Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
cauky,
mam tu vyzvu malu babulky. Dosli mi dnes latky a poslali mi ako bonus Ottobre design woman- jar - leto 2010. Ja pre dospelakov nesijem a u mna by urcite stal a padal nan prach, tak ak niektora chcete darujem za postovne....
@monr Taky mám roli z papírnictví, cena cca 20kč, ale už se nepamatuju a pořád mám svojí první 😀 Jsem začátečník, to víš.
Tak Mates má nové tříčtvrťáky na léto... jen se bojím, zda spíš nebudou až na to příští...
Je to super látka, směs len-bavlna, na léto naprosto super. Musím dokoupit a udělám z ní ještě i klobouček do sady.
Ještě blbý dotaz na zkušenější: bude v pohodě, když na tričko v pružného úpletu udělám aplikaci z nepružné látky? Nebo to dělá neplechu?
@baarca neplechu to nedela. jen bys mela mit obe latky predem vyprane, aby se ti to ruzne nesrazilo. casto se to tak dela, kdyz se strojem vysiva, bo se to na te pruzne latce vytahuje. toz se to vysije na bavlnu a ta se pak nasije na tricko.
a matesak bude v krataskach stramak! 😵
.. a teda mimo misu .. ten PUL je fakt na prd.. 😅 to se neda vubec sit!! 😀 se mi to tu krabati, i kdyz to mam slepene.. grrr...
@terezita No právě proto si na plínky netroufám, já mám z toho takový strach, že mi je jasné, že by se mi ten PUL vysmíval do očí 😀
A díky za radu ohledně aplikace, mám tu krásnou látku s velrybama, tak bych chtěla nějakou hodit Matesovi na tričko. A pak pro dvojku úžasné hrušky (nějak teďka ujíždím na hruškách 😀 ).
@terezita drzim palec 🙂 potom daj foto 😀 ja som sa dnes nechala uniest a vytvorila toto: akoze nic pre vas stare sicky.. ale mozno niekomu pomoze https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/clanok... , dufam, ze som mohla takto uverejnit napad od teba 😉
@terezita To mně bude taky líto stříhat, ale kdybych to brala po jedné velrybě, tak vydrží dlouho 😀 Ale nejvíc jsem nadšená z těch hrušek, přitom na netu mi nepřišly nic moc a říkala jsem si, že je teda zkusím, ale že to asi nebude nějaký zázrak. To objednávaní látek na netu je celkem záludné.
@lilly2711 ja by sm sa Ottobre potesila... kolko by ale bolo postovne? Ty si v UK, ci kde? 🙂
holky, ďakujem za rady 😉
kraťasy aj plienočka super 🙂
@terezita Je úžasná a hlavně, že sedí 😵 Pěkně vychytejte tyhle triky a třeba bych se pak taky odvážila 🙂 Jen, ale my teďka máme plínek hafo a tak nějak pořád doufám, že až přestaneme u dvojky s novoskladem, tak už bude Mates odpleněný.
A holky, moc děkuju, ještěže to nevidíte zblízka 😅 Ale povzbudí to, to jo 🙂
horalka777 som v UK, ale 7. aprila letim domov, tak ho vezmem so sebou a mozem ti ho poslat z PP. Inak priletim do Ba o 11.10 am takze mas moznost si ho vyzdvihnut osobne, alebo sa po pripade niekde stretnut, bude na nas cakat otec s autom,takze uvidis, nechavam na teba. Ja dospelacke nesijem, sila som pred tym na zakazky, ale bol to des. Nemam na to nervy a nemozem velmi vyuzit fantaziu, tak ma to preslo. 🙂
terezita krasna plienka, to na vrchu je co za matros? Da sa niekde kupit? Paci sa mi velmi...
baarca krasne gatuse.
@lilly2711
IP 😉
@duzame dik!
no mne ten bioberanek prijde tenky.. 😖 ja mam teda tu vlozku do kocarku kupovanou a je tam vevnitr molitan.
spis bych ten potah udelala z neceho min potiveho, nevim treba to jemne frote.. chci z nej usit em. saty na leto, kdyz vyleze z bazenu, jen jsem ho zatim videla jen v ruzove.. ale teda na omak to bylo eno nuno!! 😵

@monr taky v papírnictví v ruli ani nevím kolik to má, ale vydrží mi to dlouho, ale ted jsem si koupila normální balící- budu se pokoušet konstruovat střihy sama