Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 no ja dokonce neparala ani jednou, ale to bude spis tim, ze to nepotrebuju super rovne 😀 Ten pul se mi trochu zatahl na jedne strane, ale neni to zadna katastrofa. Ale teda jsem rada, ze uz nam budou stacit jen jedny 😅
Ale teda ty tvoje kapsovky, to je trida, tak daleko ja jeste dlooooouho nebudu 😖 Trciko uz jsem taky okoukavala vcerav albu 😉
@animal Já bych si vzala 2x PUL ptáčky (sad to jsou ptáčci, já na to blbě vidím 🙂) a toho Sucl. já nevim - na 4 kapsovky a chtěla bych i nějaké prací separačky z toho... Kolikátka to je šíře a kolik by bylo za m šíře? Barva nějaká neutrální, klidně barevná...
Asi budu mrtvá, až to MM uvidí a potřebuju ještě objednávat z šijem... Eště že přišly daně 🙂
@maly_prcek Sued. by měl být asi 150 šíře, ale ještě se poptám cena za metr je trochu lepší tj. 372kč zatím jsou v kurzu barvy bílá a černá. Pokud chceš nějakou barvičku, tak něco navrhni z nabízených. Ptáčky myslíš toto z obrázku?
@maly_prcek tak barvu suedu. ještě upřesníme během týdne ju? a šíři ti dám vědět, až se to dozvím
@maly_prcek: jinak na světlé modré bych se s tebou shodla
@maly_prcek tak ta šíře je 150cm chceš teda 1,5metru? a od jedné barvy?
@slunicko76 lanolinovani urco prezijou. i nektere kupovane vlnaky maji v pase gumu. a kdyztak ji muzes vymenit 😉
@terezita tak ja tam asi soupnu gumu!.-) diky!
@animal Na žluté nebudou vidět fleky od vaječiny 😉 Sv. modrá nebo tyrkysová klidně... Jj, prosím ten 1,5m v jedné barvě, kdyby byla modrá nebo žlutá, tak tu, kdyby ne, tak bílou. Díky.
@maly_prcek 😀 😀 😀
@slunicko76 super vlňáčky 😵 tu gumu tam určo dej 😉
@maly_prcek shodly jsme se ještě s někým na sv.modré
Ahoj Všem, poradíte z čeho by se daly ušít látkové vložky??? mám slip, denní a noční od anavy. podle toho bych si udělala střih...zkusila byl i s nepropustnou vrstvou a to mě napadlo koupit levně pytel na pleny + nevím jestli nějaké tričko rozstříhat nebo co..nejdřív bych vyrobila něco na zkoušku a pak třeba koupila novou látku..a dalo by se to procvaknout obyčejnýma patentkama? ne plastovýma, nemám kleště...díky za radu..
@velrybous ja delam slipove vlozky 2 vrstvy bavlny (mam ze starych dupacek) + tenky flis (deka irma z ikea), ty mam jako jistici ke kalisku a ted si chci usit par vlozek jen ciste 2 vrstvy bavlny na leto. Pak mam nasite vkladaci vlozky do popolini z frote rucniku (opet rucniky ikea 🙂 ), 3 vrsvty po krajich hrubo oentlovane. Na 6-ti nedeli si jeste budu delat vrstvu aksamit (k telu) + 2 vrstvy frote. Na slipovky pouzivam klasicke patentky z galanterie, budu s nimi delat i ty aksamitove. Normalne to natlucu kladivkem, drzi perfektne, zadny problem. S nepropustnou vrstvou ja osobne byl delala jen s flisem, aby to vic vetralo, ten pul by mi asi vadil (jsem teda ale krkavci matka, sama bych pul nechtela a maly mel pritom pul kalhotky 😀 ). Navic mam pocit, ze pri vice vrstvach by to s pulem mohlo hur schnout. Jo a taky jsem maniak pres hygienu, takze ja si ty vlozky i prezehluju, coz by s pulem asi nebyla idealni kombinace.
@velrybous nepriepustna vrstva na vlozky casto nie je ani potreba, treba si odskusat, bez nej to i lepsie dycha. Pripadne sa da zospodu nasit flis. Navrch aksamit, jemne frote, flanel, trickovina, proste nieco prijemna, dovnutra kludne i hrubsie frote - viac vrstiev davam len do stredu, nech kridelka nie su prilis objemne.
Na zapinanie sa daju okrem patentiek pouzit i obyc. gombiky, akurat treba vysit dierky, prisivacie patentky, nasivala som i patentky zo starych plienok - vystrihla som patentku s latkou okolo a prisila.
Po skusenostiach staci obsit cik-cakom, spociatku som ich otacala.
Nejake foto mam aj v albume.
holky, co pouzivate na obkreslovani strihu na latku? Ja mam klasickou krejcovskou kridu, ale je to teda o nervy, cara je hruba, poradne to nekresli 😖 Je nejaka vychytavka nebo nejaka jina krida? Asi hloupy dotaz, ale ja se s tou kridou fakt nejak nemuzu zzit 😀
@sussanah ja zkousela jeste fixu na textil - ta dela krasne tenkou caru a zmizi po vyprani, ale prijde mi, ze ze dost rychle vyschne nebo se vypotrebuje (u me ca. horizont jednoho mesice) a to mi prijde dost brzo. pak delaji jeste fixy, co po par dnech vymizi samy, ale to u me treba nepripada v uvahu, bo ja nikdy nevim, kdy to dosiju 😀 a nakonec jsem se zase vratila ke klasickym kridam a obsivam holt po vnitrnim okraji, ten je spravne..

@animal supééér 😵 no myslím že tohle pro začátek stačí 😉 😀 a kdy by to tak asi přišlo?