to něco dekoračního (ale to je zase drahá sranda) 😀

sussanah
9. mar 2011

@katka82 o tak dokonale, jako od tebe nebudou, to je jasne, ale zkusit se to musi 😉
Jinak v zari asi vyhrajes, me normalne neposunuli TP vubec, podle vsech utz i podle ms mi vychazi porad termin 14.9. 🙂

katka82
9. mar 2011

@sussanah no hlavně že budou funkční 😉 😀 😀
no tak to asi fakt vyhrajem bo podle UTZ mě TP vychází na 2.9. 😉 😀 😀

sussanah
9. mar 2011

@katka82 no aby byly funkcni 😅 nejak se totiz bojim tech lemu kolem nozek, to bude vesele.. No radeji, at vyhrajes ty, nez abych rodila predcasne 🙂 Je teda doufam, ze se maly netrefi presne na 14.9., to je narozena neter. Staci, kdyz je nas maly narozeny na narozeniny brachovy pritelkyne 😀

baarca
9. mar 2011

@animal
@katka82 No, to já si zase říkala, jak já to budu mít heboučké, když se budu mazlit s miminkem 😀 😀 😀 Něco dám na ty vkládačky, ale říkala jsem si, že třeba vyložit tím kapucku u kabátku pro miminko by nebylo špatné.

katka82
9. mar 2011

@sussanah ty lemy jsou brnkačka 😉 u mě byl ohledně tréninkovek největší porod právě ten PUL 🙄 no snad každou tréninkovku jsem musela párat 😠
no jsem zvědavá kdy ty naše poklady vykouknou 😉 😀

katka82
9. mar 2011

@baarca jj do kapucky by to bylo super 😉 🙂

sussanah
9. mar 2011

@katka82 zacinas me desit s tema treninkovkama 😅

katka82
9. mar 2011

@sussanah a jej už mlčím 😀 ale ne chce to fakt pořádně sešpěndlit a půjde to 😉
tak jdu chrnět 🙂 pááá

baskaj
9. mar 2011

@zojec ešte k tomu muff-u - ja som dala ešte po jednej patentke na každú stranu hneď tam, ako sa spája to obopnutie okolo rúčky kočíka a teraz to už na rúčke lepšie drží. A už sa dnu ani nenaberá chladný vzduch tak, ako sa naberal z tých bokov predtým 🙂